Bij veel Lichtwerkers komt er in deze tijd diepe oude pijn naar voren. Pijn die we al eeuwen en eeuwen bij ons dragen. En nu eindelijk, na al die tijd, is het moment aangebroken om collectief de schurende lagen van deze pijn te helen. Zodat het niet alleen voor jou persoonlijk, maar ook collectief getransformeerd kan worden. Getransformeerd naar Liefde en Licht.

Heling van pijn hoort bij je zielsmissie

Als Lichtwerker is het helen van je eigen pijn een onderdeel van je zielsmissie. Daarnaast hebben Lichtwerkers ook altijd een missie voor het collectief. Ze kunnen en mogen helpen bij het helen van oude collectieve pijn. Als eerste door het effect van hun eigen Heling op het collectieve veld. Daarbij vaak ook door heel specifiek met andere mensen op heling te werken

De heling voor het collectief gaat vanzelf, zodra jij jouw eigen pijn Heelt. En eigenlijk is iedere pijn die jij en ik ervaren ook een collectieve pijn. Alles wat jou en mij de afgelopen eeuwen heeft getraumatiseerd, is altijd een onderdeel van het totale pakket van pijn dat de afgelopen duizenden jaren op aarde ervaren kon worden.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Alle pijn is in wezen collectief

Neem maar eens een moment om stil te staan bij de pijn waaronder jij geleden hebt. Of misschien nog wel lijdt. Voel de pijn, zonder er echt helemaal in op te gaan. Je mag het topje van de ijsberg raken, niet dieper dan dat.

En kijk dan eens in gedachten rond naar de wereld om je heen. De wereld direct om je heen, zoals familie, vrienden, mensen uit de straat. En dan ook wat verder. In de stad of het dorp waar je woont. Jouw land. Het werelddeel waar jouw land onderdeel van uitmaakt. En de aarde, met haar talloze aardebewoners.

Jouw pijn leeft ook elders op aarde

Wanneer je dan zo in gedachten je gevoel steeds verder uitbreidt, scan heel zachtjes wat er leeft. Voel je dat de pijn die jij persoonlijk zo intens beleefd hebt, ook bij andere mensen leeft?

Ook hier mag je trouwens bij het topje van de ijsberg blijven, zodat alle pijn die in het collectieve veld leeft niet je hele systeem overhoop kan gooien. Als sensitieve ziel is het gemakkelijk om overweldigd te raken. En er is dan niemand die nog wat aan je heeft. Ook jij niet. Overweldigd en al ben je onbereikbaar voor je ziel geworden.

Verbonden met het Collectieve veld

Jij en ieder mens op aarde zijn samen verbonden in een collectief energieveld waarin de energie van ieder mens van invloed is. Iedere pijn, iedere vreugde. Alles wordt gevoeld en ervaren door dit veld. En het wordt zelfs opgeslagen, met een Kosmisch geheugen. Zodat iedere belangrijke imprint ook energetisch bewaard wordt.

Uiteindelijk is in dit Kosmisch geheugen veel meer bewaard dan de ervaringen van dit leven alleen. De ervaringen van jou, mij en ieder mens op aarde zijn hier opgeslagen. Subtiel en fijnstoffelijk, in het archief van de aarde. Dit archief is onderdeel van een veel groter kosmisch archief, dat ook wel bekend staat als de Akasha Kronieken. Een wonderbaarlijk archief. Magisch! Alles is bewaard.

het collectief

Het Collectieve veld wordt gezuiverd

Het collectieve veld moet in deze tijd getransformeerd en gezuiverd worden. Zodat alles weer puur en zuiver wordt. Want de pijn die we eeuwenlang hebben ervaren kan niet mee naar het Licht. Er is letterlijk alleen ruimte voor Liefde en Licht.

