zelfdiscipline en zelfzorg

Lief mens, is jouw leven ook zo onrustig en vol gebeurtenissen die heftig zijn en je bijna laten happen naar adem? Je hebt de eerste hindernis overwonnen, maar voordat je het weet, dient zich de volgende uitdaging aan. Wat is er nou aan de hand?

Collectief zitten wij in een stroomversnelling om vanuit een meer hart-gedragen bewustzijn te kunnen leven. Het gaat er pittig aan toe, omdat onze diepste angsten, oude pijn en verdriet worden opgerakeld om meer ruimte voor de liefde te kunnen maken. Ook het lichaam reageert hierop met bijvoorbeeld ziekte of pijn. Alles wat in het donker verborgen ligt, mag nu aan het licht komen en komt ook aan het licht, of je het nou leuk vindt of niet. Soms op manieren waarvan je versteld raakt. Hieronder volgt mijn verhaal over het herontdekken van mijn Eigenwaarde.

Het snelle tempo van het transformatieproces

Ik denk dat jij, net als ik, het heel fijn zou vinden als het tempo van ons transformatieproces iets minder hoog lag. Helaas zit dat er niet in. We moeten in een sneltreinvaart wakker geschud worden om zo de stukken in ons op te ruimen die ons ervan weerhouden in onze eigen kracht te staan en ons licht te laten stralen. En we worden alleen wakker geschud als we met onze diepste pijn en angsten geconfronteerd worden. Door alles los te laten wat niet meer bij onze trilling past, komen wij in onze kracht en handelen wij vanuit ons Authentiek Ik dat vanuit liefde leeft, in plaats vanuit angst.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

De duw die ik nodig had om wat diepere inzichten te krijgen over een onbewust hardnekkig patroon van Eigenwaarde kwam toen mijn computer net voor de kerstvakantie crashte. Ik had al een heftige tijd achter de rug met van alles en nog wat: een ziek kind, afwijzing bij  een sollicitatie, maar toen mijn Apple crashte, verloor ik even al mijn vertrouwen en snapte ik niets meer. Ik werd letterlijk tot stilstand geroepen.

Van Duisternis naar Licht

Ik probeerde mijn computer te laten repareren, maar van de Apple Store kreeg ik te horen dat de computer niet meer te repareren was. Ze zeiden dat ze wel een adresje wisten. Oké, dat was een lichtpunt, maar niet voldoende om mij weer hoop te geven. Omdat er een kerk dichtbij was en ik vanbinnen daar heen gestuurd werd, ging ik er naartoe en bad om hulp. Uit het niets hoorde ik in mij het begin van een lied: “Als alles duister is, ontsteek dan een lichtend vuur dat nooit meer dooft, een vuur dat nooit meer dooft.”

Opeens zag ik het licht, letterlijk en figuurlijk. Jij en ik dragen een goddelijke vonk in ons. De goddelijke vonk van onze Ziel. Niets kan eigenlijk deze vonk doven, tenzij wij toelaten dat de pijn overheerst en we ons licht hierdoor laten uitdoven. Het lichtend vuur is ook de liefde in ons, die er altijd is, maar waarmee wij soms uit verbinding raken. Op het moment dat ik het lied hoorde, voelde ik mij gesteund en kon ik weer contact met de bron van liefde in mij maken. Hierdoor werd ik rustig vanbinnen, en kon ik mijn emoties waarnemen vanuit liefde in plaats van angst.

Alles is een les in liefde

Toen ik naar huis ging, voelde ik dat ik naar binnen wilde keren om te zien wat de gebeurtenissen mij wilden leren. Alles in ons leven heeft betekenis en leidt ons tot een diepere verbinding in onszelf. We kunnen met ogen van liefde naar onze gebeurtenissen kijken en ons laten leiden door ons hart óf met ogen van angst, dan zetten wij ons in onze pijn vast en gaan wij ons als slachtoffer gedragen zonder verantwoordelijkheid voor ons leven te nemen. Er is altijd een keuze die je kunt maken. De keuze die jij maakt is afhankelijk van je verbinding met de Liefde. Op sommige momenten is het heel menselijk om je niet met de liefde te verbinden en in de angst te blijven. Heb daar geen oordeel over, neem het gewoon maar en bedenk dat je altijd opnieuw kunt kiezen.

