Als het niet stroomt in jouw bedrijf

Ik ga even met de – figuurlijke – billen bloot: Afgelopen jaar had ik periodes dat het helemaal niet stroomde in mijn bedrijf. Ik had zelfs een maand met welgeteld nul nieuwe klanten. Leer je mensen hoe je liefdevol jezelf in de markt zet en klanten aantrekt die bij je passen, heb je er zelf geen een. Dat was een tikkie pijnlijk. Maar, zulk soort dingen komen nooit zomaar, het was even nodig. Ik had namelijk nog veel op te lossen en heb er, mede dankzij drie geweldige vrouwen die mij dit jaar begeleid hebben met hun coaching en healing, veel van geleerd. Dus nu de flow weer terug komt, deel ik graag wat ik (opnieuw) heb mogen leren met andere ondernemers. Als het ook even niet stroomt in jouw bedrijf, lees dan vooral verder.

Doe het innerlijk werk

Ik heb afgelopen jaar echt enorm veel innerlijk werk gedaan. Van hypnose tot systemisch werk tot coaching. Niet omdat ik een hoopje ellende was, verre van, maar omdat ik voelde dat ik nog verder mocht groeien. Als we aan de rand staan van een nieuwe groeispurt, of er middenin zitten, krijgen wij vaak de ruimte om daar vol voor te gaan. Door een lege(re) agenda. Voelt oncomfortabel, zo’n lege agenda, maar hierdoor krijg je wel de kans om echt dingen aan te kijken. Inclusief je angst om het financieel niet te redden, want dat is een veelvoorkomende angst dit jaar waar we ons licht op mogen schijnen.

Zet je creatiekracht in – letterlijk

Wat nu als jij eens lekker zou gaan creëren? En dan bedoel ik nu eens niet: je droomleven manifesteren. Nee, gewoon heel letterlijk: creëren. Creatief bezig zijn. Doen wat jij leuk vindt. Of het nu schrijven is, of schilderen, zingen of breien. Wat vond jij altijd leuk om te doen en heb je zo langzamerhand uit het oog verloren? Vaak kun je bepaalde blokkades die zijn ontstaan losmaken door gewoon lekker creatief bezig te zijn. En heb je niets met creativiteit, ga dan bewegen. Wandel, dans, fiets, wat jij leuk vindt. Van beweging, komt beweging. En natuurlijk kun je ook je creatiekracht inzetten voor jouw bedrijf: Welke ideeën wil je uitwerken? Wat wil je schrijven? Hoe kun je buiten de lijntjes denken om weer klanten aan te trekken? Misschien bedenk je een mooie nieuwe weggever, of een gave workshop.

Als het even niet stroomt in jouw bedrijfVerbind je met je dromen

Waar zijn de grootse dromen die jij had voor je leven gebleven? Wat wilde jij graag bereiken? En wat wil je nu? Als jij weer de verbinding opzoekt met je dromen, kun je gemakkelijker in een energie komen waarin je ze aantrekt. Wees dankbaar voor wat er is en droom weer lekker groot. Wat wil jij, als je luistert naar die stem diep in je hart of je ziel? Waar word jij nu echt blij van? Hoe kun je dat al langzaamaan in je leven in gaan zetten? Zet steeds het stapje dat voor jou haalbaar is en zie hoe je je dromen weer dichterbij trekt.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Herinner je je WAAROM

Waarom ben jij ooit begonnen met jouw bedrijf of praktijk? Voor wie ben jij er? Wie wilde je helpen? Wat is jouw missie? Wat wil jij graag bereiken met jouw werk? Vaak is onze waarom stiekem groter dan we denken. Stel: Jij doet systemisch werk waardoor mensen blokkades en trauma doorbreken. Dan help je niet alleen die mensen, maar ook de mensen om hen heen. De generaties erna en zelfs de generaties ervoor. Zelfs de maatschappij profiteert ervan, want ieder opgelost trauma brengt wat extra licht. Vaak maak je de hele wereld wat mooier met wat jij doet. En was dat ergens niet een droom van je, ooit? Misschien droomde je ervan toen je klein was en bedacht je later dat die droom te groot was, maar is dat zo? Of is jouw ZIJN hier op aarde, met jouw unieke magie, jouw superkrachten, juist wat nodig is nu?

Deel jouw energie

De mensen die jij het allerbest kunt begeleiden willen jouw energie voelen voor ze besluiten met jou in zee te gaan. Dus als jij tot nu toe je altijd nog een beetje schuilhield, of stukken van jou die juist zo belangrijk zijn voor jouw doelgroep niet liet zien, dan is het tijd om daarmee te stoppen. Jij mag laten zien wie jij echt bent. In al je licht, met al je liefde, maar ook met de rafelrandjes en je gekkigheidjes. Dat betekent niet per se dat je erover moet delen als je diep in de put zit, maar wel dat jij je mag laten zien zoals je bent. Je hoeft je licht niet meer te dimmen en je hoeft je ook niet meer aan te passen. Je bent al helemaal goed, precies zoals je bent. Hoe meer je dat zelf gaat zien en laat zien aan de wereld, hoe meer fans – en van daaruit klanten – je zult krijgen.

Wil jij je graag gaan laten zien zoals je bent en jouw energie gaan delen, maar heb je nog geen idee hoe, dan ben je van harte welkom tijdens mijn gratis online masterclass dinsdag 13 december om 10:00. Zie ik je dan?

 

 

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in