DELEN
engel van hoop

door Lorna Byrne


Vorige week was ik in Londen met mijn zoon Owen, om te lunchen met een vriendin. We waren wat te vroeg, en gingen even wandelen in Hyde Park. Het was een koude ochtend en de zon kwam maar af en toe eens gluren. Er waren veel mensen in het park, met hun beschermengelen natuurlijk, en er waren ook veel andere engelen. Enkele engelen wandelden met me mee.

Plots zag ik de Engel van Hoop ergens helemaal achter in het park. Zoals altijd zag hij er enorm groot uit, groter dan de volwassen bomen daar. Hij zag eruit als een enorm schitterende vlam en in die heel schitterende vlam werd me een zwakke mannelijke menselijke verschijning getoond. engel van hoopHij was zich aan het omkeren, maar ik had op dat moment geen enkel idee naar wie, of het iemand in het park was, naar iedereen die dag in Londen, of naar iemand speciaal. De engelen vertelden het me niet.

Toen we verder stapten, probeerde ik de Engel van Hoop in het vizier te houden zonder dat mijn zoon wist wat ik deed. Een groep toeristen kwam op Owen af om hem te vragen of hij een foto kon nemen van hen. Dit leidde Owen even af, en ik kon wat rond me kijken.

Ik zag een jonge man van ongeveer 25 die een zak op zijn rug droeg. Zijn beschermengel, die er mannelijk uitzag, troonde boven hem uit. De engel was gekleed in kledij die er zwaar uitzag en amber en rood gekleurd was. De beschermengel was voortdurend tegen hem aan het fluisteren.

Een jonge vrouw die een kinderwagen duwde en een meisje van drie die naast haar liep, wandelden naar hem toe. Toen ze mekaar ontmoetten gaf ze hem een knuffel en de engelen die bij mij waren vertelden me dat dit zijn vrouw en kinderen waren. Toen verscheen de Engel van Hoop voor hen. De engelen vertelden me dat de jonge man net een sollicitatie had gedaan en niet aangenomen was; hij was wanhopig en ontgoocheld en was heel dicht bij een instorting. De Engel van Hoop was daar om hem de kracht en de moed te geven om toch verder te gaan, om te geloven dat hij een andere job zou vinden.

Guardian-AngelIk keek naar de Engel van Hoop en werd me bewust van iets dat ik voordien nooit opgemerkt had. Toen de Engel van Hoop zich met zijn arm naar de jonge man en diens familie wendde, was het alsof het licht van de toorts die hij in zijn andere hand droeg feller ging branden, en dit licht leek uit te stralen, recht naar het gezin, zodat ze gloeiden.

De engelen vertelden me dat het in orde kwam met het gezin. Ze zegden dat de vrouw sterk was en vol vertrouwen, en dat ze, met de hulp van de Engel van Hoop, haar man het vertrouwen zou geven dat hij nodig had om door te gaan, en dat hij waarschijnlijk een andere job zou hebben.

De engelen zegden me ook dat de jonge man moest leren zien wat goed en positief in zijn leven was, maar ook wat niet oké was. Hij was zo opgegaan in zijn zorgen rond het vinden van een job, dat hij de goede dingen in zijn leven niet meer zag. In feite vertelden de engelen me dat hij heel weinig positiefs in zijn leven zag.

De engelen wezen me erop dat hij een vrouw had die hem heel graag zag, dat hij twee mooie kinderen had die gezond en gelukkig waren, en dat hij sterk was en tot werken in staat. Ik ben er zeker van dat er nog veel andere positieve dingen waren, zoals vrienden, familie, een thuis, maar de engelen vertelden me daar niets over.

Deze jonge man is zoals velen onder ons die de neiging hebben om teveel te focussen op de dingen in ons leven die volgens ons niet perfect zijn, en zo zijn we blind voor wat goed is.

Ik ontmoet veel mensen die bepaalde dingen als moeilijk ervaren en die worstelen. Veel mensen zeggen me dat de dingen niet beter worden. Maar de engelen verzekeren me ervan dat de dingen aan het verbeteren zijn over heel de wereld, zelfs al gaat de vooruitgang voor de meesten onder ons niet snel genoeg.

Angel of Hope2We moeten onze ogen openen en de dingen zien die goed zijn in ons eigen leven en ons gezinsleven. We moeten zoeken naar positieve dingen die gebeuren bij onze vrienden, gemeenschappen, landen. Wanneer we ze zien, moeten we ze erkennen, en er anderen op wijzen.

De engelen zeggen me dat er zoveel is dat beter wordt, dat er zovele tekenen van hoop zijn, maar dat velen onder ons er niet in slagen om die tekenen te herkennen, omdat we zo gefocust zijn op te zien wat er fout is.