Het bidden in de kerk opende mij voor de stem van mijn hart en intuïtief wist ik dat alleen mijn hart inzichten aan de afgelopen gebeurtenissen kon hangen en niet mijn verstand. Dus vroeg ik aan mijn hart wat geheeld mocht worden en ik stuitte op het stuk van afwijzing dat ik voelde door mijn sollicitatie. Dit kwam het hardste binnen. Ik vroeg mij af waarom dat zo sterk binnen kwam en ontdekte dat ik mijn eigenwaarde, dus mijn identiteit als mens, hieraan koppelde.

Ik was in de valkuil gestapt waarin ik mijn waarde liet afhingen van mensen en situaties buiten mij. Dit patroon was ik al eerder gekomen in relaties, ook al dacht ik dat ik dit had losgelaten. Blijkbaar viel er nog meer los te laten.

Onder het gevoel van afwijzing zat een oude overtuiging van niet goed genoeg zijn en ook niet waardevol zijn. Opeens had ik een doorbraak: “Ja, maar Ik ben waardevol, Punt uitroepteken. Waarom zou ik iets van buitenaf mijn waarde laten bepalen? Mijn waarde is helemaal niet afhankelijk van iets buiten mij.”  Halleluja! Dit voelde zo groot en het was alsof de engelen in de hemel juichten: “Ja, ze snapt het!” Eindelijk kon ik mij vrij voelen. Vrij van conditionering, van goedkeuring en mijn eigen oordeel, want dat zat er ook.

Dit inzicht heeft heel veel in beweging gebracht. Eigenlijk was ik al bezig met het proces van loslaten en onafhankelijk worden, maar het gevoel waardevol te zijn voelde als een groot keerpunt in mijn leven. Terugkijkend besef ik dat het ontdekken van mijn waarde de weg naar mijn Eigenheid geopend heeft en mijn bestaansrecht als Vrouw bekrachtigd. Doordat ik mij nu op waarde zet en ik mij niets meer van de stemmen van de buitenwereld aantrek, volg ik nu mijn eigen stem en sta in mijn kracht. Ik besef dat ik er helemaal mag zijn en mij helemaal mag omarmen. En dat wens ik jou ook toe. Het is een hele weg om hier te komen en sommigen van jullie kunnen jullie waarde nog niet erkennen omdat er nog veel pijn zit vanuit vorige levens waarin je veel werd afgewezen voor wie je was en je je waardeloos voelde. Weet dat je Ziel bewust deze rollen gekozen heeft om dit stuk te doorleven en in bewustzijn te groeien. En jij zult ook je Eigenwaarde herkennen, hoe meer jij je hart voor je Zelfliefde opent en de moed hebt je innerlijke weg te volgen.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

5 REACTIES

  1. Heel herkenbaar hoor ik weet ook niet juist waarom ik me zo voel dat zal ik zelf nog moeten uitzoeken. Maar weet wel ook na regen komt zonneschijn

  2. Correctie een van mijn zinnen hier geschreven moest zijn “Verder vind ik wel dat een goed ontwikkeld gevoel van eigenwaarde van ‘t allergrootste belang is.”!

  3. Pff…, zeg ik omdat het zo ‘n lang en tamelijk uitgebreid artikel is en ik niet goed weet wat ik daar allemaal van voor waarheid kan en mag aannemen. Inderdaad denk ik dat de liefde voor jezelf van terdege belang is, doch denk ik dat een teveel op je zelf gefocust zijn (ook) niet goed is. Verder vind ik wel dat een voldoende ontwikkeld gevoel voor eigenwaarde van ‘t allergrootste belang is. De focus die vandaag de dag gelegd wordt op’ t persoonlijke geluk, bv. wijs ik eerder af, waarom omdat een menselijk wezen niet in een opperste constante staat van geluk kan zijn, bv. Waar die nadruk meeer op zou moeten liggen is om te trachten een Waardig mens te zijn, ik persoonlijk denk dat ‘t een van de moeilijkste taken is die een mens zichzelf kan opleggen, nml. trachten als een waardig mens door zijn of haar leven te gaan, maar naar mijn idee is een mens die voldoende eigenwaarde betoont ook een mens met voldoende eigenliefde en/of tenminste een mens met voldoende eigenliefde in ontwikkeling!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in