lichtwerker blauwdruk

Onze Blauwdruk (het Goddelijk plan) voor dit leven bestaat als het ware uit twee delen. Deze tweedeling heeft te maken met de Nieuwe Tijd, waarnaar wij als mensheid op weg zijn. Op dit moment (en de komende jaren) leven we op aarde in een overgangsfase, op weg naar deze Nieuwe en Gouden Tijd, waarin we weer vanuit Liefde en een gevoel van Eenheid kunnen leven.

Om als Lichtwerker tijdens deze periode volop bij te kunnen dragen aan de Nieuwe wereld is het belangrijk ons te realiseren dat niet alleen het leven op aarde in een spirituele verandering zit. Ook jij en ik als Lichtwerker bevinden ons in een heel bijzondere overgang. Een transitie waarmee we worden getransformeerd in werkelijk een Nieuw mens. Want een mens die denkt, voelt en doet vanuit Liefde en Eenheid, gedraagt, denkt en voelt zich totaal anders dan de mens die we in het eerste deel van ons leven waren.

Er is geen weg terug

De geboorte van een Gouden tijd is volop aan de gang en niet meer te stoppen. Ook al gaat het met de nodige barensweeën gepaard, individueel en collectief, we kunnen alleen nog maar vooruit. Hoe graag sommige mensen ook zouden willen dat alles weer ‘normaal’ wordt, er is geen weg terug. Het wordt Licht!

De Gouden Tijd die nu wordt geboren is al eeuwen en eeuwen voorzien. Zo hebben bijvoorbeeld de Maya’s voorspeld dat er vanaf 21-12-2012 een nieuwe tijd zou ontstaan waar Liefde en Eenheid de boventoon voeren. En ook Nostradamus heeft het over een 1000-jarige vrede vanaf deze tijd.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

‘Cosmic Moment’

Het bijzondere tijdstip 21-12-2012 wordt ook wel het ‘Cosmic Moment’ genoemd. Het moment waarop vanuit het Universum de energie naar de aarde drastisch veranderd is. Het moment waarop de geboorte van het Nieuwe Tijdperk definitief is ingezet. Waarbij bijvoorbeeld Diana Cooper het heeft over een overgangsperiode tot 2032.

Deze overgangsfase is een tijd van transformatie en ver-Lichting. Waarin we al het nog onopgeloste karma kunnen Helen en verlossen. Met karma bedoel ik dan alles wat vanuit vorige levens nog niet ‘af’ is, onverwerkt. Al onze ervaringen moeten namelijk rond zijn voordat wij als individu en als mensheid vrij het Nieuwe tijdperk in kunnen gaan.

Wanneer je in je eigen leven terugkijkt naar dit moment, zou het dus zomaar kunnen dat er in jouw leven al heel subtiel dingen begonnen te schuiven. Relaties, werk of je eigen ontwikkeling.

Versnelde aflossing van karma

Om tijdens dit leven al het onopgeloste karma te kunnen transmuteren, is er in de afgelopen jaren veel oude onopgeloste pijn versneld naar voren geschoven. In het Licht gezet, zou je ook kunnen zeggen.NTKMagazine Blauwdruk Lichtwerker Nieuwe Tijd

Bij veel Lichtwerkers kenmerkt dit karma zelfs het eerste deel van hun leven. Niet omdat we zo veel meer karma hebben dan de gemiddelde mens, maar vooral omdat het juist voor Lichtwerkers belangrijk is om dit karma versneld in te lossen. Zodat we kunnen beginnen met het tweede deel van ons leven: het deel waarin we weer echt kunnen gaan doen wat we duizenden jaren geleden al kwamen doen.

We leven als Lichtwerkers twee levens in één

Toen ik me dit voor het eerst realiseerde, voelde het bizar. En tegelijkertijd herkende ik het helemaal. Het is alsof de Blauwdruk (het Goddelijk plan) waarmee wij als Lichte ziel geboren zijn, uit twee delen bestaat.

