Home Hooggevoeligheid Ervaar je angst en heb je moeite om bij jezelf te blijven?...

Ervaar je angst en heb je moeite om bij jezelf te blijven? Deze praktische tips kunnen jou helpen.(+video)

Vanuit mijn energetisch werk deel ik mijn ervaringen die jou kunnen helpen bij de uitdagingen waar we in deze tijd voor staan. Zoals het omgaan met angst en het dichter bij jezelf komen. Dat wordt nu, tijdens de Corona-crisis behoorlijk op de proef gesteld. Tegelijkertijd is het een uitermate geschikte tijd om ons dit meer eigen te gaan maken.

Hoe kijk jij naar deze golf?

Het is een tijd van contrast. Er is veel angst en veel leed, qua gezondheid, maar ook financieel.
En aan de andere kant zien we dat er ook van alles aan het bewegen is en dat er ruimte ontstaat. Ruimte voor groei, ontwikkeling en transformatie.
Ik zie deze tijd als een golf die ons overspoelt qua gebeurtenissen en berichtgeving. Het is aan ons of we ons laten overspoelen of dat we van deze golf gebruik maken en gaan leren surfen en ons ware potentieel ontdekken. Een potentieel dat enorm groot is. We zijn energetische wezens in een aards lichaam en we hebben heel veel mogelijkheden. Zeker als we samenwerken met en contact maken met het universum.Ervaar je angst en heb je moeite om bij jezelf te blijven? Deze praktische tips kunnen jou helpen.

Angst

Er wordt veel geschreven en verteld over angst: angst blokkeert, stagneert en vernauwt het bewustzijn. Tegelijkertijd denk ik dat het wel belangrijk is als je het voor jezelf erkent áls je bang bent. Laat het toe. Accepteer het en veroordeel het niet. Waak ervoor om het weg te moffelen. Pas als de angst er mag zijn, kun je er iets mee doen.
De angst die we nu ervaren is vaak al ontstaan op een diepere laag in een eerder moment van ons zielenbestaan. Zoals in een vorig leven of in onze kindertijd. Thema’s die nu veel naar voren komen zijn angst voor tekort en bestaansrecht: mag ik er zijn? Meestal hebben we deze thema’s ook al eerder ervaren. Deze tijd helpt ons om deze thema’s aan de oppervlakte te laten komen en toe te laten. Door ze te doorleven, kunnen we ze loslaten en transformeren.
Accepteer je angst maar probeer hem niet te voeden. Laat hem niet onnodig groot worden. Het is prima om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen, maar probeer dat te doseren. Nieuwsberichten hebben een vrij lage vibratie, er zit veel angst in. Als je deze ongelimiteerd toelaat in je systeem, wordt je angst alleen maar groter.

Contact maken met de aarde

Het is belangrijk dat we ons er (weer) bewust van worden dat we deel uit maken van een groter geheel. We zijn verbonden met de aarde en met het universum. Door contact te maken met de aarde, blijven we met beide voeten op de grond. Zowel het contact met de aarde als met het universum brengt ons dichter bij ons zelf.
Hoe doe je dat? De meeste mensen kennen wel de aardingsoefeningen die hierbij kunnen helpen. Ik hoor van mensen dat ze hiermee nu, meer moeite hebben omdat er veel onrust is. Ook mediteren gaat bij sommige mensen lastiger.
In dat geval zou je bewust gebruik kunnen maken van je aardse zintuigen. Dit doe je door heel bewust contact te maken met de natuur. Ga in de tuin zitten, op het balkon of op een rustige plek buiten en zet je zintuigen open. Plak een plukje gras of een kluitje aarde en ruik eraan. Je zult zien dat er van alles gebeurt in je systeem. Er komt een stroming op gang en je komt dicht bij je innerlijk.
Gebruik ook andere zintuigen door bewust te voelen, luisteren en te kijken. Hoe ziet de structuur van een blad eruit? Doe je ogen dicht en luister naar de geluiden van de natuur.
Dit is een vrij eenvoudige maar tegelijkertijd een heel effectieve manier om in contact te komen met jezelf.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Contact maken met het universum

