Als je dit zo leest denk je waarschijnlijk aan een tijd lang geleden, maar dat is niet zo. Er is nog steeds een plek om te wonen, die als gemeenschap niet de standaarden volgen die we gewend zijn.

In deze stad is er geen geld, geen religie en geen politiek. Het is waarlijk een paradijs om in te leven. Je droomt nu misschien over een plek waar je eindelijk in vrede kan leven. Deze plek bestaat echt en heet “Auroville.”

De stad werd opgericht in 1968 en “erkend” als internationale stad door UNESCO, met inwoners van meer dan 50 verschillende nationaliteiten en culturen. Ze bestaan zonder enig probleem, aangezien ze geen politiek systeem hebben, geen religie en bovendien gebruiken ze geen geld en verkrijgen hun levensbehoeften door middel van ruilhandel.

Auroville ligt in het zuiden van India, 150 km van Chennai in Madras.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

In deze stad zijn de gebouwen gebaseerd op experimentele architectuur, ze veranderen continu. Dit is omdat men met deze gebouwen streeft naar het optimaliseren van het gebruik van hernieuwbare energie en hun grootste doelstelling is recycling.

De persoon die deze prachtige stad heeft opgericht is: Mirra Alfassa, beter bekend als ‘Moeder’.

“Er zou een plek op aarde moeten zijn die door geen enkel volk of natie geclaimd wordt als eigendom; waar alle mensen van goede wil, die een oprechte aspiratie hebben vrij zouden kunnen leven als burgers van de wereld, gehoorzamend aan slechts één enkele autoriteit, die van de hoogste waarheid. Een plaats van vrede, harmonie en verdraagzaamheid waar al het vechtinstinct in mensen exclusief gebruikt wordt wordt om hun lijden, zwakheden en onwetendheid te overwinnen en over hun beperkingen en onvermogen heen te komen. Een plek waar de behoeften van de ziel en de vooruitgang voorrang hebben op de bevrediging van verlangens en passies of het najagen van genot en materieel vermaak”, dat was het idee van Alfassa.

Vanuit deze veronderstelling, hebben we nu deze geweldige internationale stad.

Deze stad stelt zichzelf op als een model van een duurzame eco stad. Met zijn 15 boerderijen over een gebied van 160 hectare, voorzien ze de populatie van voldoende voedsel.

Op de boerderijen werken 50 dorpsbewoners en 300 buren, ze produceren 2% van de rijst en granen die gegeten worden en 50% van het groente en fruit.

Ze zijn ook zelfvoorzienend in melk en melkproducten, en fruit van het seizoen.

Ondanks dat het niet de enige stad is die dit model gebruikt is Auroville speciaal, omdat het de bescherming geniet van UNESCO en omdat het een goed voorbeeld is van hoe onze manier van leven zal zijn over een aantal jaren, wanneer de aarde de consequenties van haar mishandeling zal tonen.

Gezondheid, mentaal en fysiek is één van de principes van deze stad.

We hebben er verder niks aan toe te voegen en hopen dat allen dit voorbeeld zullen opvolgen. Zou jij het eens kunnen zijn met deze manier van leven?

beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie

8 REACTIES

 1. Wanneer de aarde haar gevolgen van haar mishandeling laat zien……. WELKE GEVOLGEN? is it dangerous either way?

 2. Hallo Ruurd kan je meer vertellen over het ander leven? Wat is er precies anders? Contact bewoners; workshops; hoe is de bedoeling Nu geworden? groet isa

 3. De titel zou beter kunnen zijn: ‘In deze stad-in-aanbouw streven mensen naar een samenleving zonder politiek, religie en geld’. Want de genoemde en andere doelen die hier worden nagestreefd, zijn nog niet volledig bereikt. Wat Auroville echter uniek maakt, is dat op deze plek mensen van zoveel verschillende nationaliteiten al sinds 1968 de voorziene Stad van de Toekomst proberen vorm te geven. Zie: http://www.auroville.nu

 4. Ja, deze gouden stad is zeker een "pitfall"…. Ik laat de gouden stad aan me voorbij gaan, denk ik en voel ik en weet ik….

 5. wat is nu na al die jaren nog blijven hangen in Auroville dat er geen politiek, religie, geld is. mijn sus is er geweest en het is daar helemaal geen rozengeur en maneschijn zoals het hier verteld wordt over Auroville, dit artikel wordt van één kant belicht, men heeft dit artikel over Auroville geplaatst omdat men er iets over gehoord of gelezen heeft is mijn gevoel, dit artikel lees ik niks over een ervaringsdeskundige. het doet mij pijn dat ook op de alternatieve nieuws ook zomaar wat neer gezet wordt zonder het te controleren dat het ook werkelijk zo is, het is precies hetzelfde als in de gewone mainstream media er wordt wat nieuws berichten neer gezet zonder te controleren dat het waar is, zonder dat er een andere kant van het verhaal is.

   • alles heeft een lichte en een donkere kant. hier wordt de mooie kant belicht vindt ik.
    mijn zus heeft hier geweest en heeft er geslapen bij iemand die daar woont en die vertelde haar dat het leven daar anders is dan er de bedoeling was, en dat je daar ook gewoon geld gebruikt als ruilmiddel net als hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in