Als je iets niet herkent dan zien je ogen niks

Ik heb cliënten gehad die met tientallen dingen tegelijk bezig kunnen zijn in hun hoofd. Met volle concentratie op het denken en supersnel verwerken van enorme hoeveelheden complexe informatie. Om dat moeiteloos met elkaar te verbinden op de meest creatieve wijze. Geen detail van belang wordt overgeslagen totdat alles `klopt`. Vaak zijn ze niet altijd even verbonden met hun lichaam door dat immens krachtige hoofd. Hun intelligentie is hoog tot zeer hoog en zich emotioneel met anderen verbinden ervaren ze als lastig. Als je er van een afstandje naar kijkt zie je aan de oppervlakte veel meer ratio dan emotie. Veelal aangetrokken tot techniek en wetenschap, maar zeker niet uitsluitend. Het is vooral de eeuwige wil om te leren en te ervaren die nooit afneemt. En anderen willen helpen. Want de behoefte aan zingeving komt diep vanbinnen uit. Wat weer enigszins helpt tegen de gevoelens van eenzaamheid die ze ook kunnen ervaren omdat ze zichzelf zo weinig in anderen herkennen. En dat al sinds hun kindertijd. Het is een uitdagende reis, al zouden ze zelf niet anders willen.

Als je iets niet herkent dan zien je ogen niks, wist je dat? Je kan als baby ook niet in een seconde tv kijken, dat moeten je hersenen eerst leren. En wat als je jezelf niet of nauwelijks in anderen herkent? Je ook vaak niet gezien voelt door anderen. Hoe moet je dan jezelf zien? Hoe moet je dan je grenzen leren kennen, ze stellen, en je verbinden met anderen? Dat kan als je niet uitkijkt best een probleem worden. Een complex verhaal. En dan komen ze soms bij mij. Voor het antwoord.

Het is zo eenvoudig dat je er gemakkelijk overheen kan kijken en voor iedereen die verbinding met anderen mist toepasbaar.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Het is in essentie dit:

  1. (E = mc2) Alles is energie.
  2. De oplossing bevindt zich op een ander niveau dan het probleem.
  3. Dat wat je grootste uitdaging lijkt te zijn en wat je zo gemist hebt in je leven, namelijk onvoorwaardelijke liefde, verbinding en eenheid, is wie je bent en wat je komt brengen.
  4. Jij bent de oplossing, niet het probleem.
  5. Verbind je daar eerst maar (weer) mee.

 

PS: Je kunt me hier volgen op Instagram 

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

3 REACTIES

  1. Als je iets niet herkent dan zien je ogen niks….al zou je het herkennen zien je ogen nog steeds niks.
    je pupillen zijn 2 zwarte gaten deze projecteren slechte van wat jou hersenen decoderen….de plaatjes zitten en zie je dus alleen in je hoofd, en niet daarbuiten. de wetenschap zegt over zwarte gaten dat ze al het licht weg zuigen, en dan vraag ik me af is dit volk nu echt zo dom. je pupillen zijn 2 zwarte gaten idioot zuigen die ook al het licht weg…? nee die projecteren juis dat licht anders zie je niet wat je hersenen decoderen zo dat je het kan projecteren…! echt na 100x uitleggen snappen mensen het nog niet de wereld is niet buiten jou lichaam maar in je lichaam daarom is de wereld die jij zo ziet is wat je van jezelf uit projecteerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in