nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Vandaag vieren wij de 3e verjaardag van onze oudste zoon. Voor mij extra bijzonder, omdat ik, toen hij nog baby was een droom had, waarin een naar stemmetje tegen mij zei “Hij mag toch geen 3 worden.” Wat werd ik geschokt en in de war wakker! Deze stem sprak vanuit angst en zaaide angst. Gelukkig was er ook een innerlijke stem die zei dat dit niet kon kloppen. Nu hebben we een 3-jarige, vrolijke, gezonde peuter, God zij dank! (dit bedoel ik letterlijk en dat weet Hij)

3kaarsen

Voor mijn gevoel had het ook anders kunnen lopen. Toen onze zoon baby was, had hij ernstig eczeem en wat hebben we daar heel veel adviezen over gehad! Adviezen waarvan ik, als mama, voelde dat deze voor mijn zoon heel slecht zouden zijn. Adviezen waarvan ik, in mijn diepste kern, voelde, dat ik ze niet op moest volgen. Ik besefte op een gegeven moment dat als ik wel geluisterd had, onze lieve ventje wél heel ziek had kunnen worden en het stemmetje misschien toch gelijk had kunnen krijgen. Gelukkig heeft mijn man ook altijd goed naar zijn eigen innerlijke stem geluisterd en zijn we samen, als één blok, voor onze zoon gaan staan. Zelfs toen men ons het idee gaf dat we slechte ouders waren, omdat we weigerden zijn eczeem met harde middelen te onderdrukken (het was immers zo zielig voor het ventje, vond men). Zelfs tegen de kinderarts gingen wij in, toen zij hem op andere voeding had gezet en hij stopte met groeien. Toen hij steeds honger had, omdat hij ook hier niet tegen kon. Op dat moment sprak mijn moeder met die stem, zij had door wat ons toen ontging, omdat we even niet luisterden. We negeerden wat ons verteld werd, omdat een arts het toch wel zou weten? Zij opende onze ogen en oren en we ondernamen actie. Hadden wij dit niet gedaan, dan was hij er misschien niet meer geweest.

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Natuurlijk waren alle adviezen goed bedoeld, maar wat ik geleerd heb, is dat niet alleen angst zelf een slechte raadgever is, maar ook de mensen die jou adviseren gebaseerd op angst. Met de beste bedoelingen, luistert men naar de stem die angst inboezemt. Ik heb geleerd te luisteren naar de stem die vertrouwen geeft en die spreekt vanuit liefde.

Je eigen innerlijke stem, je eigen begeleiding, spreekt vanuit deze bronnen. Zij zal je misschien wel vertellen dat je een ander pad moet inslaan, maar zal dit doen door te zeggen dat het dan goed komt. Zij zal je wijzen op wat goed en belangrijk is. Dit vertrouwen op je innerlijke stem of begeleiding, is niet alleen belangrijk wat je kinderen betreft, maar ook wat je eigen gezondheid betreft. Jij weet het altijd het beste. Als jij leert naar je intuïtie en je eigen lijf te luisteren, dan vertelt het je feilloos wat goed voor je is en wat niet.

Als je leert deze stem te herkennen, is het een bron van grote wijsheid.
Probeer dus te luisteren naar deze stem, die van liefde en vanuit vertrouwen spreekt. Dit is de juiste. Vertrouw op jezelf en je liefdevolle begeleiding en je zult altijd weten wat je moet doen, voor jezelf en voor je kinderen.

Vandaag vieren wij de 3e verjaardag van onze zoon, doordat deze stem er was, diep in mij. En ik kan jullie niet uitdrukken hoe dankbaar ik hiervoor ben!

 

Liefs,

Nadia

 

U vindt hier alle blogs van Nadia op deze site

En hier: Nadia’s eigen blog/website 

13 REACTIES

 1. Beste Nadia,

  Allereerst nog van harte gefeliciteerd met jullie zoontje.

