51 ascentiesymptomen van Spiritueel ontwaken

51 ascentiesymptomen van spiritueel ontwaken. Een checklist.

Veranderende slaappatronen, rusteloosheid, warme voeten of twee tot drie keer per nacht wakker worden.

ascentiesymptomen -Waarom ben ik toch zo moe?
Waarom ben ik toch zo moe?

Een vermoeid gevoel bij het wakker worden, bij tussenpozen een slaperig gevoel hebben gedurende de dag is wat je kunt noemen “the Triad Sleep Pattern” die zich bij velen voordoet. Je slaapt dan ongeveer twee tot drie uur, wordt wakker, valt weer in slaap voor een paar uur, wordt weer wakker en valt weer in slaap. Bij anderen is de slaap-behoefte veranderd. Zij kunnen met minder slaap dan voorheen verder.

De laatste tijd heb ik hoge golven van energie ervaren die door mijn lichaam gaan , van voeten tot kruin. Het voelt goed, maar het houdt me wakker gedurende een lange tijd, tot het weer zakt.

Mijn advies: Accepteer het als 1 van je ascentiesymptomen (ook wel ascentieverschijnselen genoemd)  en maak je geen zorgen dat je niet genoeg slaap krijgt. (anders zorgt het juist voor slapeloosheid)

Je zult het aankunnen, als je gedurende de dag de gedachte vasthoudt dat je krijgt wat je nodig hebt. Als je niet meer in slaap kunt vallen, gebruik de wakkere momenten om te mediteren, gedichten te lezen, te schrijven in je dagboek of te kijken naar de maan. Je lichaam zal zich aanpassen aan het nieuwe patroon.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

2: Activiteit in je kruin op je hoofd: Tintelingen, jeuk en kriebels, kruipende sensaties over je schedelhuid en over je ruggegraat.

Een gevoel van vibrerende energie bovenop je hoofd alsof er een energie-uitbarsting plaatsvindt, vergelijkbaar met een straal water uit een douchekop óf ook de sensatie van stromende energie in en door de kruin, alsof iemand zijn of haar vinger in het centrum van je hoofd duwt. Zelf ervaar ik dat als  hoge energie-downloads in mijn kruin. In het verleden voelde ik meer een algemene druk, alsof mijn hoofd in een zachte bankschroef zat. Iemand vertelde dat zijn lichaamsharen overeind stonden en dat zijn lichaam schokte.

Mijn advies:  Dit is niet een van de ascentiesymptomen om bang voor te zijn. Je hoeft sowieso niet bang te zijn. Wat je ervaart is een opening in de kruinchakra. Deze sensaties betekenen dat je meer openstaat om de goddelijke energie te ontvangen.

3: Plotselinge emotionele golven.

Huilen met dikke tranen. Plotseling boos voelen of verdrietig na een kleine aanvaring, onverklaarbaar depressief en dan weer (super) gelukkig. Een emotionele achtbaan. Een drukkend of vol gevoel van emoties dat je ervaart, geeft aan dat het hart-chakra verstopt zit. (in het midden van je borst) Verwar dit niet met je hart, die bevindt zich links van je hartchakra.51 ascentiesymptomen van Spiritueel ontwaken

Mijn advies: Accepteer je gevoelens als ze opkomen en laat ze weer gaan. Ga met je aandacht naar je hartchakra en voel deze emotie. Verspreid het naar buiten naar al je velden (in je lichaam) en haal diep adem vanuit je buik en breng het omhoog naar je borst. Voel deze emoties en laat ze zichzelf verdampen. Richt je emoties niet op anderen! Je bent je verleden aan het opschonen. Als je hierbij hulp nodig hebt, zeg dan hardop dat het je intentie is om al deze oude kwesties los te laten en vraag hulp aan je Hoger Zelf.Je kunt ook God en de engelen vragen om je te helpen dit met gemak en zachtheid los te mogen laten. Wees dankbaar dat je een van deze ascentiesymptomen voelt en jouw lichaam deze emoties wil loslaten en niet wil vasthouden waar het in zichzelf schade zal aanrichten. Sommige bronnen suggereren dat depressies afkomstig zijn van het laten gaan van mensen, werk, etc… die niet langer overeenkomen met onze frequenties. Als je je schuldig voelt bij het laten gaan van deze verbindingen, kunnen deze depressies als een medicijn voor je zijn.

4: Oude thema’s en gebeurtenissen lijken opeens weer langs te komen, zoals hierboven beschreven – en de mensen(of hun gelijken) die je hiervoor nodig hebt om deze thema’s uit te werken verschijnen in je leven.

Onvoltooide kwesties of misschien mag je nog werken aan thema’s van eigenwaarde, overvloed, creativiteit, verslavingen et cetera. De hulpbronnen, ook in je verbindingen die je nodig hebt om door deze thema’s heen te gaan, verschijnen vanzelf op je weg. Één van de meest voorkomende ascentiesymptomen.

Mijn advies: is gelijk aan het advies bij punt 3.

Ik voeg eraan toe: raak niet verwikkeld door deze thema’s te analyseren. Het steeds onderzoeken van deze dingen zal je eenvoudigweg terughalen in de oude cyclus. Keer op keer en op dieper en diepere niveaus.  Probeer  het niet te ontlopen of jezelf ervan te distantiëren. Omarm alles wat opkomt en bedank het voor het helpen bij je voortgang. Bedank je Hoger Zelf, die geeft jou de mogelijkheid om deze thema’s te bevrijden en los te mogen  laten. Onthoudt dit als je niet wil dat deze thema’s blijven hangen in je lichaam.

5: Veranderingen in gewicht.

Onder de bevolking zijn gewichtstoenames buitengewoon hoog. Andere mensen verliezen juist gewicht. We groeien vaak in gewicht doordat de vele angsten die we onderdrukken naar de oppervlakte komen om te mogen worden geheeld.
We reageren hierop door het opbouwen van een verdediging.We proberen ons lichaam te gronden/aarden of te verdedigen tegen inkomende frequenties in onze lichamen.

Mijn advies: Raak niet in paniek, maar accepteer het als een symptoom van waar je nu staat. Je zult gewichtstoename of –afname merken als je al je angsten hebt geïntegreerd. Ontspan in je ongerustheid hierover. Je zult het dan makkelijker vinden om met je gewichtsvragen om te gaan. Oefen – Voordat je gaat eten en probeer dit eens: Ga zitten aan een aantrekkelijk  gedekte tafel. Steek een kaars aan. Geniet van het kijken naar je eten. Hou je dominante hand op je hart en zegen het voedsel. Vertel je lichaam dat je het eten wilt nuttigen om het weldadig te voeden en dat je het niet wil nuttigen om je emotionele honger te stillen. Hou dan je beide handen boven het voedsel en zegen het. Je zult merken dat het voedsel warm aanvoelt voor je handen; zelfs als het voedsel koud is. Ik hou ervan te bedenken dat het voedsel goed en voedzaam is voor mij als het warm voelt onder mijn handen. Ik heb ook gemerkt dat wanneer ik het voedsel zegen – ik minder eet. Het is belangrijk jezelf niet te veroordelen als je een keer vergeten bent het voedsel te zegenen – doe het dan alsnog – óók als je al bijna gegeten hebt. Op deze manier houd je je aan de gewoonte. Je kunt ook iets anders doen, nl. aanwezig blijven terwijl je eet. (met aandacht) Lees niet en kijk ook geen TV ondertussen. Geniet hartelijk van alle zegeningen die je ontvangt.51 ascentiesymptomen van Spiritueel ontwaken

6: Veranderingen in eet-gewoontes.

Vreemde hevige verlangens en plotselinge andere voedsel-keuzes.Sommigen vinden zichzelf hongeriger dan gewoonlijk, anderen zijn juist hongeriger. Één van de meest bekende ascentiesymptomen

Mijn advies: Ontken niet wat je lichaam je vertelt wat je nodig hebt. Als je niet zeker bent, kun je met behulp van spiertesten erachter te komen wat je lichaam nodig heeft. Probeer ook het voedsel te zegenen. (zoals beschreven onder punt 5)

7: Voedsel intoleranties, en plotselinge allergieën.

Als je spiritueel groeit ben je sensitiever naar alles om je heen. Je lichaam vertelt je dat het niet langer tolereert zo door te gaan, het verwerpt (als een slangenhuid) wat jou niet langer meer dient. Je mag jezelf zuiveren van toxines.  Sommige mensen merken dat ze vaak een witachtig iets in hun mond hebben, dit lijkt veel op wat hardlopers hebben ná het hardlopen.

