In het kort
De feiten: Dean Radin, hoofdwetenschapper aan het Institute of Noetic Sciences, heeft een boek gepubliceerd genaamd ‘Real Magic’. Het krijgt lof van meerdere wetenschappers, waaronder Nobelprijswinnaars.

Om over na te denken: Ondanks het feit dat gecontroleerde wetenschappelijke experimenten significante resultaten hebben, wordt dit soort onderzoek nog steeds gezien als pseudowetenschap door de meeste academici, omdat het simpelweg ingaat tegen wat ze geleerd is te geloven.

Bestaat magie echt? Het ligt eraan hoe je het definieert, maar ja, ik geloof dat ‘magie’ zonder twijfel bestaat, en ik ben duidelijk niet de enige. Gevallen van ‘buitengewone’ krachten en ‘magie’ van allerlei soorten komen voor door de hele geschiedenis en bijna alle culturen – in ieder geval tot religie werd uitgevonden en deze onderwerpen onder het domein van het ‘duivelse’ werd gestopt.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Voorstanders van wat we nu ‘magie’ noemen, vind je in bijna alle antieke literatuur van over de hele wereld, van de Veda-teksten en de yoga sutra’s helemaal tot aan Moses, Jezus, Milarepa en Mohammed. Donald Lopez Jr., professor in Boeddhistische en Tibetaanse Studies aan de University of Michigan, geeft een fantastisch voorbeeld door de Boeddha te beschrijven:

“Dankzij deze verlichting dacht men dat hij allerlei soorten buitengewone krachten bezat, zoals volledige kennis van zijn eigen vorige levens en die van andere wezens, het vermogen om andermans gedachten te weten, het vermogen zichzelf te dupliceren, het vermogen op te stijgen en tegelijkertijd vuur en water uit zijn lichaam te schieten. Hoewel hij nirwana betrad toen hij 81 was, had hij “voor een eon of tot het einde van het eon” kunnen leven, als men hem had gevraagd dat te doen.”

Het waanzinnige is dat er ook veel moderne voorbeelden zijn, maar dat die vooral komen uit geheime overheidsprogramma’s. In 2016 las ik nog een artikel met veel bronnen over meerder voorbeelden uit een CIA-document, waarin werd bevestigd dat er mensen met ‘speciale vermogens’ bestaan die ‘onmogelijke’ dingen kunnen doen.

‘Real Magic’

Het boek ‘Real Magic’, dat onlangs werd uitgegeven door de hoofdwetenschapper van het Institute of Noetic Sciences, Dean Radin, heeft positieve reviews gekregen. Het grote uitgangspunt is het idee dat er in ieder mens een verborgen kracht huist, een kracht dit is verbonden aan ons bewustzijn, een kracht die fenomenen zoals psychokinese, beschouwen op afstand en helderziendheid niet alleen mogelijk maakt, maar zo aanwezig is dat het misschien op een dag een normaal deel van ons leven uitmaakt. Het boek geeft de visie van magie op wetenschappelijke basis en legt uit waarom magie een sleutelrol zal spelen in de toekomst van de wetenschap.

Dit valt binnen het onderzoeksgebied genaamd ‘immateriële wetenschap’. Nikola Tesla was een groot voorstander van dit veld; hij zei ooit dat de dag waarop de mensheid dit onderwerp begint te onderzoeker, de dag is dat de menselijke beschaving exponentieel vooruit zal gaan.

Geen ‘pseudowetenschap’

Dr. Carl Jung zei ooit, “Ik zal me niet scharen bij de modieuze stommiteit dat alles wat ik niet uit kan leggen bedrog is”. Dat is iets dat we eigenlijk allemaal in gedachten moeten houden als we kijken naar deze of andere beweringen die niet passen in onze huidige manier van zien.

De hoeveelheid aan statistisch significante resultaten als het aankomt op deze kant van de werkelijkheid, vaak ook “parapsychologie” genoemd, is enorm. We hebben het over honderden, zo niet duizenden onderzoeken die wereldwijd en door decennia heen zijn uitgevoerd.

“Er lijkt een diepe zorg te bestaan dat het hele veld wordt besmeurd door een fenomeen te bestuderen dat bezoedeld is door een associatie met bijgeloof, spiritualisme en magie. Het lijkt soms belangrijker ons te beschermen tegen deze mogelijkheid dan om wetenschappelijke verkenning aan te moedigen of academische vrijheid te beschermen. Maar dit zou wel eens kunnen veranderen.” – Cassandra Vieten, PhD en President/CEO van het Institute of Noetic Sciences

Veel van de statistische resultaten voor parapsychologie zijn even sterk, en soms zelfs significanter, dan veel van de resultaten die we zijn bij de harde wetenschappen, zoals natuurkunde en werktuigbouwkunde. Het Amerikaanse Ministerie van Defensie heeft gesteld dat de resultaten in dit gebied een duidelijk teken zijn dat deze fenomenen echt zijn, ondanks het feit dat we ze nog niet helemaal kunnen uitleggen. In 1999 publiceerde een professor in de statistiek al een paper waarin hij aantoont dat de resultaten uit de parapsychologie en de verbinding tussen de geest en het lichaam veel sterker zijn dan de resultaten tellen als goedkeuring voor een aantal van onze medicijnen. Dat onderzoek werd gedaan door Dr. Jessica Utts, professor in de statistiek in Californië, die het volgende zei over Radins boek:

“Real Magic laat de beperkingen van de 20e -eeuwse wetenschap zien en stelt een volledigere aanpak voor, waarin ook ruimte is voor ideeën die al eeuwenlang worden geassocieerd met magie. Met een mix van geschiedenis, humor en plausibele hypotheses illustreert Dean Radin dat er een duizelingwekkende hoeveelheid bewijs bestaat voor een bredere kijk op de wetenschap, die meer hoop voor de toekomst van de mensheid biedt.”

En uit een andere recensie:
“Een uitdagend boek. De auteur maakt een overtuigende zaak voor de realiteit en significantie van magie.” – Brian Josephson, Nobelprijswinnaar in de Natuurkunde en Emiritus Professor in Natuurkunde aan de University of Cambridge

Vandaag de dag komen er honderden wetenschappers samen om te benadrukken dat de materie niet de enige werkelijkheid is. Ze hebben een manifest opgesteld, dat voor iedereen beschikbaar is en ondertussen al een paar jaar loopt.

“Sommige wetenschappers zijn ervan overtuigd dat we al weten wat wel en niet mogelijk is. Maar de waarheid is dat wetenschap nog in de kinderschoenen staat. Om ons begrip te doen groeien, moeten we gewaagde reizen maken in domeinen die anderen aanzien als ketterij, zoals esoterische legendes over magie die duizenden jaren hebben overleefd. Dat is wat Dean Radin probeert te doen met Real Magic. Naar mijn mening slaagt het erin om nieuwe paden in te slaan. