Home Bewust Opvoeden Wat kan er omgaan in het brein van een hooggevoelige tiener dat...

Wat kan er omgaan in het brein van een hooggevoelige tiener dat haar tot wanhoop drijft?

‘Kus Jes, de gevaarlijke afslag die Anorexia heet’

Anorexia, een afslag die je beter niet kunt nemen…

…maar als je eenmaal verstrikt bent geraakt in de allesoverheersende gedachten van gewicht verliezen, is er vaak geen houden meer aan.

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

De vijftienjarige Jessie had ze, die gedachten. Het begon onschuldig, maar voor ze het wist nam het ziekmakende gedachtengoed volledig bezit van haar. Ze leefde in een ‘andere’ wereld en het enige dat nog belangrijk leek, was kilo’s kwijtraken. De rest telde niet meer mee. Het werd een obsessie, een groot monster dat haar leven volledig in zijn greep had. Hoe ze eruit moest komen, dat heeft ze zich geen seconde afgevraagd. Alleen maar hoe ze door kon gaan. Tot het moment, dat er voor haar nog maar één keuze was…

Waargebeurd

Het boek Kus Jes is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

‘Toen ik vijftien was, kreeg ik als hooggevoelige tiener zelf te maken met Anorexia. Het ontstond vanuit een situatie waarin de wereld me letterlijk en figuurlijk overweldigde. Ik had het gevoel nergens meer ‘grip’ op te hebben, waardoor ik onbewust zocht naar een eigen project. Iets alleen van mij. Iets waarover ik helemaal zelf de controle kon houden.

En dàt vond ik…op een mooie zondag in mei. We vieren met wat vrienden en familie moederdag. Als ik met een blad vol koffie en lekkers de tuin in kom lopen, kijkt mijn oma me liefdevol aan en zegt: ‘Jeetje Jannek, wat heb jij een gezonde bolle toet gekregen!’ Iedereen kijkt mijn kant op en tegelijkertijd voel ik mijn wangen vuurrood worden. Ik kan wel door de grond heen zakken. In een flits van een seconde is mijn project geboren: afvallen wordt mijn missie, zodat ik van daaruit het gelukkige meisje vol zelfvertrouwen zal worden, naar wie ik al zo lang verlang.’

Maar…wat ik toen nog niet in de gaten had, was dat iets dat heel onschuldig kan beginnen, je uiteindelijk mee kan zuigen in een put waar je zelf nog maar moeilijk uit kan klimmen.

 

Wat kan er omgaan in het brein van een hooggevoelige tiener dat haar tot wanhoop drijft?

 

Belevingswereld

Het boek is geschreven vanuit de gevoels- en belevingswereld van Jessie. Maar ook die van haar familie, hartsvriendin en vriend komen aan bod. Ondersteund door authentieke dagboekfragmenten, geeft het boek je een echte inkijk in het brein van een hooggevoelig meisje dat aan Anorexia lijdt.

En zo ervaar je dat er achter de schermen van een ‘normaal functionerend gezin’ zich veel meer af kan spelen dan je ooit zou vermoeden…

Lees hier enkele hoofdstukken uit het midden van het boek

Enkele reacties:

‘Ontroerend, kwetsbaar, verdrietig, en vooral open. In één adem uitgelezen, en daarna nog eens.’

‘Mooi en heel ontroerend geschreven. Ik heb het zelf gelukkig nooit ervaren maar begrijp nu wel een stuk beter hoe anorexia kan ontstaan. De manier waarop het geschreven is laat je heel dichtbij komen.’

‘Een boek wat uit het hart is geschreven en uit het leven gegrepen. Een heftig onderwerp maar door Janneke heel mooi, kwetsbaar en toegankelijk gebracht. Een herkenning voor de een, een waarschuwing voor de ander. In een ruk uitgelezen, kippenvel…

Ik snap nu veel beter wat er omgaat in het hoofd van iemand die anorexia heeft. Heftig!
En prachtig geschreven. Het boekt heeft me diep geraakt.’

Titel: ‘Kus Jes, de gevaarlijke afslag die Anorexia heet’
ISBN: 9789082530629
Aantal blz: 140
Prijs: € 12,95

Bestel het boek hier: bol.com/kus

vitaal water
vitaal water
vitaal water

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie asch
vul je naam in