DELEN
energie gedachte
energie gedachte
een gedachte is energie

Alles is energie, eerst heb je de gedachte, dan schiet er een straal energie weg dan komt er een gevoel bij wat de gedachte bevestigd en dan word het gemanifesteerd en dus werkelijkheid en heb je een creatie geschept.

Dus je schept je eigen wereld en je eigen realiteit en ook het collectieve bewustzijn.

Heb je een mening over dingen en/of situaties zowel in je eigen leven of andermans leven dan werk je als individu mee aan datgene wat jij vind en houd het hiermee dan in stand. Want door erover te praten (of denken)komt er energie vrij en dan voed je het dus. Collectief bewustzijn. Wat bedoel ik hier nou precies mee? Al het geweld in de wereld vinden mensen verschrikkelijk en ze hebben het erover met hun vrienden of familie. Het word ook medegedeeld door het nieuws ,de krant en het internet.

Ik wil hier wel even bij zeggen dat ik zeker weet dat dit allemaal hele liefdevolle mensen zijn die werkelijk leven vanuit hun hart en ook echt willen dat al dit geweld stopt. Maar ze hebben niet in de gaten dat ze op (onbewust niveau) juist medescheppers zijn van dit geweld. Ook al doe je hetzelf niet en ben je gewoon een liefdevol mens in je leven en leef je naar jou intentie als een integer mens. Werk je er toch aan mee door je gesprekken die je hebt want daardoor komt er energie vrij en stuur je die er naar toe. Het is allemaal een cyclus alleen je moet je er bewust van zijn.

Dus door dit te blijven doen blijft het bestaan want je schenkt er aandacht aan en waar je je aandacht op richt word of blijft in dit geval bestaan. Dus we kunnen ons wel druk(angst) gaan maken over wat er allemaal gebeurd in de wereld maar hierdoor help je de wereld niet, het geweld blijft hierdoor juist bestaan.

Winnen is het tegengestelde van verliezen. Bevrijding is het tegengestelde van onderdrukking. Doe je je best om het zo goed mogelijk te doen dan wijs je het slechte af. Door te vechten voor het goede, wakker je tegelijkertijd het kwade weer aan. Zo komen we er nooit, de weegschaal moet in evenwicht zijn, in balans. Accepteer dat goed en slecht bestaat, beide zijn aanwezig op de aarde( zeker nu). Als je dat kan en neutraal blijft, zonder oordeel dan ben je op het pad van de liefde beland. En dan maak je verschil en help je “ECHT”om de NIEUWE AARDE neer te zetten en te scheppen.

Hoe kunnen we nou echt een steentje bijdragen om de vrede en de eenheid te bereiken?

Door er niet meer aan mee te doen. Stap er uit, uit dat gevecht, stop met strijden, stop met praten over alle ellende stop met meningen te hebben over hoe erg het allemaal niet is. STOP DAAR MEE! Heb geen mening meer, wees neutraal, zonder oordeel. Accepteer dat de wereld is zoals hij is. Begrijp hoe moeilijk het misschien ook is dat alles goed is zoals het is. Door niet meer je aandacht(energie)te richten op al het geweld,de leugens, ziekte, armoede, onderdukking en welke vormen er nog meer zijn die ik niet heb genoemd. Door dat niet meer te doen dan zal de aarde sneller veranderen dan we ooit hadden kunnen verwachten. Dan zullen er wonderen gebeuren.

Blijf bij jezelf, alleen bij jezelf, richt je aandacht niet op de buitenwereld maar op je eigen binnenwereld. Geloof me, je hebt al meer als genoeg aan jezelf. Probeer positieve gedachten te hebben, richt je aandacht op wat je wel wilt en niet op wat je niet wilt en wees dankbaar voor wat je al hebt. Ik begrijp dat positief denken ook minder makkelijk is dan het lijkt want je gevoel(hart) en je gedachte moeten werkelijk op 1 lijn staan anders werkt het niet. veel mensen willen het wel maar het komt dan voornamelijk uit het hoofd want het gevoel(vaak angst) houd de creatie dan toch tegen.

