DELEN

Snelle vorderingen

Juli was een maand van integratie, rust, herziening, herschikking en beweging. De sterk transformatieve impuls van Pluto retrograde heeft zijn werk gedaan. Het vraagt veel alertheid (bewust ‘zijn’) om onze kernthema’s te herkennen en bereidheid om onze kernthema’s aan te pakken, maar het is ook duidelijk voelbaar dat we er veel sneller en makkelijker in vorderen. We zijn dan ook in deze fase meer dan ooit omringd door een uitgebreid team ascensie-specialisten van ‘gene zijde’, die hard met ons meewerken. Af en toe merken we dan ook dat wat ooit onmogelijk leek, dan toch plots mogelijk wordt, dat oude lasten steeds meer verdwijnen, en dat we nu voorzichtig de eerste stappen van ons nieuwe leven neerzetten, ook al zijn er nog geen grote uiterlijk zichtbare veranderingen.

De grotere context

Maar we kunnen er niet omheen: ons individuele proces kadert in een algemeen collectief proces, op hoger level zijn we allen één, en diezelfde energieën vloeien door ons aller collectief energieveld, of we er ons nu van bewust zijn of niet. Dit jaar bevinden we ons in een universele 7-trilling, wat ons allen sterk doordrenkt met een nood aan zelfreflectie, onderzoek van onze eigen patronen, stilte en verzamelen van alle nodige kennis die nodig is om een belangrijke fase individueel en collectief af te ronden. Volgend jaar is er de universele 8-trilling, waarin veel schoksgewijze in balans zal vallen, om dan met de 9-trilling in 2016 alle losse eindjes vast te knopen en oude energie en oude settings definitief achter ons te laten. Het mooie is dat we door alle transformaties en zelfreflectie van de voorbije decennia steeds beter in staat zijn om te gaan met wat er zich voordoet in onze buitenwereld, zowel persoonlijk al globaal maatschappelijk. Ons alarm-lampje zal steeds sneller beginnen te flikkeren wanneer we uit ons centrum aan het gaan zijn, of wanneer we meegesleurd dreigen te worden in drama’s buiten ons. We worden steeds meer bakens van licht, balans, rust en zekerheid, in een wereld die steeds onrustiger wordt door alle veranderingen die op til zijn en alle vernieuwing die eraan zit te komen.masters

Aarden van energie van Zon en Sterren

In elk geval is de zon momenteel even gestopt met de ritmische uitstoot van haar energie naar de aarde. Op 17 juli hadden we voor het eerst sinds 14/8/2011 een dag zonder enige zonnevlek. We hebben dus drie jaar intense zonne-instroom gehad, wat ons ook de kans gegeven heeft om grote innerlijke verschuivingen te maken in die tijd.

Maar laten we ons niet blindstaren op de zon: de meesten onder ons hebben een duidelijke sterren-afkomst, wat betekent dat we daar op onze hoogste levels nog altijd aanwezig zijn, en dat we ook de energie van die bepaalde sterren in ons opnemen en neerzetten hier op aarde. (Dit gezegd zijnde: de zon is natuurlijk ook een ster, de ster die zich het dichtst bij de aarde bevindt.)

Dat is ook een van de redenen waarom zovelen nog een grote weerstand hebben om volledig te gaan landen – er is een groot heimwee aanwezig naar die hogere staten van zijn.

Maar dat is net een belangrijk facet van ons zielsdoel: die vervulling, dat thuiskomen en die hogere staten hier en nu, en in dit lichaam in onze context hier op aarde realiseren. Daar zijn we momenteel allen hard mee bezig.alien_girl

Thuiskomen in dit lichaam

Een belangrijke factor in dit proces is ons lichaam: we leren thuiskomen in dit lichaam. Net zoals emoties en schaduwkanten naar boven worden gekatapulteerd wanneer licht binnenstroomt, doet hetzelfde zich voor in ons fysieke lichaam: alle fysieke zwakten worden aan het licht gebracht.

Niet om ons het leven lastig te maken, maar om ons als levensstroom te helpen ons lichaam opnieuw in optimale staat te brengen, zodat een goed functionerend lichaam deel kan uitmaken van onze beleving van hemel op aarde, die we allen stap voor stap aan het creëren zijn.

Augustus: kijk naar je thema’s van september 2013

Waar de energie van juli gericht was op integratie en fysieke verwerking van heel veel licht, zal augustus weer meer beweging en activiteit brengen. Deze maand draagt een 222/6-vibratie (zoals vorig jaar september), en zal dus veel thema’s die toen in de spotlights stonden opnieuw doen opdwarrelen. We kunnen nu een verschuiving en hogere aflijning realiseren in al wat te maken heeft met de 6: verantwoordelijkheden en verplichtingen, gezin/familie, dienstbaarheid en healing.