  Ik ben zelf bezig een praktijk op te starten om kind. en ouders te kunnen helpen,vanuit mijn intuitie, spirituele en persoonlijke ontwikkeling. Ik ben ook van mening dat de reguliere geneeskunde (nog) alleen maar aan symptoombestrijding doet. Wat zou het fantastisch zijn om dit steeds meer te combineren met alternatieve,holistische geneeskunde. Vertrouw en merk dat het wel steeds meer (gaat) gebeurt.

  Ik vind het heel dapper en wijs wat jullie gedaan hebben,want het valt niet mee om naar je innerlijke stem te luisteren. Ben eigenlijk wel benieuwd welk pad jullie zijn ingeslagen en of het eczeem weg is , misschien wil je dit delen. In ieder geval wens ik je alle goeds en vele gelukkige gezonde jaren met elkaar.

  Harte groet, Corinne

  • @Corinne, Hallo Corinne,

   Wij geven ons zoontje geen dingen meer waar hij niet tegen kan (uit laten testen wat dat was) en mede daardoor is zijn eczeem weg. Hij heeft met dit weer nog wel wat last van jeuk, maar dat heb ik zelf ook! Krijgt hij dingen binnen waar hij niet tegen kan (ook bijvoorbeeld als zijn kleding gewassen is met wasmiddel met parfum), dan krijgt hij weer eczeem.

   Warme groet,
   Nadia

   • @Nadia, Hallo Nadia,

    Wat fijn dat jullie zoontje v.d. eczeem af is. Ik denk/lees dat jullie kindje heel gevoelig is. Met dit weer jeuk krijgen herken ik ook wel. Het allerbeste hoor jullie zijn heel goed bezig.

    Lieve groet teug,

    Corinne

 2. Gefeliciteerd Nadia,

  En dankje voor jouw verhaal.

  ”Dit vertrouwen op je innerlijke stem of begeleiding, is niet alleen belangrijk wat je kinderen betreft, maar ook wat je eigen gezondheid betreft. Jij weet het altijd het beste. ”

  Ik ben het er helemaal mee eens.
  Vaak geven we de verantwoording over ons lichaam en onze gezondheid uit onze handen omdat we dokters hebben die weten wat goed voor ons is.
  Ik wil de dokters niet afkeuren want zij kunnen zeker je helpen maar ik wil ook zeggen dat je altijd op jezelf, je gevoel, je intuitie mag vertrouwen en wat deze je verteld wat goed voor je is en je gezondheid. Misschien kun je dan zo juist samen werken met je arts.

  Liefs Anne

 3. Van harte gefeliciteerd! Ik ben blij voor je dat je op je innerlijke wijsheid vertrouwd hebt. Wij hebben hier een soortgelijk verhaal meegemaakt en onze grote jongen wordt binnen 2 weken al 10 en geniet met volle teugen van zijn leventje. Hartengroet

  • @Pascale, Mooi hoor, Pascale. Kan soms best lastig zijn in het begin (vond ik ook, we hebben dus ook niet altijd gelijk de juiste beslissing genomen), je bent toch onzeker bij je eerste kind. Het duurt even voor je durft te vertrouwen dat jij het echt het beste weet voor jouw kindje!

   Warme groet,
   Nadia

 4. Dag Nadia,
  Waarom ging je dan wél naar een reguliere arts? En niet naar een arts die op een natuurlijke manier werkt.

  • @Yvonne, We gingen ook naar een natuurgeneeskundig therapeut, maar om voeding vergoed te krijgen, moet allergie via een reguliere arts aangetoond worden. Uiteindelijk is dit dus nooit gebeurd. Bovendien waren er veel mensen die ons vertelden dat we daarheen moesten gaan en bij je eerste kindje, luister je soms ook naar de raadgevers van buitenaf, dat was dus één van die adviezen…

 5. Ik heb dan geen kinderen… maar qua voeding heb ik wel geleerd voor mijzelf te beslissen wat gezond is. 🙂
  En vertrouwen in mijzelf is zich steeds meer aan het ontwikkelen.

  • @Marla, Minstens zo belangrijk hoor! Wat voeding, gezondheid en belangrijke beslissingen betreft, kun je altijd vertrouwen op je eigen innerlijke stem. En het mooie is, hoe meer je durft te vertrouwen, hoe meer je die stem hoort!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in