verbindingen

De verbindingen die we hebben met mensen en situaties bestaan op verschillende niveaus, ze zijn niet zo simpel als we denken dat ze zijn. En we nemen ze voor lief tot we ons er van distantiëren, of zij zich van ons. Dan voelen we de sleur van iets anders. Het wordt gehechtheid genoemd daar kun je je niet zomaar van losmaken zonder onverwachte tranen, spijt of verlies. En er is een ander niveau van verbinding dat ons op een nog dieper niveau (ver)bindt en dat verstrengeling genoemd wordt, en die verbindingen zijn zelfs nog moeilijker om los te laten, hoe graag we dat ook zouden willen. We kunnen al dat soort verbindingen vrijgeven, maar eerst moeten we weten waar we mee te maken hebben en het niveau, waarop ze van (een deel van) ons emotionele en energetische veld deel uitmaken, eren. Dan zullen we weten hoeveel we zullen rouwen en spijt hebben van het verlies ervan, tot hoever ze in ons eigen geloofssysteem waren ingebed en hoe we ons moeten voorbereiden op onze eventuele scheiding en afsluiting ervan.

Er is een video die dat uitlegt tot in detail; het is een deel van de “Raise Your Love Vibes” introductieserie, bezoek deze link om de video te bekijken.

Simpele verbindingen zijn gemakkelijk vrij te geven omdat we niet veel betrokkenheid bij ze hebben. Willen we broccoli of erwtjes als avondeten? Het hangt er van af hoe we ons voelen op die dag. Als we ze allebei lekker vinden, zullen we ze op verschillende dagen eten, maar we zullen geen erwten missen als we in plaats daarvan broccoli nemen. Dat is een eenvoudig voorbeeld en het verklaart verbindingen goed, dus waarom is het zo moeilijk sommige van onze verbindingen vrij te geven? Omdat dat geen verbindingen zijn, ze bestaan op het niveau van “gehecht zijn aan”.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Gehecht zijn aan iets representeert een niveau van verbinding dat zich uitbreidt tot in ons energieveld. Dus het verlies of het vrijgeven van iets waar we aan gehecht zijn zal een gemis betekenen en we zullen er iets aan moeten doen om het gat, dat het verlies van deze gehechtheid maakt, te dichten. Het zijn dingen waar we op vertrouwen, die aan een behoefte voldoen, en waarvan het verlies een gat achterlaat dat moet worden opgevuld. We zijn gehecht aan onze levenspartners, kinderen, huizen, auto’s en banen – al deze dingen zijn belangrijke levensbehoeftes en hun verlies wordt gevoeld, soms diep. Sommige zaken waar we aan gehecht zijn kunnen nooit helemaal vervangen worden, terwijl andere tijd en heling nodig hebben. Als we heel erg verknocht zijn geraakt aan onze hechtingen voelen we hun verlies op een diep niveau, maar dan gaan we door naar het niveau van verstrengeling, het derde niveau van verbinding.

Verstrengeling representeert een erg diep niveau van verbinding, waar ons leven verweven is met dat van iemand anders en we de koorden die ons samenbinden moeten ontrafelen als deel van ons loslaatproces. Verstrengeling ontstaat wanneer we onszelf toestaan zo’n groot deel van andermans leven of van een situatie met hem/haar uit te gaan maken, dat we alles dat zij representeren moeten vervangen op het moment dat we uit deze gedeelde verbinding weggaan. Deze vorm van loslaten gaat gepaard met tranen, leed, spijt, soms schuldgevoelens en vaak zelfkritiek omdat we onszelf hebben toegestaan dit te doen. Verstrengelingen zijn het meest complex en ingewikkeld en hebben meestal een zekere mate van een karmische cyclus en lessen op het gebied van contracten van de ziel in zich, en beslaan vaak vele levens van ervaringen. Maar zoals met alle verbindingen, ze kunnen losgelaten worden als (onder)deel van onze transformatie.

Terwijl je het proces van bewegen van 3D naar 5D maakt, let dan speciaal op je verbindingen. Zijn het simpele verbindingen of zijn het hechtingen? Ben je aan iemand gehecht of ben je met iemand verstrengeld? Als je weet wat het verschil is zal het je helpen de rol te kennen die ze spelen in je genezing, lering, groei en transformatie zodat je als je ze loslaat de tijd, energie en aandacht kunt geven die ze nodig hebben om met gratie, gemak en afsluiting te worden losgelaten.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in