astrologie

Lieve mensen,

Juni 2015 – De afgelopen tijd best wel lastig en dubbel. Het ene moment helemaal in the flow, het liep als een trein, heerlijk en inspirerend en het volgende moment in een soort desoriëntatie, verwarring, oef waar was ik ook al weer naar op weg, twijfel en frustratie. Ach wat maakt het uit, het heeft allemaal geen zin, wie zit er op mij te wachten, maar ook flitsen van toekomstige beelden, enorme inspiratie en inzichten. Ook verwarring omdat ik het gevoel heb dat “oude” concepten en methoden allemaal niet meer werken. Kon mezelf er niet meer terug vinden. Ook in mijn werk, klopt dit allemaal nog wel van wie ik NU ben? Kan ik er nog wel achterstaan wat ik doe, of wat ik zeg? Door alle transformaties en vooral ook het opschonen van voorouderlijke lijnen kom ik steeds meer uit bij wie ik werkelijk ben. Doorzie ik steeds meer illusies, projecties en allerlei andere dingen waar ik me niet meer in kan vinden. Alsof de spiegels in duizend stukjes vallen. Af en toe lastig maar tevens een prachtig bewustwordingsproces. We zijn scheppers in wording en leren het creatieproces in de vingers te krijgen met vallen en opstaan. Daarnaast is er wellicht angst om echt voor jou te kiezen, risico te nemen om je hart te gaan volgen. Alles wat daar nog op ligt komt nu aan het licht.

Van Vissen naar het Watermanstijdperk

In de astrologie spreken we van de verschuiving van het Vissentijdperk naar het Watermanstijdperk, is begonnen toen Uranus, de planeet die bij het teken Waterman hoort, ontdekt werd tijdens de Franse Revolutie. De spreuk Vrijheid, Gelijkheid en Broederschap zijn typische woorden die passen in de nieuwe tijd. Die overgang zal zeker nog wel 100 jaar duren, maar de verschuiving begint hier in het westen duidelijkere vormen aan te nemen. Mensen worden wakker hier. Nu in 2015 het jaar van Manifestatie ( mijn eerste weerbericht van over 2015 terug te vinden op mijn site) mogen we alles nogmaals herzien. Willen we het nieuwe manifesteren is het van groot belang om het oude los te laten. We merken dat dingen veranderen, dat bijvoorbeeld woorden of namen niet meer kloppen, ze dekken de lading niet. We gaan nieuwe namen zoeken die de nieuwe energie weergeven. Oude methodieken werken niet en zetten het verleden in het heden. We zijn alles aan het zuiveren. Familieopstellingen en het nieuwe opstellingenwerk passen hier nog wel in omdat er wordt gewerkt met het “geweten” op collectief en persoonlijk niveau. Oude voorouderlijnen worden opgeschoond zodat er ruimte komt voor nieuw. Je zou kunnen zeggen dat met het opstellingen werk van Bert Hellinger het Vissentijdperk in de afronding komt. Het geweten wordt opgeschoond, we ervaren compassie, ontslaan de daders van hun rol en laten de slachtofferrol los. We maken de waarden van het vissentijdperk, vergeving, dienstbaarheid eigen, het christusbewustzijn wordt geactivieerd waardoor we een volgende stap kunnen gaan maken.

Het grote Leeuwenhart

Tegenover de Waterman ligt het warmhartige teken Leeuw. De kwaliteiten van de Leeuw mogen we ons nu eigen gaan maken, want alleen de Watermansenergie is kil en afstandelijk, heel onafhankelijk en excentriek. We hebben de warme en de passie van de Leeuw nodig om samen te werken en om zelfsturend te worden vanuit innerlijke leiding. Jupiter, de planeet van bewustwording, helpt ons daar nu mee want die staat al een tijdje in het teken Leeuw en Venus gaat zich bij hem aansluiten. Dat betekent dat we in deze zomer bewust mogen worden van onze hartskwaliteiten en wat er nog op ons hart ligt. Op 25 juli gaat Venus Retrograde lopen tot 6 september. In de tussentijd loopt ze samen met Jupiter en ontmoet ze Mars weer voor een conjunctie op 1 september. Wanneer een planeet retrograde gaat lopen, het is dan net of deze stilstaat of terugloopt, betekent dit dat de energie naar binnen gericht is in plaats van naar buiten. Venus retrograde betekend dat we in de zomer uitgedaagd worden tot liefde voor onszelf. (start ik een vakantieweek met dit thema). Tijdens onze vakantie week van Thema Travel met Oud en Nieuw deed ik een opstelling voor het collectief over wat er nodig was om te kunnen manifesteren. Deze opstelling duurde lang, er werd maar niet gezien wat nodig was, totdat degene die voor angst stond transformeerde in liefde voor het zelf. We kunnen alleen manifesteren vanuit Zelfliefde. Want als we van onszelf houden en ons zelf mogen zijn, bevrijden we de zuivere scheppingskrachten vanuit ons eigen Bron.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Losse eindjes

