Home Spiritualiteit Zie je baby’s of ben je zwanger in je dromen? Dit...

Zie je baby’s of ben je zwanger in je dromen? Dit kan het symboliseren

Zie je baby’s of zwangerschap in je dromen? Dit kan het symboliseren

Laatst vroeg een vriendin me om haar te helpen haar dromen te interpreteren. Zij en haar vrienden leken de laatste tijd allemaal over baby’s te dromen. Net als zoveel dingen in dromen, betekenen baby’s niet precies wat je zou verwachten.

Het komt zelden voor dat we dingen in dromen letterlijk kunnen nemen, dus het is altijd verstandig om een droom op een persoonlijk niveau te ontleden. Zo kun je er bijvoorbeeld achter komen wat het betekent als er baby’s in je dromen voorkomen.

De analyse van een baby in je dromen komt meestal uit op een ‘schone lei’, een nieuwe start of het begin van een nieuwe fase in je leven. Droombaby’s symboliseren een ‘puur’ programma. In dromentaal hebben we het vaak over onze oorspronkelijke zelf, de persoon die we waren voordat we onszelf aanpasten aan de mensen om ons heen – vooral aan onze familieleden en, nog het meest, aan onze moeders.

Iedereen in ons leven laat hun ‘sporen’ achter op ons onbewuste. We zijn continu en onbewust bezig onze oorspronkelijke Ik aan te passen aan onze omgeving. Die aanpassingen kun je zien als programma’s, of als alternatieve componenten van onszelf die in onze dromen verschijnen als andere mensen. Iedereen in je droom is je echte zelf, tenzij jij het niet bent.

Ik zal proberen dat te verduidelijken: de meeste dromen zijn progressief, wat wil zeggen dat de droom een vorm van communicatie is tussen jou en je onderbewuste. Men zegt dat je onderbewuste een IQ heeft van 10.000, omdat het alles weet wat jij weet, inclusief de dingen waarvan je niet eens weet dat je ze weet. Daarom kan je onderbewuste letterlijk ALLES laten verschijnen in je dromen, maar het zal je altijd iets belangrijks proberen te zeggen over wat het op dit moment in je leven aan het verwerken is. Droom je over baby’s, dan komen er dingen in je leven tot bloei, ze staan op het punt om geboren te worden.Zie je baby’s of zwangerschap in je dromen? Dit kan het symboliseren

Als je droomt dat je vriendin of iemand die je niet eens kent zwanger is of een baby heeft gekregen, probeer dan drie eigenschappen of gewoontes te noemen waar die persoon je aan doet denken, alsof je de persoon aan een vreemde probeert te beschrijven. Je onbewuste gebruikt die eigenschappen om je te laten zien dat dit deel van je zich voorbereid op een nieuw begin, een nieuwe start ‘in zich draagt’. Is de persoon vrijgevig, gul en open, dan zijn dat de delen van jezelf die zich aan het vermeerderen zijn, aan het groeien, die zich voorbereiden om in je te ontwaken.

Ben je zelf zwanger, dan bereid je innerlijke ik zich voor op een nieuw stadium in je leven. Let op hoe je je voelt over je zwangerschap of de baby. Ben je verrast, verbijsterd, door het dolle heen of simpelweg in de war? De emotie uit je droom is de grootste indicator over hoe je je voelt over deze aankomende verandering in je leven.

Zijn er in je dromen overal baby’s? Heb jij een baby, je vriendin is zwanger, en je ligt op de kraamafdeling? Dan ervaar je momenteel een boel veranderingen in je leven. Je leven zit barstensvol nieuwe mogelijkheden.

Het is ook belangrijk te onthouden dat er een bepaalde fase in je leven komt, met name bij vrouwen, dat je de mogelijkheid serieus gaat nemen om zelf een moeder of ouder te worden. Dat kan ook een effect hebben op je dromen. Als je vrienden gaan trouwen en kinderen krijgen, dan pas je je sociale en persoonlijke leven vanzelf aan op die realiteiten. Een baby in je dromen op dit moment in je leven kan dan betekenen dat je er simpelweg zelf aan het denken bent over of en wanneer je een eigen gezin wilt gaan stichten.

En dan is er nog dat ‘tenzij jij het niet bent’ scenario dat ik eerder in dit artikel noemde. Als je in het echt zwanger bent, dan kan het zijn dat er eigenlijk informatie wordt gewisseld tussen twee verschillende onderbewusten: die van jezelf en die van je ongeboren kind. We weten dat de moeder en baby voedingsstoffen uitwisselen, en dat DNA, en zelfs genetische herinneringen, van moeder overgaan op een ongeboren kind. Emoties van de moeder gaan over op de baby, die hier vervolgens op gericht.

Ik heb een vrouw gekend wiens vader en moeder studeerden van het moment dat de vader thuiskwam tot 1 uur ’s nachts, soms zelfs 5 of 6 uur ’s ochtends, zodat hij een examen kon halen en zo financieel stabieler kon worden. Haar hele leven lang kon de vrouw niet slapen tot 5 of 6 uur ’s ochtends, wat ze ook probeerde. Uiteindelijk begreep ze na hypnotherapie dat de ‘programmering’ in de uterus de echte oorzaak was van haar insomnia.

Dan is er nog het meer spirituele aspect van een baby in je droom. Als een sjamanistische hypnotherapeut kan ik je vertellen dat een ziel soms contact zoekt met zijn of haar toekomstige moeder, met een zachtaardige ‘hallo’ om haar te helpen bij de conceptie en de acceptatie van dit nieuwe wezen in haar lichaam en leven. Dit is een voorbeeld van een wat zeldzamere droom, een soort droom dat een toekomstige gebeurtenis laat zien die in de echte wereld zal plaatsvinden. Zo’n droom kan ook sjamanistisch zijn, als het bericht niet komt van het onderbewuste van de persoon, maar juist van een bron van buitenaf.

Kijk goed naar je eigen situatie, naar wat van de dingen die ik net genoemd heb ‘vertellen ’ over je droombaby. Hoogstwaarschijnlijk is het gewoon een nieuw begin in je leven, en niet een echte baby (Hoewel een baby natuurlijk een echt leven is dat begint!).

GEEN REACTIES

Mobiele versie afsluiten