alles heeft een reden
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Alles heeft een reden, dat geloof ik echt. Sterker nog, het ís zo. Nare situaties, lastige evenementen en emotionele gebeurtenissen zijn er met een reden. Niets gebeurt zomaar; alles, maar dan ook alles heeft een reden.

Dat er een belangrijk persoon in je leven op een bepaald moment overlijdt of dat jij je baan verliest. Dat je de bus mist net op die ene dag dat je écht niet te laat kon komen. Dat je je been verliest of ernstig ziek wordt.

Allemaal vreselijke dingen die op het eerste gezicht niets goeds te brengen hebben. Maar neem van mij aan dat al die shit, al die narigheid, een reden heeft. Achter al deze ondraaglijke momenten schuilen belangrijke levenslessen.

Alles heeft een reden

Alles heeft een reden, voor iedereen en altijd. Ik doel dan vooral op de moeilijke ervaringen. Dingen waar we verdrietig en angstig en onzeker van raken. De meeste van deze gruwelijkheden lijken onverklaarbaar, wreed en onrechtvaardig. Het trapt al het vertrouwen en alle levenslust uit ons.

Belevenissen waarbij je denkt: “Waarom is dit gebeurd? Waarom ik? Hoe kan ik ooit weer verder?” En die laatste, dat is de grote vraag en de grote les. Als jij de kracht kunt vinden om boven die nare toestand uit te stijgen, dan zul je de ware levensles en hernieuwde kracht vinden. Je zult dan ontdekken waar het over ging en sterker worden dan ooit tevoren. Je zult je ontplooien tot de persoon wie je wilt en kunt zijn. De persoon waarvan je altijd wist dat deze in je zat.

De meeste mensen echter weten dit niet, voelen dit niet en kunnen dit niet. Dat is niet helemaal waar, trouwens. Veel mensen dénken dat ze dit niet kunnen. Maar het zit echt in ons allemaal. Weet dat als je hier niet bij stilstaat, je waarschijnlijk een cruciale kans op de beste persoonlijke ontwikkeling laat schieten als je deze kans niet aanpakt. Bovendien, ermee blijven rondlopen, werkt ook niets anders dan rottigheid in de hand.

Makkelijker gezegd dan gedaan

Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het vergt behoorlijk wat van je om in iets door en door negatiefs iets positiefs te gaan zien. Dat heeft ook tijd nodig. Dus zoeken naar het ‘hoe en waarom’ van iets heeft geen zin. Dan verwar je jezelf, ga je dingen overdenken en dat is niet oké.

Wat je wel kan doen is er een luchtige en positieve mindset op nahouden. Focus op de mooie dingen, ondanks wat er is gebeurd. Wapen jezelf tegen negatieve invloeden, laat het je niet beïnvloeden. Je weet dat het vreselijke dat is gebeurd, niet op zichzelf staat. Vertrouw erop dat je ooit zult weten wat de wijze les is die je uit deze beproeving haalt.

Het leven is een les

Jouw leven is aangekleed met lessen. Klein en groot, lastige en bijna onmogelijke lessen. Het leven test jou continu zodat jouw angsten aan de dag worden gelegd. Dat is namelijk de enige manier om blokkades op te heffen.

Een levensles kan verschillende thema’s dragen. Die thema’s zijn voor iedereen anders en worden gebaseerd op de verlangens, leegtes, angsten en vragen die jij meedraagt.

Als er iets naars gebeurt, kan dit een thema in jouw onderbewustzijn activeren. Het thema wordt getriggerd omdat het een kans ziet om te worden opgemerkt. Het thema wil worden gezien, worden opgelost en omgezet worden in iets positiefs. De pay off van de ergste ondenkbare scenario’s kunnen enorm en geweldig zijn, echt! Pak die kans, leef die les!

The pay off

Nare ervaring – emotie – thema trigger – levensles – met als resultaat dat jij:

 • Je eindelijk thuis voelt in je leven
 • Ware liefde ontdekt
 • Voor het eerst echt van jezelf houdt
 • Leert vergeven
 • Leert wat genieten echt is
 • Je angsten overwint
 • Je missie ontdekt
 • Je ziel heelt
 • Je ziet wat het grotere goed is, het grotere geheel
 • Je iedere dag je ‘te gekste’ leven kan leiden

Alles heeft een reden. Ik snap dat het onwerkelijk klinkt, maar het is echt waar en ergens weet jij dat ook wel. Welke levenslessen heb jij laten liggen in het verleden? Gaat dat je ooit weer overkomen?

Liefs van Elky

vitaal water
vitaal water
vitaal water
Hoi ik ben Elke en ik ben food & life coach. Het is mijn missie om een positieve bijdrage te leveren aan de kwaliteit van jouw leven. Voeding en bewustwording zijn daarbij de hoofdingrediënten. Want gezond en gelukkig 100 worden kan alleen als je lekker in je lijf én leven zit. Dat is gewoon de enige manier, zo simpel is het. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met lekker gezond eten, gezelligheid en helemaal jezelf zijn. Daarom besteed ik extra veel aandacht en liefde aan kinderen. Ik maak ze bewust en enthousiast over voeding en leer ze te vertrouwen op hun intuïtie. Dat is de beste basis voor een lang en lekker leven.
Vorig artikelVrouwelijke archetypes die bepaalde energieën vertegenwoordigen
Volgend artikelVolle maan 2 maart 2018 in de (zelf)kritische maagd

3 REACTIES

 1. Het is zo ongelooflijk waar wat hier staat. Prachtig en wat boeiend beschreven. Ik lees de liefde en lessen door de regels heen. Mooi om te zien hoe jullie over een onderwerp dat gemakkelijk verkeerd kan worden uitgelegd de positiviteit hooghouden zonder mensen te krenken. Mogen mensen een voorbeeld aan nemen!

 2. Alles heeft een rede, wat een waarheid,
  Gisteravond begon in bed weer een stukje van mijn leven naar boven te komen.
  Ik was moe en had er geen zin meer in.
  Laat dit eindelijk eens over zijn.
  Ik heb nu wel genoeg mijzelf de schuld gegeven van alles wat gebeurt is.
  Gedacht ik moet onvoorwaardelijk lief hebben.
  Het antwoord vanmorgen was:” Heb jij ooit jezelf onvoorwaardelijk lief gehad”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie asch
vul je naam in