Wanneer je contact maakt met het universum, kun je meer vertrouwen ervaren. Hulp vragen aan het universum kan daar enorm bij helpen. Ik zie dat het voor mensen meestal niet zo moeilijk is om hulp te vragen aan het universum. Het is, simpel gezegd, een kwestie van doen. Maar het toelaten van de hulp is een tweede. De oorzaak ligt meestal in de kindertijd, als we als kind weinig liefde of warmte hebben ontvangen. Dan is het moeilijk om nu de grote liefde van het universum te ontvangen. We zijn het niet gewend.
Je kunt dit oefenen door contact te maken met een element van het universum zoals de zon. Ga met je ogen dicht in de zon zitten en laat bewust de warmte en energie van de zon bewust toe. Ontvang het en voel hoe deze door dringen in je systeem. Wees daar ook dankbaar voor.
Op deze manier kun je op een gemakkelijke manier leren ontvangen en wordt de stap om de liefde van het universum te ontvangen kleiner.

Spanning in de buitenwereld

Misschien lukt het je wel om op de been te blijven zolang je thuis bent, maar wordt het een ander verhaal als je de deur uit gaat. De vibratie buitenshuis is best wel laag, dat kan ook niet anders. Er is veel spanning en angst. Wanneer je gevoelig bent en deze angst absorbeert, kan dit de rest van je dag bepalen.
Daarom is het belangrijk om je voor te bereiden voordat je naar buiten gaat door intenties te plaatsen. Vaak gaan we onvoorbereid de deur uit en reageren we op de omstandigheden aldaar. Maar we kunnen daar regie over uit oefenen.
Wanneer je dit in deze tijd oefent, heb je daar later, wanneer het gewone leven weer zijn doorgang vindt met feestjes en werk, profijt van. Je kunt het plaatsen van intenties ook dán toepassen.

Hoe plaats je intenties?

Ontspan je op een rustige plek, eventueel kun je nog aarden. Zie vóór je hoe je je buitenshuis beweegt. Zie hoe je naar de supermarkt loopt, de hond uitlaat of naar je werk vertrekt. En zie voor je hoe het daar idealiter is. Het is belangrijk om dit, naast het te visualiseren, ook te voelen. Voelt het ontspannen, prettig of anderszins? Zie en vóel het.
Wanneer je dit doet, verandert je energie. Je frequentie wordt hoger. Als je met deze energie, deze energetische bubbel als het ware, naar buiten gaat, heb je veel minder invloed van alle spanning buiten jou. Het is echt de moeite van het proberen waard! Mocht het niet gelijk lukken, wanhoop niet en blijf het proberen. Hoe vaker je dit oefent, hoe gemakkelijker het zal gaan.

Ik hoop dat het je lukt om van deze vreemde periode gebruik te maken om toch te groeien in je proces en om te ontdekken waar we als mens toe in staat zijn. En natuurlijk wens ik je een goede gezondheid toe en dat we later de vruchten kunnen plukken van deze tijd en dat we als mensheid weer een stukje verder zijn gegroeid.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

3 REACTIES

 1. Dankjewel Susanne! Liefdevolle video.

  Ook weer eens iets nieuws om een filmpje te zien. Hiermee kun je veel meer voelen dan wanneer je louter een tekst leest.

  2020; je gaat met de tijd mee haha. Ik vind het innovatief! En ook eigenlijk precies wat Nieuwetijdskind al langere tijd nodig heeft tussen al deze gevoeligen.

  L&L,

  Rémy

 2. Dikke dankjewel Susanne ❣️

  voor je mooie ondersteunende en inspirerende woorden ❣️

  En leuk ook om jou weer even te zien ❣️

  Fijn dat jij er bent ❣️

  Lieve groet van Josette

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in