Arts schetst de verrassend dramatische rol die voeding speelt bij behandeling - genezen van geestelijke ziekten

Het is geen geheim dat  binnen de farmaceutische industrie  een vage grens ligt tussen welke voorschriften  ondersteunend zijn of  schadelijk voor het lichaam, vooral als het gaat om mensen die lijden aan een psychische aandoening en de voorgeschreven medicatie. Van talrijke antidepressiva, zoals Prozac, is aangetoond dat depressie en suïcidale gedachten toenemen,  ADHD medicatie wordt dagelijks als vanzelfsprekend voor geschreven.

Talrijke internationale studies hebben aangetoond dat het eten van een ‘Amerikaans  dieet ‘ hoog scoort in gebruik van verwerkte voedingsmiddelen en vlees, dit  verhoogt het risico op depressie in vergelijking met een meer” mediterrane dieet ” welke  rijk aan groenten en fruit is. Klinisch psycholoog Dr. Julia Rucklidge heeft meerdere studies  verricht, hoe voeding veel psychische aandoeningen kan voorkomen en genezen, met name door gebruik te maken van micro-voedingsstoffen.

Waarom medicatie  niet onze eerste keus hoeft te zijn bij behandeling van psychische aandoeningen

Een studie gepubliceerd in het Journal of the American Medical Association (JAMA) bleek dat kinderen met een depressie die antidepressiva  gebruiken, drie keer meer kans  hebben om dit om te zetten naar een bipolaire stoornis dan kinderen die geen antidepressiva gebruiken.

Een andere studie van de  JAMA vond dat de deelnemers die willekeurig werden geselecteerd en dezelfde  hoeveelheid antipsychotica  bleven gebruiken, minder snel herstellen van schizofrenie op lange termijn dan mensen die geleidelijk  een dosisverlaging of  geen  geneesmiddel kregen.

Talrijke studies komen tot  dezelfde conclusie: Medicatie is niet altijd een haalbare oplossing op lange termijn om de geestelijke ziekte te genezen. Veel van deze geneesmiddelen  geven geen garantie en bijwerkingen kunnen de klachten  van de patient doen verergeren. Een mogelijke bijwerking van veel antidepressiva depressie is, bijvoorbeeld, een anti-angst medicatie dit middel  kan vaak  de angst verhogen. Bovendien, A.D.H.D. middelen werken slechts ongeveer 70% van de tijd en hebben vele mogelijke negatieve bij effecten, waaronder verhoogde angst en prikkelbaarheid.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Dr. Julia Rucklidge geeft uitleg in haar ’TED talk’  over de verschillende behandelmethoden voor pyschische aandoeningen, aanbevolen door artsen in de VS , met behulp van een hiërarchische piramide. Medicijn gebruik  wordt onderaan de pyramide  gevonden, omdat dit de meest populaire behandelingsmethode is, daarna volgt therapie en “andere”.

Arts schetst de verrassend dramatische rol die voeding speelt bij behandeling - genezen van geestelijke ziektenOndanks het feit dat alternatieve behandelwijzen op lange termijn meer effect hebben op het genezen van psychische stoornissen, richt de moderne geneeskunde  zijn aandacht op geneesmiddelen. Medicatie is niet altijd de beste behandeling optie, dus waarom is het de eerste keus van artsen?

De grote pharmaceutische industrie  speelt een belangrijke rol  in de publieke propaganda door middel van advertenties en voorlichting, hoe meer pillen je gebruikt, hoe meer geld ze verdienen. De farmaceutische industrie heeft een belangrijke rol gespeeld bij  de toename  van de hoeveelheid voorschriften en  de diagnose A.D.H.D. in de Verenigde Staten . Zoals Dr Irwin Savodnik van UCLA uitlegt : “De woordkeus  van de psychiatrie is nu gedefinieerd op alle niveaus door de farmaceutische industrie.”