Over roken en eten wil ik ook wat vertellen.roken

Overal word gezegd en geschreven dat roken slecht voor je is. Er word reclame voor gemaakt, het staat geschreven op pakjes enz. Als je rookt, rook dan gewoon en geniet er van!!!!!!!! De gedachten, de angst die je word voor geschoteld en je neemt het aan als waarheid, daar word je ziek van! Dat is het werkelijke gif die je jezelf toedient om uiteindelijk ziek te worden, in welke vorm dan ook. Ook in deze zeg ik: Roken is niet goed en niet slecht maar het is……. Want als je rookt en gelooft, het is slecht voor me en ik kan er dit van krijgen en dat van krijgen dan voed je het dus(energie) en dan word het op den duur ook werkelijkheid. Snap je? Nou zeg je natuurlijk meteen, het is wetenschappelijk bewezen dat het slecht is…Tuurlijk zo blijven we heen en weer gaan…weer die mentale strijd! Hier weer even te herinnering de tegenstelling van ziekte is gezondheid. Echt waar alles met mate kan echt geen kwaad!

Wat ik hier duidelijk mee wil maken is dat het echte vergif waar de mensen werkelijk ziek van worden is de gedachte die je er aan toevoegd. De energie die je er naar toe stuurt. Dat is het echte gif. Ik rook al 27 jaar en ik rook gewoon en geniet er van en denk er niet over na, en weet je wat zo grappig is mijn longen zien er net zo uit als iemand die niet rookt! Terwijl ik van die 27 jaar, 20 jaar wel 2 pakjes per dag hebt gerookt. Nu is het nog tussen de 15 en 20 sigaretten per dag. Er is zogenaamd zoveel slecht voor je, ze blijven maar angst injecteren bij de mensen. Lieve mensen, neem niks aan van wat er aan je word voorgeschoteld, geniet van eten, van drinken en zegen het voordat je het neemt. Als je een gebakje neemt, geniet je er gewoon van, zonder te denken, ik word er dik van, want dan word je er ook dik van want je stuurt energie er naar toe, dus je schept hetzelf.

Zie het zo, klein voorbeeldje nog.

Wij zijn meester over onze eigen gedachten, dus wij kunnen scheppen wat wijzelf maar willen. In principe houden we onszelf al voor de gek, door veel dingen die we al denken maar het blijkt achteraf als je je eenmaal bewust bent dat het niet waar is. Je hebt dat gewoon als waarheid aangenomen toentertijd, nu weet je beter. Maar je hebt dat stukje wel geschept en werd het dus werkelijkheid. Daarom wist je ook zeker dat het waar was. Want het bewijs was er!!!! Neem jezelf maar in de maling weer, dat kunnen we namelijk heel goed..hahahahha Eet dat gebakje en denk dat het boordevol met mineralen en vitamine zit en dat het heeeeeeeeeel gezond is voor je. Snap je wat ik bedoel… Gewoon genieten van het gebakje, frietje met mayonaise, pizza of chocola. Zo werkt dat eigenlijk met alles. Je zal ook gaan ervaren, als je dit doet dat je ineens gaat afvallen….Nooit meer dieeten, gewoon bewust zijn van je gedachten. Maar ik zeg er nog wel bij dat je gedachte en gevoel werkelijk op 1 lijn moeten staan anders gebeurt het niet. Zoals ik al schreef als het alleen vanuit je hoofd komt maar er is nog angst dat je het toch niet helemaal als waarheid aan kan nemen dan gebeurt het ook niet.

VERTROUW en GEEF je Over en Weet dat het gebeurt. Geloven is niet zeker weten. Weten is waarheid. Echt begrijpen is bewust worden .