Doe even een stap achteruit, en kijk naar de zegeningen die er in je leven zijn, de dingen die goed gaan voor jou en je geliefden. Erken die zegeningen en wees dankbaar.

Dankbaar zijn, zelfs voor de dingen die we als gewoon beschouwen, is zo belangrijk. De engelen hebben me gezegd dat elke en iedere uiting van dankbaarheid automatisch een gebed is. Ik heb het niet alleen over die momenten waarin we onze zegeningen in ons leven tellen of God danken, maar ook wanneer we een onbekende bedanken, zoals wanneer iemand ons bedient in een winkel. Soms, wanneer iemand dank je zegt, wordt me een licht getoond dat vanuit de persoon op hartniveau straalt, en dat hem helemaal oplicht.

Dankbaar zijn wakkert hoop aan, vreugde en liefde in ons, het helpt ons eraan te denken hoe goed ons leven is, zelfs als alles niet perfect is.

Ik heb zoveel mensen om dankbaar om te zijn. Eerst en vooral dank aan jullie allen die dit lezen. Het is ongelofelijk voor mij dat zoveel mensen over de hele wereld nu de boodschappen krijgen die me door God en de engelen gevraagd worden om te delen. Ik ben diep dankbaar voor jullie allen die me vertelden via een brief, twitter, de gebedsrol en persoonlijk, hoe deze boodschappen jullie geholpen hebben.

Mijn dank aan iedereen die me overal ter wereld uitgenodigd hebben, en hard werken om het woord te verspreiden en, natuurlijk, zeker mijn dank aan iedereen die naar mij komt luisteren. Je kan een lijst van alle lezingen zien op de site.

Zegeningen voor jou, je gezin, en je geliefden

Lorna

www.lornabyrne.com

Vert. Fran Tielemans

Over Lorna Byrne:

Lorna Byrne1 Aartsengel Michael beschermt ons allen Lorna Byrne
Lorna Byrne woont op het Ierse platteland en is weduwe en moeder van 4 kinderen. Toen Lorna jong was dacht iedereen dat zij ‘achterlijk’ was, omdat ze zich niet op de wereld om zich heen scheen te richten. Lorna zelf herinnert zich dat ze behalve mensen en dingen allerlei engelen en geesten zag. Jarenlang ging ze ervan uit dat dat heel gewoon was.  Lorna werd bekend met haar bestseller “Engelen in mijn haar“, over haar jeugd en leven in Ierland

 

 

7 REACTIES

 1. Er zijn ontelbaar veel goede dingen in het leven!
  Door dankbaar te zijn, gebeurt er zo veel moois.
  Het zijn vaak de kleine dingen die het doen.
  De geur van een bloem;
  een regendruppel op je hand;
  de lach van een kind;
  een zonnestraal tussen twee wolken door.
  Remember the little things!

 2. Een mooi artikel ! Vooral de volgende zin raakt me;

  “Dankbaar zijn wakkert hoop aan, vreugde en liefde in ons, het helpt ons eraan te denken hoe goed ons leven is, zelfs als alles niet perfect is.”

  Persoonlijk heb ik de afgelopen tijd de fout gemaakt als maar meer te willen, zowel prive als op het werk. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een forse burnout. Nu ik herstellende ben hiervan en begeleiding heb zie ik in dat mijn leven goed is zoals het is, ik tevreden kan zijn met wat ik heb en ik tevreden mag zijn met mezelf.

  Dit artikel doet me bovenstaande nogmaals inzien. Bedankt voor dit mooie artikel.

 3. Wat een mooi artikel!
  Het raakte me diep, aangezien het uit mijn leven gegrepen is. Iedere keer word ik weer teruggeworpen op Vertrouwen, nog niet altijd makkelijk voor mij gezien de situatie waar we inzitten.
  Ik vind net heel bijzonder dat we zo geholpen worden door engelen, al is niet iedereen zich daar van bewust. Lijkt me heel mooi dit echt te kunnen zien zoals de schrijfster dit blijkbaar kan.
  Dit artikel had ik net even nodig, dankjewel!

 4. Dankbaar zijn voor wat je wel hebt.Ik heb ook ontdekt dat als je dat bent en toch blijft vertrouwen het altijd goed komt! Ooit kreeg ik een kaart: ‘Don’t give up! Your miracle is on its way.’Je begrijpt dat die altijd in het zicht staat! Mocht ik het even vergeten……….

 5. Dankje wel voor dit mooie artikel 🙂

  ”Dankbaar zijn wakkert hoop aan, vreugde en liefde in ons, het helpt ons eraan te denken hoe goed ons leven is, zelfs als alles niet perfect is.”

  Ik zie en ervaar het ook zo.
  Door dankbaar te zijn, voor de kleinste dingetjes kom je pas echt tot leven 🙂

  Liefs Anne

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in