4 manieren om je lichaam en je leven te helen

Heb je net na jaren je broek met wijde pijpen weggegooid, blijken ze ineens weer in de mode te zijn! Of die gekke grote bril. Toen ik twaalf was, had ik bijna dezelfde bril als nu. Jaren dacht ik als ik die foto zag alleen maar aan die vreselijke, achterlijk grote, rode bril. En wat heb ik nu op mijn neus? Een grote rode bril!

En dan mijn wenkbrauwen. Jarenlang had ik ze eigenlijk moeten epileren, mijn volle wenkbrauwen, maar daar had ik nooit zin in. Bleken ineens volle wenkbrauwen in de mode te zijn, dat verzin je toch niet? Dus puur door mijzelf te blijven, bleek ik ineens in de mode.

Waarom zou dat niet vaker zo zijn? Zelfs de eigenschappen die gewaardeerd worden in de maatschappij veranderen. Vroeger hoorde een vrouw vooral volgzaam te zijn, goed in het huishouden en vooral niet te duidelijk aanwezig. Nu zijn krachtige vrouwen die durven staan voor hun mening, steeds vaker te zien. Denk aan vrouwen in de politiek, of vrouwen die op podia staan. Bekende zangeressen, cabaretières, sprekers, coaches.

Een vrouw hoeft niet meer haar mond te houden. Ze hoeft niet meer alleen maar bij het aanrecht te staan en de pantoffels voor haar hardwerkende man klaar te zetten. Denk je dat Oprah thuis steeds zelf liep te poetsen?

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Vroeger mocht een man zijn gevoel niet tonen, nu wordt het steeds vaker juist gewaardeerd. Ook mag hij beter voor zichzelf zorgen. Denk aan de ‘Metro man’ van een aantal jaren terug.

Waren er dan vroeger geen luidruchtige vrouwen die een broertje dood hadden aan het huishouden? Waren er geen mannen die in contact stonden met hun gevoel? Natuurlijk wel, alleen werden die eigenschappen toen niet gewaardeerd. Nog steeds begrijpt de oudere generatie niet altijd hoe jongere generaties nu in het leven staan.

Een slechte huisvrouw met een succesvol bedrijf? Een man die thuis net zoveel doet in het huishouden en in de verzorging van de kinderen? Voor sommigen ‘van de oude stempel’ een vreemd fenomeen, maar voor jongere generaties heel gewoon.

Zo zie je dat als je maar lang genoeg jezelf blijft, ook als je, zoals ik, een vrouw bent met een uitgesproken mening en een broertje dood aan het huishouden, je vanzelf een keer in de mode raakt. Of op zijn minst beter begrepen en gewaardeerd. Uiteindelijk word je er ook succesvoller door; hoe dat kan, kun je in dit artikel van mij lezen.

Dus blijf vooral jezelf, je raakt vanzelf een keer in de mode!

beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie

6 REACTIES

 1. Jacqueline, ooit waren ze in de mode, het gaat altijd meer om het verwerken van stof, om de inzet van het creéeren, en de flair van het kleding stuk, want die heeft niets met mode van doen.

 2. Nog even over vrouwen, ze hoeven niet dit en dat, nou ik heb heel veel vrouwen gekent, en ze waren nooit het zelfde, hun verborgen charme daar lag hun kracht, ach wat heet geémancipeert,
  als je geen zin hebt om het huishouden te doen, nou mooi niet madame, heb veel heel geémansipeerde vrouwen gekent die het huishouden an passant bestierden, die moderne vaak sexueel mindervalide mensen, proberen hun stempel op de andere met gewoon gezond verstand te zetten, lees eens over deze vrouwen bijvoorbeeld de moeder van Roland Holst, en er zijn vele anderen, helaas heden tendage, vereerd men het goudenkalf en niet het mooie beschroomde vrouwelijke intellect.
  En op een goede moeder en echtgenote, die haar familie begeleidt, haar man steunt waar nodig,
  kinderen opvoedt, liefde uitstraalt s’avond uitgeblust op de bank valt, en dan toch nog haar echtgenote geeft waar hij om vraagt, liefde en warmte of meer, daar moet je niet te ligt over denken, geweldenaars zijn het in onze samenleving, ik heb voorbeelden genoeg mijn Eigen moeder en mijn vrouw, wat zouden wij mannen zijn zonder hen ?!

 3. Ben nu met waarschijnlijk mijn laatste mode trend bezig, 81 ig begint er op te lijken, zeg net tegen mijn lieve vrouw van 82 ig, we zijn gekozen door de Goden, kan niet anders.
  Heb 20 ig jaar ongewild door omstandigheden gedwongen met veel plezier mode gemaakt en aan de mensen verkocht, het is waar we zitten nu weer qua mode in de 60 iger jaren, wat ontbreekt is het denken en vooral de rust uit die tijd, ach een afspiegeling van het zoete leven, la dolce vita, Federico Fellini, misschien te breedsprakig, maar geinspireert door het bovenstaande geschrevene, groet Johannes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in