boodschappen van je intuïtie

We hebben het over het algemeen niet van huis uit meegekregen: luisteren naar onze intuïtie. Het is ook niet iets wat in onze maatschappij erg hoog staat aangeschreven. Nee, onze rationele mind, daar moet je het van hebben. Hebben ze ons verteld. Ik ga je nu iets anders vertellen. En dan wil je nooit meer anders.

Onze intuïtie is de stem van onze ziel. En onze ziel, dat is wie we werkelijk zijn. Onze ziel is dat deel van ons dat blijft voortbestaan en altijd al heeft bestaan. Ons lichaam, onze identiteit leggen we af op het moment dat we dood gaan. Onze ziel bezit een hoop wijsheid, verzameld door al onze levens heen. Onze ziel vertoeft grotendeels in een andere dimensie, de dimensie van informatie. Via onze ziel hebben wij de beschikking over de voor ons belangrijke informatie. En de weg is onze intuïtie.

Een zachte fluistering

Onze intuïtie heeft, helaas, geen duidelijk stem die we goed kunnen horen. Onze intuïtie fluistert meer en we moeten goed opletten om deze fluisteringen niet te missen. De fluisteringen van onze ziel die via onze intuïtie tot ons komen zijn boodschappen van onszelf aan onszelf, van de ene dimensie naar de ander. Het zijn boodschappen over wie we zijn en welk pad we willen bewandelen. Vaak spreekt er verlangen uit en passie. Je krijgt er een warm gevoel bij en dat maakt je soms ook een beetje angstig. Maar het is wie jij werkelijk bent.

Zelfgenezing en de potentie van symptomen

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Je kunt jezelf dus geen groter plezier doen dan deze boodschappen serieus nemen. Maar wat doen wij? Vaak zijn we zo druk dat we de boodschappen niet eens ontvangen. Als we ze wel ontvangen dan doen we ze vaak af met: “Oh, wat mooi en wat voelt dit goed.” Om er dan vervolgens direct achteraan te denken: “Maar dat is niet voor mij; onhaalbaar, ik zou niet weten hoe, ik heb verplichtingen, misschien over 10 jaar…” Etc. etc. Maar, deze boodschap ontvang je niet voor niets NU en als je het verlangen hebt dan bestaat ook de mogelijkheid om het in je leven te manifesteren binnen nu en afzienbare tijd, en niet pas over 10 jaar. Want anders had je intuïtie nog wel 10 jaar gewacht.

Belangrijke boodschappen

Je intuïtie geeft dus boodschappen van je ziel door aan jou als mens. Boodschappen over wie jij werkelijk bent op zielsniveau; wat je verlangens zijn, wat je belangrijk vindt, hoe jij jezelf in dit leven wilt ervaren en welk pad je wilt bewandelen. Dit is jouw leven. De boodschappen gaan over jouw leven.

Waarom negeren we het dan toch? Omdat we het belang van de boodschappen niet onderkennen, omdat we niet geloven dat we waar we naar verlangen kunnen bereiken, omdat we de boodschap niet vertrouwen, omdat we druk zijn, omdat het betekent dat je in actie moet komen en daar hebben we ook niet altijd zin in. Want dat vraagt om moed en doorzettingsvermogen en dat is ongemakkelijk. Het haalt ons uit onze comfortzone.

6 soorten empaten

Andere energie

Het uitvoeren van je zielsverlangen, zoals ik de boodschap van je ziel maar zal noemen, brengt een andere energie in je leven. Dat wat op elkaar lijkt trekt elkaar aan en dit is nieuw. Het voelt enerzijds heel goed maar anderzijds ook niet omdat het ‘anders ’ is. Maar dat is juist de bedoeling, want anders zou alles altijd bij het oude blijven. En dat is niet wat we willen, dus vraagt het om doorzettingsvermogen om dat nieuwe niet direct af te doen als niet passend.

Je ego probeert dat wel want die houdt niet zo van verandering en wil dat het goed met je gaat en het is nu toch goed? De status quo is in ieder geval bekend en vertrouwd. Dus als je echt gecommitteerd bent aan je zielsverlangen is het goed je hiervan bewust te zijn.

Bij ieder stap die je zet om je zielsverlangen werkelijkheid te laten worden is het goed om, terwijl je deze stap zet, alvast na te denken over de volgende stap. En zo verder. Totdat je zielsverlangen energetisch geaard is en als resultaat in jouw leven verschijnt.

Hoe doe je dat dan?

Een voorbeeld: stel je voor dat je de boodschap die je intuïtie je heeft gegeven alvast een beetje gaat verkennen. Stel je voor dat jij voelt dat je toe bent aan een nieuwe woning. Iets dat energetisch een betere match is bij wie jij geworden bent de afgelopen jaren door al je bewustwording- en transformatiewerk dat je hebt verzet. Maar daar gaat je rationele mind: “Ja, maar ik woon hier nog niet zolang, waar moet ik naar toe, weer de stress van het verhuizen, en wat kost dat dan allemaal wel niet?” Maar toch, je verlangen blijft maar terugkeren in jou.

Naar binnen keren kan je lerenJe besluit het serieus te nemen. Eerlijk gezegd vind je het stiekem toch wel erg leuk! Logisch, want dit is wie jij bent en wat dus duidelijk bij jou hoort. Je begint eerst eens op internet rond te kijken. Je vindt een aantal woningen die je wel ziet zitten maar die je echt niet kunt betalen! Maar je maakt toch een afspraak met een makelaar voor een bezichtiging en je belt met een bank over mogelijke financiering want je wilt graag weten wat het je maandelijks extra gaat kosten. Je hebt echter nog steeds geen idee hoe je je dit kunt veroorloven….en dat is dan vaak het moment waarop we afhaken. Onder het mom dat het niet realistisch is. Dat je het je nu echt niet kunt veroorloven en misschien wel nooit. En dat is doodzonde!

Blijven vertrouwen

Je was heel erg goed bezig! Want, omdat je hebt gereageerd op je intuïtie, omdat je in actie bent gekomen (en je weet, nieuwe actie zorgt voor nieuwe resultaten), trek je het “hoe” energetisch naar je toe. Maar dat heeft wel even tijd nodig. Omdat we in een ‘zware’ dimensie leven waarin we (nog) niet a la minute kunnen manifesteren. Wat maar goed is ook, want we zijn vaak niet duidelijk over wat we nou eigenlijk willen. Het zou een chaos worden…..

In ieder geval, jij bent in actie gekomen en het universum reageert daarop. Nadat je een aantal woningen hebt bezichtigd en je precies weet wat jouw droomhuis je gaat kosten, word je op een morgen wakker en weet je ineens hoe je je dit kunt veroorloven. Je hebt een fantastisch idee! Je gaat dit idee uitvoeren want ondertussen ben je ervan overtuigd dat je droomhuis toch haalbaar kan zijn. En dat is fijn! Wat blijkt? Je verdient nu veel meer geld door het uitvoeren van je plan. Je kunt je je droomhuis nu veroorloven. Je gaat je droomhuis kopen. Je verhuist. Wouw….!!!

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in