Mijn advies: Een acupuncturist vertelde me dat deze “film” in je mond verwijderd kan worden door 2 eetlepels koudgeperste olijfolie gedurende 10 tot 15 minuten te gorgelen en vervolgens uit te spugen. (wel volhouden en niet doorslikken!)

Spuug het daarna uit in het toilet; de toxines die je uitspuugt tasten wellicht je gootsteen of wasbak aan. Poets daarna je tanden en maak je borstel zeer goed schoon! (dit is een beetje een jakkes-verhaal…maar het werkt wel!)

8: Ter versterking van de zintuigen bij toenemende gevoeligheid.

 • Het kijken:  wazig kijken, glinsterende voorwerpen zien, glanzende deeltjes zien, aura’s zien rondom mensen, planten, dieren en voorwerpen. Sommigen vertellen dat ze door voorwerpen heen lijken te kunnen kijken – transparant. Of als ze hun ogen dichtdoen niet langer donker of duisternis zien, maar iets roodachtigs. Anderen vertellen dat ze geometrische vormen zien of prachtige kleuren en beelden, ook terwijl hun ogen gesloten zijn. Kleuren verschijnen nog levendiger, de lucht lijkt helderder of het gras geweldig mooi groen. Vaak zie ik elektrische activiteit dwars over de grond gaan. Als je meer sensitief wordt, kun je vormen zien of contouren in de lucht – vooral als het bijna donker wordt. Zowel bij geopende als bij gesloten ogen kun je witachtige vormen zien in je blikveld – dit zijn je gidsen.51 ascentiesymptomen van Spiritueel ontwaken

Mijn advies: Het kijken verandert op vele manieren, feitelijk ben je aan het experimenteren op nieuwe manieren van kijken. Wees geduldig en vooral: wees niet bang! Je kunt het verlichten voor jezelf door wat meer te geeuwen.

 • Het horen:  Een gevoeliger en/of veranderd horen.

Een tijdje geleden dacht ik dat ik van de snelweg af moest omdat ik een pijnlijk en hard geluid hoorde.  Je kunt ook een zacht ruisen in je hoofd horen, pieptonen, muziek- of elektronisch achtige patronen – Anderen horen water ruisen, bijen zoemen, suizen, bellen of brullen.  Je kunt ook een wat je noemt, audio-dyslexie, hebben: dan begrijp je niet altijd wat mensen vertellen, alsof je niet langer je eigen taal kunt vertalen. Anderen horen vreemde geluiden in hun dromen en het is alsof iemand om hen heen zweeft. Tip: Je kunt vragen aan die aanwezigheid om weg te gaan óf aan Aartsengel Michaël te hulp roepen in deze situatie. En alweer: Er is niets om bang voor te zijn.

Mijn advies: Geef je hier aan over – laat het toe en luister! Je gehoor stelt zich in op een nieuwe frequentie.

 • Zintuigen als ruiken, aanraken en/ of smaak.

Ik ontdekte dat ik het nu kan ruiken en proeven als er chemische toevoegingen zitten in het voedsel, op een onaangename manier. Ander voedsel smaakt opeens absoluut geweldig. Deze verbeterende en veranderende zintuigen zijn zowel verrukkelijk als verwarrend. Je kunt zelfs opeens de geur van bloemen ruiken af en toe – veel mystici hadden dit ook. Geniet ervan!

9: Huiduitslag

Huiduitslag, bultjes, acne, netelroos en gordelroos komen vaak voort uit onverwerkte woede die rondom de mond en op de huid uitslag geeft. Ik had gedurende enkele maanden een huidontsteking gedurende die samenviel met een helende periode uit mijn verleden. Toen ik met deze thema’s aan de slag ging werkte dat bevrijdend.

Mijn advies: Het afstoten van toxines en gifstoffen uit je lichaam brengt emoties aan de oppervlakte. Als er een thema of probleem vrij komt en je probeert het te onderdrukken zal je huid het je laten zien, tot je weer verdergaat met dit proces. Werk met je materiaal!

51 ascentiesymptomen van Spiritueel ontwaken

10: Periodes vol intense energie die maakt dat je met een sprongetje je bed uitspringt, gevolgd door periodes van veel slapen en vermoeidheid.

Een vermoeidheid wordt meestal gevolgd door een grote verruiming in jezelf. Het is een tijd van integratie; geef er dus aan toe!

Mijn advies: Schommel mee in je natuurlijke energie. Vecht er niet tegen en wees zacht voor jezelf. Doe een dutje als je moe bent. Schrijf je verhaal op als je teveel energie hebt om te kunnen slapen. Profiteer van elk soort energie.

11: Veranderingen in gebed of meditatie.

Niet de gevoelens met dezelfde sensaties als voorheen hebben.- Niet dezelfde ervaringen hebben als je in contact met de Geest bent.-Moeilijkheden hebben bij het focussen.

Mijn advies: Je bent onmiddellijk en constant in gesprek met de Geest nu, en de beleving die je hiervoor had is verouderd. Je mag je aanpassen aan deze nieuwe gevoelens. Je bent altijd met je denken en in je handelen verbonden met de Geest. Maak je meditaties wat korter.

12: Energie golven.

Een plotselinge hittegolf van top tot teen is een tijdelijke sensatie, maar erg oncomfortabel. Er tegenover staat dat sommige mensen het extreem koud kunnen hebben. Ik heb en ken beide ervaringen. Niet zo lang geleden ervaarde ik golven of energiestromen door mij heen. Soms zelfs voelt de energie zo intens in mijn lichaam dat ik er een beetje misselijk van ben. Wanneer ik me bedenk dat deze energie Goddelijk is en de angst durf te laten gaan, voel ik me geweldig en geniet ik van deze sensaties. Als je een energiewerker bent zul je kunnen opmerken dat de warmte die door je handen stroomt behoorlijk kan toenemen. Het is goed.

Mijn advies: Als het ongemakkelijk voelt, vertel dan aan je Hoger Zelf dat het voor jou welzijn beter is als de temperatuur een beetje zakt of stijgt.

13: Een serie fysieke uitingen.

Hoofdpijn, rugpijn, pijn in je nek, griepachtige symptomen (een trillings-griep), problemen met de spijsvertering, spierspasmen of krampen, versnelde hartslag, pijn op de borst, veranderingen in je seksuele verlangens, gevoelloosheid of pijn in je ledematen, ongecontroleerde uitingen en lichaamsbewegingen…. Het kunnen oude conditioneringen zijn uit de kindertijd die weer verschijnen om te kunnen worden geheeld.

Mijn advies: Herinner je wat ik gezegd heb: Zoek medische hulp als je dit nodig hebt! Pas als je hebt vastgesteld dat het geen medische kwaal is, ontspan je dan en realiseer je dat het een tijdelijk iets is.

14: Er jonger uitzien.

Bijzonder! Als je je emoties zuivert en beperkende patronen en zware ballast uit het verleden bevrijd ben je daadwerkelijk lichter. Je frequentie is hoger. Je kunt meer van jezelf en van het leven houden. Je begint samen te vallen met het beste in jezelf: degene die je werkelijk bent.

15: Levendige dromen

Soms heb je dromen die zo werkelijk lijken dat je verward wakker wordt. Je had een lucide droom, waarin jij de controle hebt. Veel dromen zijn mystiek van aard of dragen boodschappen voor jou. In sommige dromen weet je dat je niet droomt; datgene wat je droomt lijkt werkelijk te zijn.

Mijn advies: Je zult je herinneren wat belangrijk voor jou is om te onthouden. Forceer niets…en belangrijk: Blijf uit je angst!

16: Gebeurtenissen die je leven compleet veranderen:

Een overlijden, (echt)scheiding, verandering van baan, verlies van je thuisplek, ziekte en andere rampen – soms zelfs meerdere tegelijk! Het zijn krachten die een langzamer tempo veroorzaken, je dwingen eenvoudiger te worden, te veranderen en opnieuw te onderzoeken wie je bent en wat deze manier van leven voor jou betekent. Het zijn krachten die je niet kunt negeren. Deze krachten veroorzaken dat je je bevrijdt van gehechtheden. Het zijn krachten die je gevoelens van liefde en compassie doen ontwaken voor alles en iedereen.

