DELEN
Pasen en pinksteren op een dag

Lieve allemaal,

Na een paar stormachtige weken na de zonsverduistering en de Equinox, volgt vandaag een vernieuwende maansverduistering in het Paasweekend.

Zoals jullie wellicht al ergens gelezen hebben is dit de derde Bloedmaan. Een bloedmaan is een volle maansverduistering, de maan is dan helemaal bedekt en kleurt dan rood, vandaar de naam bloedmaan. Deze bloedmaan is zo zeldzaam omdat er vier keer achter elkaar een volle maansverduistering is. Er staan zelfs stukken in de bijbel hierover en er is zelfs een boek over geschreven. Volgens sommige Christenen zijn deze bloed manen het teken dat de wereld zoals hij is vergaat en dat de Christus terug zal keren op aarde. Vooral omdat deze manen allemaal plaatsvinden tijdens belangrijke Joodse feestdagen, zoals vandaag tussen Goede Vrijdag en Pasen morgen. Wel bijzonder op zich. Nu geloof ik zelf er niet zo in dat de Christus terug zal keren op aarde in fysieke vorm, maar ik geloof er wel in dat het Christus bewustzijn in de mens zelf geactiveerd kan worden. Zeker in deze bijzondere periode.

De Kruisweg

Nu geloof ik wel dat de wereld zoals wij die nu kennen zal vergaan, zoals alles vergankelijk is.  De Kruisweg laat heel mooi symbolisch zien welke weg de mens gaat. De Kruisweg is het pad van het lijden. Lijden door o.a. het verleden dat we met ons mee dragen. De pijn van afgewezen zijn, niet goed genoeg, de schuld en de schaamte. Niet alleen vanuit je eigen ervaringen, maar je kan ook nog stukken vanuit je familielijn met je mee dragen. Maar ook het lijden dat we altijd ergens anders willen zijn dan we zijn. We willen altijd iets wat we op dat moment niet hebben. En hebben we het dan willen we weer iets anders, want dan is dat niet meer goed genoeg. We lijden omdat we altijd buiten onszelf zoeken naar antwoorden. We zijn niet goed genoeg, we moeten veranderen, transformeren. altijd onderweg om verlichting te bereiken. Het is nooit goed. We dragen het kruis met vallen en opstaan tot we sterven aan het verleden om opnieuw geboren te worden in het Hier en Nu. Gelukkig helpen de kosmische energieën ons om ons bewust te maken van deze Kruisweg zodat we een ander pad kunnen gaan kiezen. Je persoonlijke horoscoop zou je kunnen zien als een blauwdruk van de kruisweg die je gaat en de plek waar de maansverduistering nu valt in je horoscoop is het levensgebied waar de grootste veranderingen plaats kunnen gaan vinden in het komende half jaar.

Kosmische reset

Zoals een computer af en toe een nieuw programma moet downloaden om te kunnen vernieuwen heeft de mensheid dat ook. Nu kunnen we deze periode zien als een kosmische reset om een nieuw versie 2.0 te downloaden zodat we verder kunnen gaan.

In onze mensen wereld gebeurd dat via zons- en maansverduisteringen en andere grote kosmische activiteiten. De reset van nu is begonnen met de zonsverduistering van 21 maart tijdens de Equinox. Om ruimte te maken voor een update, zullen we ruimte moeten maken in onze “computer” en  programma’s en documenten die we niet meer gebruiken wissen en naar de prullenbak verschuiven.  Zoals ik had geschreven in mijn vorige weerbericht Ready to let go.

Dit nieuwe programma gaat vooral over op een nieuwe manier te leren denken, handelen en communiceren want als we blijven denken, handelen en communiceren hoe we het altijd gedaan hebben, creëren we steeds hetzelfde. Dat gaat niet 1,2,3. Dat gaat ook gepaard met verzet, het is immers lastig om los te laten wat je een gevoel van veiligheid gaf. Maar ben je bereid? Durf je het risico te nemen? Te leren vertrouwen dat wat er voor jou klaar staat er ook echt is wanneer je de controle los durft te laten? Het downloaden van de nieuwe energie zal je ook op fysiek niveau kunnen ervaren. De griepverschijnselen, anders slaappatroon, keelontsteking, nekpijn, rugpijn vermoeidheid laten je zien dat de nieuwe energie aan het indalen is. Even rustig aan dus.