Hoe ongelooflijk bijzonder is dat! Het collectieve veld op aarde is in de Nieuwe Tijd een veld waarin alleen ruimte voor Liefde is. En Licht. Waar alleen ruimte is voor gedachten en emoties die vanuit kosmische Liefde worden aangestuurd. Zoals Waarheid, Compassie en Vergeving. Dienstbaarheid, Vrede en Goddelijke Vreugde.

Het lijkt donkerder dan het is

Op dit moment lijkt het op aarde nog lang geen zuivere koffie. En misschien voelde jij dat net ook, toen je zo alleen nog maar het topje van het gevoel op aarde hebt gescand op pijn die lijkt op jouw eigen innerlijke pijn.

Maar stel nu dat we tijd maken voor nog een ander klein experiment. Want in ons collectieve veld is er (dankzij alle Kosmische golven van Licht naar de aarde) ook al heel veel Licht gebracht. Waardoor natuurlijk ook heel veel duister in het Licht gezet wordt. Maar daar laat het Licht het niet bij. Het Licht gaat verder. En verder. Letterlijk, het ver-Licht.

Scan nu eens het Licht

Doe maar even met me mee, nu we toch hier zo samen zijn. Met je ogen dicht maak je verbinding. Eerst met je eigen Licht. Maak het Licht in jou maar wakker, als eerste in je hart. Nodig het uit om zich te laten zien. Krachtiger en krachtiger, als jouw innerlijke Vlam.

En vanuit jouw eigen prachtige Licht, scan nu eens opnieuw de aarde en haar collectieve veld. Eerst dichtbij en steeds ruimer. Voel je het? Al dat prachtige Licht? Het ontroert me iedere keer opnieuw. Ongelooflijk krachtig zijn wij, als collectief ver-Lichtend veld.

het collectief

Een Collectief Netwerk van Licht

Dit collectieve Licht, daar mag je eventjes wat langer de tijd voor nemen. Adem het maar een aantal keren heel diep in, door je hele lijf en aura. Voel hoe weldadig het is. En hoe eigenlijk al heel vanzelf het licht wat oude lagen pijn met zich mee laat stromen. En die oude harde pijn verzacht, zodat ze zachtjesaan weer Licht kan zijn.

En omdat jij nu heel bewust verbonden bent met het menselijk collectief, stroomt er gelijk ook wat extra oude collectieve pijn in de richting van het Licht. De pijn, die laat zich graag bevrijden. Na zoveel eeuwen in het duister. Ze wil ook het allerliefste gewoon weer Liefde en Licht kunnen zijn.

Jouw Missie als Lichtwerker voor het collectief

Heb je gevoeld hoe gaaf dat is? Dat jij als Lichtwerker niet alleen voor jezelf heelt. En zelfs niet alleen voor je familie of de mensen met wie je werkt. Alles wat in jou in het Licht komt en zachtjes gezuiverd en ver-Licht wordt, heeft een collectief effect.

En weet je nog die mensen die je voelde, met eenzelfde soort pijn als jij? Zij voelen het, ook als het niet bewust is. Jouw heling van deze pijn brengt ook hun Heling dichterbij. Omdat we niet alleen staan. We zijn vanuit Eenheid een krachtig en Liefdevol menselijk collectief!

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

15 REACTIES

 1. Lichtwerker***** jaren geleden werd ik zo genoemd, maar ……… Ik klungel maar wat rond, doe wat ik denk dat gedaan moet worden…….en nu “ plof” ik plotseling op deze site en voel me thuis.
  Herken en wordt blij….voel vertrouwen ,het is goed. Dank jullie allemaal
  Marije

 2. Mooi geschreven!
  Ik vraag me al een poosje af of de artikelen die ik lees speciaal voor mij bedoeld zijn. En dan niet in de zin dat ik nou zo belangrijk ben maar dat het de bedoeling is dat ik dat lees?
  Beetje ingewikkeld… ik kan het niet zo goed uitleggen.
  Ik bedoel, er wordt door jou geschreven: “Jouw missie als Lichtwerker voor het collectief. Heb je gevoeld hoe gaaf dat is? Dat jij als Lichtwerker niet alleen voor jezelf heelt. enz. enz.”
  Ben ik dan een lichtwerker? Omdat dit artikel “op mijn pad” kwam? Omdat ik het lees?
  Is iedereen die dit artikel leest een Lichtwerker?
  Ik hoop dat je snapt wat ik bedoel.
  ♡ Linda

