DELEN

door Dorene Carrel

December wordt opgelicht door een belangrijke Winterzonnewende die aflijnt op het centrum van de Melkweg. Deze gebeurtenis markeert het einde van een 26 000 jaar oude cyclus, volgens de Maya- en andere traditionele kalenders. Uranus gaat ook weer direct lopen in het midden van de maand, gevolgd door een uniek planetair patroon in het laatste deel. Deze cycli geven een keerpunt der tijden aan, een bewustzijnsverschuiving en openheid naar een meer verenigende manier van denken en zijn.

We beginnen de maand nog altijd onder de Schorpioen Nieuwe Maan van november, nog voor enkele weken. Deze maansomloop brengt diepere gevoelens, behoeften en angsten naar boven, om ze opnieuw te bekijken en los te laten. We hadden ook een Zonne-eclips en een Supermaan, en dat maakt emoties, gebeurtenissen en aardeveranderingen nog intenser.

Op dit moment zou het ons al duidelijk moeten zijn wat er precies opgeschud wordt in ons leven, zodat we open kunnen staan voor groter bewustzijn en transformatie. Het is tijd om nu in te tunen op diepere niveaus, nu we deze Schorpioencyclus beëindigen. Dit zal vergemakkelijkt worden door een Zon/Jupiter- oppositie op 2 december, dat ons ons leven vanuit een breder perspectief zal helpen zien.

Op 7 december lijnt Mercurius af op de Noordelijke knoop in Schorpioen, en dat kan kansen brengen om onze communicaties te verdiepen, of om samenwerkingsverbintenissen te vormen.

De verbinding tussen Venus en De Knoop op 12 december kan een nieuwe romantische interesse brengen, of de kans om een dichtere emotionele band te vormen binnen een bestaande relatie.

De Nieuwe Maan valt op 13 december op 22 Boogschutter. De focus ligt op de Boogschutter trekken van uitbreiding, vrijheid en waarheid zoeken, naast optimistisch, idealistisch en welwillend zijn. De schaduwzijde is arrogant en oordelend zijn. Het is goed om te ontdekken waar we ons doel kunnen hoger leggen deze maand. Op deze zelfde dag loopt Uranus ook direct op 5 Ram, en dat bevordert originaliteit en zelfvertrouwen aan.

A_Place_in_the_UniverseDeze dag bevat sterke vurige energie, die ons zal helpen vooruit te gaan met nieuwe beginnen. Het Sabijns symbool voor deze graad – ‘Een Chinese wasserij’ – suggereert het idee van schoonmaak op alle niveaus, als voorbereiding voor de komende verschuivingen. Het kan ook betekenen dat we meer bewust worden van onze specifieke sterktes, zodat we makkelijker kunnen overleven en ons goed voelen in een veranderende omgeving.

De oppositie van Mercurius en Jupiter op 17 december is gunstig voor het ontmoeten van anderen die onze horizon verbreden.

Met gunstige Venus aspecten zal 22 december een goede tijd zijn voor sociale gebeurtenissen en netwerken. Er is echter een gevaar voor zelfbewieroking en een teveel aan informatie.

De Winterzonnewende komt eraan op 21 december, wanneer de Zon in Steenbok komt. Op dat moment vormt Jupiter in Tweelingen een yod, of ‘Vinger van God’- aspect, met Saturnus in Schorpioen en Pluto in Steenbok. Saturnus en Pluto staan voor onze oudere patronen die opnieuw dienen gestructureerd of losgelaten te worden. Beiden wijzen naar Jupiter als focuspunt, hetgeen het pad aangeeft van ontdekken en van onze hogere waarheid en idealen volgen. Saturnus en Pluto zullen ons het proces helpen te verdiepen, en oude overtuigingen en angsten los te laten.

De gunstige driehoek tussen Saturnus en Pluto, exact op 26 december, zal ons helpen gegrond te blijven temidden van veranderingen. Dit aspect is ook nog exact twee keer te vinden in maart en september 2013. De Volle Maan gebeurt op 28 december op 7 Kreeft.

Deze periode zal waarschijnlijk activiteiten laten focussen op thuis en familie, met daarnaast zorgen over persoonlijke basis van veiligheid en betrouwbaarheid. Steun zal positieve verandering brengen in onze uiterlijke ervaringen. De Sabijnse symbolen benadrukken dit thema: ‘In een zonnig huis zingen getemde dieren vrolijk.’, en ‘Een groep konijnen, gekleed in mensenkleren, stappen op, zoals in een stoet.’ De neiging die alle levensvormen hebben om hogere vormen te imiteren is een stimulans tot groei.

De aflijning van Zon en Pluto op 30 december brengt de focus op thema’s van persoonlijke bekrachtiging en transformatie. Nu beseffen we dat de Zonnewende van december geen oneindige katastrofe betekent, maar een wedergeboorte naar grotere mogelijkheden.

De driehoek van Mars en Uranus op 31 december brengt een energieke drive voor de overgang naar het volgend jaar.

Zegeningen voor een prachtig en voorspoedig Nieuw Jaar!

Dorene Carrel

 www.astroconnections.blogspot.com

Vert. Fran Tielemans

2 REACTIES

  1. Dank je wel Dorene! Heel mooi verwoord en heel waardevol, zoals alle stukken hier. 🙂 Ben er blij mee.

    Ook van mij de zegeningen en al het goeds voor 2013!! voor al wat is. Ben me echt aan het verheugen op alles!!! 🙂

    Liefs, Henriëtte xxx 🙂

  2. Dank je wel voor dit schrijven en jij ook alvast alle zegeningen voor een prachtig nieuw jaar 2013

    Warme groet ilona

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in