spirituele ervaringen van kinderen

Spirituele ervaringen van kinderen

Kinderen zijn in het algemeen nog tot ongeveer hun zevende erg verbonden met de ‘spirit wereld’. Daarna worden de lijntjes steeds brozer. De verbindingen blijven natuurlijk wel altijd bestaan en kunnen, zodra daar de tijd rijp voor is, weer worden geïntensiveerd.

Bij sommige kinderen wordt de verbinding helemaal nooit brozer en lijkt die zelfs met de jaren intenser te worden. Kinderen van nu lijken sowieso intenser of helderder verbonden dan bijvoorbeeld 40 jaar geleden.

Angsten

Ik krijg veel vragen van bezorgde ouders die niet goed weten hoe met hun kind om te gaan wanneer er angsten zijn omdat bijvoorbeeld hun kind ‘iets’ ziet of voelt wat zij zelf niet voelen of zien. Omdat ze er niets mee kunnen, komen er al snel angsten naar boven.
Wat in ieder geval belangrijk is, is om je kind serieus te nemen!
Meestal blijkt dat de angsten ‘ongegrond’ zijn, omdat de energie die er is, een gids of een overleden geliefde is die liefde, hulp en ondersteuning komt brengen. Dat kan op elk moment en hoeft niet perse in een zware periode te zijn.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Angsten komen voort uit onwetendheid en ‘indianenverhalen’. De één maakt er een nog huiveringwekkender verhaal van dan de ander. En zo kweek je angst en houd je het in stand. Maar ook; je wordt daarmee afgeleid van wat er werkelijk is!

Films, enge boeken en op tv bijvoorbeeld: het nieuws, trailers van nieuwe films en aankondigingen voor volwassen programma’s; het zijn allemaal prikkels die kunnen maken dat er nare beelden op het netvlies van zowel jou als je kind staan gebrand. Ook het nieuws op de radio brengt regelmatig nare berichten waar je hersenen zomaar mee aan de haal kunnen gaan. Er gebeurt zó veel onbewust in ons brein…We krijgen zo veel prikkels…

Ik denk dat het belangrijk is om ons meer te realiseren dat veel te vaak onze kinderen dingen horen en zien die ze nog helemaal niet kunnen duiden in termen van nep of echt en gevaar of veilig.
Wees je ervan bewust dat alle beelden die je ziet, opgeslagen worden in je brein en dat je brein er op een onvoorspelbare manier iets mee associeert.

Daar komt dus o.a. de angst vandaan…

Je bent zelf de sterkste

Wat ik altijd als eerste leer aan een kind dat bang is van ‘iets in zijn kamer’, is dat zij zelf mens zijn en daarom qua energie heel sterk en compact. Datgene wat er is (ook al kan ik het niet altijd zien/voelen in dat kamertje, ik ga er altijd vanuit dat het er is zodra een kind dat aangeeft), noem ik ‘vluchtige energie’. Er zit namelijk geen materie in of omheen zoals bij ons lichaam. Daarom zijn de kinderen zelf altijd krachtiger dan alleen maar die energie. Het gaat erom dat ze beseffen dat zij zelf de baas zijn over hun eigen kamertje, hun eigen energie en de baas zijn over deze energie, simpelweg omdat ze krachtiger zijn.

Wanneer zij willen dat het weggaat, hoeven ze dat alleen maar te zeggen terwijl ze van zichzelf weten dat zíj het zijn die bepalen dat het weggaat. Dat niet die energie sterker is, maar dat zij zelf sterker zijn. Dat die energie niet kan beslissen waar die is, maar dat zij dat bepalen. Daar heb je vertrouwen voor nodig! Zolang je het niet vertrouwt, blijft het lastig.

