DELEN

De gigantische toename van kinderen (en volwassenen)  die gediagnosticeerd zijn met ADD en ADHD zorgen ervoor dat we gaan kijken naar de spirituele waarde van deze  afwijking.

Het sleutelwoord is “energie”

Kinderen en volwassenen met ADD en ADHD voelen zich doorgaans alsof ze een overvloed aan energie hebben en hebben creatieve manieren nodig om deze energie te uiten, vrij te geven.

Elke gedachte bevat energie die het universum in gestuurd wordt en die wordt herschapen binnen onze maatschappelijke fractale vorm (noot redactie: de schrijver gebruikt het woord “Mandlebrot”. De Mandelbrotverzameling is een fractal die een belangrijke rol speelt in de chaostheorie-red.) als het hier en nu.  Veel mensen met de diagnose ADD en ADHD  hebben problemen met focussen op al wat zij onbelangrijk vinden,  zoals school, regels en autoriteitsfiguren (of wie dan ook, in het algemeen), die niet met hen kan relateren of hen kan begrijpen.  Er zijn veel meer ongediagnostiseerde gevallen van ADD en ADHD waar mensen deze zelfde “afwijking” voelen.

adhd-breinMensen met ADD en ADHD  leren copingsvaardigheden om met deze “afwijking” om te gaan.  Op school, kan een kind voorin de klas zitten, weg van de ramen.  De leerkracht kan het kind op de schouder kloppen wanneer hij of zij merkt dat het kind dagdroomt en niet bij het te leren onderwerp blijft.  Als het in school is toegestaan, kan de student kauwgom kauwen; wat studenten -evenals mensen met ADD of ADHD- kan helpen om gefocust te blijven.

Net als met elk medisch vraagstuk, zou mijn advies zijn om te doen wat je arts voorschrijft, maar in het geval van ADD of ADHD  geloof ik dat het een overtrokken voorschrift is en gediagnostiseerde “stoornis” die een duidelijk spiritueel doel heeft en die gemakkelijk in de hand te houden is met behulp van coöpingsvaardigheden.

Ironisch genoeg, zij met ADD en ADHD neigen om buiten “the box” te denken, omdat hun verstand steeds aan het afvragen is.  Ze zijn doorgaans creatief op het gebied van kunst en muziek en hebben geen probleem om hun aandacht te blijven richten wanneer hun verstand bezig blijft met dat waar ze van houden om te doen.  Ze komen met ideeën die zó  “out of the box” zijn, dat anderen aanvankelijk hun ideeën afwijzen omdat deze te progressief zijn en die nog niet omschreven kunnen worden op een manier dat anderen het eindresultaat ervan begrijpen.  Vaak zijn ze op een onschuldige manier vergeetachtig en hebben ze moeite om dingen te onthouden,  zowel in het verleden als in het heden.

Vaak hebben ze het moeilijk om te passen in een groep en ze kunnen in vrijwel elke groep relateren, maar velen willen geen deel uit maken van een groep, ze distantiëren zichzelf van enige mogelijke karmische schuld die verbonden is met zo’n groep.

Sommigen  worden beschreven  als  “afgedwaalden”, eenlingen of zwervers die anderen proberen te vinden die zijn als zij, die hen kunnen accepteren zoals ze zijn, zonder te moeten conformeren aan de maatschappelijke standaards.

Velen voelen verwarring over waarom ze ADD of ADHD hebben en ze begrijpen niet waarom andere mensen het zo gemakkelijk hebben om zich gedachten uit het heden of verleden te herinneren.

Velen van hen hebben wellicht het gevoel “hier niet te horen” en hebben een gevoel dat “thuis” niet noodzakelijk “hier” is.

Is het toeval dat de toename van ADD en ADHD is gekomen in een tijd dat mensen zijn geïncarneerd naar deze planeet met slechts weinig tijd om zich te ontdoen van enig negatief karma of om zich dat te herinneren?

Is het mogelijk dat ADD en ADHD  beschermende factoren zijn die mensen namen, toen ze  overeenkwamen om naar deze planeet te komen om te helpen met het Ascensieproces zonder de aansprakelijkheid te hebben van de schuld te hebben van negatief karma?

In een wereld waarin mensen met een medische diagnose worden gezien als zijnde “afwijkend” van de standaard, is deze afwijking dan een zegen in plaats van een vloek?

Helaas, zijn er niet genoeg “buiten de box” denkende professionals zoals ik zelf, die bereid zijn om een gegeven als dit te herformuleren in metafysische termen.  Het probleem is dat de Amerikaanse Psychologische Federatie en de farmaceutische industrie met elkaar slapen, zoals bewezen bij een van hun meest recente stoornissen, anorexia nervosa, dat in de kern een gezond eetprobleem is.  Je kunt deze dingen niet opvullen!

Mijn specialiteit is werken met “risicojongeren”.  Ik ontwierp een programma om risicovolle jongeren te helpen, kinderen gingen door een herenigingsproces (gingen van een  pleeggezien naar hun nieuwe ouders) en ouders in nood gingen naar ouderschaps-onderwijs.  Terwijl mijn programma een enorm succes-graad heeft (geen uitvallers terug in het systeem tot op de dag van vandaag), helpt het ook de families hoe om te gaan met de ander, in het richten op deze zaken).  Veel van mijn cliënten zijn gelabeld met ADD/ADHD  en ik heb hen de basis omgangsvaardigheden geleerd die ik noemde in dit artikel. Veel van de kinderen verwoorden dat ze zich niet fijn voelen zoals ze zich voelen wanneer ze medicatie gebruiken.  Is het mogelijk dat hun Hoger Zelf hun deze boodschappen doorgeven? Naar mijn mening, Ja! de medicatie haalt hen weg van hun Werkelijke Zelf, terwijl niet-medische opties voorhanden zijn. Natuurlijk willen de farmaceutische industrie en de Amerikaanse Psychologische Federatie dit niet horen…..het enige wat zij willen horen is een diagnose en een voorschrift.

