Afschermen van de aura is lastig als je hooggevoelig bent.

Hoe je een AURA ziet en LEEST : Deel 2, deel 1 vind je hier

door Tom Chalko

Onze Ogen

We kunnen met onze ogen een heel nauwkeurig bereik van vibratiefrequenties van ElectroMagnetische (EM) vibraties voelen (waarnemen) overeenkomstig met golflengten van 0.3 tot 0.7 micrometer – van purper naar rood. Een mengsel van de vibratiefrequenties in het bovenstaand bereik nemen we met onze ogen waar als kleur. We kunnen dit mengsel nauwkeurig meten door een spectrum van licht op te nemen, maar enkel door speciale instrumenten te gebruiken, spectrofotometers genaamd.

Kleuren die met onze ogen waargenomen worden zijn enkel onze gedeeltelijke waarneming van een VEEL ingewikkeldere realiteit: ingewikkelde vibratie van licht (en ook andere vibraties). Om de bovenstaande verklaring uit te leggen zouden we het spectrum moeten definiëren en uitleggen hoe we kleuren met onze ogen waarnemen.

Hoe de Aura zien: een aurisch zicht ontwikkelen

In een inspanning om de Aura te zien moeten we:

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
 • De gevoeligheid van onze ogen verhogen EN
 • Het bereik van waargenomen vibratie voorbij het zichtbaar licht uitbreiden.
  Het blijkt dat we het bovenstaande kunnen bereiken door:
 • Ons ruim blikveld (periferele visie) te gebruiken en te trainen
 • Blootstelling te verhogen
 • Visueel sensatieproces in het brein uit te breiden – de communicatie tussen de linker en rechter hersenhelft uitbreiden.

Blikomvang

Waarom zouden we ons ruim blikveld gebruiken? Onze retina (het concentratievlak van het oog bevat fotogevoelige cellen) is daar minder beschadigd dan in het centrale gedeelte. Het centrale gedeeltje van de retina is voortdurend in gebruik en heeft gedurende de jaren opgehoopte schade van overmatige en/of kunstmatige verlichting (TV, computers, kunstlicht, etc…) geleden. We hebben ons gedurende jaren ook getraind in een bepaald gebruik van de centrale blik.

Jonge kinderen zien aura’s veel makkelijker omdat hun centrale blik nog niet beschadigd is. Eens ze naar school gaan wordt hen verteld dat ze hun blik op een bepaalde manier moeten gebruiken en geleidelijk aan verliezen ze hun natuurlijk aurisch zicht.

Verhoogde blootstelling

Als we een foto van een donker tafereel willen moeten we de tijd van de blootstelling van de film verhogen. We kunnen dit voor onze ogen bereiken door ons gedurende een tijdje op EEN punt te concentreren (30 tot 60 seconden).

Wanneer onze ogen bewegen of een tafereel zich voor onze ogen beweegt, worden de beelden door onze ogen gemiddeld gemaakt. (25 TV beelden per seconde lijkt een vloeiende beweging te zijn). Wanneer we ons op één punt concentreren verhogen we onze gevoeligheid omdat we het binnenkomende gemiddeld maken en haar effect ophopen.

Onze fotogevoelige cellen (Rood, Groen en Blauw) opereren als vibratiesensoren, gelijkend op 3 radio ontvangers die afgestemd zijn op 3 “kleuren” RGB. Wannneer je een grote vibratie wilt bereiken zoals, laten we zeggen, een beweging – kun je dit bereiken door een heel zwakke stimulatiekracht te gebruiken, maar het vol te houden. Door je met je ogen op één punt concentreren bereik je een gelijkaardig effect: met een kleine stimulans kun je geleidelijk aan je fotosgevoelige cellen naar een grote vibratie bewegen, en dit resulteert in een visuele sensatie waargenomen door het brein.

Concentratie oefening 1

Plaats afbeelding Fig. 1 ongeveer 1.5 m voor je. Kijk gedurende ongeveer 30 seconden naar het zwarte punt en observeer de gekleurde punten met je blikomvang. Weersta de verleiding om ergens anders dan het zwarte punt te kijken.

