Als je je ineens niet lekker voelt als je empathisch of hooggevoelig bent

Je zit ergens, misschien wel gewoon lekker thuis op de bank, en ineens, uit het niets, voel je je niet lekker. Het is niet alsof je misselijk bent of dat er lichamelijk iets aan de hand is. Je voelt je geestelijk en emotioneel niet lekker.

Vervolgens probeer je te achterhalen wat er aan de hand is. Heb je een reden om je zo te voelen? Nee, niet echt. Eigenlijk ging juist alles wel even prima.
Waar komt dit dan vandaan?

Redenen waarom jij je niet lekker kan voelen

Als je zeer empathisch bent of hooggevoelig bent kan jou dit vaker overkomen. Meestal komt dit ‘jezelf niet lekker voelen’ namelijk voort uit jouw gevoeligheid voor energie.
Er zijn heel veel plekken waar die energie vandaan kan komen, want eigenlijk is alles energie. Daarom ga ik de meest voorkomende oorzaken opnoemen, dan kun jij voelen welke op jou van toepassing is.

Er is iemand bij je die zich niet lekker voelt

De meest voorkomende reden is dat er iemand in de buurt is die zich niet lekker voelt. Onbewust pik je dit op en neem je het over.
Het gevoel dat je op dit moment hebt, is dan ook waarschijnlijk bijna hetzelfde als het gevoel wat deze persoon heeft.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Als je je echt niet lekker voelt, heeft dat ermee te maken dat deze persoon zelf last heeft van diepe emoties. Denk hierbij aan intens verdriet of onzekerheid.

Het vervelende hieraan is dat deze persoon zelf niet eens door hoeft te hebben dat hij hier last van heeft. Het kan zich volledig onbewust afspelen bij de ander, waardoor je het niet even kunt checken.
Daarom is het juist zo belangrijk dat je in deze gevallen niet twijfelt aan je eigen gevoel en dat je wat ruimte voor jezelf neemt door bijvoorbeeld even weg te lopen.

Er denkt iemand op een vervelende manier aan je

Hoe leuk je  ook bent, er zullen altijd mensen zijn die jou niet mogen. Dat is helemaal niet erg en zelfs gezond.
Het wordt alleen vervelend als deze mensen op een vervelende manier aan je denken, bijvoorbeeld vanuit jaloezie of woede.
Als dat het geval is, kun jij daar last van krijgen. Meestal gaat dat gepaard met een pijnlijke onderrug, of je krijgt een vieze smaak in je mond.

Je hebt oude spullen in huis staan die te veel hebben meegemaakt

Wat we vaak vergeten, is dat spullen ook energie kunnen opslaan. Als jij bijvoorbeeld een kast in huis hebt staan die van je ouders is geweest en die hebben heel veel ruzie gehad, dan kun jij je ineens geïrriteerd voelen in huis zonder reden.

Hetzelfde kan ook gelden voor een ketting die je gehad hebt van een vriendin en zij heeft heel veel verdriet.

Jij voelt onbewust de energie die in die spullen liggen opgeslagen en brengt ze tot uiting.

Er is een entiteit bij je

Dit hoeft niet per se een vervelende of negatieve geest te zijn en hij hoeft ook geen kwade bedoelingen te hebben.

Het kan zelfs een overleden geliefde zijn die op bezoek is. Als hij of zij bijvoorbeeld hartproblemen had, kun jij daardoor onrustig worden. Je krijgt een raar gevoel rond je hart.

Meestal schiet in deze situaties wel het gevoel door je heen dat er iemand bij je is. Daar kun je dit aan herkennen.

Die energie loslaten

Er zijn dus veel redenen waardoor jij jezelf ineens niet lekker kan voelen. Ze hebben er bijna allemaal mee te maken dat jij energetisch iets aanvoelt of overneemt.

Probeer jezelf eerst bewust te worden dat dit gaande is. Benoem het voor jezelf en twijfel niet aan jezelf. Dan kun je namelijk, met het besef dat het niet van jou is, het veel beter van je af laten glijden.

3 tips om de energie los te laten:

Visualiseer dat je een jas uittrektAls je je ineens niet lekker voelt als je empathisch of hooggevoelig bent

Als je zelf al een echte beelddenker bent, dan kun je gemakkelijk gebruik maken van visualisaties om die energie los te laten.
De makkelijkste visualisatie is dat je jezelf voorstelt dat die energie die je overgenomen hebt, als een jas over je heen hangt. Stel je vervolgens voor dat je deze jas uittrekt.

Ga een stukje lopen

Als je de bron van de negatieve energie uit je omgeving haalt, ebt de energie die jij overgenomen hebt ook weg.
Dit proces wordt versneld als je in beweging komt, daarom is het zo lekker als je jezelf uit de situatie haalt en een stuk gaat lopen.
Dan kom je weer tot jezelf en laat je (onbewust) de energie achter.

Maak gebruik van edelstenen

Edelstenen zijn heel fijne hulpmiddelen als het gaat over omgaan met energie. Zo zijn er ook edelstenen die je helpen met het loslaten van negatieve energie. De drie sterkste daarvan zijn: toermalijn, citrien en groene aventurijn (helemaal bij kinderen).

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

9 REACTIES

 1. Heel erg herkenbaar voor mij. Ik heb er wel een vraag rond. Ik krijg kwalen van mensen over die ik niet ken of gezien heB. Bv; was net verhuisd, kende mijn buren niet en kreeg hevige menstruale klachten (wist dat t niet mijn menstruatie was). Op een avond stopte het prompt. Dan hoorde ik achteraf dat mijn achterbuurvrouw baarmoederhalskanker had en die avond gestorven was…
  Dit gebeurt vaak met mij, ik begrijp niet goed hoe ik dit kan overnemen als ik iemand niet eens ken?
  Als ik nu een kwaal heb, vraag ik me af of t van mij is en als ik t overneem verdwijnt ze snel. Of ik vraag rondom me wie bv last heeft van zijn knie ofzo…

  • Zolang je hiervoor open staat om dit te mogen ontvangen , maakt het niet heel veel uit of je die persoon kent of niet. Energie is energie. Met wifi heb ik hetzelfde haha ik vang zowel die van de buren op als van mijn andere buren. Maar zit er niet op ☺

 2. Heb er al heel lang heel veel last van. Fysiek en mentaal. Ook zeer emotioneel en soms zelfs …laatste tijd regelmatig… tot huilen aan toe. Voel me zeer kwetsbaar. Zelfs zo dat ik eigenlijk met niemand meer afspreek…

 3. Ja daarom is werken met collegas voor mij heftig. De meeste mensen zitten niet goed in hun vel. Alleen thuis nergens last van. Zonnig en licht gevoel.

 4. @Marjan. Jazeker.
  Ik word soms gek van mijn 'eigen' stemmingswisselingen als ik een dag op kantoor bij verschillende collega's langs ga. Dan loopt mijn humeur, zonder andere aanwijsbare reden, verschillende keren van uitbundig tot depresssief en terug.
  Kom ik terug van de een: "Wat zit jij te somberen?"
  En van de ander: "Zo, zeg. Goed nieuws ontvangen?"

 5. Het verhaal kan kloppen,ik heb daar best vaak last van…maar ik vraag mij af geldt het ook andersom,wanneer je in de buurt bent van iemand die altijd positief en vrolijk is ???

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in