17: Een verlangen uit te breken uit beperkende patronen, uit de sleur van je werk en consumptieve levensstijl en toxische mensen of situaties.

Je voelt een onweerstaanbare behoefte om “jezelf en je levensdoelen te (her)vinden”  Je wilt creatief zijn en vrij zijn om te zijn wie je werkelijk bent. Misschien voel je je aangetrokken tot Kunst en Natuur. Je wilt je ontdoen van dingen en mensen die je niet langer dienen.

Mijn advies:  Doe het!

18: Emotionele en mentale verwarring.

Een gevoelde behoefte om je leven op orde te brengen; het voelt als een puinhoop. Tegelijk voel je je chaotisch en niet in staat om je te focussen. (zie punt 45)

Mijn advies: Luister naar je hart en je eigen onderscheidingsvermogen zal volgen.

19: Naar binnen gekeerd zijn, eenzaamheid en interesseverlies in veel wereldse zaken.

Deze fase komt als een verrassing voor veel extraverte-types die zichzelf gewoonlijk zagen als een betrokken en actief mens. Ze zeggen: “Ik weet niet waarom, maar ik hou niet meer zo van weggaan en uitgaan als voorheen.”

20:Creatieve impulsen

Het ontvangen van beelden, ideeën, muziek en andere creatieve inspiraties in een vaak overweldigende snelheid.

Mijn advies: Wees op z’n minst opmerkzaam, de Geest spreekt tegen jou over hoe je je levensdoel mag vervullen en zo kunt bijdragen aan de heling van de Planeet.

51 ascentiesymptomen van Spiritueel ontwaken

21: Een besef dat de tijd versnelt

Het lijkt dat je zoveel veranderingen in je leven hebt doorgevoerd in een ongekend tempo.  Het aantal veranderingen lijkt te groeien…

Mijn advies: Door je dag op te delen in afspraken en tijdseenheden doe je het gevoel van snelheid toenemen. Je kunt vertragen door rustiger in het huidige moment te zijn en aandacht te besteden aan wat er nu aan de hand is en niet bezig zijn met het volgende moment. Vertraag en vertel jezelf dat je genoeg tijd hebt. Vraag je Hoger Zelf om hulp en hou je focus in het moment. Probeer te stromen van de ene activiteit naar de volgende activiteit. Blijf afgestemd op je innerlijke leiding. Je kunt altijd de tijd een andere richting opsturen – de volgende keer dat je je opgejaagd voelt, zeg dan: “alsjeblieft tijd, laat me, ik heb behoefte aan meer tijd om….. en ontspan je.

22: Een gevoel van dreiging

Er zijn (voor)gevoelens dat er iets staat te gebeuren. Dit kan ongerustheid veroorzaken.

Mijn advies: Er is niets om je zorgen te maken. Zeker…dingen kunnen gebeuren, maar ongerustheid schept meer problemen voor jou. Alle gedachten, positieve en negatieve, zijn als gebeden. Je hebt niets te vrezen.

23: Ongeduld

Je weet beter – maar soms helpt dit je niet. Je wil in controle hebben wat op je af lijkt te komen. Onzekerheid is niet prettig.

Mijn advies: Leer te leven met je onzekerheden en weet dat niets komt voordat je er klaar voor bent. Ongeduld is werkelijk een gebrek aan vertrouwen, vooral een gebrek aan vertrouwen in je Hoger Zelf. Als je gericht blijft op het hier-en-nu zul je wonderen ervaren – ja, zelfs in het handelen.

24: Een diep verlangen naar betekenis, doel, spirituele verbinding en openbaring

Misschien voor het eerst in je leven een interesse in het geestelijke of spirituele. Een constant heftig verlangen is, zoals K.D. Lang zegt:

“De materiële wereld kan je niet langer vervullen.”

Mijn advies: Volg je hart en de weg zal zich voor je openen.

25: Een gevoel dat je een buitenstaander bent

Een verontrustend gevoel dat alles in je leven als nieuw voelt en als verouderd. Je hebt je oude zelf achter je gelaten – Je hebt het ook! Je bent zoveel groter dan je je kunt voorstellen. Er komt nog meer….

26: “Leraren verschijnen altijd op het perfecte moment om je te helpen” op je spirituele reis.

Mensen, boeken, films, gebeurtenissen, Moeder Aarde etc… leraren en tekens kunnen negatief en/of positief lijken als je verstrikt bent in je duale denken. Vanuit een hoger perspectief is het altijd het juiste, het perfecte. Het is precies wat je nodig hebt om te leren en verder te gaan. Onthoud dat de leraar verschijnt als de leerling er klaar voor is. Elke uitdaging laat ons mogelijkheden zien hoe je het kunt toepassen.

27: Vind de spirituele weg die zinvol is voor jou en je aanspreekt op je meest diepe niveaus.

Plotseling verwerf je een inzicht dat je nooit eerder hebt overwogen. Je hongert naar meer, je leest, deelt met anderen, stelt je vragen en gaat bij jezelf naar binnen om meer te ontdekken over ‘wie je bent’ en ‘waarom je hier bent.’

28: Je vordert door het leren en door persoonlijke problemen in een sneltempo.

Een gevoel van ‘dat heb ik weer’  Altijd weer problemen.

Mijn advies: Onthoud dat de dingen bij je komen als je er klaar voor bent om te helen. Niet eerder. Leer om te gaan met alles wat komt, heb de moed en je zult voortvarend door je problemen heen bewegen.

29: Onzichtbare wezens

Sommige mensen melden de ervaring zich ’s nachts door wezens omringd te voelen of hebben de sensatie door wezens te worden aangeraakt of aangesproken. Vaak zullen ze wakker worden met een schok. Sommigen voelen hun lichaam draaierig trillen. De trillingen worden veroorzaakt door de energie-veranderingen nadat de emotionele zuivering heeft plaatsgevonden.

Mijn advies: Dit is een gevoelig onderwerp, maar je zult je beter voelen als je je bed en de ruimte eromheen zegent voordat je gaat slapen. Wees ervan verzekerd dat je omringd wordt door de meest prachtige spirituele entiteiten en  altijd veilig bent in de zorg van God.  En als soms de angst toeslaat, dan roep ik Aartsengel Michaël en/of Aartsengel Uriël aan. Ik veroordeel mezelf niet dat ik soms bang ben.Ik vergeef mezelf dat ik niet altijd op m’n best ben, b.v. om 3 uur ’s nachts.

30: Voortekenen, visioenen, ‘illusies’, nummers en symbolen

Je ziet dingen die een spirituele betekenis hebben voor jou. Merk op hoe synchroon de nummers verschijnen in je bewustzijn. Alles heeft een boodschap als je de tijd neemt ernaar te kijken. Ik geniet van de ervaring als ik boodschappen krijg. Leuk!

31: Verhoogde intensiteit

Je realiseert je dat het jouw tijd is om jouw waarheid te zoeken en te spreken. Plotseling lijkt dit belangrijk voor jou om meer authentiek te zijn, meer jezelf.  Je mag ‘nee’ zeggen tegen mensen die je eerder ‘gepleast’ hebt. Je mag het onverdraaglijk vinden om in een huwelijk, een baan of op een plek te blijven die je niet langer ondersteunt. Er is geen plek om je te verschuilen; je hoeft niet meer op je hoede te zijn voor geheimen. Eerlijkheid wordt belangrijk voor je in al je relatievormen.

Mijn advies: Luister naar je hart. Als je gidsen vertellen niets te doen, te spreken of actie te ondernemen. Zeg ‘nee’ . Evenals je ‘ja’ moet zeggen tegen alles wat op je weg komt. Stel onaangename risico’s zonder schuldgevoel aan de orde om een spirituele houding te krijgen.51 ascentiesymptomen van Spiritueel ontwaken

32: Overeenstemmen, in harmonie komen met seizoenen en cycli

Je raakt steeds meer afgestemd op het ritme van de seizoenen, de fasen van de maan en de natuurlijke cyclussen door een grotere bewustwording van jouw plaats in de natuurlijke wereld. Dit geeft een sterkere verbinding met de aarde.

33: Elektrische en mechanische storingen

Als rondom je gloeilampen flikkeren, de computer vastloopt of de radio kuren vertoont.