Hoe dieët en micro-voedingsstoffen van invloed zijn in behandeling van psyschische klachten 

In tegenstelling tot de Verenigde Staten, zijn in andere landen veel artsen die alternatieve behandelmethoden voorschrijven inplaats van medicijnen voor psychische aandoeningen. Bijvoorbeeld Franse psychiaters  onderzochten het voedings patroon  van een patiënt en bij het zoeken naar de oorzaken van gedrags- symptomen bij ADHD. Slechte eetgewoonten, zoals het eten van voedsel met kunstmatige kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, suikers en / of allergenen kan het gedrag ernstig beinvloeden of kan een psychische aandoening doen toenemen .

In 2009 voerde Dr. Rucklidge een studie uit welke gepubliceerd werd in het British Journal of Psychiatry over het gebruik van micro-voedingsstoffen bij de behandeling van ADHD bij volwassenen. Dr. Rucklidge en haar onderzoeksteam gaf ongeveer de helft van de deelnemers een placebo en de andere helft tot 15 pillen per dag, met  36 verschillende voedingsstoffen.

Zij vonden dat twee keer zoveel mensen reageerden op de micro-voedingsstoffen dan de placebo  door positieve veranderingen in hun ADHD symptomen. Zelfs tot een jaar later,  ervaarde de volwassenen die nog steeds  micro-voedingsstoffen gebruiken, nog meer verbeteringen in hun ADHD-symptomen, terwijl degenen die weer terug waren op hun reguliere medicatie, melding  maakte  van negatieve bijwerkingen.

Rucklidge legt uit dat ongeveer 60-80% van de mensen reageren op micro-voedingsstoffen, waarvan  bewezen is dat agressie bij gedetineerden, langzame cognitieve achteruitgang te verminderen is  bij ouderen en behandeling van vele psychische aandoeningen. Bovendien is bewezen dat het kosten besparend is dan veel andere vormen van medische behandeling.

Rucklidge merkt ook op dat de positieve veranderingen in het voedselpatroon kan helpen bij het voorkomen en behandelen van psychische aandoeningen. Zij stelt voor het gebruik van visolie als een preventieve maatregel tegen psychische  aandoeningen. Ik persoonlijk krijg mijn Omega-3 vetzuren en DHA / EPA uit een plantaardige bron, algen, dat is eigenlijk wat vissen  eten  en waardoor ze zo rijk zijn aan voedingsstoffen.

Mijn ervaring met mijn dieet om angst en paniek aanvallen te behandelen

Ik begon eerst met paniekaanvallen en angst tijdens mijn tweede jaar van de universiteit. Op dat moment  volgde ik een  “pescatarian” dieet  , wat  alleen  dierlijke producten bevatten zoals  vis en zuivel.  Mijn angstaanvallen  werden erger  ook in  perioden  van weinig stress,  ten onrechte  ging  ik er van uit dat het uit het niets kwam. Ik zag mezelf als een slachtoffer van deze willekeurige aanvallen en was te bang om behandeling te zoeken, maar deelde  mijn innerlijke pijn met mijn ex-partner. Echter, nadat ik mijn voedings patroon had veranderd in vegetarisch, waren zes maanden later, de paniek aanvallen volledig gestopt .

Ik had nog steeds angst en hartkloppingen, maar in ieder geval mijn “angst aanvallen” waren minder frequent en de heftige paniekaanvallen waren verminderd. Maar dat alles veranderde toen ik begon  met  een veganistisch dieet, een paar jaar later, was mijn angst volledig verdween. Dit maakte  mij duidelijk , zuivel is verschrikkelijk voor ons, dus mijn fysieke en mentale gezondheid verbeterde nadat ik gestopt  was met eten van zuivel.  Ik geloof ook dat mijn angst gestopt is, omdat ik niet langer blootgesteld  werd aan de lage vibratie-energie van bedrijsmatig gehouden dieren.

Het is wetenschappelijk bewezen dat je emoties invloed hebben op onze  lichamelijke gezondheid. In een studie onderzoek van HeartMath  blijkt dat ‘negatieve of stressvolle emoties het zenuwstelsel  in  disbalans brengen en ons hartritme wordt ontregeld. Dit zorgt op zijn beurt voor stress op  lichamelijke vlak en heeft  een negatief effect op de mentale functies “Je kunt zien hoe angst en stress invloed hebben op het   lichaam.

