nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Kan dat, 4 of 3 letters (ADHD of ADD) die je vertellen wat je bent of dat toch in ieder geval claimen. Namelijk: een persoon met een aandachtsstoornis; een tekort aan aandacht, gekoppeld aan hyperactiviteit of iemand met een afwijking in de hersenen waardoor je snel afgeleid bent.

Nou ja zeg, verder kan men de bal niet misslaan. Ik heb geen flauw idee wat ik ben, maar ik ben in elk geval rijkelijk gezegend: ik herberg beide “afwijkingen”. Als het dan toch een afwijking moet zijn, verkies ik het leuker label “prettig gestoord” boven die nietszeggende 3 of 4 lettertjes.

Labeltje labeltje, welk laatje mag er nu open?

Waarom niet meteen de hele kleerkast opengooien zodat je een duidelijk overzicht hebt en je echt een keus kan maken? Al dat labelen, pfff, proberen te vatten, controleren en te beheersen. Dat is nu echt die oude, beschimmelde verkruimelde koek waar wij nieuwetijdsmensen van af willen. Geef maar het hele scala aan mogelijkheden en potentieel om mee te spelen. Leve de vrijheid van het ik mag in plaats van ik moet.

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Waarom zijn zo veel mensen sinds de jaren ’60 zo anders? Er is een hogere frequentie waardoor maskers of olifantenhuiden geen stand meer kunnen houden. De hogere frequenties zijn als röntgenstraling, ze gaan door alles heen. Exit schijnheiligheid, welkom authenticiteit. De hooggevoelige of HSP’er (weer 3 letters) kan zich niet meer beroepen op bescherming, waardoor de kosmos zich ervan verzekerd dat er op aarde gegarandeerd een andere weg ingeslagen wordt. Een pionier zijn is een moedige daad.

Authentiek zijn

Wat wij andersvoelenden hier komen veranderen, is juist het vakjesdenken. Want leven is zelfexpressie en geen lopendebandwerk. Wij voelen met elke cel van ons lichaam. Dat betekent dat informatie niet meer opgenomen wordt maar dat wij de informatie worden. Een hooggevoelige heeft een 4D perspectief /reactievermogen in plaats van een 3D. Het cijfer 4 is gelinkt aan materie. Een HSP’er voelt dus totaal omdat hij één wordt met de materie, alles gebeurt tegelijkertijd.

HSP

Voor een HSP’er is het vakjesleven supersaai en traag en hij snapt die heisa over concentratie helemaal niet, want hij is bewust. De HSP’er weet dat hij er zich niet op hoeft te concentreren, want hij scant, voelt en weet al. Al die afleidings- en vertragingsmechanismen van “je moet je concentreren” zijn net dat wat de HSP’er hier komt te doorbreken. ´Stromen!´, schreeuwt elke cel van de HSP’er, ´go with the flow, stroom!´ Concentratie is juist het tegenovergestelde van wat de HSP’er voelt dat hij moet doen. Een HSP´er stelt zich gewoon open en sluit zo aan op alles. Stel maar een vraag en je zal verrast zijn dat je kind het antwoord kent, hij heeft alles gehoord/gezien en gevoeld en is allang weer verder.

ADHD

De ADHD‘er is enthousiast, creatief, barst van de ideeën, vliegt in het leven, kan niet stilzitten, stroomt, dus hij is steeds in beweging, is expressie pur sang. De zenuwuiteinden zijn zo fijnbesnaard dat ze elk zuchtje kunnen waarnemen. De taak van een ADHD’er, is jou (dwingend) uit te nodigen om in beweging te komen. Hij zal de systemen dwingen om meer ruimte te scheppen. Bijvoorbeeld:
– weg met muffe, zuurstofloze klassen van 24 en meer leerlingen
– gedaan met lang stilzitten en daardoor afstompen, want beweging stimuleert de hersenen
– minder klassen op leeftijd en meer op interesses en talenten

ADD

De ADD’er is verstrooid, hij zorgt ervoor dat parade van het perfectionisme onderuit gehaald wordt. Hij leeft gemakkelijk in zijn eigen wereldje want hij heeft contact met de innerlijke rijkdom, hij maakt domme fouten ondanks zijn hoge intelligentie, schrijffouten, geen zin in nette zinnen of in kennis vergaren want hij leeft vanuit gevoel en is met 10 dingen tegelijk bezig… Er is altijd een vorm van imperfectie of chaos aanwezig. Hij is één vat vol potentie en nodigt je (dwingend) uit tot acceptatie, flexibiliteit en een andere invalshoek.