Het eerste is het deel waarin we alles tegenkomen wat nog niet af is. Voor de meeste Lichtwerkers is dit het zware deel van ons leven waarin we worstelen. Pijn van duizenden en duizenden jaren komt naar voren om gezien en geHeeld te worden.

Het tweede deel van onze Blauwdruk is Licht en tijdens dit deel van ons leven her-inneren we ons weer wie we werkelijk zijn en wat we als Lichtwerker op aarde komen doen. Deze her-innering brengt energetisch een enorme verschuiving teweeg. Ons lichaam en onze chakra’s transformeren diepgaand zodat ons lichaam het Licht van onze ziel ook kan dragen. We worden werkelijk een Nieuw mens!

Waarom moet al het oude ver-Licht worden?

De eeuwenoude pijn komt in het eerste deel van ons leven naar voren om te Helen en mag dus verlicht worden. Sterker nog, het móet zelfs ver-Licht worden. Eerlijk gezegd is er als mens geen ontkomen meer aan.

Niet omdat we anders niet goed genoeg zijn, of omdat we iets moeten bewijzen. Maar eenvoudigweg omdat in de Nieuwe tijd waar we naartoe gaan, de zwaarte niet kan bestaan. Zoals bij een kookpunt het water verdwijnt en transformeert in stoom. Zo transformeert bij een hoogfrequente Nieuwetijds-energie alle zwaarte en pijn weer in Licht.

Het oude moet gezien worden, de lessen geleerd

Collectief en individueel hadden we als mensheid nog heel wat oude pijn liggen die opgeschoond moet worden voor we een Nieuwe tijd in kunnen gaan. De soms ongekend diepe wonden die we onszelf en elkaar hebben toegebracht, dat zijn er nogal wat.

We zijn net als Doornroosje in een spirituele slaap gevallen toen we vergaten wie we als Lichtwezen zijn. En we zijn tijdens deze diepe slaap van vergetelheid, ook net als zij verstopt. Omdat we waren ingebouwd, door duizenden en duizenden stekelige struiken. Oude stekelige pijn, die onze bevrijding er niet gemakkelijker op maakt.

Gelukkig is er ook voor ons als mensheid een Prins (of Prinses) onderweg. Een prins die niet buiten ons, maar in ons woont. En het is een koninklijke Aanwezigheid die niet opgeeft, omdat zij in deze tijd maar één Missie heeft: ons koude en eenzame hart zachtjes wakker kussen. Want als ons koude hart verwarmd wordt en zich weer zachtjes en steeds krachtiger durft te openen, openen zich ook onze ogen. En gaan we zien wie we werkelijk Zijn: een prachtig wezen van Licht.

Het begint met het openen van ons Hart

Als ons hart en onze ogen zich openen voor de spirituele Waarheid, gaat er in ons een spirituele knop om. Het Kosmische signaal komt vrij, waarmee het tweede deel van onze Blauwdruk begint.

En hoe logisch is het, dat wij als ziel vanuit Liefde mogen verNieuwen. Want Liefde is waar we vandaan komen. En ook weer naartoe gaan.

In dit proces van het opschonen van de collectieve pijn heb jij als Lichtwerker een belangrijke taak. Want jij bent één van de Lichte, oude zielen die als eerste wakker worden gekust. Jouw innerlijke Prins of Prinses is daarvoor gekozen en benoemd. Niet omdat je beter bent dan wie dan ook. Wel omdat je er gekwalificeerd voor bent. Als Lichtwerker met een speciale Wijsheid en Lichtkracht.

Over jouw speciale Wijsheid en Lichtkracht als Lichtwerker vertel ik je in mijn volgende artikel meer!