Voorbeeld:  stress heeft effect op het goed functioneren van het hart en- vaatstelsel , angst  kan van invloed zijn op je hartslag en spijsvertering.

Dus, als je produkten eet van een dier dat leefde in een staat van angst en vrees en voortdurend werd gemarteld, hoe gezond kan dat dier dan zijn?

Daarnaast zijn we allemaal fundamenteel met elkaar verbonden en ieder van ons heeft zijn eigen energie trilling. Net als mensen, geloof  ik dat  dieren ook hun eigen  trillingen hebben, alle energie  is verbonden met de collectieve trillingen  van de aarde. Aangezien angst een trilling heeft,  geloof  ik dat elke keer , je een produkt eet met  dierlijk bestandsdelen , welke in angst geleefd  heeft , je trilling wordt verlaagt. Als gevolg hiervan kan lage  energieën zoals angst ervaren worden, of in mijn geval, aanvallen van angst en paniek. Dit is algemeen geloof onder Yogis, aangezien  aangenomen wordt  dat de energetische stempel van het vlees van een dier dat is geslacht één negatieve energie is.

Laatste gedachten

Dit artikel is niet bedoeld om mensen  die  medicijnen gebruiken  voor de behandeling van psychische aandoeningen ten schande te maken, noch is het de bedoeling om mensen te schaden onder u die vlees eten. Mijn enige wens is om mensen voor te lichten over de beschikbare alternatieven in plaats van gebruik van geneesmiddelen en hoe het eten van een plantaardig dieet mij geholpen heeft met mijn  eigen geestelijke gezondheid.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

9 REACTIES

 1. De Chinese Natuurgeneeskunde is al zo oud en bewijst keer op keer dat leven vanuit de natuur en begrijpen hoe alles verbonden is tot een betere gezondheid leid. Onze moderne gespecialiseerde wetenschap is zo ingericht dat de verbinding volledig is verdwenen. Goede voeding is niet alleen fysiek maar ook energetisch in balans. Helaas voor vele in de westerse wereld is de wetenschap de enige die verstand heeft omdat men vind dat er iets met indrukwekkende onderzoeken en dikke rapporten is bewezen. Wie weet komt het nog eens goed met de mensheid en leren we dat stress, aangeprate angst en slechte voeding leid naar ziekte en dat in balans komen leid tot een betere weerstand en een gezonder leven.

 2. Prachtig artikel en de meeste gezonde mensen weten dit natuurlijk al lang. Nu er ook steeds meer artsen komen die hier het belang van inzien is dat heel hoopvol voor vele mensen die dit bewustzijn nog niet hebben ontwikkeld. Nu ben ik pas bij een lezing geweest van een huisarts uit Schiedam Lieneke van de Griendt (ja, een Nederlander) die een boek heeft geschreven, “studeren wij medicijnen of geneeskunst”. Een arts die zichzelf vele vragen stelde en op zoek ging naar de antwoorden die confronterend maar heel helend waren. Een zeer leesbaar boek waarin voeding een belangrijke rol speelt. Het gaat niet om symptoom bestrijding maar genezing. Dit is de langere weg maar één die op den duur van zoveel meer betekenis heeft voor het leven dan veelal ziekmakende medicatie. Ik kan het iedereen aanbevelen.

 3. Ik wil meer weten over voeding. Het lezen van dit alles gaf me een inzicht dat voeding meer bevat dat zomaar in leven blijven. Dus wat is de beste voeding om gezond te zijn innerlijk! Wil uitgebreider alles weten over voeding. Zeker wat hey met ons doet op alle vlak. Dank je voor de inzichten.

 4. Mijn lichaam had een veel te hoge verzuring door veel te veel zurende voeding te eten. Ik ben 80% basische voeding gaan eten. Zo kan mijn lichaam eindelijk de emotionele ballast gaan verteren in de spijsvertering. Ik had geen idee dat voeding zo ver kan gaan.