Het probleem met de farmaceutische industrie is dat zij NIETS GENEZEN! ze wikkelen eenvoudigweg een verbandje om een probleem en vertrouwen op herhalende, levenslange zaken, dankzij de arts of psychiater van de cliënt.

Ik moedig andere therapeuten en counselors aan om een holistische aanpak te kiezen bij deze “stoornis”.  Als je eenmaal uitsluit enige andere psychische ziekte en/of problemen (zoals dyslexie), dieetproblemen of mogelijke levens-stressoren, dan kun je het probleem aanpakken zonder de noodzaak van medicatie.

Een laatste opmerking voor ouders met kinderen die gediagnosticeerd zijn met ADD/ADHD: kijk naar wat je kind eet, want dit kan ook een oorzaak van het probleem zijn.  Probeer zijn of haar dieet te veranderen in iets wat meer gezond is, met minder suiker en/oft bewerkt voedsel.

Als je ADD of ADHD hebt,  kijk in jezelf naar de redenen waarom je dit hebt en hoe je het kan gebruiken om jezelf en anderen te verbeteren/veranderen.  Je kreeg deze “gave” voor een reden……het is tijd om uit te vinden wat de reden is.

door  Gregg Prescott www.in5d.com

2015 Nederlandse vertaling www.nieuwetijdskind.com , door Ingeborg

6 REACTIES

 1. wat een onzin, Ik heb ADD en ik heb allerlei manieren geprobeerd om me beter te kunnen concentreren, niks hielp op lange termijn (dwz langer dan 2 dagen) tot ik medicijnen kreeg voorgeschreven, zonder mijn medicatie zou ik het vmbo waarschijnlijk niet kunnen afmaken, met medicatie ga ik binnenkort mijn atheneum-extra diploma ophalen, en ik ken een aantal mensen die medicatie voor add/adhd gebruiken en het werkt bij iedereen! ik weet dat dit geen keihard bewijs is maar u geeft ook geen enkele onderbouwend bewijs dat uw ‘theorie klopt.
  mvg, Ad

 2. Voor mij is dit de tijd waar ik al heel lang naar uit kijk en heb mijn pad gelopen van slachtofferrol naar onderscheidingsvermogen vanuit je ziel leven en nu kan ik gaan creeeren en manifesteren dit id de nieuwe energie de energie van thuis de menselijke engel

 3. Mooi stuk voor ADD/ ADHD. Gellof niet zo in negatief karma. Denk dat een spirit bepaalde ervaringen gaat uitzoeken/ontdekken om dingen te leren. Dit kunnen diverse thema’s zijn over macht, liefde etc. Als je eenmaal een thema gaat uitdiepen ervaar je vaak beide zijden van de medaille. Dat zou je als karma kunnen labelen. Is in principe neutraal, of het altijd fijn is is een ander verhaal.

 4. Ik heb altijd het idee dat deze kinderen hun ‘tijd vooruit zijn’ en dat het probleem misschien wel bij hen ligt die ‘gewoon’ zijn. En dan kan het moeilijk zijn elkaar te begrijpen. Maar een porsche kan ook niet als een lelijke eend rijden, toch? Ik hoop dat er steeds meer ruimte en begrip voor deze mensen komt. Een label kan rust geven omdat je weet in welke hoek je hulp kunt krijgen/zoeken maar het mag nooit een stigma worden. En in onze Guus Gemiddeld maatschappij is dat misschien wel het grootste probleem…….wanneer mag je authentiek zijn?

 5. Sinds een auto ongeluk heb ik een hersenbeschadiging, het lijkt erg op ADD maar die diagnose kan niet gesteld worden omdat de symptomen pas na het ongeluk optraden. Ik heb dit dus niet al heel mijn leven.
  Het heeft nadelen, ik kan mijn oorspronkelijke werk niet meer doen, wat ik echt heel graag deed. Ik vergeet heel veel, en dat is vaak onhandig.
  Maar het heeft voordelen, ik ben nu bezig met het opzetten van mijn eigen praktijk, iets wat ik echt heel erg leuk vind en ik leef in het hier en nu. Het verleden herinner ik me voor een groot deel niet, de toekomst komt vanzelf. Verder kijken dan vandaag is moeilijk en bovendien maakt het me niet meer zo veel uit, ik leef veel meer naar gevoel van het moment.

  Ik ben 50 dus het was wel wennen na een leven van denken, plannen en in mijn hoofd leven maar ik vind het goed zo.
  Oja, buiten de box denken is leuk!

  • @Marjolijn van Oijen, Hallo marjolijn, heel veel (her)kenning je neemt waar vanuit de ander bewustzijn je bent je tijd (welke tijd) ver voor uit…dit is de energie van 2012 een ieder gaat dit mee maken wordt een mooie tijd ken ik jou niet zegt veldhoven jou iets??? warme mail groet mayke

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in