Mijn advies: Roep je engelen aan, je gidsen of de hele engelenschaar om het in orde te maken of een beschermend licht om deze machines te plaatsen. Omring je auto met een blauw licht…. 😉 (geintje)

34: Verhoogde synchroniteiten en veel kleine wonderen

Zoek er meer van!

Mijn advies: Synchroniteiten vertellen je dat je op de goede weg bent en de goede keuzes maakt. Eer deze aanwijzingen en je zult niet verdwalen. Geesten maken gebruik van synchroniteiten om met je te communiceren. Dit is het begin van wonder-ervaringen. (zie ook punt 30)

35: Verhoogde intuïtieve vermogens en veranderingen in je bewustzijnsstaat

Aan iemand denken en onmiddellijk iets van hen horen, meer synchroniteiten, plotselinge heldere inzichten over patronen of gebeurtenissen in het verleden, helder zien, buiten lichamelijke ervaringen en andere verschijnselen hebben, intensievere gevoeligheid en helder weten, bewustzijn van de essentie; ook van de essentie van anderen, Channelingen en Christusbewustzijn energieën.

36: In gesprek met de Spirits

Contact met engelen, spirituele gidsen en andere goddelijke entiteiten channelen.  Meer en meer mensen lijken deze mogelijkheden gegeven te zijn. Inspiratie voelen en informatie down-loads die vormen kunnen aannemen als schrijven, schilderen, ingevingen, communicatie, dansen, etc.

37: Een eenheidsbeleving

Een ervaring van heelheid. Bovenzinnelijk (transcendent) bewustzijn. Overspoeld worden door gevoelens van compassie en liefde voor alles wat leeft. Onthechte compassie en onvoorwaardelijke liefde voor iedereen helpt je naar hogere niveaus van bewustzijn en vreugde.

38: Gevoelens van vreugde en geluk kunnen bij je ascentiesymptomen horen

Een diep duurzaam gevoel van vrede en weten dat je nooit alleen bent.

39: Integratie (tot één geheel worden)

Zowel emotioneel, mentaal, fysiek als spiritueel word je sterker en transparanter. Je voelt je alsof je één bent met je Hoger Zelf.

40: Je levensdoel

51 ascentiesymptomen van Spiritueel ontwakenJe weet dat je uiteindelijk doet waarvoor je op aarde bent gekomen. Nieuwe vaardigheden en geschenken zullen ontwaken, in het bijzonder de helende. Je leven en je werk ervaringen zullen zinvol samengekomen op één punt. Je gaat alles uiteindelijk helemaal leren gebruiken.

Mijn advies: Luister naar je hart. Je verlangens brengen jou naar waar je moet zijn. Ga naar binnen en vraag aan je Hoger Zelf: “Wat is het dat jij wil dat ik doe?” – wacht op de synchroniteiten, luister.

41: Je voelt je dichterbij dieren en planten

Voor sommige mensen zijn dieren menselijk in hun gedrag, voor hen zijn ongetemde dieren minder bang. Planten reageren meer dan ooit op je liefde en je aandacht. Sommige planten hebben zelfs een boodschap voor jou.

42: Wezens zien uit andere dimensies

De sluier tussen de verschillende dimensies is dunner, dat is geen nieuws. Blijf staan in jouw kracht – je bent sterker dan je je kunt voorstellen. Vraag je gidsen om hulp als je in je angst schiet.

43: Iemands ware Zelf zien of een geliefd iemand met een ander gezicht – in het verleden of in de parallelle wereld.

44: Gedachten en verlangens manifesteren zich sneller en efficiënter.

Mijn advies: Controleer je gedachten. Alle gedachten zijn gebeden.

Wees voorzichtig met wat je vraagt.

45: Een wazig of mistig gevoel in je linkerhersenhelft

Je “ heldere gaven” , je intuïtieve weten, je gevoelens en compassie, je vermogens te experimenteren met je lichaam, je helderziendheid en je expressieve (beeldende) vermogens zijn allemaal afkomstig van de rechterhersenhelft.Om deze hersenhelft meer te ontwikkelen moeten we de linkerhersenhelft soms een beetje uitschakelen. Onze rechterhersenhelft wordt vaak minder gewaardeerd dan de linkerhersenhelft die gewoonlijk staat voor het ordenen, organiseren, structuur aanbrengen, lineaire volgorde, analytisch vermogen, evaluatie, nauwkeurigheid, gerichtheid, probleem oplossen en wiskundig denken.51 ascentiesymptomen van Spiritueel ontwaken

Voorbeelden van de mist in je linkerhersenhelft zijn soms een vorm van geheugenverlies, het plaatsen van woorden in een verkeerde volgorde, niet in staat zijn of geen verlangen hebben om lang te lezen, niet in staat zijn om te focussen, vergeten wat je wilde gaan vertellen, ongeduld met rechtlijnige vormen van communicatie (gesproken of geschreven formats), verstrooidheid, interesseverlies bij het onderzoeken van complexe informatie, sufheid, je overdonderd voelen door woorden en gesprekken en informatie en een tegenzin om te schrijven. Soms voel je je afgestompt of dom en heb je geen interesse in het analyseren van levendige intellectuele discussies of onderzoek. Aan de andere kant kun je jezelf aangetrokken voelen (stimuleert de rechter hersenhelft) tot het kijken naar beelden: video, fotobladen, prachtige kunstwerken, film – maar ook muziek, beeldhouwen, schilderen, samenzijn met mensen, tuinieren, wandelen en andere uitingen. Je kunt zoeken naar een spiritueel gehalte… ook in science-fiction.

Mijn advies: Je zult ontdekken dat als je toestaat je te laten leiden door je hart en je rechterhersenhelft, de linkerhersenhelft je daarin zal ondersteunen. Op een dag ben je helemaal in evenwicht of in balans. Je gebruikt de beide hersenhelften met meesterschap.

46: Duizeligheid

Dit gebeurt als je niet goed geaard bent. Misschien heb je net een groot emotioneel thema geduid en past je lichaam zich aan aan deze “lichtere” staat.

Mijn advies: Grond jezelf door eiwitten te eten, ook ‘troost-eten” is goed. Maak nu even geen onderscheid in goed of slecht voedsel. Van binnen weet je wat je nodig hebt. Doe je schoenen eens uit en loop een paar minuten met je blote voeten door het gras.

47: (makkelijk) Vallen, ongelukjes, gebroken ledematen

Je lichaam is niet goed geaard – wellicht is je leven uit balans, uit evenwicht. Je lichaam vertelt je dat je mag vertragen, dat je mag onderzoeken waar je nu mee bezig bent in je leven en/of bepaalde zaken te helen. Er is altijd een boodschap. Toen ik laatst mijn enkel brak, begreep ik dat mijn enkel mij iets vertelde over wat ik weigerde te accepteren. Dat moest ik in de eerste plaats gaan doen.

Mijn advies: Je blijft goed geaard als je je schoenen regelmatig uitdoet en met blote voeten b.v. door het gras loopt; nog beter: ga liggen in het gras zonder dekens onder je. Voel de aarde onder je – voel je één met de natuur. Vertraag en blijf met je aandacht aanwezig. Wees je bewust van wat je doet.  Voel en laat je gevoelens en emoties komen, als ze bovenkomen. Blijf in het hier-en-nu. Omring jezelf met een blauw licht als je van streek bent.

48: Hartkloppingen

51 ascentiesymptomen van Spiritueel ontwakenEen snel kloppend hart gaat vaak samen met een opengaan van het hart. Het duurt maar een kort moment en de betekenis ervan is dat het hart zichzelf herstelt na een emotionele ontlading. Ik maakte iets mee waar ik van schrok: Ik werd midden in de nacht wakker van het bonzen van mijn hart. Ik dacht dat het mijn borst uitkwam. Het gebeurde maar één keer en ik begrijp dat het om een kolossale hart-chakra opening ging. Ik heb het laten controleren – er is niets mis met mijn hart. 

49: Snellere haar- en nagel groei

Meer eiwitten worden gebruikt door het lichaam. Zo jammer dat we ons lichaam niet kunnen vertellen waar haar wél en niet mag groeien.  (Of kunnen we dit wel?  Hmmmm)

50: Een verlangen om een soulmate of tweelingvlam te vinden

Meer dan ooit eerder is er het verlangen dat we een soulmaterelatie kunnen hebben die overeenkomt met wie we zijn.