Fig 1. Afbeelding voor concentratie oefening

Merk op dat de gekleurde gebieden met een “Aura” van een andere kleur omringd lijken te worden. Wanneer de omgevingssensoren een tijdje gestimuleerd wordenkrijgen we kleursensaties, heel anders dan wanneer we de centrale blik gebruiken. Hoe langer je je concentreert, hoe helderder de “Aura” rond de gekleurde gebieden wordt, omdat je gevoeligheid wordt verhoogd. Gisteren kon je uren naar deze afbeelding gekeken hebben en niets gezien hebben. Lang genoeg concentreren op EEN punt is de sleutel. Eerder dan de echte Aura, toont deze oefening het principe van hoe te kijken aan, om menselijke Aura’s te zien door je bewust te maken van bepaalde specifieke mogelijkheden van je oogzicht en je waarneming.

Concentratie Oefening 2

Deze oefening heeft tot doel de communicatie tussen beide hersenhelften te stimuleren en daarbij het “krachtproces” dat nodig is om de Aura te zien, te verhogen. Plaats de afbeelding in Fig. 2 ongeveer 1 meter voor je. Strek je hand uit zodat één van je vingers zich tussen en onder de cirkels bevindt.

Verander de concentratie op je vingertop en kijk over de cirkels. Je zou 4 cirkels moeten zien. Probeer dan het midden van de twee te overlappen om EEN CIRKEL MET EEN WIT KRUIS boven op je vinger te zien, in het midden van de twee. Het kruis zien is het bewijs dat de linker hersenhelft (verbonden met het rechteroog) communiceert met de rechter hersenhelft (verbonden met het linkeroog).

 

Deze oefening blijkt zeer nuttig te zijn: 5 minuten ervan blijkt de grootte van de electrofotonische aura te verdubbelen, zoals met bio-electrografie werd opgetekend.

Het kruis zal in het begin zweven en onstabiel lijken. Experimenteer met de aftstand van je vinger naar je ogen om een perfect kruis te verkrijgen. Je wint een belangrijk voordeel door na 3-5 minuten een perfect evenwichtig kruis te vast te houden, bij voorkeur zonder oogknipperen, maar 45 minuten blijkt een magische duur van concentratie te zijn, waarvan gezegd word dat het een ECHT verschil uitmaakt voor je mentale en aurische vaardigheden.

Naar mijn ervaring is het best om met een minuut of twee te beginnen en geleidelijk aan elke week de tijd te verhogen. Korte en intensieve concentratie blijkt beter te zijn dan een langere die onderbroken wordt door een gebrek aan vaardigheid.

Geleidelijk aan zou je met oefening in staat moeten zijn om het kruis zonder de vinger vast te houden en te bereiken. Probeer terwijl je het kruis vasthoudt je ook bewust te worden van de 2 andere cirkels door je ruim blikveld te gebruiken. Je zou Aurische kleuren rondom de gebleurde cirkels moeten zien door je ruim blikveld te gebruiken. Wanneer je omgevingen kunt analyseren door je ruim blikveld te gebruiken, zonder het kruis los te laten (en de concentratie), ben je klaar om aura’s te zien en te lezen.

Gevorderde niveaus van concentratie :

Eén diameter in het kruis lijkt meestal “voor” het ander te staan. Dit betekent dat één van je hersenhelften de ander lijkt te domineren. Mannen zien meestel de horizontale diameter boven (linker hersenhelft domineert), vrouwen zien meestal de vertikale diameter boven (rechter hersenhelft domineert).

Probeer de “verborgen” diameter zoveel mogelijk boven te zien door je op verzoek te concentreren. Het laatste niveau van concentratie is om een perfect evenwichtig kruis te bereiken en vast te houden met al je vier wapens van gelijke intensiteit, en daarbij een perfect evenwicht van beide hersenhelften te bereiken. Veel mensen ervaren hier wonderbaarlijke effecten. Ten eerste wordt de concentratie veel dieper. Ten tweede lijk je na 2-3 minuten het zicht ze verliezen, met een lichte achtergrond die donker, purper of roze wordt. Je gevoeligheid en bewustzijn verhogen heel sterk.

Verschillende mensen meldden dat het Chakra Shirt dragen zo’n concentratie betekenisvol verbetert en mijn persoonlijke ervaring bevestigt dit.

Kleuren en Aurische Paren

In concentratie oefening 1 en 2 merkten we op dat echte kleuren omringt worden met Aura’s van verschillende kleuren. Deze aurische kleuren zijn niet willekeurig. Hier volgt een lijst van Aurische Kleurenparen voor alle zuivere kleuren van de regenboog (monochromatische kleuren).

rood geeft een turquoise aura, turquoise geeft een rode aura
oranje geeft een blauwe aura, blauw geeft een oranje aura
geel geeft een violette aura, violet geeft een gele aura
groen geeft een roze aura, roze geeft een groene aura

De bovenstaande tabel is ook van toepassing op tussenkleuren zoals bv. geel-groen geeft een roze-violette aura. Merk op dat de bovenstaande Aurische paren ANDERS zijn dan aanvullende kleurenparen, “kleurenwielen” en “kleurruimtes” die bevorderd worden door de wetenschap en de kunst op Aarde. Elk kind kan bevestigen dat de aurische kleuren uit de bovenstaande lijst echt zijn.