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

11 REACTIES

 1. Dag iedereen, het is ondersteunend om te lezen dat er nog anderen zijn die het zo ervaren…
  Ik ben nu net 40 geworden en ben al lang op het pad van zelfontwikkeling. Maar de laatste tijd is alles toch echt een versnelling hoger gegaan : ik zit op een rollercoaster die van heftige fysieke pijn (dikwijls in zonnevlecht chakra zone) en veel verwerking in dromen overschakelt naar ongekende hoogten… Heel intens! Ik voel dat het goed is en ik voel waar ik naartoe ga (door artikels zoals het jouwe) maar ik voel me hier soms wel alleen in. Komt wel goed… Soms lijkt het wel eindeloos dat transformatie proces
  Groetjes

  • Dank je voor je bericht Sam! En heel herkenbaar denk ik voor veel Lichtwerkers, de rollercoaster. Het is ook niet niks, de enorme verschuiving waar we nu middenin zitten. Voor je gevoel van alleen-zijn kan het helpen om je bewust te verbinden met je Spirituele Gidsen en Zielenfamilie die als Gidsen bij je op aarde zijn. Die verbinding is zo krachtig. En houd mijn activiteiten in de gaten, er is regelmatig verbinding met meerdere Lichtwerkers . Zoals tijdens een Lichtmeditatie of online Retreat (ook gratsi)

 2. Aloha lieve Iris,
  Na de donkere intense fase in mijn leven is de twee fase een feest! Natuurlijk zijn er nog steeds dingen die los mogen maar in zoveel lichtheid is dat zo anders. Dankjewel voor je artikelen, je opleidingen en je Zijn! Je betekent veel voor mensen en ook voor mij.
  Warme Aloha groet vanuit Hawai’i, Rosanne

 3. Bedankt voor de mooie woorden en soms even die bevestiging op het weten van een wakkere lichtwerker te zijn. Ondanks alle lage energieen die momenteel heersen op aarde om ons laag en klein te houden boeken wij resultaten bewust of onbewust. We delen de liefde en energieen die mens en dier nodig hebben. Wij allen zijn één en in verbinding. Laten wij allen deze vibe aanhouden en wij versnellen het proces. Iedereen heeft zijn eigen pad en snelheid. Ik help als lichtwerker mensen alleen al door mijn aanwezigheid die zeer positief en sterk is en nergens geen druk om maakt. Lang leve de liefde en de kracht van het ZIJN. Altijd al geleefd vanuit mijn ziel omdat ik heb mogen ervaren waar ik vandaan kom en waarom ik hier ben. Er is niets echter in mijn leven dan de ervaring wat ik meegemaakt heb. Daarmee wil ik zeggen dat echt niemand zich druk moet maken en jij je lessen moet nemen en na het helen wordt alles steeds een stukje beter. Leef je leven in liefde en lach en geniet van het ZIJN. Liefde voor alles wat leeft.

 4. Dank je lieve Renske, voor je delen. Ontroerend pijnlijk, je verlies. En ontroerend krachtig, je opening naar Dankbaarheid. Fijn je zo te ontmoeten. Het doet me goed te weten dat je er nog bent, op aarde, en dat je mijn artikelen leest.

 5. Lieve Iris
  We kregen een dochter, we noemden haar Iris. Ze was bijna 8 weken, toen overleed ze. Nu ben ik 67 jaar en heb mijn karma,s doorwerkt. Vrijheid is wat ik voel en liefde, heel veel liefde. Nog niet lang geleden wilde ik er uit stappen, bevond me op het diepste punt. Toen ik besefte dat ik niks meer te verliezen had, stroomde alles naar me toe. Dankbaarheid…
  Ik lees altijd je artikelen, bewonder je lieve Iris.
  Lieve groet Renske.

  • Dank je lieve Renske, voor je delen. Ontroerend pijnlijk, je verlies. En ontroerend krachtig, je opening naar Dankbaarheid. Fijn je zo te ontmoeten. Het doet me goed te weten dat je er nog bent, op aarde, en dat je mijn artikelen leest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in