Mijn Angst voor Geld: hoe een vorig leven het heden kan beïnvloeden
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Geld en ik hebben wat met elkaar uit te zoeken. Dat is me inmiddels wel duidelijk. Het mooie van zo’n zoektocht is dat je van alles tegenkomt. Alsof je een bol verknoopte wol uit de knoop moet halen. En iedereen die wel eens gebreid heeft, weet dat een kluwen eigenlijk nooit alleen komt. Als je dan na tal van kleine kluwen ontwarren eindelijk verder kunt, komt daar de volgende kluwen, met allemaal nieuwe verknopingen en die moet toch echt opgelost voor je verder kunt. Zo is het ook met een levensthema. Er zijn steeds weer nieuwe kanten, steeds weer nieuwe verknopingen en dus ook steeds weer nieuwe inzichten.
Zo kom je stapje voor stapje verder.
En het leven helpt je een handje.

Intense angst

Zo had ik laatst problemen met mijn inbox, waardoor een betalingsverzoek tussen de verkeerde mail kwam. Dus uiteraard kwam daar de herinnering. Toen gebeurde er iets vreemds. Ik voelde een enorme angst, en een soort verlamming, alsof betalen iets enorms was, een berg die zo enorm groot was dat ze niet te beklimmen was. Waar ging dit over? Wat was dit? Dit ging samen met een heftige pijn in mijn nek, alsof mijn hoofd naar voren geduwd werd. Ik was misselijk en beroerd. En dat allemaal voor een rekening van € 25,-.  Waar ging dit over?

IJzeren band

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Ik liep zo meer dan een dag rond en het werd maar niet beter. En intussen maakte ik die betaling maar niet over. Ik zat helemaal vast. Tot ik besloot om eens helemaal in het gevoel bij mijn nek te gaan zitten. Intuïtief wist ik dat dat de sleutel was. Hoe meer ik het gevoel ervoer, hoe concreter het werd. Het was drukkend, alsof er iets zwaars op duwde. En het ging rond mijn nek, als een band. Ik kreeg beelden erbij, van een ijzeren band die vastgemaakt was rond mijn hals. Hoe meer ik in het gevoel ging, hoe helderder het werd. Alsof de energie zich verdichtte en letterlijk de vorm van de band aannam.
Nu begon ik mijn aandacht ook naar mijn buik te brengen. Ik voelde dat de misselijkheid te maken had met de angst voor de band. Maar juist omdat ik de band nu waar kon nemen, begon daar verlichting in te komen.

Vorig leven

Hoe meer ik nu ook mijn aandacht naar mijn gevoel bracht, hoe meer de informatie begon te stromen. Ik begon beelden uit een vorig leven waar te nemen, waarin ik een rijke jongeman was. Ik zag paardenrennen, geld over de balk smijten. En een diep verlangen om serieus genomen te worden. Om mee te tellen. Ik wist dat het om geërfd geld ging, en ik voelde dat ik niet het respect had dat degene die het geld zelf verdiend had zou hebben. Ik wilde dat respect ook. Door zelf geld te verdienen, mijn eigen fortuin te creëren. Meer dan ik had. En ik liet me overhalen tot riskante speculaties. Ik zag me een contract tekenen, waarin ik alle risico’s liep. Ik voelde hoe ik me liet vleien, hoe ik mezelf groots wilde voelen en daarom die handtekening zette. Mijn hele fortuin zette ik op het spel. Het ging mis, ik raakte alles kwijt en meer dan dat. Schulden had ik en ik zag hoe ik daarom gevangengenomen werd en die band om mijn nek kreeg.

Afschuiven

Ik voelde de angst van degene die ik toen was. En ik voelde zijn conclusie: geld had het gedaan. Dàt was de boosdoener. Geld was gevaarlijk, en eng. Ik kon in dat leven geen verantwoordelijkheid nemen voor mijn eigen aandeel in wat me overkomen was. Ik/hij durfde niet te kijken naar de achterliggende redenen dat ik/hij zich liet overhalen tot zulke riskante financiële transacties. Maar nu, in dit leven kon ik het wel. Ik kon met compassie kijken naar mijn/zijn toenmalige beweegredenen, naar het verlangen naar respect dat ik/hij niet waardig was. Naar de lichtzinnigheid, het gebrek aan kennis en naar de wil voor het snelle resultaat zonder de moeite te willen doen van zich serieus te verdiepen en vakkennis over handel op te doen. Hoe meer ik onder ogen kon zien wie ik was en waar ik mezelf tekortgedaan had, hoe meer mijn maag kalmeerde.