Als je goed rondkijkt zul je zien dat de Natuur veel houdt van Aurische Paren. Neem elke roodgekleurde vogel en je kunt er zeker van zijn dat deze vogel ook turquoise lichaamsdelen heeft. Hetzelfde is van toepassing op blauw-oranje, geel-violet en roze-groen combinaties, maar niet enkel bij vogels maar ook in vissen, vlinders, bloemen ect… alles wat levendig gekleurd is door de Natuur. Nu en dan zul je de “eerste en de beste” kleur zien in plaats van een perfect aurisch paar. Is het je ooit opgevallen dat de MEESTE bloemen op Aarde die op bomen groeien en door GROENE blaren omgeven zijn, ofwel violet, roze (purper) of rood zijn? Aurische paren in de Natuur zijn heel stimulerend en leiden frequent tot een overweldigend gevoel van schoonheid en geluk.

Je moet deze bovenstaande Aurische Paren onthouden en goed kennen. Waarom? Omdat wanneer je een roze Aura rondom iemand in een groene jurk ziet, er een grote mogelijkheid is dat je de “Aura” van een jurk ziet, en niet van een persoon.

Lees ook: Aura lezen voor beginners: hoe aura’s leren zien en voelen

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

10 REACTIES

 1. Ik zie uit bomen of onze poes eerst de witte rand en daaruit allerlei "rook" komen. Het is roodbruin van kleur. Wie weet wat dit is en wie herkend dit

 2. Leuk die twee oefeningen.

  De testen geprobeerd.de eerste ging redelijk goed.
  De tweede test lukte Inderdaad ook. Maar ik kreeg wel
  Een beetje last van mijn ogen.
  We gaan door met oefenen.
  Ook al denk ik dat deskundige hulp wel nodig zal zijn.
  Ook bijzonder dat baby’s beginnen te huilen als ze een bepaalde
  Foute energie bij iemand zien.
  Bij verkeerde personen dan.in deel 1 las ik dat.heel byzonder.

  Bedankt voor het plaatsen van dit ook weer mooie stukje.

 3. hey, Maaike

  Rond bomen of zelfs voorwerpen zie ik het enkel als ik me concentreer maar rond mijn eigen hand vb kan ik het gewoon zien door wat verder te kijken dan oppervlakkig kijken.
  Ik heb zelf nooit energie werk gedaan, ik leer eigenlijk beetje op mezelf en via men gidsen.

 4. Hey Evelyn,

  Grappig, eerst het witte licht op een planeet en nu alweer herkenning bij jou! Ik zie ook alleen de binnenste laag, ‘t witte/heldere deel van de aura om mensen heen sinds ik een cursus energiewerk gedaan heb. Bij bomen zie ik m vaak wat breder en heel soms als ik goed kijk zie ik bij bomen dan nog een tweede meer oranje(?) laag. Vind t bij bomen ook veel makkelijker te zien omdat ze niet bewegen.

  Ik kan het ook niet zien, moet m’n ogen als het ware focussen er op (geen idee hoe), heb jij dat ook?

  Ik heb het gevoel dat wanneer je je (spiritueel) verder ontwikkeld, je vanzelf de kleuren weer om mensen heen gaat zien.

  @Gordon, zie je het letterlijk of in een beeld?

 5. IK zag zowel rond het zwart puntje als beide cirkel die gekleurde "aura :s, dat 2de lukt ook redelijk, toch ziek ik enkel soms die binnenste witte aura als ik naar mensen of voorwerpen ofzo kijk.

   • Ja ik weet ook niet hoe het komt dat ik die soms zie, misschien iets bepaald dat je op dat moment doet, geen idee, misschien als het rustig is in je hoofd en je rustig bent. Als kind zag ik heel duidelijk aura's, ben het alleen jammer genoeg afgeleerd. Al lijk ik de laatste tijd terug wat gevoeliger te worden om dingen te zien, voornamelijk die licht flitsen en gedaanten (zowel zwart als wit of personen)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in