Vragen om deze maand bij stil te staan

Als voorbereiding hierop kan je even stilstaan bij de volgende vragen:

 • Wat is op dit moment mijn grootste verantwoordelijkheid?

 • Waar neem ik teveel verantwoordelijkheden voor anderen en te weinig voor mezelf?

 • Waartoe voel ik me vaak verplicht – alhoewel ik binnenin voel dat het niet meer afgelijnd is op wie ik nu ben?

 • Hoe ver ga ik in mijn dienstbaarheid, naar mijn eigen ziels-evolutie toe, en naar ‘de groep’, het collectief, de wereld?

 • Van waaruit wordt mijn dienstbaarheid/verantwoordelijkheid voornamelijk geïnspireerd? Vanuit mijn hogere innerlijke leiding en inspiratie (222), vanuit echte vreugde en blije drive, of vanuit lagere chakra’s, vanuit verbindingen die gestoeld zijn op voorwaardelijke liefde en angst en nood aan bevestiging en aandacht?

 • Welke soort healing heb ik op dit moment het meeste nodig? Spiritueel? Mentaal? Emotioneel? Fysiek? – en welke stappen ga ik daartoe ondernemen?

Deze thema’s waren vorig jaar (6-jaar) heel actueel voor velen, en de naweeën ervan rimpelen nog steeds door in ons aller proces op dit moment, zeker bij hen voor wie het een karmische uitdaging en een hele klus is de aspecten van dit thema te neutraliseren.

Maar net omdat dit nu nog binnen de Pluto retrograde valt, is het toch de moeite waard om er de nodige aandacht aan te besteden, om te voorkomen dat we vanuit de buitenwereld onafgewerkte zaken naar ons teruggespiegeld krijgen, want dat is heel wat lastiger dan het doen van wat innerlijk werk.star_seed

Onze eigen hemel

En zo glijden we verder de zomer door, richting Equinox, het volgende belangrijke markeerpunt in dit snel bewegende 2014.

Al bij al hebben velen de zwaarte van 2013 achter zich gelaten, en wanneer we ons innerlijk oog boven tijdelijke verstoring of integratie-en landings-beroering laten kijken, zien we dit jaar echt veel verlichting, verzachting en uitbreiding, voor het eerst sinds heel lang duidelijk merkbaar.

Vergeet dan ook niet deze maand weer jouw hemel op aarde te creëren in jouw leventje, in jouw huis, met jouw mensen, in het kader van deze prachtige zomer, met overal veel muziek, buitenleven en prachtige natuur!

Je hemel komt niet later, die hoef je niet te zoeken in verre oorden of speciale omstandigheden of theoretische beschouwingen, die kan er hier en nu al zijn!

Ware tevredenheid vinden in het nu, is één van de sleutels naar overvloed…

Keep the faith

Fran

4 REACTIES

 1. We maken er weer wat van in ons eigen huis.
  Maar eigelijk niet alleen augustus. Altijd.Mits je gevoel het toe laat.
  De drama ‘s de laaste tijd hebben er geen goed aangedaan
  De laaste tijd aan dat gevoel van onbevangen heid ‘zomers.
  Er gebeurd heel veel op de wereld. Daar kan je niet omheen.
  Het enige wat ik nu wil is wat rust en tevredenheid.
  Ik heal mijzelf wel. Voor zo ver dat mogelijk is.
  Al die mensen die maar dingen bij je neerleggen. Zoeken
  Zelf maar hun eigen verantwoording op.
  Ik ga nu genieten van de de mooie dingen die aug ons bied.
  De wereld draait gewoon door. Ik wil even uit die malle molen stappen.
  Om straks weer herboren verder te gaan.

 2. Ja inderdaad, weerstand om te landen (aarden) komt voort uit weerstand tegen het aardse leven én staat in direct verband met heimwee naar de Bron waar je uit voortkomt.

  Ik constateer hier twee wegen om het doel te bereiken. Gezien de weerstand kun je je gaan verdiepen in het aardse leven en uitpluizen wat er allemaal mis mee mis.
  Je kunt je ook verdiepen in het heimwee en je op die manier afstemmen op de hogere staten van Zijn. Wat vertelt het heimwee? Waar heb je ten diepste behoefte aan? Wat wil je eigenlijk?

  Hier en Nu Zijn als geestelijk thuis, is tegelijk thuiskomen in het lichaam. Hier en Nu Zijn is immers op dit moment hier en nu in je lichaam en op aarde.
  Volgens mij is dit het Christusbewustzijn in het leven van Jezus op aarde als voorbeeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in