 5. Ik vind het op dit moment een omgekeerde wereld: voeding is altijd belangrijk geweest.
  Fytotherapie is al zo lang bekend. En dat houdt in: gezonde voeding, kruiden, fruitsoorten enz.
  Maar, de laatste decennia, wordt ons voedsel enorm bewerkt.
  Het is ook enorm uitgebreid met fastfood en snacks, snoeperij.
  Logisch dat we ziek worden.
  Nu lijkt het alsof men iets ontdekt: zuivere, biologische, voeding dat niet bewerkt wordt of extra suiker en vetten worden toegevoegd.
  Dit is toch Logisch?????
  Of zie ik dit soms verkeerd?

 6. De grondlegger van de reguliere geneeswijze, zegt het volgende:

  "Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding". (Hippocrates)

  Er zijn echter maar heel weinig artsen die vragen naar je eetgewoonten.
  De volgende uitspraak, zegt voldoende:

  "De beste dokter staat in de keuken". (Chinees gezegde)

 7. Het is bij mij zeker waar dat na het eten van vlees en de producten daaruit stress in mijn lichaam is ontstaan. Dit werd nog duidelijker tijdens mijn 'overgang'. Ik eet al 6 jaar geen vlees meer en al 3 jaar geen gevogelte. Vis is (nog) wel te verteren, omdat ik ook merk dat het lichaam niet zomaar kan stoppen met een 'oude' gewoonte.

  Afgelopen november ontwikkelde een extreem hoge (onverklaarbare) hoge bloeddruk met waarden tot 230/125. Na alle onderzoeken en 3 opnames in het ziekenhuis blijkt mijn lichaam en geest super gezond te zijn, met voor alles een gemiddelde vergelijkbaar met die van een twintiger.

  Ik moest door een 'hel' om te achterhalen waar dit vandaan kwam. Een van de factoren was 'eten'. Als ik naar mijn bord keek, dan schoot mijn bloeddruk razendsnel omhoog. Dan kwam er nog stress bij – in de vorm van angst – want zo'n hoge bloeddrukaanval is verschrikkelijk. De inwendige koude, het klappertanden en het proberen te onderdrukken van die extreme hoogtes.

  Als ik nu melk drink of yoghurt/kefir eet, begint mijn lichaam te protesteren en dan schiet mijn bloeddruk weer op tot extreme waarden. Dit is heel vergelijkbaar wat bedoeld wordt in dit artikel.

  Het voelen van angsten en andere psychische onaangenaamheden door onder andere het lijden wat wij als mens bij hen en onszelf veroorzaken, met name onderdrukken van eigen gevoelens en negeren van juiste eetgewoonten. Ik heb nu mijn bloeddruk redelijk onder controle, door het eten van weinig vis en veel groenten(sappen).

 8. We weten al langer dat voeding een enorme invloed heeft! Er betast al jaren literatuur rond voedsel intoleranties die leiden tot psychiatrie, zelfmoord enz met als hoofdboosdoener TARWE/GLUTEN gevolgd door LACTOSE. Er zijn op dat vlak vele onderzoeken geweest. Gevangenissen waar gedetineerden in twee groepen elk een ander dieet kregen, en zich ook totaal anders gingen gedragen. Mensen die uit de psychiatrie gered werden door hun voedsel te veranderen. Waarom duurt het zolang voor dat de westerse medische wereld hier oren naar heeft en afstand neemt van de chemische pillenindustrie die het verergert ipv te verhelpen.. Omdat natuurlijk die economie ook moet draaien, en het belang van DE MENS verloren is gegaan in dit geheel !!

 9. Ik ben al langer vegetariër dan dat ik vlees gegeten heb. Mijn geestelijke klachten staan daar los van. Ik ben erg voor compassievolle voeding, maar doe het dan daarom. Niet omdat je hoopt dat het jouw klachten (miraculeus?) zal oplossen.