Bij de Egyptenaren staat hij bekend als de plant der onsterfelijkheid en bij de Indianen als de Staf van de Hemel. Aloë vera bezit een schat aan verbazingwekkende helende eigenschappen – sommige daarvan zijn wellicht bij jou bekend. Misschien heb je zelfs je eigen aloë veraplant in huis voor de kleine noodgevalletjes zoals een schram, snee of brandwond, maar wist je dat aloë vera niet beperkt is tot uitwendig gebruik en zelfs nog beter werkt wanneer je het inwendig gebruikt?

Aloë vera bevat meer dan 200 biologisch actieve, in de natuur voorkomende bestanddelen waaronder polysachariden, vitaminen, enzymen, aminozuren en mineralen die de opname van voedingsstoffen bevorderen.

Volgens The Journal of Environmental Science and Health bevat aloë vera antibacteriële, antivirale en schimmelwerende eigenschappen die het immuunsysteem helpen bij het reinigen van het lichaam van gifstoffen en ziektekiemen. Maar dat is nog niet alles wat aloë vera sap of gel te bieden heeft. [1]

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Mineralen

Aloë vera heeft enorm veel mineralen, waaronder calcium, magnesium, zink, chromium, selenium, natrium, ijzer, kalium, koper en mangaan. Deze mineralen werken samen om de spijsvertering te bevorderen.

Enzymen

Aloë vera bevat belangrijke enzymen zoals amylase en lipase die de vertering helpen door vet en suikermoleculen af te breken. Eén molecuul in het bijzonder, Bradykinase, is ontstekingsremmend.

Vitaminen

Een studie  toonde aan dat aloë vera zelfs vitamine B12 bevat, wat nodig is voor de productie van rode bloedcellen. Dat zou geweldig nieuws zijn voor vegetariërs en met name veganisten, die vaak niet genoeg B12 binnenkrijgen vanwege hun reguliere dieet.

Houd echter in gedachten dat dit maar een voorbeeld is en dat je aan aloë vera alleen niet genoeg hebt voor je dagelijks vereiste hoeveelheid B12. Andere studies hebben aangetoond dat aloe vera kan helpen met de aanmaak van de biologische beschikbaarheid van vitamine B12. Dat betekent dat het lichaam het gemakkelijker kan absorberen en gebruiken en dat kan ook een tekort voorkomen. Daarnaast is aloe vera ook een bron van vitamine A, C, E, foliumzuur, choline, B1, B2, B3 (niacine), en B6.

Aminozuur

Aloë vera bevat 20 van de 22 essentiële aminozuren die het lichaam nodig heeft. Het bevat ook salicylzuur en dat is ontstekingsremmend en bacterie werend..Aloë vera

Ander Gebruik Van Aloë Vera

Behalve een uitstekende lichaamsreiniger die ook gifstoffen uit de maag, nieren, milt, blaas, lever en dikke darm verwijdert, kan aloë ook effectieve verlichting geven voor meer acute ziektes zoals verstopping, gevoelige maag, zweren en darmontstekingen. Ook versterkt het de darmbewegingen en verlicht gewrichtsontstekingen, wat het een geweldige optie maakt voor mensen die aan artritis lijden.

Eén studie ontdekte dat aloë vera sap, indien op dezelfde manier gebruikt als mondwater, net zo effectief was in het verwijderen van plaque als de gebruikelijke mondwaters met het actieve bestanddeel chloorhexine. Dit is een veel beter alternatief omdat het geheel natuurlijk is, en dat geldt niet voor de met chemicaliën volgestopte opties in de winkels.
Aloë vera gel blijkt ook heel effectief bij het genezen van mondzweren, beter bekend als aften.

Hoe Neem Je Aloë In?

Aloë kan rechtstreeks van de plant geconsumeerd worden, maar de meest gemakkelijke en smakelijke gebruiksmogelijkheid is waarschijnlijk aloë verasap, vindbaar in de meeste gezondheidswinkels. Je kunt ook het blad kopen in veel groentewinkels, of je eigen blad oogsten en persen.

Je kunt het sap kopen en mixen met je eigen sappen en smoothies of het gewoon puur drinken. Zorg er wel voor dat je de pure aloësap of –gel koopt, die ofwel het gehele blad bevat ofwel alleen het binnenste ‘filet’. Dat heeft echter wel een ietsje bittere smaak dus misschien wil je er andere dingen aan toevoegen. Op de fles staan specifieke dosering-instructies, maar het zou wijs zijn om te praten met een gezondheidsexpert of zelf wat onderzoek te doen naar dit onderwerp om instructies te vinden over de juiste dosering.

Gebruikte Bronnen: 

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3729540/

http://www.herballegacy.com/Baldwin_History.html

Wil je zelf ook Aloe Vera sap gaan gebruiken? Dat kan hier bij Bol

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

2 REACTIES

  1. Ik vraag me nu even af of al die stofjes nog wel in die gekweekte planten zitten, die we hier kunnen kopen, de groenten die hier in de supermarkt liggen bevatten namelijk ook nog maar heel weinig nutriënten

  2. Whole leaf niet gebruiken. Daarin zit de beschermende groene laag van de aloë vera verwerkt. De buitenkant dus en in deze groene laag bescherming zit het stofje aloïne en dit stofje wil je niet in je lichaam hebben. Gebruik alleen de transparante gel, de binnenkant dus, dan ga je de werkelijke voordelen van deze krachtige plant ervaren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in