Mijn advies: De waarheid is: we zijn de persoon die we aantrekken. Jezelf liefhebben en waar je nu bent accepteren is nodig voor je je “perfecte” partner zult aantrekken. Het werk begint in je eigen huis. Hoe ik denk dat het zit is het volgende: Houd een verlangen naar deze persoon in je hart, zonder je eraan te hechten. Verwacht dat jij op een dag iemand zult ontmoeten die geschikt is voor jou – laat alle gedachten en verwachtingen los wie dit zal zijn en hoe het bij je komt. Richt in plaats daarvan je aandacht op het ophelderen van je eigen leven en wordt de persoon die je bent of wilt zijn. Wees gelukkig – misschien komt het op je pad.

51: Oppervlakkige herinneringen

Lichaamsgeheugen, verdrongen herinneringen, beelden uit vorige levens of parallelle levens. Wij genezen en integreren al onze ‘ikken’ – sta open voor deze ervaringen.

Mijn advies: Houd in gedachten dat dit vanzelf in je herinnering komt – zoek er niet naar.Ga niet alles kapot analyseren (omdat je verstrikt zult raken in de onaffe thema’s van je eigen processen) Voel wat er in je opkomt en vraag hulp aan je gidsen.

Liefde en knuffels, Annarita

Anderen lazen ook:

Bewaar voor later op Pinterest:

51 ascentiesymptomen van Spiritueel ontwaken

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

66 REACTIES

 1. Ik zit op de bank te denken. Heb al jaren last van een energiedruk op mijn hoofd wat erg aanwezig is, vervelend vaak. Het houdt me veel bezig, wil het begrijpen en er vanaf. Het geeft me een erg machteloos gevoel en maakt onzeker omdat het me ook afwezig maakt. Vele therapeuten gezien allemaal theorieën van alles gedaan aarding stenen heling noem maar op. Radeloos. Tijdens het denken op de bank dacht ik, misschien is het een ascensie symptoom en heeft nieuwetijdskind een artikel hierover. Ik naar de website en het eerste artikel staat gelijk voor mijn neus. Grappige toevalligheid. Ik ga eens lezen.

 2. Wauw! Echt precies hetzelfde alleen merk ik dat ik er beter mee om moet gaan.. en zo fijn om te weten / lezen dat ik niet de enige ben.. alle 51 punten herkenbare feiten. En de tips zijn zeker aan te raden. Goed bezig! Een hele goeie steun en verlichting 🙂 Love

 3. Ik ben al enige tijd “op weg” mijn ervaringen liggen dan ook vrij breed..
  Gaande van het voelen en zien van energie..
  De gevoeligste plaatsen waar ik de energie voel zijn handen,voeten,oren en mijn kruin en sinds kort ook aan mijn navel.. Ik zie doorschijnende schimmen cijfers letters en krijg woorden door die ik opschrijf waarvan me de betekenis achteraf duidelijk word op de perfecte tijd..ook heb ik (voor)gevoelens als er iets aan de hand is of gaat gebeuren.. Ik ben soms bang omdat ik het soms ni kan of durf plaatsen.. Maar heb meer en meer t gevoel iets te weten zonder t te kunnen weten..
  Heeft er iemand soortgelijke ervaringen?

 4. Allemaal zo herkenbaar. Heb het sinds afgelopen nacht allemaal leuke kleurtjes, mijn lamp begon te trillen en toen ik jou ervaringen gelezen had ging ik mee op avontuur echt super vet zoiets mee te maken!! I love spirits and ghostes. Taal kan beetje verkeerd gespeld zijn, maar wat jij ook al vertelde … mijn linker-hersenhelft is nu verlamd. Veel liefde toe gewenst iedereen fff

 5. Heel herkenbaar en geruststellend om dit te lezen, en om er achter te komen dat we niet alleen zijn 🙂 ik ben zelf sinds een tijdje bezig met mijn spirituele ontwaking en had eerst het idee dat ik gek werd (nog steeds wel eens). Maar door deze artikelen kom ik er steeds achter dat alles met mijn spirituele zelf te maken heeft en dat ik nooit alleen ben, een hele troost! Bedankt en veel geluk

 6. Het meeste is zeer herkenbaar maar ondanks alle spiritualiteit en hoe prachtig dat is (dit meen ik en is niet cynisch bedoeld), is het wel verstandig om medische ellende uit te sluiten.
  Als je bijvoorbeeld eens kijkt naar een vitamine B12 tekort kom je ook veel dezelfde symptomen tegen. Sluit dit dus eerst uit!

 7. Hebben jullie ook last van een jeukende hoofdhuid? Of ben ik de enige. Ik heb t al 3 maanden met druk op het hoofd erbij.

 8. Ik heb het gevoel dat er ook iets met mij gebeurd en ik weet totaal niet hoe ik ermee moet omgaan.

  Kan ik met 1 van jullie prive emaillen voor info en tips?

  Gr.
  Celina

 9. Ik weer meestal wel wanneer ik droom en ben me er dus van bewust dat ik slaap. Echter vannacht werd ik dus wakker van een of andere bol van energie die over me heen vloog hij kwam door de muur en maakte een vaag vloep geluid hij leek gevuld met warmte maar ging met een hoge snelheid over mij heen. Ik werd wakker op zo'n horror manier zegmaar en had het idee dat er allemaal gedaantes om mij heen waren. Ik weet dat dit echt was want ik ben toen naar mijn ouders toe gevlucht wat was dit?

 10. Veel is herkenbaar het is een heftige tijd waar ik nu doorheen ga. Leerzaam en ben benieuwd wat het leven mij gaat brengen, bedankt voor deze info.

 11. Heb van de week iets meegemaakt en weet niet zogoed wat ik er mee moet en wat het betekent.

  Ik ben als beroep kapster en er kwam van de week een heel leuk mooi jongetje jaartje of 8,9 binnen met zn moeder om zn haar te knippen en daar begonnen we ook meteen mee.
  Al gauw merkte ik dat dat jongetje een enorme energie veld om hem heen had.
  Toen ik begon te knippen merkte ik dat bij elke aanraking met dat jongetje mijn gevoel in mijn vingers compleet weg trokken… ik twijfelde eerst even maar op alle momenten dat ik mijn handen weg trok van hem kwam het gevoel terug. Vervolgens legde ik mijn hele hand op zn schouder en nu niet alleen mijn vingers maar mijn hele hand was gevoelloos.. ik zou echt heel heel graag willen weten wat dit verschijnsel is en wat kan ik er mee?

 12. Hoi!

  Ik ben er sinds kort week achter gekomen dat ik ook in deze fase zit maar wel door de komst van iemand in mijn leven op wel een hele aparte manier. Hij zegt zelf dat hij een helper is maar hij laat me verder totaal met rust en toont totaal geen interesse in mij als persoon. Ik merk dat ik niet weet hoe ik er mee om moet gaan, ik heb ontzettend veel huilbuien omdat ik het idee dat hij mijn ‘vriend’ zou zijn los moet laten. Ik weet dat ik hem niet nodig heb, dat het mijn eigen proces is en moet vertrouwen op mezelf en toch hou ik me nog aan hem vast. Ik kan hem voelen en hij mij en zijn energie voelt ontzettend fijn en warm maar in het aardse bestaan vind ik hem best wel bot en zeker niet tactisch en liefdevol. Het is zo tegenstrijdig en ik weet echt niet wat ik moet doen en/of ik iets moet doen. Ik heb al geprobeerd om alle communicatie dicht te gooien maar dat werkt niet omdat hij er toch wel voor me is, maar alleen op die manier hoe hij het wilt. Het is compleet eenzijdig.

  Ik hoop dat iemand me kan helpen want ik kom er gewoonweg niet uit. Of misschien is dat ook de bedoeling? Of misschien ben ik gewoon verliefd?

  • Probeer eens in dat gevoel te kruipen en laat het zijn.
   Iets kan nu heel heftig voelen, en over een tijdje weer weg-ebben.
   Mensen komen niet voor niks op je pad.

 13. Wat fijn dit artikel. Alle puzzelstukjes vallen ineens op hun plaats. Ik begrijp nu ook dat het proces ‘spiritueel ontwaken’ al veel langer aan de gang is bij me. Ik begin een heleboel te begrijpen. Dat geeft me rust en vertrouwen. Ook de wetenschap dat ik niet alleen ben stelt me gerust.

