DELEN
relaties

door Nicole Costerus – www.nicolecosterus.nl

“Stop in relatie(s) met naar buiten te grijpen
en start met naar binnen te geven”

Opnieuw een nacht van helderheid en niet kunnen slapen door alle energie die door mijn lijf giert…. Ik wil al een tijdje met 500 mensen Ohms zingen en je eigen klanken vanuit je intuïtie maken … een soort “mega meditatie klanksessie” en deze nacht zag ik het hele evenement voor me…
Het gevoel dat dit evenement mij geeft is als een vulkaanuitbarsting van resonantie, enthousiasme, inspiratie, vrolijkheid, diepgang, verrijking en opening. Ik voel zoveel vruchtbare grond.. Ik ervaar het als een opening die ik nog niet ken.. een sneak preview in een volgend level… En dat gevoel herken ik van een ervaring eerder die week..

Wat ik graag zou willen in een partner en relatie

Tijdens die ervaring werd mij helder wat ik graag zou willen in een partner en in een relatie.. ik kon precies ervaren hoe het voelde als mijn partner niet bang is voor zijn gevoelens, zijn ware gezicht durft te laten zien, zijn spontane zelf is in ieder moment en zich laat bewegen door hoe het leven hem beweegt. Hoe gevarieerd hij er dan uit ziet door al die verschillende bewegingen die doorkomen… wauw! Zo mooi!
Ik voelde hoe het zou zijn als mijn partner niet bang is om alle regels en gewoontes overboord te gooien en te onderzoeken en ontdekken hoe het leven en relatie er dan uitzien. En ik droomde al helemaal weg over het idee hoe seksualiteit en intimiteit er dan uit zien… zo nieuw, verrassend, vol vertrouwen, vrij en super spannend…Ik ervaarde hoe het zou zijn als mijn partner dezelfde basishouding heeft in het leven… dezelfde grondtoon…
En hoe fijn het voor mij is om daarin gelijkwaardigheid te ervaren en in ieder geval niet verder te zijn dan de ander hierin. En ik zag hoe ik alles wat ik mooi vond aan de ander, zelf ook echt moeiteloos kon doen.

 Sneak previews van het leven

Ik heb eerder ervaren dat het leven je sneak previews geeft voordat er een grote transformatie of verandering plaatsvindt in je leven. Dus als er bijvoorbeeld een nieuw soort relatie op je pad komt, dat er eerst een trailer of een voorstukje komt voor de nieuwe film.

Behoeftigheid, angsten en onzekerheden

Nu ik deze sneak preview had gehad sloeg de angst mij om de keel… Want als hij zo voor me staat, kan ik hem dan wel vrij laten bewegen of wil ik hem dan vast pinnen aan de grond en nooit meer loslaten?
Als het leven hem weg beweegt kan ik dan gefocust blijven op mijn eigen vreugde, mijn eigen enthousiasme en mijn eigen beweging of wil ik als een bloedzuiger meeliften op z’n arm?
En als hij dan weer voor mijn neus zou staan kan ik zelf dan wel gefocust blijven op mijn eigen bewegingen en eigen flow?

“Herken jij ook dat als je liefde jou een goed gevoel geeft of als je samen iets moois hebt gedeeld dat iets in jou er dan meer van wilt? Dat je hem dan zou willen najagen omdat je denkt dat hij jou dat gevoel geeft? Dat je van hem zou willen eisen om jou hierin te vervullen?”

Tja en dan begin je dus te tappen uit iemand anders potje, uit iemand anders Bron. Dan heb je het idee dat de ander jou iets moet geven wat je jezelf niet kunt geven..

Ik weet al hoe het afloopt als ik dat pad neem en dat is dus een pad dat niet meer bij me past. Bij jou?

Ik gaf dus alle angsten en onzekerheden de toestemming om mij helemaal te “nemen”. Ik liet alle behoeftigheid mij verslinden… en heb een week lang af en aan liggen shaken als een rietje van alle zooi die vrij kwam…
Elke keer als ik mezelf voelde “grijpen naar buiten toe” zei iets in mij… STOP!.. en dan bracht ik opnieuw de aandacht naar mijn lichaam om alles te verwelkomen wat op wilde komen….

Een week later komt die sneak preview van mijn magische evenement met 500 mensen voorbij en ik realiseer mij iets heel moois:
Het gevoel wat dit evenement mij geeft is precies hetzelfde gevoel dat het beeld van mijn droompartner mij geeft.
En ik heb mijn droompartner hier niet bij me. Ik heb hem dus niet nodig gehad om dit gevoel te kunnen krijgen.. en toen was de cirkel rond..

“Welk gevoel zoek jij bij je partner?
Of wat verlang je van hem dat hij jou geeft?
Hoe zou je dit jezelf kunnen geven?
Of wat zou je voor jezelf kunnen doen om hetzelfde gevoel te ervaren?”

Heb je geen flauw idee?
Ik zeg dan gewoon tegen het leven:
“Ik heb geen flauw idee hoe ik dit voor mekaar ga krijgen, maar dit is wat ik graag wil… show me the way!”
Laat het hoe, wat, wanneer en met wie los en volg dan de broodkruimeltjes van resonantie op m’n pad.

Ik kan niet wachten

Ik heb helder wat ik graag wil in een partner en in een relatie. En wil volledig vertrouwen dat het leven het hoe, wat, wanneer en met wie regelt.
Dat betekent dat ik mijn droompartner niet ga najagen. Hoeveel liefde ik ook denk dat hij mij kan geven, hoeveel vernieuwing, vrijheid en verbondenheid er ook tussen ons zal zijn en hoeveel vruchtbare grond ik ook voel.
Ik ga hem niet vastpinnen aan de grond als hij voor me staat..
En laat hem weer gaan als hij weggaat, omdat dat is hoe ik in een relatie wil staan… verbonden vanuit vrijheid.. beiden vrij om te bewegen zoals het leven wil bewegen..relatiekoorden-relaties

En dat betekent ook..

Dat ik volledig open blijf staan voor het leven en de bewegingen die ik voel. Dat ik mezelf niet meer ga remmen als ik een beweging voel die “men” misschien gek vind of “niet netjes”.
Dat ik mijn focus houdt op mijn eigen flow.
Dat ik me blijf openen voor mijn angsten, onzekerheden en behoeftigheid en van daaruit zo min mogelijk actie onderneem. En als ik daar vanuit wel iets doe, ik het zie, mezelf stop en vooral ook lief blijf voor mezelf, mezelf niet de kop insla en er misschien zelfs een beetje om kan lachen.. 🙂
Het betekent dat ik volledig blijf tappen uit mijn eigen potje, en vanuit mijn eigen bron en mij laat verrassen met wie, hoe en wanneer dit gaat ontvouwen.

Maar als dit de sneak preview was voor een nieuwe relatie kan ik niet wachten tot de nieuwe film begint!

Liefs
Nicole

1 REACTIE

  1. Relaties, het zegt mij geheel niets.

    Lijkt mij een gevalletje; pappie, mammie.

    Okay, ik heb een relatie met mijn schoenen.

    Die zitten namelijk heerlijk.

    Maar in bed doe ik ze uit dus echt partners zijn we niet en veel te delen hebben we niet echt maar ze zijn me wel trouw al ga ik wel eens vreemd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in