nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

© ontvangen via Berry Vincenta Maart 2012

Berry Vincenta

 

Wat is de diepere bedoeling van de gnosis geschriften en alle diepere oude kennis?

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Wat is de diepere bedoeling van de gnosis geschriften maar ook van alle diepere oude kennis, is dat belangrijk om door mensen overgedragen te worden in deze wereld?

Alles wat er aan oude kennis is opgetekend in de loop der eeuwen, is kennis die vooral ook te maken heeft gehad met de tijdsgeest van toen; maar tegelijkertijd is het zijn tijd ver vooruit gebleken, want er zijn altijd teksten terug te vinden uit oude geschriften, die zo weer een rol gaan spelen in het leven van nu.

Dit heeft alles te maken met de weg van de evolutie, waarin er vaak ook een golfbeweging wordt gevoeld, en het is zeker zo dat al die oude teksten en al die oude kennis, zeer zeker opnieuw door mensen tot zich genomen zouden kunnen worden, want al die oude kennis, raakt ook oude kennisvelden in het eigen bewustzijn aan, waardoor oude kennis in zichzelf gewekt kan gaan worden en wanneer oude kennis gewekt wordt, opent zich daar ook iets anders in dat  bewustzijn; er opent zich dan ook een nieuw veld, een nieuw wijsheidsaspect in die mens in dat bewustzijnsveld vanuit een op kunnen nemen van nieuwe kennis in deze tijd.

Het is een koppeling die op dat moment gemaakt wordt, het is een soort van voedingsbron voor nieuwe kennis aan te nemen in deze tijd zo u dat kiest.

Het is zeker van belang om oude kennis, wanneer dat op zijn plek is, op de plaats waar u bent, over te dragen als mensen dat ook kunnen ontvangen.

Niet iedereen heeft in deze periode op dit moment innerlijk daar ook toegang toe. Het is belangrijk om juist daarin ook mensen te treffen, die zich wel weer opnieuw durven te openen voor al deze wijsheden.

Deze wijsheden die mensen weer allemaal innerlijk terug kunnen brengen tot dat wat ze innerlijk in zichzelf dragen, en wat zo enorm is weggeduwd wat vaak niet meer geweten wordt. Dus er wordt ook oude kennis in het eigen wezen gewekt,

en juist door dit wekkingsproces, wordt daar ook iets collectiefs op gang gebracht, dus als u mij vraagt  is het van belang om opnieuw dit weer in het veld neer te leggen, zeg ik tegen u ja, dit is zeker enerzijds waar, maar het zijn ook veelal teksten in de tijdsgeest van toen, want ook wanneer u bijvoorbeeld naar de bijbel kijkt, is het een boek die vooral ook vanuit een heel ver verleden is opgetekend vanuit de tijdsgeest van toen.

Het is uiteraard in de loop der eeuwen vertaald om het weer begrijpelijk te maken, in het bewustzijn van de mensen ook in al die eeuwen.

Grondwaarheden.

 

Altijd zijn daar grondwaarheden zichtbaar, altijd zijn daar collectieve grondwaarheden zichtbaar die ook altijd de reikwijdte blijven dragen van hun waarheid, van die ene waarheid.

Altijd zullen die waarheden overeind blijven in welk veld dan ook; in welk punt van evolutie dan ook, alleen de omschrijvingen van al die kennis, zullen veel mensen in hun bewustzijn van nu, niet direct meer aanspreken.

Het bewustzijn zal dan daar ook toe uitgerust dienen te zijn. Het is zeker zo dat die waarheden steeds opnieuw weer verkondigd kunnen worden, en ook verkondigd worden, net zoals de bijbel dat is of zoals andere geschriften nog steeds op die manier in de wereld worden neergezet.

Worden neergezet in de velden, in de morfogenetische velden, worden neergelegd waar ze al in besloten lagen vanuit eeuwen terug, maar op die manier weer vanuit de diepte in zichzelf naar de bovenkant, naar de bovenlaag van het veld worden getransformeerd.

Vanuit dat punt, worden mensen weer wakker  geschud op hun eigen kennis daartoe, en wanneer die kennis weer wordt geopenbaard in zichzelf, zal daarin weer een nieuwe poort in het bewustzijn zijn geopend.

Er  zal ook veel meer worden open gestaan voor nieuwe kennis die zich dan zal koppelen, aan die oude waarheden die steeds opnieuw weer een nieuwe gelaagdheid in zichzelf zullen dragen.

Deze gelaagdheid zal uiteindelijk uitkomen bij dat diepste punt van die ene waarheid; de weg waar de evolutie op af stevent.