Tijd bestaat niet

Ik voelde me mezelf en tegelijkertijd hem. Verbonden door een soort van koord dat door de dimensies heen ging. Ik voelde zijn gedachten in zijn nu, en ik voelde me naar hem uitreiken, hem laten zien hoe ik vanuit mijn zijn in mijn nu met compassie keek naar zijn acties en zijn angst. Ik gunde hem een werkelijkheid waarin hij wel de moed had om naar zichzelf te kijken.  Eentje waarin hij naar zijn intuïtie durfde te luisteren, minder vatbaar voor de vleiers. Ik zag/voelde een soort draaikolk van licht alsof een parallel leven zich splitste en er ergens nieuwe kansen waren. En ik liet los.

Mijn maag was rustig, mijn angst was weg en de band om mijn nek ook. Wat er toen gebeurde was het verleden. Ik sta hier, in het nu. Ik betaalde mijn rekening. Er was geen spanning, het was gewoon een neutrale actie. Er is weer een stukje veranderd in de relatie tussen mij en geld.

vitaal water
vitaal water
vitaal water
Gerry Damen
Mijn naam is Gerry Damen. Ik ben expert op het gebied van hooggevoeligheid en energiewerker. Hooggevoelig zijn is ontzettend leuk en een prachtig talent, mits je ermee om kunt gaan. Ik ben ervan overtuigd dat juist hsp-ers de wereld heel veel te bieden hebben. Daarom is het belangrijk om als je hsp-er bent goed op aarde te komen en in je kracht te zijn, zodat je je zielsmissie kunt gaan realiseren. Ik help mensen omgaan met hun hooggevoeligheid en met hun zielsmissie waarmaken. Hierbij werk ik o.a. met de Wet van de Aantrekkingskracht.
Vorig artikelIs jouw kind het belangrijkste in je leven?
Volgend artikel5 toegangspoorten naar Leven in het nu

9 REACTIES

 1. Hey Gerry,

  Wat een mooi artikel wat je hier schrijft!
  Momenteel ben ik ook in mijn eigen bedrijf bezig met mijn geld mindset.

  In dit leven heb ik veel negatieve overtuigingen aangeleerd dat geld vies is, geld niet op je rug groeit, je niet alles kan kopen, als je als een kwartje geboren bent zul je nooit een daalder worden of een euro dat je geld maar 1 x kan uitgeven. Nu weet ik ook dat er echt dingen uit mijn vorige levens mee hebben gespeeld. En in de lijn van mijn moeder zit misbruik icm met geld dus dat maakt het extra smerig en daar kwam mijn grootste blokkade vandaan zo weet ik nu.

  Ik ben zo blij dat ik mijn overtuigingen nu echt heb kunnen ombuigen en ik steeds meer geld kan en mag ontvangen.

  Geld is liefde zoals mijn coach Maartje zegt, geld is energie, geld is als een geliefde je moet het vrij laten om het naar je toe te laten komen, geld is mooi. Geld ansich heeft ook geen waarde alleen maar de waarde die wij eraan toekennen. Geld is gewoon een papiertje een ruilmiddel, meer niet.

  Liefs Kristel

 2. Ja dat is heel bijzonder. Ik lees dit stuk over een moeilijke relatie met geld en ik herken direct de rode lijn in mijn leven met geld. Als ik geld had, moest ik het afgeven om het vervolgens nooit meer terug t krijgen. Natuurlijk…bij ons thuis hadden we vroeger ook heel weinig geld. Mijn vader was arbeidsongeschikt verklaard en zijn uitkering was echt geen vetpot. Toen ik ging werken moest ik ineens “kostgeld” betalen. Later toen ik het huis uit ging om te gaan samenwonen, ging het al niet veel beter. Mijn toenmalige vriendje maakte mijn geld op en was zelf regelmatig werkloos (als het hem even niet beviel, legde hij het bijltje erbij neer). Ook al had ik later echt goedbetaalde banen….er bleef nauwelijks iets over van mijn salaris. Inmiddels ben ik jaaaaren verder en lukt het mij niet eens om een baantje t scoren of om iets te verdienen…..hopeloos!!!!! Deze vloek wil ik echt kwijt…

 3. Veel vrouwen waren ooit kloosterling in een ander leven. Die gelofte van kuisheid en armoede zou ook kunnen doorwerken tot in dit leven. En al zeker indien ze zeer vaak (dus in vele levens) herhaald werd. Dan blokkeert het nu mogelijk een goede relatie met geld. Je kan die gelofte naar het schijnt ook teniet doen door een soort omgekeerde actie. Wie kent deze? Zelfs de gelofte van kuisheid kan je in dit leven opzadelen met schuldgevoelens.

 4. gedachten over geld neem je ook vooral over van je ouders. Er werd vroeger zuinig geleefd, mede daardoor ligt er een enorme beladenheid op geld. Ik heb heel lang geen geld aan willen nemen, het stond garant voor problemen. En geld uit een erfenis al helemaal!
  Bij een minimuminkomen spelen schaamte en schuldgevoelens over geld al gauw een rol.
  Als ik een toverstokje had, zou ik alle emotionele lading en verwachtingen van geld er af toveren, zodat ik het beter en in alle vrijheid kan uitgeven, naar eigen goeddunken. Nu gaat het soms nog via achterdeurtjes.
  Neem wat je nodig hebt en voor alle dingen is een juiste tijd!

 5. Hoi, nu ik er zo over nadenk, merk ik dat mijn relatie met geld nogal bijzonder en gevoelig ligt. Ik heb gedurende mijn hele leven gevoeld en gevonden dat met geld vaak ook ellende meekomt, en vaak alleen kortstondig geluk. Of het nu ook komt door wat er allemaal ‘aan vast zit’ (macht, en eventueel misbruik daarvan), dat je het allemaal vrij snel kunt kwijtraken, of doordat ik zag dat het vaak uiteindelijk geen diep geluk bracht. Geld is gewoon niet puur, niet vrij van bijzaken, niet onvoorwaardelijk. Als het er is, vliegt er een hoop en van alles naartoe, als vliegen op stroop, ook als je dat niet wilt.
  Ik denk dat ik mij onbewust altijd van geld wilde distantiëren, nu ook nog. Dat gevoel zit vrij diep merk ik, ik weet nog niet hoe diep precies.. Ben ik er ook bang voor? Ja misschien wel. Ik ben dan ook huiverig voor macht.
  En als ik dan toch op enig moment bergen geld zou krijgen of winnen, dan zou ik ook veel weggeven aan diegenen die zouden willen ontvangen en er goeds mee gaan doen.
  Ik lees wel eens dat je geld meer als ‘energie’ moet zien; laat deze energie dan stromen tussen jou andere mensen.
  Hoe kun je in deze wereld nu geld Puur houden, doorgeven of bewaren?

  • ….door in de eerste plaats te denken dat dit zo is, dit zo te voelen en doorleven! Proberen mijn perceptie over geld te veranderen, zal de juiste stap zijn in de richting van een positieve verandering hieromtrent.

   • Ik merk vaker dat angst voor geld en angst voor macht samengaan. En inderdaad, probeer je ideeën over geld te veranderen, want geld is het probleem niet. Wat mensen doen met geld, dat is het probleem. De les die ik geleerd heb is dat ik geld de schuld gaf van wat me overkwam, terwijl ik daar zelf bij was en er zelf ingetrapt was. Het lag niet aan geld, het lag aan mij. En aan degenen voor wie ik een makkelik doelwit was. Maar opnieuw, dat ik dat doelwit was, lag helemaal bij mij. Geld is iets wat mensen graag willen hebben, en waar mensen veel mee kunnen doen. Ten goede of ten kwade. Dat ligt aan ons. Maar het is makkelijker om het bij geld te leggen.

 6. Wat een naar patroon Andrea. Verstandig dat je dieper kijkt naar wat je nodig hebt om hieruit te komen. Er zijn verschillende manieren om te kijken waar de bron van je probleem zit. Je kunt naar een regressie- of reïncarnatietherapeut gaan. Of een familie-opstelling laten doen, om te kijken of dit probleem misschien niet alleen van jou is, maar uit je familielijn komt. Je kunt ook een reading laten doen, een goede reader kijkt naar de herkomst van negatieve patronen, zowel naar vorige levens of naar voorouders. En belangrijker, wat er voor jou nodig is om deze los te laten. Je bent bij mij van harte welkom, mijn contactinformatie staat onderaan het artikel.

 7. hallo,ik heb al heel mijn leven een rare relatie met geld.ik heb heel lange tijd met een laag inkomen geleefd maar nu dat veel beter is blijf ik steeds te weinig te hebben.gewoon omdat ik wanneer het geld binnen komt ik allerlei zaken aankoop voor dat ik mijn rekeningen betaal.Ik weet waar het fout zit en toch blijk ik hier niets aan te kunnen veranderen.iedere keer denk ik nu moet ik eerst de rekeningen betalen en pas dan naar de winkel.ik werk ook allerlei schema’s uit die er op papier zeer goed uitzien maar die ik maar gedeeltelijk toepas.De laatste tijd denk ik soms al eens dat het net is of ik steeds schulden wil hebben al weet ik niet waarom.Ik heb ook gedacht om naar een vorig leven te gaan kijken of er daar iets geweest is dat mijn gedrag verklaart maar ik weet niet hoe ik dit moet aanpakken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie asch
vul je naam in