  Groet, Rianne
  23.55 uur

 14. Geweldig om dit gevonden te hebben. Je weet pas dat je spiritueel ontwaakt bent als het je overkomen is is en je uit gaat zoeken wat er nu precies met je gebeurd is.

 15. @Gordon: dank voor je reactie. Heb ik ook al gedaan. Hij sprak over sympatisch en parasympatisch zenuwstelsel,maar kan het niet zo goed plaatsen. Heb ook al bloed laten trekken, niets te vinden. Wou dit vandaag weer te laten doen, bij iemand die een heel uigebreid bloedonderzoek doet, maar hij had geen tijd. Het zal zo moeten zijn 😉

 16. Kan iemand mij meer vertellen over de trillingsgriep?
  Het is al enkele malen gebeurd dat ik ‘s nachts wakker word en dat ik het gevoel heb dat ik moet braken. In het begin ging in dan naar de badkamer, maar ik werd dan zo slap dat ik moest gaan liggen op de grond en had hevige pijn in mijn lichaam, zo’n pijn dat ik dacht dat ik ging sterven. Het was een heel vies gevoel. Na enkele minuten was dit over en voelde ik mij weer kiplekker. Wat een rare griep is dit, dacht ik toen.
  Na enkele jaren herhaalde zich dit, zo ben ik al op recht op m’n knieën gevallen bij het weer naar bed gaan omdat ik dan zo slap word dat ik niet meer op m’n benen kan staan. En ook al tegen de hoek van een muur gelopen. Nu weet ik dat het maar een gevoel is dat ik moet braken en dat ik toch niet ga braken en blijf ik in bed liggen. Dit gaat gepaard met het super warm krijgen en daarna trillen van de koude. Ik heb op zo’n moment ook al m’n temperatuur gemeten en deze zakte naar 34°. Bloeddruk ook al gemeten en deze lijkt in orde (12/7 of 13/8) hartslag verhoogt wel.
  Nu herhaalt het zich meermaals, vannacht is het weer gebeurd maar was het niet zo erg als vorige keren. Het was heel snel over en met heel weinig pijn. Nu (volgende dag) ben ik wel slap. De avond te voor was ik wel heel laat opgebleven en nogal veel gegeten, ik twijfel of het daar eerder mee te maken heeft.
  De keer daar voor was een dag voor de zonnewende van 21/12/2013. Volgens mij is het iets energetisch. 1 keer heb ik gehad dat ik overleden mensen (die ik ken) aan het voeteinde van m’n bed zag staan, maar dit is niet met m’n ogen dat ik ze zag. Kan niet omschreven hoe wel, eerder gedachten ofzo. Ik moet toegeven dat ik ook bang ben als er mensen overlijden dat ik ze ‘s nachts zou zien. Weet niet waarom en weet ook dat ik daar geen angst van moet hebben.

  De dag voor de zonnewende heb ik het tegen de avond gekregen als ik nog wakker was. De andere keren telkens als ik sliep. In totaal zo’n 6 keer denk ik verspreid over zo’n 8 tot 10 jaar.

  Ik zou graag willen weten of iemand dit ook al ervaren heeft en is dit een trillingsgriep of is het eerder toch iets fysiek?

  • @sensitive, ik heb geen idee wat je doormaakt. Ik kan er alleen maar naar raden, en denk ook dat het een energetische opruiming oid is, maar ben ook zeker wettelijk verplicht om je aan te raden een gediplomeerd arts te bezoeken. Misschien zijn er nog lezers die jouw verhaal herkennen en een reactie achterlaten. Ik hoop het! hartegroet, Gordon

 17. Heel erg bedankt voor deze lijst.. Ook ik dacht dat ik gewoon een overgevoelig, problematisch persoon was die af en toe denkt gek te worden met rare huilbuien uit t niets.. En vooral de laatste tijd heb ik schommelingen in mijn energie en rare dromen zonder een aanleiding. Maar nu wordt het me meer duidelijk! Heel fijn om te lezen dat er meer mensen zijn die dit ervaren en vooral dat ik niet bang hoef te zijn en me dan meteen af sluit, iets waar ik heel lang mee worstel…

  Veel licht en warmte aan iedereen!

 18. Dit klopt op vele vlakken voor mij..bedankt voor dit schrijven…
  Het valtmij op dat het ontwaken van de nieuwe mensheid ,voornamelijk vrouwen zijn.
  But anyways i love what you do
  zo haal je angst en onzekerheid weg bij velen..
  En ik voel me idd een eenling in mijn leefomgeving ,maar zo te lezen zijn er velen..
  Thans you
  Much love

 19. Hai Annarita,

  Ontzettend fijn dat je dit zo helder hebt kunnen weergeven & delen 🙂
  Grappig dat ik het een herken als iets van vroeger, het ander als iets van een paar jaar geleden en alles in eigen proces. Kortom: een leven lang ondervinden van reacties van je aardse wezen. Jouw tekst geeft letterlijk vertrouwen en steentjes om mee te bouwen. Cool! Dank je wel.
  Maar soms, heel soms, zou ik minder bewust willen zijn van alles en ‘gewoon’ willen leven.
  Hoort dat erbij? (Denk zelf dat het persoonlijk is)

 20. IK lees dit stukje ademloos uit .de meeste punten dat ondervind ik inderdaad . Eetgewoontes , voedsel intolerantie, ik kan nergens meer tegen , meer allergieën , ook de luchten en de kleur sensaties daarbij zijn anders, spierspasme heel apart ongecontroleerde bewegingen , bijna alles is herkenbaar , hoe bijzonder ik heb echt geen last van onverwerkte emoties , ik zie het gewoon als een belangrijke stap om weer verder te gaan en te ontdekken wat er nog meer te ontdekken is , ik denk genoeg. Je leven bestaat alleen maar uit leren , ontvangen , doorgeven , vergeven , compassie , en het levens – rad draait maar door het raakt nooit uitgedraaid . Een mooi stukje ik ga weer verder op mijn ontdekkingsreis .

 21. Dank u voor dit mooie stukje! Het heeft mij heel veel steun gegeven..
  Ik maak op dit moment alles mee in vlagen en het is zo mooi, eng, bizar, geweldig.. Tjah.. Zo’n helder inzicht, wijsheid en vrede had ik nooit gedacht ooit te krijgen en dan een staat van “zijn” te hebben.

  Echt waar het mooiste wat je kan overkomen in het leven! Ik heb mijn soulmate 10 jaar geleden ontmoet en eindelijk weer terug in mijn leven.. Dit gun ik iedereen.

  Warme groet Iris

 22. dader en slachtoffer ben je zelf! alles wat je over een ander zegt ben je zelf! het is niet gevaarlijk het is VEILIG je veilige haven bang zijn is aangepraat angst wordt opgelost, angst is een hele slechte raadgever!

 23. depressie heeft ook een taak, het hoort er allemaal bij, verwelkom alles!pijnen worden doorvoeld NOU en! veel plezier het komt goed

 24. P.S. bij iedereen gebeurt het anders!! bereid je voor op heftige emoties vooral boosheid die vond ik het moeilijkst! ik wou de hele wereld in elkaar trappen dat ging niet. eerst had ik de emotie, een paar dagen achter elkaar, en de week daarop kwam de situatie! maar geen paniek! ook lichamelijk krijg je pijnen!! geen paniek het lost op!! alle pijnen lossen op!! je komt er achter dat je oude pijnen zelf komen doordat je er onbewust van was! therapie buiten jezelf werkt dus niet! je bent niet gek! sterker nog je bent goed zoals je bent!!

 25. Bij mij gaat het zo: Er komt een emotie, die doorvoel ik en dan zie ik een filmpje in mijn hoofd waar deze emotie bij hoort, los ik iets op in mezelf dan laat ik een fikse boer, dient er zich dan weer een situatie aan dan reageer ik heel relaxt! trauma opgelost! ik ben er nu al 11 weken mee bezig, in begin moest ik er even leren mee omgaan. en nu denk ik Leuk! welke inzichten in mij dienen zich vandaag weer aan! heerlijk.Lichamelijke klachten verdwijnen door emoties en herinneringen waarvan je niet eens wist dat je ze nog had en het gaat allemaal vanzelf! en zo ontwaakt je innerlijke licht! het licht ben je zelf! heb je geen leraar voor nodig! Je bent je eigen Leeraar!Ook gesprekken hebben opeens een andere insteek, boeken begrijp je opeens! Je zelfbewustijn ontwaakt!! en tja soms is de waarheid hard! oordeel niet over ander mensen want dader en slachtoffer zit in ons allemaal!zo zullen mensen niet meer depressief worden! mensen zijn te bang gemaakt, maar angsten worden ook opgelost want angst is een slechte raadgever! dit begrijp ik nu pas goed! alles valt op zijn plek! en daar wordt ik superblij van!!

