DELEN
mooie-lucht

door Dorene Carrel

mooie-lucht

Juni is een matig actieve maand, opgelicht door de retrograde stand van Neptunus, Cheiron en Mercurius. De driehoek tussen Saturnus en Neptunus kan praktische expressie van onze dromen en visioenen meebrengen, wat nog verder benadrukt wordt door drie creatieve, gevoelige waterdriehoeken.
Wanneer de Zon en Jupiter Kreeft binnenkomen later in de maand, brengt dat focus mee op huis, problemen met veiligheid en ons emotioneel en voelend bewustzijn.

Op 3 juni is er de eerste grote waterdriehoek tussen Mercurius in Kreeft, Saturnus in Schorpioen en Neptunus in Vissen.
Deze gevoelige combinatie heeft het potentieel vorm en organisatie te brengen in onze creatieve ideeën en spirituele idealen.
Communicatie over gevoelens in relatie kan beter ontvangen en begrepen worden in deze paar dagen.

De gecombineerde planetaire krachten op 6 tot 8 juni bevatten zowel uitdagingen als kansen.
Neptunus draait retrograde op 7 juni, wat onze gevoeligheid vergroot, maar ook de neiging tot begoocheling en onbeslistheid.
Dit thema wordt nog versterkt door moeilijke aspecten tussen Mars, Saturnus en Neptunus.
De Mercurius oppositie met Pluto kan diepere communicatie meebrengen, maar ook conflicten.
Dezelfde dag is de tweede grote waterdriehoek te zien van Venus, Saturnus en Neptunus, wat kansen brengt voor grotere emotionele betrokkenheid, liefde en harmonie. Dit is niet de beste dag om iets af te werken, maar eerder om te focussen om meer hart-gecenterd te zijn.vlinder-blauw

De Nieuwe Maan heeft plaats op 8 juni in 18 Tweelingen.

Hij is sterk afgelijnd op Jupiter in Tweelingen, wat focus brengt op leren en onderwijzen, en ook bewustzijn van perceptie, overtuigingen, ideeën en hogere visie. Het wordt gezegd dat we onderwijzen wat we zelf leren. Dit is een goede maand om te onderzoeken hoe we onze overtuigingen vormen, en onze informatiebronnen. Deze maand kan ook vragen dat we meer flexibel zijn en ons makkelijker aanpassen aan veranderende omstandigheden. Het Sabijns symbool voor deze graad: ‘Een groot archaïsch boek onthult een traditionele wijsheid’ suggereert dat we allen diepere bronnen van wijsheid hebben waarop we ons kunnen afstemmen wanneer dat nodig is.

Op 11 juni vormt zich een T-vierkant tussen Venus, Uranus en Pluto, en dat kan een uitdagende tijd zijn voor relaties. Hoewel, op diezelfde dag is er een driehoek tussen Saturnus en Neptunus die ons kan helpen harmonie te herstellen. Dit is de tweede van drie driehoeken, waarvan de eerste vorig jaar in oktober was, en de derde in het midden van juli zal komen. Dit aspect helpt ons in contact te komen met en bij het manifesteren van onze hoogste visioenen. Saturnus zorgt voor de organisatie en de structuur, terwijl Neptunus mededogen brengt, en intuïtief bewustzijn en genade. Cheiron in Vissen keert retrograde op 16 juni. Oude emotionele kwetsuren die nog niet geheald zijn kunnen nu opduiken. Ons gekwetst healerbewustzijn kan ons helpen steun te geven aan anderen en te ontvangen van anderen.

Op 19 juni lijnt de Zon af op Jupiter in Tweelingen, en breidt zo onze wereld van ideeën uit, en brengt een gul en optimistisch gevoel. Dit duurt tot de Zomerzonnewende op 20 juni. De Zon gaat nu Kreeft binnen, en dat verschuift onze focus op familie, thuis en veiligheidsaangelegenheden.

De Volle Maan heeft plaats op 23 juni op 2 Kreeft.

sea-moonKreeft-thema’s suggereren traditie en autoriteit, en ook georganiseerd, grondig en verantwoordelijk zijn. Dit is een gunstige periode voor het herzien van onze doelen en het maken van praktische en realistische aanpassingen. Hij is opposiet met Jupiter en lijnt af op Pluto, wat ons terugbrengt tot focus en herziening van onze oorspronkelijke visioenen en idealen. Stellen we ons doel te hoog of te laag? De Sabijnse symbolen voor deze graden hebben het over de behoefte om zowel stagnatie te overwinnen, als een hunkeren naar uitbreiding van bereik en diepte in contacten met andere levende wezens.

Op 25 juni komt Jupiter Kreeft binnen, waar hij zal reizen tot juli 2014. In die periode kunnen we onze visie uitbreiden op het vlak van huis, familie, voeding en vrouwelijke energie. Jupiter was het laatst in Kreeft van juli 2001 tot augustus 2002. Een proces of project dat toen begon kan nu uitgebreid worden. Groter bewustzijn en beslistheid kan ook aangewend worden voor veiligheid in voedingskwesties.

Mercurius in Kreeft gaat retrograde op 26 juni, en reist terug in kreeft tot 20 juli. In die periode zullen we onze aflijning herbekijken op voelend bewustzijn in onze communicatie met ons zelf en anderen. Onafgewerkte zaken met familie en veiligheidsaangelegenheden kunnen nu opduiken.

Op diezelfde dag is er de derde grote waterdriehoek met de Zon, Saturnus en Neptunus, wat het proces van grotere aflijning op vrouwelijke, hartgecenterde en hoogsensitieve energieën zal vergemakkelijken.

Juli brengt meer waterdriehoek-patronen.

Zegeningen voor een prachtige zomer!

Dorene Carrel

www.astroconnections.blogspot.com

vert. Fran Tielemans

2 REACTIES

 1. Gister, 9 juni ontving ik het boek The flower of Life
  Over symbolen en archaeisch gesproken…..een groot boek onthult een traditionele wijsheid
  Alles gebeurt met een reden, laat leven gebeuren!

  Liefde en licht voor allen

 2. Zojuist met aandacht gelezen… Heel hartelijke dank voor deze update!! 🙂 xxx

  Bedankt voor het plaatsen hier! 😉 xx

  Liefs, Henriëtte 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in