Leestijd: 3 minuten

‘Ik heb niet veel geld nodig’. ‘Ik wil vooral mensen helpen’. ‘Ik wil de wereld verbeteren’. Een aantal opmerkingen die ik nog weleens hoor van ondernemers die zich nog klein houden. Ook kunnen ze vele redenen geven om nog niet zichtbaar te kunnen/willen/durven zijn. En geloof me, ik heb ze allemaal opgevoerd ooit. Het ís ook spannend om je te laten zien. Maar je niet laten zien is geen optie meer. Dan verlies je inkomsten, je maakt geen nieuwe klanten en je hebt uiteindelijk ook veel minder impact. Dus, ook al ben jij een nieuwetijdsondernemer met een enorm groot hart: Je hebt alle reden om je wél te laten zien.

We hebben allemaal ons rugzakje

Natuurlijk hebben we allemaal ons rugzakje met meerdere ervaringen waarbij we ons lieten zien en we ‘afgestraft’ werden. Ik kwam er het afgelopen weekend nog één tegen die ik volledig had weggeredeneerd als volwassene, maar die me kennelijk toch enorm geraakt had. Ik bleek er nog steeds door beïnvloed te worden, dat was nogal een verrassing! Echt, ik heb midden in een groep gigantisch de ugly cry laten zien. Snot, snikken, alles erbij! Man, wat voelde ik me opgelaten! En wat voelde ik me daarna bevrijd. Dus geloof me, ik weet er ook heel wat van. Toch weerhoudt het me niet meer om zichtbaar te zijn (mijn best gelezen artikel op Nieuwetijdskind Magazine is inmiddels ruim 75000 keer gelezen, aardig zichtbaar, nietwaar?). En trek ik daardoor klanten aan die mij helemaal leuk vinden, precies zoals ik ben.

De geldwolf in jou

Ik heb zelf nog wel wat moeite gehad om te erkennen dat ik ook gewoon geld mocht verdienen met wat ik doe. Zag mezelf dan als een soort geldwolf en daar vond ik best wel wat van. Maar als ook die kant van mij er mag zijn, dan kan ik tenminste wel erkennen dat ik ook geld mag verdienen. Dat ik het waard ben. En kan ik tenminste fijn leven met mijn gezin. Dus ja, geld verdienen lijkt niet erg ‘verheven’, maar het hoort er wel bij. En nieuwe klanten, juist degenen die echt bij jou passen, en dus ook nieuwe inkomsten, bereik je tegenwoordig door zichtbaar te zijn. Want als jij je niet laat zien, dan doet je concurrent (die jij misschien wel een enorme geldwolf vindt) het wel. En gaan al die leuke, fijne klanten aan jou voorbij.

Alleen zichtbaar kun jij impact maken

Ik ben een stiekeme, of niet zo stiekeme, idealist. Ik droom van drommen vrouwelijke ondernemers die zichzelf durven te laten zien, precies zoals ze zijn. Die daardoor moeiteloos hun doelen bereiken. Die een tribe om zich heen verzamelen die echt bij ze past. Denk jij dat ik die dromen ooit waar ga maken als ik me klein houd? Kijk eens naar jouw grote dromen en doelen. Wat is jouw drive om te doen wat jij doet? Ga jij jouw doelen bereiken als jij je klein houdt? Als jij je onzichtbaar houdt? Of moet je die arena in, ook als het je beangstigt? Omdat je alleen dan bereikt wat jij echt het allerliefste wilt. Omdat je ook alleen dan bereikt wie jij wilt bereiken? Als jij de wereld wilt veranderen, lukt dat je niet vanuit je luie stoel. Je moet er wat voor doen. Je moet je laten zien.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Je wilt je kansen toch niet laten schieten?

Iedere dag dat jij je onzichtbaar houdt, laat je kansen schieten. Pijnlijk, maar waar. Iedere dag dat jij ervoor kiest om je te verschuilen, trek jij geen klanten aan. Iedere dag kún jij mensen aanspreken. Iedere dag kún jij nieuwe fans maken. Iedere keer dat jij je laat zien, kún jij een nieuwe klant maken. Dat alles laat je aan je voorbij gaan als jij nog niet durft. Nu klink ik misschien een beetje streng als ik het zo zeg, maar dat is juist omdat ik jou al die kansen zo gun. Dat is omdat ik heb ervaren hoe het werkt. Dat is omdat ik weet hoe gaaf het is om met mensen te werken die echt bij jou passen. Dat is omdat ik zelfs weet hoe leuk het is om je te laten zien. Ja, er zitten weleens mensen bij die je niet leuk vinden, maar weet je hoe veel meer er zijn die jou wél leuk vinden als jij jezelf laat zien? Weet je wat voor een fijne berichten je in je inbox krijgt als jij mensen raakt? Weet je hoe veel liefde je ontvangt? En weet je hoe magisch het is als mensen klant bij jou worden omdat ze zo graag precies willen leren wat jij biedt?

Ga ervoor

Ja, het kan spannend zijn, maar als je nu kiest om ervoor te gaan, dan kun jij zo veel bereiken dat je tot nu toe nooit gelukt is! Dus ga ervoor, waag de stap. Zet je eerste écht zichtbare stappen online, schrijf dat blog. De wereld ligt aan je voeten!

Wil jij graag de eerste stap zetten in je echte, pure, authentieke online zichtbaarheid? Wil jij klanten gaan aantrekken die echt bij jou passen? Wil jij een blogbericht schrijven dat direct klanten aantrekt? Kom dan naar mijn ochtendworkshop: Zo schrijf jij een blogbericht dat klanten aantrekt en leer dat een blogbericht schrijven eigenlijk heel simpel kan zijn.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

4 REACTIES

 1. “Dus ja, geld verdienen lijkt niet erg ‘verheven’, maar het hoort er wel bij.”

  IS DAT WEL ZO?

  Of is dat [een programmering van] de “OWO”, de oude wereld orde?

  Is geld niet gewoon een middel tot verdeel? De een meer, de ander minder.
  Waarom moet het op aarde een onderscheid geven???
  Waarom altijd “knokken” voor [meer] inkomsten?
  Waarom niet gewoon de dingen VOOR & MET elkaar doen?

  Zijn we allemaal immers niet even waardig?
  Staan we niet voor een GROOTSE transformatie, een GROOTSE sprong in bewustzijn?
  Eenheidsbesef?
  Waarom dan nog steeds die onderlinge verschillen?

  Ik spreek me hierbij duidelijk uit: ik kan het er niet mee eens zijn.
  Het lijkt me dan ook een oude, afgedane (onderbewuste!) programmering, deze uitspraak “Dus ja, geld verdienen lijkt niet erg ‘verheven’, maar het hoort er wel bij.”

  Wat vind jij?

  • Hallo Bert,
   Vooralsnog heb je geld gewoon nodig. Als er ooit een samenleving komt waarin het niet meer nodig is, wordt het natuurlijk anders. Maar voorlopig is het nog nodig en kun je geld ook inzetten om juist meer verbinding te creëren. Geld is een versterker, is mijn mening, dus in de handen van mensen met goede bedoelingen, kun je er veel moois mee zaaien.

   Hartegroet,
   Nadia

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in