DELEN
maan-vrouw

Dorene Carreldoor Dorene Carrel

Januari begint met een heel krachtige Nieuwe Maan die de toon zet voor het nieuwe jaar. Nieuwe beslissingen die dan gemaakt worden zullen een extra injectie kracht krijgen, terwijl verschillende planeten in Steenbok zorgen voor een stabiele structuur om manifestatie mogelijk te maken. Het proces komt in een versnelling wanneer de Zon Waterman binnengaat in het midden van januari, gevolgd door nog een Nieuwe Maan op 30 januari. Venus keert direct de volgende dag, waardoor we meer zekerheid krijgen over relaties en financiën.

De eerste Nieuwe Maan valt op 1 januari op 11 Steenbok. Hij lijnt af op Pluto en Mercurius in Steenbok en vormt een dynamisch groot kardinaal kruis-patroon met Uranus in Ram, Jupiter in Kreeft en Mars in Weegschaal. Onverwachte en verontrustende persoonlijke en wereldveranderingen kunnen de komende 2 à 4 weken gebeuren. De resultaten kunnen zich manifesteren als machtsspelletjes en rebellie tegen beperkingen die niet langer meer getolereerd kunnen worden. Dit patroon kan resulteren in woelige doorbraken en ineenstortingen, maar er kan ook een positieve doorbraak uit voortkomen. De Steenbok-planeten zorgen voor zelfvertrouwen en stabiliteit om actie te ondernemen. Wees wel voorbereid op mogelijke aarde-veranderingen. Het Sabijnse symbool voor deze graad – ‘De verfijning en verspreiding van aristocratische waarden waardoor men nog perfectere vormen van bestaan kan vinden’ – is gelinkt aan de evolutionaire impuls van deze krachtige Nieuwe Maan.

maan-vrouwOp 15 januari is er een Volle Maan op 26 Kreeft. Deze staat opposiet met Venus in Steenbok, vierkant met Ceres in Weegschaal en staat in een gunstige driehoek met Saturnus in Schorpioen. Kreeft heeft te maken met onze innerlijke en uiterlijke funderingen van ons leven, hoe we onszelf en anderen koesteren, en wat we nodig hebben om ons veilig te voelen. Door ons veiliger te voelen en ons gevoel en intuïtie te gebruiken kunnen we noodzakelijke risico’s nemen om ons doel te bereiken.

De komende 2 weken zullen gunstig zijn voor het versterken van onze ondersteunings-systemen en het aanpakken van thema’s rond afgrenzen. De aflijning op Ceres maakt dat we de nodige steun geven en ontvangen. De Sabijnse symbolen voor deze graden – ‘Gasten lezen in de bib van een luxueus huis’, ‘Een natuurgeest danst in de regenboogkleurige mist van een waterval’ – suggereert het idee van onszelf te koesteren in de natuur en ook mentaal/spiritueel.

De tweede Nieuwe Maan heeft plaats op 30 januari op 11 Waterman. Deze maanstand is rustiger dan de vorige, we kunnen nu alle nieuwe veranderingen en verschuivingen integreren die we eerder deze maand maakten. De focus van Waterman brengt het mentaal/intellectueel element in, en ook het tot uitdrukking brengen van ideeën en idealen. Het is een goede maand om samen te werken met gelijkgezinde mensen aan gemeenschappelijke doelen. Een aflijning op Jupiter in Kreeft moedigt ons aan om onze horizon te verbreden en ons perspectief open te trekken. Het Sabijnse symbool voor deze graad -‘Op een rustig moment ontvangt een man nieuwe inspiratie die zijn leven kan veranderen. De behoefte om te vertrouwen op innerlijke inspiratie en leiding bij het begin van nieuwe ontwikkelingen.’- suggereert dat we tijd nemen voor introspectie om nieuwe inzichten van onze gidsen of hoger zelf te krijgen.

Jupiter in Kreeft staat opposiet met Pluto in Steenbok op 31 januari, wat kan leiden tot overdrijven in activiteiten of dieet. Het is een goede tijd voor matiging op alle vlakken. Waar zijn we te toegeeflijk ofwel te streng voor onszelf? Diezelfde dag keert Venus in Steenbok direct. Sinds het einde van december hebben we onze patronen in relatie en financiën geherëvalueerd. Nu kunnen we vol vertrouwen op die belangrijke vlakken voorwaarts gaan op een authentiekere manier. Oude relaties kunnen nog eens opduiken om verder af te werken.

Februari brengt een Mercurius retrograde (van 7/2), pas dus je plannen aan.

Zegeningen voor een voorspoedig nieuw jaar!

Dorene Carrel
www.astroconnections.blogspot.com
Vert. Fran Tielemans

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in