Ik wil er nog wel bij zeggen dat je altijd extremen gevallen heb van mensen die bv helemaal vast zitten in hun pijn en die overmatig alcohol drinken, of overmatig veel eten en of drugs gebruiken. Dat is wel een uiterste natuurlijk. Voor deze mensen is het belangrijk dat ze eerst hun eigen wonden genezen want het is natuurlijk niet zomaar dat ze dat doen, dat heeft absoluut een oorzaak en dat kan ik zeker beamen omdat ik zelf die ervaringen ook heb gehad.Als ze zichzelf weer kunnen zien, wie ze werkelijk zijn dan hebben ze dat ook niet meer nodig (tenminste niet meer overmatig) Het belangrijkst is dat je in evenwicht bent met jezelf.we hebben het dan over evenwicht tussen hoofd en hart, tussen macht en wijsheid, tussen handeling en rust. Dan ben je in staat het uiterlijke leven even sterk te ervaren als het innerlijke. Geniet evenveel van gedachten als gevoelens.Neem de tijd om te rusten en om actief te zijn.Het centrum van leven is ritme en ritme geeft weer evenwicht.

Ik wil ook nog wat vertellen over 2012

de-wereld-vergaat-niet-op-21-12-2012
de-wereld-vergaat-niet-op-21-12-2012

Ook hier word veel over geschreven en ook in deze wil ik graag mijn visie met jullie delen. De aarde zal niet vergaan en blijft absoluut bestaan. De aarde is net als ons een levend wezen, want anders kunnen er geen bomen, bloemen en eten op groeien.Maar net als ons mensen is de aarde haar wonden aan het genezen(zuiveren). Wij mensen worden ons steeds bewuster en wij zijn onze wonden, trauma,s aan het genezen.(wij zijn ook op weg naar het nieuwe (tijd)mens) De aarde is ook datzelfde aan het doen net als wij.De aarde groeit dus met ons mee(dus is ook op weg naar de nieuwe aarde). Dus geen andere aarde maar gewoon deze aarde.

De aarde heeft 4 aspecten, deze zijn: lucht, vuur, water en aarde natuurlijk. De aarde zuivert zich door middel van bv: tornado,s, bosbranden, overstromingen, aardbevingen en de natuurrampen die er nog meer zijn maar die ik niet heb genoemd. Dat is de enige manier hoe de aarde zich kan zuiveren. Dus Het is niet god die dat doet en het is ook niet zo dat de mensen die vergaan met deze rampen dat verdienen of hun straf is. Zoals ik al in mijn vorige artikel schreef.

Deze mensen hebben zelf gekozen in dit leven om deze rol te vervullen en wisten dit al op zielsniveau.

2012 is een tijdstip wat overal geschreven word, als ik het goed heb is het 21-12-2012.

Het is al lang begonnen, we zitten er middenin, midden in de overgang. En het is niet zo dat het eindigd op dat tijdstip. Dat hebben wij briljante mensen zelf bedacht, want dat is weer die controle, die zekerheid, waar mensen zo van houden.( en ik herhaal hier nog wel even bij dat mensen dit niet BEWUST gedaan hebben)

Weet je het is nog een onbeschreven blad.Maar zeker is dat we al gevorderd zijn en dat we er gaan komen, allemaal niemand uitgesloten!!!!

Sabine

21 REACTIES

 1. Mooi geschreven
  het stukje over de sigaretten roept bij mij alleen nog wel vragen op
  Een klein kind die geen besef heeft van wat goed of slecht voor je is en een fles vind met puur gif erin en deze opdrinkt gaat laat maar zeggen gewoon dood ook al heeft het geen besef van goed of slecht.
  Dit is lijkt mij net als bij sigaretten die schadelijke stoffen bevat?

 2. Prachtig stukje. Vooral de eerste alineas waren zeer treffend en kon ik me ook in vinden. Dat stukje over cigaretten ben ik het deels ook mee eens: Door de negatieve reclame word je bijna al spontaan ziek als je naar een pakje cigaretten kijkt. Al is het wel belangrijk om waakzaam te blijven en ook een balans te vinden tussen wetenschap en spiritualiteit. Want van roken ga je uiteindelijk wel dood.

