Als je terugkijkt op je leven...

“Weet je wat ik nu zo erg vind?”, fluisterde ze moeizaam. “Ik heb zo weinig gelachen in mijn leven.”
Ik pakte haar magere hand vol rimpels en streek zacht over de dunne huid.
“Ik heb zo’n spijt dat ik mijn lach, mijn lichtheid ergens onderweg ben kwijtgeraakt” ging ze zacht verder. “Ik heb het niet doorgehad.”
Ze zucht en kijkt me aan met tranen in haar ogen: “Ik was te druk met lijden onder een leven dat niet werd zoals ik vond dat het moest zijn.”

Haar woorden maakten diepe indruk op me. Ze nodigden uit tot een lichter en vreugdevoller bestaan, ondanks alles.
Maar hoe doe je dat? Hoe leer je weer lachen als je veel pijn voelt? Hoe leef je licht als er zoveel dingen zijn waarmee je worstelt?

Word wakker

Het antwoord op deze hoe-vraag nodigt je allereerst uit om op onderzoek te gaan. Om nieuwsgierig te worden naar hoe jij de dingen in je leven zoal doet. Hoe kijk je? Hoe reageer je? Waar ligt je focus op? Waar zit je de hele dag met je aandacht? Kortom, deze hoe-vraag nodigt je vooral uit tot bewustwording. Inzicht in hoe jij – onbewust – wolken voor de zon schuift waardoor de zon niet meer in alle pracht kan schijnen. Dit is een proces van wakker worden, geen quick fix. Steeds wordt helderder hoe jij jouw leven kleurt en vormgeeft.

Kijken met de ogen van je hart

Als je langzaam maar zeker wakker wordt, is de uitnodiging om met zachte ogen naar jezelf te kijken. Niet vanuit een kritische waarnemer die je onderuithaalt. Het pad van de lach en lichtheid is er een van verzachting. Je kijkt met de ogen van je hart naar jezelf en de wereld om je heen. Met een innerlijke glimlach zie je hoe iets zich op je levenstoneel afspeelt. Je blijft contact houden met je hart waardoor je ruimte kunt voelen die om alle levensgebeurtenissen heen zit.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Rijke bron aan licht en liefde in jou

Wanneer je kijkt met je ogen van je hart voel je letterlijk je ruimhartigheid. Deze energie is diep helend voor je. Niet alleen voor je lichaam, ook voor je geest. In jouw hart zit een rijke bron van licht en liefde. Misschien heb je deze nog nooit rechtstreeks ervaren. Wellicht heb je deze bron wel via de ander kunnen ervaren. Je dacht dat de ander dit gevoel aan je gaf. Niets is minder waar. De ander spiegelde bijvoorbeeld in de vorm van verliefdheid, de rijkdom die zich in jou bevindt. Deze onvoorwaardelijke liefde omarmt jou totaal zoals je bent. Deze bron in jou heelt alles in je leven waar heling nodig is.

Het enige wat je hoeft te doen is naar binnen te gaan met je aandacht. Maak er contact mee, diep en bewust contact. Voel hoe ontspannen je wordt. Hoe ‘de-doener-in-jou’ eindelijk mag gaan zitten en relaxen. Misschien is het maar voor heel even, maar dan is alles heel even helemaal goed. Het moment waarop je van binnenuit kunt beseffen ‘het is op dit absolute moment even goed zoals het is’, is helend en transformerend. Het is als een opening waar vanuit een hele nieuwe dimensie zich aan je kan ontvouwen.

Ontdek de schat in jou

Dit is geen mooie belofte. Dit is ook mijn eigen persoonlijke levenservaring. Ik ontdekte in mijn eigen zoektocht naar licht en liefde prachtige schatten en krachtige inzichten vol intense levenslust. Uiteindelijk bundelde ik al die pareltjes in een jaarprogramma vol licht. De Lightworker Academy ontstond. Het is een plek geworden om je opnieuw te verbinden met je licht en met je lach. Hierdoor herstel je de verbinding met dat deel in jou dat altijd al vol vreugde en liefde is. Zodat niet alleen jij persoonlijk, maar ook de wereld om je heen lichter, vreugdevoller en liefdevoller wordt. Dat is wat je lichtwerk mag noemen. Dit is thuiskomen bij jeZelf.

Doe je mee dit jaar?

In oktober gaan we van start met een nieuwe Jaartraining Lichtwerk en Verdiepingstraining Lichtwerk. Beide programma’s duren 9 maanden; je hebt 1 lesdag in de maand. De training vindt plaats aan zee: daar waar het licht op z’n mooist en krachtigst is. Regelmatig doen we oefeningen in de duinen en op het strand. Voel jij dat je hart een sprongetje maakt? Is het jouw tijd geworden om je weer te gaan verbinden met licht en thuis te komen in jezelf? Je bent warm welkom.
Kijk voor meer informatie: www.lightworker-academy.nl/jaartrainingen

beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in