 26. Dankje.
  Herkenning en niets anders als dat. Al een aantal keren door gestuurd naar ziekenhuis voor onderzoek maar alles is goed. Nu valt alles op zijn plek.
  Ik weet alleen nog niet wat ik met “7” moet?
  Bedankt 🙂

  • @Ivonne, gelukkig maar anders had het ziekenhuis wel iets gezocht om je te geven hahaha! maar het antwoord zit in jezelf! je bent zelf zoveel sterker en wijzer dan je zelf wist! Wij zijn zelf dokter, leraar, goeroe, psychiater!! hahaha

  • @Ivonne, Hoi, jij moet niks met 7, het zijn ervaringen en richtlijnen. het proces gaat bij jou weer anders als bij mij!er is geen advies!het gaat allemaal vanzelf!! het is niet tegen te houden, je leert hoe het werkt bij JOU!

 27. Heel veel herkenning in veel van de symptomen.
  Ik weet wat me te doen, en te wachten staat..

  Mijn dank is groot voor het delen 🙂

  Namaste

 28. Zo herkenbaar, fijn om te lezen omdat het soms niet tastbaarder duidelijk uit te leggen is.
  Juist daarom fijn te herkennen….

 29. Zoo..
  en ik maar denken dat ik ptss had…heel mooi dit allemaal..
  Ik ben plots begonnen met fotografie 2012 en dit gaat opmerkelijk goed!

  • @Dave, Hahah ik werdt bestempeld met manisch=depresief met psychoses! kreeg onderdrukkingsmedicijnen!
   en wat blijkt gevoel komt vanuit je zonnevlecht, je buik hahaha

 30. Ik vroeg me af of er nog iemand was die last heeft van neurologische activiteiten(tintelingen) in de ledematen,ik heb dat in m’n rechter onderbeen en voet. Het lijkt wel of ik de enigste ben met deze klacht. Kan er s’nachts niet van slapen. Reageer a.u.b. als je er ook last van hebt! Ik heb het al 5 jaar en ik kan er helemaal niet mee om gaan!!!

  • @Sharina,
   Ook ik ken het gevoel van tintelingen onder mijn linkervoet en heb het al jaren. Ik maak me er geen zorgen over en heb het als zodanig geacepteerd. De tintelingen is een soort van elektrische stroom. Het is een naar gevoel maar als je denkt dat het niets ernstigs is wat ook zo is dan maak je je er niet meer zo druk over. Zie het maar als een upload in je lichaam.

   • @erica,
    Hoi Erica,
    Bedankt voor het reageren. De neurologische activiteiten zijn niet fijn, maar wat erger is dat ik hierdoor slecht slaap. Door zo’n slaap te kort functioneer ik erg slecht overdag.
    De tintelingen zijn te verdragen maar de slaap te kort op den duur niet meer.
    Heb jij s’nachts geen last van je tintelingen?

    • @Sharina, slapen komt wel weer maak je niet druk je zelfbewustzijn weet heel goed hoe het werkt! je hebt het zo ontzettend druk met jezelf, alles zal oplossen!

    • Nou die tintelingen ervaar ik ook regelmatig en soms tapdans ik expres of doe de voetoefeningen van Flamenco. Of slik een periode vitamine B12 ivm het eten van weinig vlees. Volgens mij heeft het te maken met een verminderde grounding op het moment dat je de tintelingen in je voet gaat voelen zijn je zenuwen weer wat beter doorstroomt. Kan het zijn dat je een blokkade hebt in je rug door een val of eventueel een abuse hebt meegemaakt vroeger. Dit alles kan hiervan een oorzaak zijn. Ga er niet te veel van uit dat alles van zelf over gaat want dat is echt niet zo. Ik zeg altijd denk er over na, hou een dagboek bij met eetgewoonten, fysieke inspanning, je mate van ontspanning en uiteindelijk krijg je toch wel informatie via je intuitie, instinct of gewoon door analyse. Een goede psycholoog (hsp is inmiddels bekend) kan soms wonderen verrichten door emoties vrij te krijgen en dat geldt dan zeker ook voor een massagetherapeut of meditatie en goede fysieke inspanning als dat mogelijk is.

 31. Zo. Ik ben dus niet manisch depressief. Bijna alles wat hier staat is op mij van toepassing. Dit geeft mij een heeeeel blij gevoel. Dus dáárom ben ik hoe ik nu ben. Bedankt!!

 32. ben dus niet alleen in deze struggle……????
  alles is herkenbaar maar waar vind ik idd mensen die mij snappen…..zo moeilijk.
  ook alle reacties begrijp ik volkomen en ik hoop dat we allemaal over een tijd kunnen zeggen:het was allemaal niet voor niets geweest.
  blessed be !

 33. Lieve Annarite,
  Bij vele punten die jij schrijft denk ik: oh, dit lijkt op mijn overgangsklachten!… Zou dit dan toch het gevolg zijn van mijn spirituele ontplooiing en hebben de hormonen minder invloed op mijn leven dan ik dacht? Ik ben onzeker geworden doordat ik geen invloed meer schijn te kunnen krijgen op mijn ‘klachten’ m.b.v. meditatie zoals ik het daarvoor wel kon en ik me in een impasse voel.
  Lieve groet, en groot dank voor wat je doet!
  Marie

  • @Marie, letterlijk overgang!alle emoties komen vrij, onzekerheid, angst, boosheid,teleurstellingen,verdriet! je kunt er geen invloed op uit oefenen, en waarom ook? dat si de boosdoener, het zal allemaal worden opgelost door jezelf! huil, lach, vecht, bid en bewonder!

 34. Nu ruim drie jaar vraag ik me vertwijfeld af wat er toch met mij aan de hand is. Ik ben totaal de weg kwijt, alles wat tot voor kort werkte, werkt niet meer. Hoe ik ook mijn best doe (deed inmiddels) mijn leven “weer op orde te krijgen”, het lukt me gewoon niet. En bovenal geen mens die me begrijpt. Begon allemaal ruim drie jaar geleden toen een relatief simpel iets me diep diep geraakt heeft, ik noem het “de bodem viel onder mijn bestaan weg en ik viel er dwars doorheen”. Inmiddels (ja drie jaar later, wat een worsteling) zie ik in dat ik al die tijd bezig ben geweest met opkrabbelen en/of krampachtig vast te houden aan een houvast die allang weg was.

  Dit, dit lijstje met 51 punten van herkenning, is het eerst in deze drie jaar dat ik lees, waarin ik mezelf herken (deels niet alle punten, zijn er ook wel heel veel 51 kenmerken) ben niet meer slank maar gewoon mager, onverklaarbare overgevoelige reacties op veel soorten eten, een chronische darmziekte, “rare” lichtflitsen zien, gevoel alsof de werkelijkheid in een flits van een seconde “een stukje opschuift” staat even stil en maakt dan een kleine shift (kan ook met een stilte van een milli seconde) tegelijk zakt er iets in de maag, van die kleine lichtbolletjes die altijd voor mijn ogen dwarrelen (alleen als ik me er op focus zie ik ze), veel actievere rechterhersenhelft (c.q. dominatie van linker lichaamshelft) enz. enz. enz.

  Ik ervaar het ook als iets, wat je niet plant of “bewust kiest” (ik niet in ieder geval) maar wat me meer is “overkomen” en ook als het eenmaal begonnen is, al zou ik terug willen naar de staat ervoor (en geloof regelmatig in momenten van wanhoop heb ik dat regelmatig gewenst) lukt gewoon niet, kan niet. Er is geen weg terug.

  en uiteindelijk zal ik er wel een vollediger en gelukkiger mens van worden en op dit moment lijkt het allemaal wat te bezinken en zijn plek te vinden, maar echt de afgelopen drie jaar vond ik verre van grappig. Ik vind dit “spirituele bewustwordingsproces” een heel eenzaam proces (vooral ook omdat er in ieder in mijn omgeving maar weinig mensen zijn, eigenlijk niemand, die ook maar een idee hebben waar het over gaat), ik heb me regelmatig afgevraagd of ik soms gek aan het worden was, vond dat ik beter mijn best moest doen, harder werken, dat ik mezelf een flinke schop onder mijn achterste moest geven en “hup erweer tegenaan”, en dat deed ik ook wel maar ja twee dagen later weer compleet uitgeteld op de bank (mentaal uitgetelt fysiek valt wel mee). En dan een rare darmziekte en steeds minder kunnen eten, afvallen maar ook gewoon weten “ik ben niet ziek”.