Als Pasen en Pinksteren op een dag vallen

Dat zei mijn moeder altijd als ik haar iets vroeg over iets wat ik wilde. Dan zei ze ja hoor, als Pasen en Pinksteren op één dag vallen. En ja dat gebeurd natuurlijk nooit, dus ik begreep niet waar ze het over had. Tegen de tijd van Pasen komt die zin altijd weer omhoog en denk ik erover na. Maar nu kan ik zien wat ze ermee bedoelde. Wanneer we de kruisweg gaan en tijdens die kruisweg ons leven overzien en zien hoe we onszelf voor de gek hebben gehouden met al die verhalen die we over ons zelf en anderen verteld hebben. Dat we alleen ons werkelijke zelf afgewezen hebben. We voelden ons onwaardig. En wanneer we sterven aan het “oude” klein ik je, we verlost worden van het lijden. We verlossen ons van ons kruis ons karma. De periode tussen Pasen en Pinksteren is denk ik om helderheid te krijgen in het oude, en stap voor stap het verleden en het lijden los te laten. Zodat je je uiteindelijk bewust kan worden van je eigen goddelijkheid. Dat je een deeltje bent van God, een vonk van het leven. Dan kun je met Pinksteren je Passie gaan delen, spreken met vurige tongen over de innerlijke reis die je gemaakt hebt en hoe je herrezen bent uit de “dood”. Hoe je je werkelijke zelf, de liefde voor jezelf en het grote mysterie gevonden hebt. Ik denk dat je kan zeggen dat Pasen en Pinksteren op één dag vallen het moment is dat we vanuit 3d naar de 5d dimensie zijn verhuisd. Het ultieme loslaten en wedergeboorte op dezelfde dag en dat het moment van creatie er direct is. Dan is de energie zuiver om het “nieuwe” creëren.Pasen en pinksteren

Innerlijke vrijheid

Zon conjunct Uranus, geeft nog onrust en vraagt ons vanuit een hoger niveau te kijken zodat je je zelf kan bevrijden van die oude beperkende overtuigingen en structuren. Wanneer we alles van uit een hoge niveau bekijken ( Uranus nu conjunct de Zon ) zien we dat de hele wereld, incluis ons zelf bestaan uit allerlei concepten en overnames. Tijdens deze reset krijgen we de kans om die oude concepten en overnames los te laten en ruimte te maken voor nieuwe ideeën welke innerlijke vrijheid creëren. Innerlijke vrijheid betekend dat we stoppen met het geloven van onze gedachtes, de verhalen die we onszelf vertellen loslaten. Zodra we gaan luisteren naar onze gedachtes en die voor waar aannemen, gaan we bij onszelf weg en creëren we meer oordelen, delen we de wereld in vakjes van goed en slecht dualiteit wat leidt tot af gescheidenheid. Zeker is het in intieme relaties nog even oppassen. De maan staat in het relationele teken Weegschaal en activeert het vierkant tussen Pluto en Uranus. Wat betekend dat oude stukken in relaties op kunnen vlammen. Als we onze gedachten onderzoeken kunnen we zien dat we geen relatie hebben met de ander, maar een met een beeld van die ander, wat we onszelf hebben verteld. Worden we echt wakker geschud, kunnen we die verhalen en projecties ook loslaten. Doel is balans en harmonie te bereiken en geven vanuit ons hart dat geeft vrijheid. Vanuit die innerlijke vrijheid kunnen we met vertrouwen vorm geven aan dat wat op ons pad komt. Nieuwe dingen, nieuwe mensen, nieuwe relaties.  Met innerlijk leiderschap naar buiten te treden Jupiter in leeuw conjunct de ascendent. You walk your talk. We stralen vertrouwen uit waardoor er van alles komt naar je toe. We hoeven geen keuzes meer te maken, die worden voor ons gemaakt. Wat niet meer past zal gaan, wat nieuw is zal komen. In the Flow. Het leven is niet bedoeld om te lijden. Het leven is een uiting van vreugde, het leven is een feest en je bent uitgenodigd!

Fijne Paasdagen,

Yvonne

www.joyhappiness.nl 0345-523486 Je bent vrij om dit bericht door te sturen met bronvermelding.

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in