kracht van kwetsbaarheid

Alles wat zich in je leven bevindt draagt een boodschap voor je. De natuur spreekt tot je in de wolken of in de dieren op je pad. Iedereen kent ook het fenomeen van kaartleggen of koffiedik kijken. Ook cijfers dragen een duidelijke boodschap, de welbekende kunst van de numerologie of de veelvuldige terugkerende gelijke cijfers op de klok. De graancirkels en alle symbolen zoals pentagram, kruis, cirkel, vierkant…….. De buitenwereld spreekt constant met ons.

IMG_20150802_200921572_HDR

In deze wolken zit een wezen en een vlinder verscholen en een regenboog. De kwaliteit is misschien niet zo schitterend want de foto is met mijn gsm gemaakt.

HET VOORDEEL VAN BEELDEN

Beelden hebben het voordeel dat zij het ego omzeilen. Het rationeel denken kan niet overweg met de subtiele werelden en dimensie die verscholen liggen achter elk beeld. De wereld van de beelden of van visualisatie zijn zeer krachtig en hebben zeker een impact op je fysieke realiteit.

Wanneer ik een healing doe krijg ik ook altijd een beeld door. Het beeld van gisteren vond ik zo welsprekend voor velen dat ik het hier graag deel.

Zielebeeld: Je staat met beide voeten op het wiel en houdt je vingers rond het wiel geklemd. Je lacht maar als het wiel draait, draait het over je vingers en worden die verpletterd en huil jij telkens.
OEFENING: een oefening die je gemakkelijk zelf kan doen is “in” dat verhaal gaan. Beeld je in dat jij op dat wiel staat en voel wat het doet als het je vingers verpletterd. Wat zou je dan doen, wat zou een mogelijke oplossing zijn? Wat denk je dat de boodschap hier kan zijn? Wees creatief in hoe je het beeld kan bijsturen. Het is een heel verrijkende oefening die je helpt om op fijnstoffelijk niveau te functioneren. Wat verder geef ik je dan de uitleg van dit beeld die bij mij binnenkwam.

AAN ELKE FYSIEKE SCHEPPING GAAT EEN GEDACHTE VOORAF

Het met beelden aan de slag gaan is een zeer krachtig tool en het is een vorm van healing. Wanneer je aan de slag gaat met situatie beelden ben je aan het scheppen. Aan elke materiële schepping gaat een gedachte aan vooraf. Een gedachte is fijnstoffelijk. Het fijnstoffelijke is eerst en vult zich dan met materie. Dat is hoe je kan manifesteren.

Wanneer je dus een probleem hebt en je wil duidelijkheid of een oplossing manifesteren dan is het met een situtautie beeld werken even reëel als met hamer en beitel aan de slag te gaan. Voorbeeld ik kreeg eens een beeld van een persoon die zich in een veilige, doorzichtige koker bevond waardoor ze geen verbinding maakte met het leven. Toen ik er een deur in maakte stroomden bij die dame de tranen. Of bij iemand anders zag ik een mes in de rug en kon ik het eruit trekken en voelde die jongen zich plots vrij en licht.

Heel veel mensen zeggen: maar ik kan niet visualiseren en ze klappen al dicht. Wees creatief, je bent een schepper en voor ALLES is een oplossing. Heb je orakelkaarten neem dan een kaart en dat is je beeld om mee te starten. Geen orakelkaarten neem dan een sprookjesboek en ga aan de slag met dat beeld of een woord dat je aandacht trek. Laat je in elk geval niet van de wijs brengen door je weerbarstige persoonlijkheid die zo graag de controle houdt en bij het oude vertrouwde wil blijven.

UITLEG VAN HET ZIELEBEELD

Er is eerst een vertrouwen en nieuwsgierigheid (het lachen). Echter pijnlijke levenservaringen zorgen ervoor dat het lachen je vergaat (het wiel dat over je vingers draait). Het feit dat je telkens weer je vingers laat verpletteren toont dat je niet luistert naar je gevoel. Je hebt pijn maar je blijft alles op dezelfde wijze doen. Op den duur vergaat het lachen je en verlies je je vertrouwen in jezelf en in het leven. Dit beeld helpt je bewust te maken van het feit dat het de bedoeling is dat jij keuzes maakt en daarnaar handelt. Eerst leer je kijken wat een situatie met jou doet. Het doet pijn, ok dwz dat je beter je creatieve geest aanwend om de dingen anders te doen. Je kan bv bedenken om ipv je vast te klampen aan het wiel je het wiel aan de wielspaken kan omarmen. Dat zal ook minder krampachtig zijn en voor meer comfort zorgen. Er zijn altijd meerdere mogelijkheden mogelijk om in een situatie bij te sturen. Je kan niet grootst genoeg denken wanneer je met beelden werkt. Met beelden werken is het je begeven in de Harry Potter wereld waarin magie de enige constante is.

Je kan meer dan je denkt, want je bent een schepper? Geloof je me niet?

Aan jou dan om nu aan de slag te gaan.

2 REACTIES

 1. Begrijp ik het nou juist als ik stel dat als ik dus iets als een probleem ervaar dan ben ik al aan het scheppen geweest?

  Ik schep zelf (als ziel zijnde) maar even gelijk het juiste antwoord.

  Ja, natuurlijk.

  M.a.w. ik kan iets dat al als probleem ervaren wordt met een creatieve geest veranderen tot dat het niet meer als probleem voelt.

  Of ik kan kijken waarom ik iets als probleem ervaar.

  M.a.w. waarom ik al iets als een probleem geschapen heb.

  Over schapen gesproken, ik word toch zo chagrijnig van al dat jonge spul in de wei.

  Maak ik geen probleem van natuurlijk.

  Mijn hemel, wat schep ik toch weer allemaal.

  Waarschijnlijk vroeger als jonge ziel me niet kunnen uiten.

  Ook geen probleem.

  Ik schep er gewoon op los.

  Ach dan scheep ik een ander maar ergens mee op.

  We zijn toch allen 1.

  Moet dat artikel over alcohol nog lezen.

 2. op de foto staan chemtrails de regenboog die je ziet staat in relatie tot de chemtrails zou zeggen een slecht gekozen foto.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in