Samen doen

Neem als ouder even de tijd om samen met je kind in dat kamertje te gaan zitten en ‘in het nu’ te zijn, om beiden goed in je eigen energie te komen. Vertel jezelf dat je krachtig bent en dat jij ‘de baas bent’. Vraag dan in gedachten aan de energie wie of wat het is en waarom het er is en of de energie dat kenbaar wil maken door middel van bijvoorbeeld inzichten of toevalligheden (inzichten komen in de loop van de tijd, niet direct als een bliksemschicht). Oefen daar samen mee en laat de fantasieën waarmee je angst wordt aangewakkerd los.

Wat je nog meer kunt doen, is praten met je kind over hoe die energie eigenlijk voelt. Vraag hoe het voelt. Het kan in eerste instantie (door onwetendheid) angst oproepen, maar zodra je aan je kind eens vraagt ‘hoe voelt deze energie eigenlijk’, en je blijft er natuurlijk bij in dat kamertje, dan kan het blijken dat het eigenlijk helemaal niet eng is.

Toch eng…

Wanneer het dan nog steeds niet fijn voelt, je helemaal niet wilt weten hoe of waarom deze energie er is, of je kind angstig blijft, kan je samen kiezen te zeggen: ‘ik weet niet wie je bent, maar ik wil dat je weggaat’. Zo simpel is het eigenlijk. Het is fijn om samen met je kind, al zie of voel jij die energie niet, in dat kamertje te gaan zitten en samen die oefening te doen.

Met angst houd je het in stand, met vertrouwen lost het op! Je steunt hiermee je kind in zijn vertrouwen dat hij serieus genomen wordt, maar ook voelt het voor je kind krachtiger omdat hij dan niet alleen is. Samen voelt sterker. En vervolgens kan hij het dan zelf.

Familie issues

Wat ik al zei, meestal is het een overleden geliefde die bij je wil zijn, en dat kan ook een overgrootmoeder of nog verder weg zijn. Die liefdesband van bloedverwanten houdt nooit op te bestaan. Wie weet heeft je gezin momenteel een issue uit te werken wat iets oplost in de familie energie. Dan kan je er zeker van zijn dat je voorouders soms even meekijken èn meehelpen! Daar is niks mis mee of engs aan. Dat gebeurt gewoon… Ook wanneer jij je er niet bewust van bent. Vaker dan jij beseft!

Wanneer het nou echt niet lukt om rust te voelen bij de aanwezige energie kan je altijd nog bij een new-age winkel een steen kopen die je kamer helpt te zuiveren of een keertje flink met wierook aan de gang (en daarna goed luchten!) Laat je goed informeren over wat ervoor en hoe het gebruikt kan worden.

Ook bijvoorbeeld veertjes, een bescherm-beer of iets anders tastbaars kan al heel goed helpen. Het ligt een beetje aan de leeftijd van je kind.

Zelf onrustige energie hebben….

Toch wil ik nog iets aanreiken om je bewust van te zijn;
Je kinderen voelen alles! Daarmee wil ik zeggen; ook jouw stemming. Wanneer er dus iets aan de hand is in je gezin, zorgen over je werk of relatie, irritaties over uiteenlopende richting van persoonlijke groei, kan het zo zijn dat daar je kind onrustig van wordt. Juist vooral wanneer jij er niets over vertelt!

Een voorbeeld:
Ik kreeg een bericht van iemand van wie haar dochtertje van twee jaar elke avond in paniek raakte zodra ze naar bed moest. Overdag niet, vooral ‘s avonds. Daarom dacht ze dat het te maken had met ‘een aanwezigheid’.

In mijn bericht terug vroeg ik haar de of er in de thuissituatie misschien iets aan de hand was. Zij vertelde mij dat haar man twijfelde over of hij nog wel in het huwelijk wilde blijven. Zij hadden dit met niemand besproken. Maar kinderen pikken die energie op en kunnen eigenlijk niet veel meer dan angstig worden omdat ze ‘iets voelen waar ze niets mee kunnen’. Ze begrijpen de situatie niet, maar voelen alles! Je kan je wel voorstellen dat die kleine meid elke nacht bang was dat haar papa morgen weg zou zijn…