 3. Jeeee, lekker fris en fruitig artikel, zeg! Heerlijk om ook eens dit soort taal te lezen 🙂 🙂 !

  Er staat: ” VERTROUW en GEEF je Over en Weet dat het gebeurt. Geloven is niet zeker weten. Weten is waarheid. Echt begrijpen is bewust worden. ”

  Vind ik zo mooi geschreven! Zó helder. 🙂

  Ook staat er: ” Het centrum van leven is ritme en ritme geeft weer evenwicht. ”

  Vet mooi zin dit! 🙂 🙂 Het centrum van leven is ritme… nooit op zo’n manier tegenaan gekeken.. 🙂

  Ik heb een aantal dingen opgeschreven in m’n boekje, heer-lijk artikel gewoon 🙂 .

  Liefs, Susanne

  P.S. Is dit dezelfde Sabine van de flex-kindjes en de speakersetjes? 🙂

   • @sabine,

    Hee Sabine 🙂 ,

    Wauw, mooi kan je schrijven, zeg, ik knapte er helemaal van op, zeg maar! 🙂 . En toen zag ik dat de schrijfster ‘Sabine’ heet, en dat blijk jij dus te zijn! 🙂 Nah, zo zie je maar weer, haha, ik vond je sowieso al zo positief overkomen, en nu blijkt dus ook in zelfs je artikelen! Nou, ik zal dan maar zeggen; ik hoop nog meer van je te kunnen lezen! 🙂 🙂

    Liefs, Susanne

 4. Het voelt nogal vreemd aan, maar tegelijkertijd voel je iets van, tjien, dat kan nog waar zijn. Met mijn “verstand” alleen ,zou ik het helemaal ontkennen, maar mijn gevoel vertelt iets anders. Kort samengevat: Wat men hier schrijft kan je niet mee akkoord gaan of niet, je kan er enkel over reflecteren, en het beste voor jezelf en daardoor voor het geheel maken. Want ja, in feite is het heel simpel: alles iedereen, enkel positief naar zichzelf zou zien (bijvoorbeeld tevreden zijn met wat je al hebt! en niet ontevreden zijn over wat je nog niet hebt of nooit zal hebben) , dan is het goed voor het geheel, het collectieve, zo wordt er volgens mij het collectief bewustzijn ( meer of minder positief) gecreërd!!! Dus begin bij jezelf positivisme te creëren en je draagt bij tot een hoger positief collectief bewustzijn, wat bijvoorbeeld oorlogen en conflicten gegarandeerd zal doen verminderen, in ideaal geval zal doen verdwijnen ( ultiem positief collectief bewustzijn), en daarvoor is iedereen!!!! individueel ( niet groepsgebonden) verantwoordelijk voor!!! Dus het individuele bepaalt het collectieve!!! Pascal C.

 5. Mooi artikel Sabine. Alles is inderdaad energie (levensenergie) een natuurlijk elixer dat ons allen voedt. Echter we voelen eerst en daarna zetten we het om in gedachten en volgt daaruit een actie. Voelen – denken – Doen. Het aan-voelen gebeurt door de connectie vanuit ons zelf met de energie. En ons zelf is de link (connectie) met de bron, met al wat is.
  Groeten, Edwin.

 6. Zo helemaal mee eens, de wereld vergaat niet, ook die gedachten zijn weer die van angstm en inderdaad, ik rook niet maar snoep veel, en ik voel me er heerlijk bij, als je gelooft dat je gezond bent dan ben je het ook, alleen inderdaad wel realistisch blijven wat ons lichaam werkelijk schaad,mooiiii geschreven, prezies zo als ik het voel

  • @Michel, dank je wel michel!
   ik schrijf inderdaad zoals ik het voel en ervaar.
   Fijn dat je het herkend, ga je ook een stukje schrijven;)?
   lichtgtoet terug

   • @sabine, ik ben bezig een artikel te schrijven maar het is voor mij nu 1st tijd om wat dingen “op orde” te krijgen en eerlijk naar mezelf en anderen te zijn…

    ik zou het fijn vinden, indien je daar voor open staat uiteraard, mailadressen uit te wisselen en in contact te blijven…michel.vandenberg@live.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in