De verandering

De verandering die wij hooggevoeligen komen brengen op aarde zijn :
– meer authenticiteit in plaats van voorgekauwde koek (een duidelijke essentie of motivatie)
– meer creativiteit, werken vanuit beelden en met fantasie (pure scheppingskracht gebruiken)
– invoelen en daardoor verbindend werken (dienstbaarheid, empathie)
– vrijheid, onafhankelijkheid en flexibiliteit (in het nu leven en stromen)
– eigenwijs / eigenzinnig/ zelfbeschikkingsrecht ( autoriteiten en gezag worden niet aanvaard)
– transparantie en vanuit het hart leven (liefde en vreugde in plaats van manipulatie en overleven)
– minder hoofd en meer voelen, in het nu leven en aansluiten op de akashakronieken (vandaar de verstrooidheid of slecht geheugen)
– eerlijkheid en transparantie in plaats van manipulaties en leugens
– moeite met het beperkend woord, meer intuïtie en zingeving via beelden
– hebben geen oordeel of testen nodig, zichzelf zijn is voldoende
– presteren zeer slecht onder druk, want dat belemmert het stromen
– het zijn is belangrijker dan het worden
– het moeten vervangen zij door mogen
– meer leren over het leven in plaats van werken om te overleven
– ander waardensysteem, meer vanuit het uitwisselen : syn-energie ipv pasmunt

Ik weet wie ik ben, het wat ik ben is minder belangrijk. Ik ben ik, in al mijn zijn. Buitenbeentje, healer, coach, wegwijzer, HSP’er, moeder van een HSP dochter, zoeker, rebel, stokebrand, rekel,… Kan jij nu zeggen wie ik ben na al die labeltjes? Nee, maar als je me ontmoet zal je het wel weten ;-). Het leven is een beleving en woorden zijn momentopnames en nietszeggend.

Hoe ga ik om met mijn HSP kind?

Ik krijg veel vragen van ouders over hoe ze het beste met hun HSP kind kunnen omgaan. Mijn advies is: leer van je kind en werk mee in plaats van tegen, want kinderen zijn hier om de ouderen te helpen om nieuwe wegen te ontsluiten. Ga mee in het proces en ontdek je blinde vlekken. Is je kind onhandelbaar, kijk dan waar jij weerbarstig bent ten opzichte van je eigen wensen en gevoel. Is je kind woedend, kijk dan naar je eigen woede die jij geen stem durft te geven. Kinderen en dieren dragen facetten voor ons die we niet onder ogen kunnen/willen zien en waarvoor we geen verantwoordelijkheid nemen.

Een HSP kind heeft behoefte aan duidelijke zekerheden, eerlijkheid, openheid, gelijkwaardigheid, duidelijke antwoorden, acceptatie, eigen ruimte en rust, natuur, dieren, vrijheid, eigenwijsheid. Je legt je kind uit waarom je het iets vraagt, duidt de pro’s en contra’s en laat dan de eigenwijsheid van het kind aan het werk. Zo wordt alles een samenwerking.

Aan jou nu om je eigen ding te doen.

Isabelle Lambrecht

4 REACTIES

  1. ja die ADD beschrijving klopt helemaal! ik heb heel duidelijk de ervaring dat ik mijn omgeving laat zien wat er (bij hen vanbinnen?) niet mag zijn. ik leg zaken bloot, weg met schijnheiligheid, weg met maskers! Vandaag doe ik dit, morgen doe ik dat. En ik maar denken dat ik het bij één ding moet houden….pffft! ja, anders kom ik ‘nergens’ in deze wereld. Ook heb ik problemen met keuzes maken. Mijn instelling: als ik dit kies, kan ik dat niet kiezen…. Zegt een ander weer: maar het een sluit het ander niet uit. Gevolg: ik doe dan van alles! Daar word ik dan weer kierewiet van. Eigenlijk doe ik wat ik doe slechts één keer!!! daar zit mijn kracht. Ik doe het 1 keer, helemaal met volle overgave. Dat ben ik.

  2. Dank je wel Isabelle. Ik heb je schrijven met veel aandacht gelezen en hoewel ik al wel wat hierover weet (als hsp’er) toch heb ik weer veel bijgeleerd.
    Dus thanks… om me weer een stap in de goede richting te laten zetten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in