De 11 meest voorkomenden misverstanden over autisme en HSP
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Via deze website heb ik mijn gedachten over autisme gedeeld en de reacties daarop waren overweldigend. Daar wil ik iedereen voor bedanken. Jullie steun en resonantie heeft ertoe geleid dat ik mijn boek Anders kijken naar autisme dit jaar heb uitgegeven. Ook daar volgden weer veel positieve reacties en bijzondere contacten op. Het blijkt dat er meer nodig is dan alleen een boek. Er zijn veel mensen met andere ideeën over autisme dan het geijkte stoornis-denken. Er zijn veel mensen met ideeën over alternatieve behandelingen voor autisme, die de eigenheid van autisme willen respecteren en hulp willen bieden waar dat nodig is en waar dat ook werkt.

Daarom ben ik een blog gestart: www.autismeholistischbekijken.nl. Op deze site vind je mijn ideeën over autisme. Gastauteurschap is welkom en wordt gewaardeerd. Stuur je tekst over de mail naar mij toe  (anderskijkennaarautisme@gmail.com) in een word-bestand. De opmaak en het invoegen van afbeeldingen doe ik.

Ik heb ook een facebookpagina aangemaakt: Autisme holistisch bekijken. Het is een open pagina, dus geen gesloten community. Het moet een soort levend dagboek worden over holistisch kijken naar autisme met eye-openers, verwijzingen naar artikelen en dingen uit mijn leven. Ik wil een online community opbouwen voor en door mensen die bereid zijn om op een holistische manier, met respect, liefde, begrip en mededogen te kijken naar mensen die anders dan anders zijn.

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Er is ook ruimte voor initiatieven: we hebben erg veel behoefte aan vernieuwende manieren om de minder prettige kanten van autisme te begeleiden. Heb je een healingmethode, een idee voor een pilot, een behandelsucces of iets anders, dan ben je van harte uitgenodigd om te reageren. Het is natuurlijk lastig om dit soort onderwerpen serieus wetenschappelijk te onderzoeken, zeker als leek. Toch houd ik wel de wetenschappelijke methode als uitgangspunt. Dat betekent:

-als je een succes met me deelt, geef dan zo nauwkeurig mogelijk aan hoe je dat hebt gedaan. Schrijf het zo neutraal en observerend mogelijk op.

– heb je dit succes met meerdere mensen behaald of is het een uniek iets? Voor hoe meer mensen het werkt, hoe geloofwaardiger het is.

– is er follow-up? Met andere woorden, voelt de persoon zich enige tijd na de behandeling nog steeds zo goed? Is het effect blijvend?

Het is gemakkelijk om na een healing een euforie te voelen, maar is er na een half jaar nog steeds een effect? Verder heb ik plannen voor een database met anekdotes over sjamanistische behandelingen bij autisme. Autisme is een multidimensionale gesteldheid en ik heb bij mezelf en bij anderen gemerkt dat er doorbraken kunnen optreden wanneer je multidimensionaal gaat werken. Sjamanistische methoden zijn met de wetenschappelijke methoden niet te onderzoeken, maar heel veel anekdotisch bewijs zegt toch wel iets. Ik ga zorgvuldig met verhalen om. Alles wordt bij mij opgeslagen en bewaard. Als ik een verhaal wil delen, dan neem ik contact met je op daarover.

Anders kijken naar autisme, Uitgeverij AnkhHermes

www.autismeholistischbekijken.nl

FB: Autisme holistisch bekijken

 

Vorig artikelPak jij jouw kubiek centimeter kans?
Volgend artikelNieuwe maan 29 november 2016: Ben jij authentiek?
Merel
Ik ben 38 jaar en ben ervaringsdeskundige op het gebied van autisme. De maatschappij ziet vooral de problemen die met autisme samenhangen. De talenten die bij autisme horen, worden vaak te weinig ontwikkeld. Autisme is een wonderlijke manier van zijn waarbij de gave van het verstand wordt verbonden met een diep vermogen om te voelen. Ik wil deze bijzondere binnenkant van autisme met mensen delen zodat ze anders tegen zichzelf of tegen mensen met autisme aan kunnen kijken. Ik ben een 'intuïtieve nerd'. Ik werk op een laboratorium maar houd me ook bezig met sjamanisme, kruiden en dieptepsychologie. Mijn levenspad is het verbinden van kennis en magie. Ik onderzoek vrije manieren van leven in een maatschappij die nog erg beperkend is. Mijn passies zijn het vinden van mijn eigen weg in een uniforme maatschappij, muziek, lezen en tuinieren.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in