Amma interview 3

Dag allemaal,

De documentaire die ik maakte over Amma toen ze in Nederland was eind oktober, wordt volgend weekend uitgezonden bij de OHM op ned. 2, zaterdag 3 mei om 11:30 en 4 mei om 1500 (herhaling). We hadden een heel bijzonder interview met Amma en zoals je ziet op deze foto: ondertussen ging het knuffelen gewoon door. Ik hoop dat jullie er allemaal van meegenieten!

Petra Maartense

Amma interview 3
©Petra Maartense

 

Amma in Nederland

Samenstelling & regie: Petra Maartense

Moeder Amma, de Knuffelgoeroe, zoals ze ook wel wordt genoemd, reist al veertig jaar de wereld over om miljoenen mensen te omhelzen. Waarom doet ze dat? En wat betekent deze ‘hug’ voor mensen? We vragen het aan Amma zelf als ze eind oktober in Nederland is om ook hier weer duizenden mensen in haar armen te sluiten. Amma is populair, niet alleen onder de Hindoes, maar over de hele wereld. Ze maakt geen onderscheid, iedereen is welkom. Amma sluit iedereen met dezelfde liefde en intensiteit in haar armen, zoals een moeder die al haar kinderen even lief heeft. Alles is afkomstig uit dezelfde bron. Amma’s boodschap is liefde & compassie. Welke religie mensen aanhangen, maakt Amma niet uit, het gaat om de essentie: Dharma. Dat is de werkelijke waarde van de religie, de kern. In het interview met Amma gaat het over deze waarden en hoe we die kunnen integreren in ons leven.

Amma ziet in iedereen hetzelfde goddelijke bewustzijn. Geschat wordt dat Amma al meer dan 32 miljoen mensen in haar armen heeft gesloten. Vaak vraagt men Amma hoe zij het volhoudt om dag in dag uit mensen te omhelzen. Amma’s antwoord daarop is: “Zolang er mensen in de wereld zijn die troost nodig hebben, zullen mijn armen naar ze uitreiken. Echte liefde is een onuitputtelijke bron.”

Amma is geboren in een arm vissersgezin in Zuid-India. Als kind reikte ze al uit naar de zieken en armen in haar omgeving. Haar inspiratie om mensen te troosten en te helpen werd haar levensdoel. Amma geeft dan ook niet alleen darshan, haar boodschap van liefde en mededogen is zichtbaar in de honderden liefdadigheidsprojecten die onder haar leiding zijn ontstaan.

 

Amma in Nederland wordt uitgezonden bij de OHM

op 3 mei 2014, ned 2, 11:30.

Herhaling op zondag 4 mei om 15:00.

 

Meer informatie: http://amma.org/

www.amma.nl/

www.amma-international.org/ 

 

Petra’s website: www.happyview.info

2 REACTIES

  1. Goeiemorgen, Petra! Dank voor je mooie, warme bericht over Amma en haar foto. Ik wist al van haar bestaan. Heb jij ook een ‘hug’ van haar gekregen? Ja … , als liefde stroomt is er verder geen energie nodig. Want zou het niet zo zijn dat de LIEFDE de energie is? Als wij hier als mensen op onze mooie aarde deze ‘liefdes-energie’ door ons heen kunnen laten stromen dan zijn we toch niet meer ver verwijderd van de Vrede hier op onze prachtige Aarde, onze Blauwe Planeet.
    Ik wil eindigen met de Latijnse woorden: AMOR VINCIT OMNIA (vert.: LIEFDE OVERWINT ALLES)… Vrouw, een hartvolle groet en mooie zondag gewenst door mij, Edith.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in