Wat ik je wil aangeven in dit verhaal is; ga niet gelijk in het angstige Spiri stuk zitten van o jee, er is bij ons een onbekende nare energie in huis (afkomstig uit het dodenrijk en dat is eng), maar ga eerst bij jezelf eens goed na of je wellicht zelf die ‘nare’ energie niet bent, of je partner. Het klinkt misschien een beetje hard wanneer je het zo leest, maar lees het op een milde manier. Ik bedoel ‘onrust in jezelf is ook energie die aanwezig is’…

Zorgen, angsten, onmacht, twijfels, het zijn gewoonweg zware energieën. Kinderen van alle leeftijden pikken dat op en projecteren dat op zichzelf. Kinderen denken altijd dat zij het fout doen en de oorzaak zijn van een boze, verdrietige, angstige mama of papa. Omdat ze geen overzicht hebben in levens-issues en de situatie. Gecombineerd met geluiden, verhalen en beelden op hun netvlies kan er een angstig verhaal uitkomen in hun hoofdjes.

Je hoeft echt niet uit te wijden over de gehele situatie, je hoeft alleen maar het gevoel te bevestigen (‘ja, ik ben verdrietig, maar dat heeft niets met jou te maken’) en vertrouwen te geven. Weer dat vertrouwen hè…dat is zo belangrijk!

Je kunt het vrij gemakkelijk oplossen door open, eerlijk en duidelijk te zijn naar iedereen die in huis woont. Doe dat dan wel op een manier die bij de leeftijd van je kind past, dat begrijp je vast wel.. En vervolgens kan je aan het werk om de oplossing te vinden in ‘werken aan jezelf’.

Succes met het onderzoeken van de energieën in huis! Heb je een vraag of ervaring, wellicht een toevoeging, dan lees ik dat graag in een reactie.

 

Lees ook: De betekenis van buitenzintuiglijke ervaringen bij kinderen

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

4 REACTIES

  1. Onze zoon van 13 is een hele gevoelige jongen. In het donker is hij vaak bang en alleen naar bed gaan doet hij nog steeds niet. Hij zegt dat hij dan mensen ziet en hij vindt ze eng. Ik heb gevraagd of hij de mensen kent, maar dat is niet het geval. Hoe kan ik onze zoon helpen?

  2. Ik mis in dit stuk een handreiking naar de wel slechte energieën. Kinderen zijn een makkelijke prooi omdat ze deze energieën erkennen en er is niets mooier voor deze energieën dan dat. Mijn zoon is erg paranormaal en heeft hier erg last van gehad. Werd mee gelokt naar zolder en daar bang gemaakt. Hij was te bang om het te vertellen. We hebben een ghosthunter erbij moeten halen om alles te reinigen en de aanwezige poort te sluiten. Door je artikel lijkt het alsof het altijd leuke energieën zijn en dat lijkt me ook je insteek in dit artikel. Het is mooi dat je angst weg wil nemen bij mensen voor het onbekende maar door de andere kant niet te belichten, krijg je nu dat kinderen die bang zijn voor de echt negatieve, nu niet geholpen gaan worden. Mijn ervaring is dat kinderen zelf kunnen aanvoelen of iets eng is of niet en of er gegronde reden voor angst is. En dat deze angst niet zomaar weggepoetst moet worden.

    • Ja datzelfde viel me ook op. De energie hoeft idd niet altijd goed te zijn. Het schijnt ook nog ns zo te zijn dat nieuwetijds kinderen die nog dicht bij hun licht staan, extra donkere energien aantrekken. Dus dan echt iemand inschakelen die hier verstand van heeft.

  3. Hallo Esther, mooi en duidelijk geschreven zeg! Kan het niet duidelijker verwoorden 🙂 ik gebruik dezelfde voorbeelden regelmatig in mijn praktijk en ja vaak denken we gelijk in allerlei angsten en overledenen terwijl heel vaak de ouders zelf nog onbewuste stukken hebben die worden opgevangen door het kind! Dank je wel voor je heldere uitleg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in