  • Dag Linda, ik voel dat ook zo aan. Het feit dat het op ons pad ligt, is niet toevallig volgens mij. Je krijgt op je pad wat je nodig hebt denk ik. Vind mezelf ook nog niet echt een lichtwerker, maar ik voel wel dat ik onderweg ben. Mijn pijnen zijn enorm heftig de laatste jaren en ik voel een enorme drang in mezelf om die te overwinnen en te groeien. Heel vaak zijn de artikels hier ontzettend toepasselijk voor mijn situatie en dat zal bij jou ook wel zo zijn? Veel succes!

  • Dank je Linda! En heel herkenbaar, wat je schrijft. Ik heb zelf ook het gevoel dat wat ik schrijf echt voor een aantal mensen bedoeld is. Omdat de woorden en het Licht achter de woorden iets bij je kunnen openen. Enne. Jij bent zeker belangrijk. En speciaal. Niet specialer dan anderen. Maar zeker ook niet minder speciaal. Jouw Licht is uniek en echt nodig voor de transformatie van jezelf en van de aarde. De kans is groot dat je een Lichtwerker bent, als dit tot je spreekt. En mocht je nog een (gratis) Lichtwerker test willen doen, kijk even op mijn website (link staat in mijn bio) ♡

   • Hoi Iris,
    Het spreekt me erg aan. Dus als het mij niet zou aanspreken, is het niet bedoeld voor mij… bedoel je dat?
    Ik zie ook heel vaak dubbele getallen en hoor vaak toepasselijke liedjes maar dan denk ik toch, dat dat toeval is of dat ik dat graag wil.
    Er wordt weleens gezegd dat er bepaalde mensen, liedjes, teksten, etc. op je pad komen, dat dat speciaal voor jou “geregeld” wordt.
    Maar ik ben op deze nieuwsbrief geabonneerd, dus logisch dat ik het lees! Het komt niet spontaan op mijn pad.
    Linda

    • Ja, dat bedoel ik inderdaad Linda. Als het niet tot je spreekt, zal je er ook zo voorbij scrollen. Zelfs als je geabonneerd bent. En ik zie het ook zo, dat omstandigheden en mensen ons toevallen. Ook dubbele cijfers. Als het voor jou een speciaal gevoel geeft kunnen je ziel en Gidsen dit gaan gebruiken om met je te communiceren.

 3. Als een licht trek je de aandacht,
  Eenmaal aangekomen na een dwaaltocht, waarin ik niets meer herken wat gisteren nog was.
  Nu vertel ik mijn verhaal en zullen we samen ons licht schijnen op wat morgen zal zijn.

  (kwam zo even in me boven toen ik de associatie legde tussen jouw post en een boek dat ik schreef. . Stukje komt uit een kinderboek, Hoofdstuk, de afsluiting “het laatste avontuur van Ridder Flap”. Zoek nog een uitgever. Ken jij er nog een?
  Groet Leon

  • Prachtig Leon, dank je voor het delen!
   Er komt zo geen uitgever in me op … soms ben je zelf de beste uitgever voor het boek wat via jou geboren is. Tegenwoordig helemaal niet meer zo ingewikkeld om zelf een mooi boek uit te geven

 4. Lieve Iris
  Ik herken en erken het helemaal, als lichtwerker mogen we idd onszelf en zo ook meteen het collectieve veld helen❣Je voelt duidelijk dat er grote verschuivingen bezig zijn en dat mensen sneller hun laagjes kunnen en mogen afpellen. Zo worden ook hun pijnen omgezet in licht en liefde❣ Namasté

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in