Saturnus gaat ons daarbij helpen nu deze inmiddels ook weer Retrograde is gaan lopen en nu weer terug is in het teken Schorpioen. We hebben even mogen proeven van de nieuwe energie van Saturnus in Boogschutter en mogen nu weer even terug om de losse eindjes die we hebben laten liggen na tweeënhalf jaar Saturnus in Schorpioen op te ruimen. Ook dit heeft alles te maken met relaties en intimiteit. Die afgelopen jaren waren niet echt makkelijk en we zijn onszelf best tegengekomen in intieme relaties. 2015 is ook het jaar van relaties met drie samenstanden van Venus en Mars. Alle kosmische energieën lijken ons wakker te schudden voor de liefde voor onszelf en daarin ook voor de ander. Logisch want ondertussen weten we ook dat wanneer we van onszelf houden en goed voor ons Zelf zorgen we ook van de ander kunnen houden en voor de ander zorgen. Een groot verbod in vorige tijden, want dan was je egoïstisch. En natuurlijk kan je er ook in doorslaan, maar tijden van jezelf opofferen voor de ander is voorbij. Wanneer er liefde is voor Zelf, is er geen machtsstrijd meer nodig. Je hebt vrede met wie je bent en wat je doet. Je accepteert jezelf en de ander.

Verschijnen vanuit het niets van iets nieuws

Met de nieuwe maan van afgelopen week in het teken tweeling, conjunct mars worden we uitgedaagd om onze gedachten en overtuigingen over onszelf en de ander te corrigeren. We kunnen makkelijk geïrriteerd raken, de mentale strijd aan gaan en ruzie maken. Maar we kunnen de energie ook aarden door ideeën vorm te geven, door te gaan sporten, schoonmaken, onkruid wieden, te vrijen, kortom het is een pittige energie dus gebruik hem in je voordeel! Pluto, de god van de onderwereld is ook weer op retrograde pad en neemt ons weer mee in die innerlijke spelonken om te onderzoeken welke obstakels er nog liggen. Of misschien ook wel om de schat te vinden in die innerlijke wereld. De innerlijke rust en de stilte, die enorme leegte die nodig is om nieuw te creëren. Manifestatie betekent “verschijnen vanuit het niets van iets nieuws” De Zwarte maan in je horoscoop staat voor je essentie, je verbinding met de Bron, waar je totaal uniek en authentiek bent. Die essentie wil heel graag vorm gegeven worden. Dat is de plek van onze passie, waar we met Hart en Ziel willen creëren en mee naar buiten willen komen en waar we vaak op afgewezen werden in onze jeugd, waardoor we ons zijn gaan aanpassen aan de ander, wat er van ons verwacht werd. Door alle kosmische veranderingen wordt het nu tijd om te gaan doen waarvoor we kwamen. Vandaar de onrust in onszelf, is dat wel wat ik wil, of dat, of dat? Diep van binnen weten we het al. En als je er al mee bezig bent dan weet je het ook, dan gaat alles in the Flow.

Onze plek in nemen

2015 is ook het jaar van onze plek in nemen. In het Sythemisch werk, is het van groot belang on de plek in je gezin in te nemen, want hoe kun je nu succesvol zijn als je j eigen plek niet hebt? Daarnaast is er moed voor nodig (Leeuw) om je eigen plek in te willen gaan nemen in de maatschappij en om te gaan doen waar je hart van gaat zingen. Soms moeten we daar ook best wat voor loslaten. En vaak denken we dat creatie heel ingewikkeld is en alleen voorbestemd voor grote doelen. We zijn scheppers in opleiding en we creëren al iedere dag onze realiteit. Dat begint al wanneer we wakker worden. Zijn we vriendelijk of sjagerijnig. De energie die je uitstraalt zal je gelijk terug zien in de reactie van de ander die je aan de ontbijt tafel ontmoet. Zo simpel begint het. Hoe zit je in de bus naar je werk? Hoe reageer je in de file? Jij bent de bron! Jij bepaalt hoe je je voelt en hoe mensen om je heen op jou reageren. Je moet alleen wel eerlijk durven zijn en naar jezelf durven kijken. Wat doe jij met jouw energie? Wanneer we vanuit Essentie leven, vanuit je Bron, leef je totaal in het NU, heb je vrede met jezelf en je omgeving omdat je eindelijk gaat doen waar voor je kwam en laat je je door niets weerhouden. Wanneer Venus retrograde gaat lopen op 25 juli start ik een week naar aanleiding van dit kosmisch weerbericht: Jij bent de Bron! Deze week is in totale afstemming van de kosmische energie zodat we erna onze plek in kunnen nemen om vanuit ons hart onze passie vorm te kunnen gaan geven.

Lieve groeten Yvonne

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in