  Ik ervaar het als “tegen de stroom inzwemmen” met als de stroom onze samenleving en wat “normaal” is.

  Ik ben benieuwd of er mensen zijn die dit herkennen.

  • @margrieta,

   Hallo Margrieta, als ik jou was, zou ik kontakt zoeken met een life coach / (spiritueel) begeleider.
   Dat lijkt me veel makkelijer dan je eigen weg erin te zoeken.
   Vraag het eens aan je huisarts bijv., misschien kent hij/zij iemand die je kan begeleiden hierin.

   Succes !! 🙂

   • @Nicole, je hebt geen coach nodig! je bent je eigen coach, gaa niet zoeken, het gebeurt als vanzelf vertrouw erop!!je onderzoekt de verkeerde dingen laat die pijnen er zijn! verwelkom het ipv er tegen te vechten,het hoort er allemaal bij! lichaam en geezt werken samen, je bent doodmoe, nou en, je bent actief nou en, je bent gek, NOU EN! accepteer!! we zijn vergiftegd met hoe het wel niet moet!! FOUT, wij weten zelf heel goed hoe het zal worden, leer van jezlf te houden, vertrouw jezelf, gil,jank,lig,sta,vecht lekker op jopu manier! een spirituele coach bestaat niet, geldklopperij en iemand die praat over zijn ervaring ermee,dat kun jij herkennen maar het gebeurt toch op jou manier! je bent veilg

  • @margrieta,

   Beste Margrieta,

   Wil niet overkomen alsof ik de wijsheid in pacht heb maar onderscheid tussen lichaam, geest en ziel is in deze belangrijk denk ik!

   Ik kan de staat van jou lichaam niet controleren of aanvoelen maar veel klachten zijn mijn inziens te wijten aan niet goed zorgen voor jezelf, aangeboren afwijkingen (genealogische overdraagbaarheid)en conditioneren over een lange periode van slechte gewoontes waarop je lichaam reageert.

   Dat dit pas tot uiting komt op een latere leeftijd is omdat je lichaam minder goed regenereert naarmate je ouder wordt!

   Tintelingen in lichaamsdelen duid vaak op zuurstof tekorten (slaaparm), tevens lichtflitsen zien ook. (zie rokers bijwerkingen)
   Het afknellen van zenuwen veroorzaakt ook tintelingen in lichaamsdelen(denk aan hernia, beschadigingen van de zenuwstam)
   Dit word versterkt door slechte eetgewoontes,onregelmatigheid in levensstijl zoals slaaptekort en of reacties van medicatie als je die slikt! Dit zijn een paar mogelijkheden…..

   We kunnen hier lang en breed over discussiëren en ieder zijn waarheid van belevenis in meenemen en is het voor vele heel moeilijk om onderscheid te maken.

   Fysiek gezien takelen we gewoon af en wie goed voor zichzelf zorgt zal dus minder klachten ervaren.

   Jammer dat hier een spirituele verklaring voor gezocht wordt al berust ik in al dat wat de hulpvraag lijkt te verhelpen.

   Mijn tip is je lichaam te ontgiften van alle kunstmatig heden maar doe dit “verantwoordelijk” en verdiep je in al wat het maatschappelijk belang je voorschrijft.

   Je weet vaak wel wat goed voor je is als je in balans bent met je lichaam, ziel en geest.

   Doe je dit niet dan ben je net als de rest een economische prooi voor ons competitie model en leg je je leven in de waagschaal en verlies je het vertrouwen in jezelf!

   Veel sterkte met het ontdekken van je 3 eenheid (Geest, Lichaam en Ziel)

   Groetjes,

   Patrick

   • @patrick, Jeetje. wat praat jij vreemd, geen touw aan vast te knopen voor mij! je moet niets!het enige wat je doet is vertrouwen hebben in jezelf! Jij bent namelijk alles als het proces bij jou begint, zul je het begrijpen! en dat is de boosdoener want denken te begrijpen en begrijpen is heel wat anders!Je lichaam bestaat uit meerdere lagen en die werken samen! alles heeft een functie. Je lichaam weet heel goed hoe het allemaal zit!je lichaam heeft zelf geneesende functie!

    Wat is slecht?? niks of niemand is slecht, lichaam en eterisch lichaam kunnen alles aan, alles! de dood is afgesproken werk. heeft niks te maken met ziektes, mensen worden bang gemaakt en angst is een slechte raadgever!Twijfel nooit aan jezelf en je kunnen je zult versteld staan!

  • Ja, herken ik ….
   Dat na een heftige gebeurtenis de wereld letterlijk op z’n kop staat en niet meer in de “normale” stand lijkt terug te willen keren. Het lijkt over met je oude stabiele bestaan.
   Eerst probeerde ik steeds de oude route weer op te pakken …..
   Later zocht ik naar een nieuwe koers maar dat bleek een weg in de mist te zijn.
   Ik moest me overgeven, diep door de knieën moest ik. En ondertussen was mijn energie helemaal op ….
   Toch blijf ik vertrouwen houden. Er moet ergens licht verschijnen ….. aan het einde van de tunnel.

 35. alles is zo herkenbaar, niet alleen in deze tijd, maar al voor 15 jaren terug.
  Punt 49: wij zijn meesters over ons eigen lichaam, we kunnen in staat zijn onze cellen te sturen en te helen. Zo dan ook wat de haargroei betreft.
  Over een aantal jaren zal dit voor velen makkelijker zijn dan nu.
  Namasté

  • @Yvonne, het is nu al helemaal makkelijker ik denk niet te weten ik weet! hoe anders en dan gaat het in stroomversnelling! some people learn best in calm en some learn best in storm!!

 36. Leuk, leuk, leuk om weer even te lezen en te herkennen! Ik ben wie ik ben en alles komt nu in sneltempo tot mij. Joepie!

 37. Hoi Annarite,

  Bedankt dat je het wilde publiceren.
  44: Gedachten en verlangens manifesteren zich sneller en efficiënter. Dit is inderdaad een zeer belangrijke. Let ook op wat je anderen toewenst… Dat gaat soms krachtiger dan ik wil. Bedenk heel goed wat je vraagt.

  45 Een wazig of mistig gevoel in je linkerhersenhelft:
  Dat verklaart waarom de afgelopen anderhalf jaar ik minder in staat ben me helder uit te drukken en de “basics”niet uit mijn vingers komen, zoals het logisch tikken van een verhaal of logisch nadenken of een simpele opdracht om iets op te stellen… Grappig. Dit is wel een eye-opener…

  Wat ook speelt: Je minder in staat voelen om gewone taken te kunnen uitvoeren, vaker last hebben van depressies en emo-schommelingen.

  Nogmaals bedankt voor de informatie.

  Groetjes,

  Rob

  • @robertdaniel, Alles werkt samen lichaam en geest! we gaan over naar een hartgedragen bewustzijn!! Helder denken wat is dat? dan doe je het toch lekker niet, controle bestaat namelijk niet! depressie hoort erbij,gevoelens komen uit je navelchakra!! en je hersenen vertalen het!welkom in je eigen gevoel!! jank,schreeuw,stort ter aarde,heerlijk wat jij wilt! want het proces is individueel!! ieder krijgt wat hij aankan vertrouw!

  • @Nathalie, Aarden?? als je niet geaard bent wat gebeurt er dan vlieg je weg! Ik vlieg al!! heerlijk het proces is je weten! ik zweef! heerlijk,heb ik geen advies,geen kaarten, geen coach voor nodig!
   en ik wordt wie ik werkelijk was/ben! eindelijk een gevoel van thuiskomen!

 38. Zo fijn en herkenbaar om dit te lezen! Al die veranderingen die ik doormaak kunnen me knap onzeker en soms angstig maken. Ik mag er op vertrouwen dat dit alles deel is van mijn spirituele ontwakingsproces en dat geeft me moed en vreugde. Dank!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in