Mijn zegen

Website Berry Vincenta Ketelaar

5 REACTIES

 1. Ja, Blavatsky introduceerde de geheime leer in de Westerse wereld, en je kunt wel zeggen dat veel van hetgeen tegenwoordig verkondigd en geleerd wordt op haar kennis is gestoeld. Blavatsky putte haar kennis en wijsheid uit de aloude bronnen: Vedische geschriften, Egypte, Griekse mythologie, etc. Van eeuw tot eeuw werd dus telkens dezelfde informatie doorgegeven, hetzij mondeling, hetzij schriftelijk. Kortom, er is niet nieuws onder de zon. Verschil is, dat de inhoud door de eeuwen heen verpakt werd in modernere jasjes. Of we daar blij mee moeten zijn, is de vraag. Risico is immers dat moderner taalgebruik en de vele vertalingen doen afdwalen van de authentieke leer. Meest dramatisch voorbeeld in dit verband is wel de bijbel.

  In feite zit al die kennis in jezelf, en daarmee heel herkenbaar zodra je haar aanboort.

 2. Als ik boeken lees zoals isis ontsluierd en de geheime leer van blavatsky lijkt het of ik deze kennis al langer door en door ken, het geeft me eindelijk een gevoel normaal te zijn na een heel leven mezelf niet te kunnen begrijpen alsook de wereld waarin ik leef… Ik ben (bijna euforisch) opgelucht, blij, heb vrede met mezelf gevonden, ook deze site vind ik prachtig. Ik ben niet gek en leer eindelijk van mezelf te houden
  Sofie

 3. Wat prachtig geschreven. Ik vraag me alleen af of we geschreven teksten moeten raadplegen om die diepere oude kennis te herinneren. Het probleem met geschreven teksten is namelijk dat ze op vele manieren uit te leggen zijn. Neem als voorbeeld 1 van de meest bekende teksten uit de bijbel. “Vader vergeef hen want ze weten niet wat ze doen”, zei Jezus tijdens zijn kruisiging. Iedereen kent die tekst denk ik wel. Maar dan nu de vraag…. Over wie had hij het??? Volgens de uitleg de kerk heeft Jezus het over de mensen die hem aan het kruis hebben genageld; oftewel zijn moordenaars. Volgens mijn uitleg had Jezus het over ons. WIJ wisten niet wat we deden…. Er zijn namelijk 2 wegen die je kunt bewandelen in het leven. Of de weg van de liefde, of de weg van de macht. Wij, het volk, waren op dat moment in de geschiedenis de weg kwijt. Jezus heeft geprobeerd om ons richting de weg van de liefde te krijgen. En hoe deed hij dat? Door uit te beelden wat macht met ons doet. Hij heeft zich vol overgave aan het kruis laten nagelen. Daarmee wilde hij zeggen “mensen, kijk nou kijk nou, dit is wat macht met je doet, het vernietigt!!!”…. Alleen hebben wij die boodschap destijds niet begrepen en zijn we massaal als makke schapen de misleidende boodschappen van de kerk, en dus de weg van de macht, gaan volgen…. En daarom zei hij “vader vergeef hen, want ze weten niet wat ze doen”…. Kijk en als je op die manier een oud geschrift leest, staat er dus ineens iets heel anders….

 4. Leuk hé? hoe dat werkt? lijkt een beetje op een domino effect.
  net als je een vraag hebt, die beantwoord wordt en meteen nieuwe vragen oproept…leuk.

  als je met een groepje gelijkgestemden bent,is het nóg leuker, ik geniet er intens van.

  mooi geschreven, dank u.

  liefs, henriëtte

 5. Mooi artikel!

  Zelf vind ik die diepere oude kennis, wijsheid, heel erg interessant en ik hunker daar ook elke dag naar.
  Als ik me er bezig houd, dingen lees, dan komen oude ”herinneringen” bij mij naar boven.
  Oude wijsheden, vorige levens.

  ”want al die oude kennis, raakt ook oude kennisvelden in het eigen bewustzijn aan, waardoor oude kennis in zichzelf gewekt kan gaan worden en wanneer oude kennis gewekt wordt, opent zich daar ook iets anders in dat bewustzijn; er opent zich dan ook een nieuw veld, een nieuw wijsheidsaspect in die mens in dat bewustzijnsveld vanuit een op kunnen nemen van nieuwe kennis in deze tijd.”

  Het is dan heel erg mooi dat je die oude wijsheid in een nieuw licht, van Nu, kunt zien en er uiteindelijk iets mee kan doen.

  Liefs Anne

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in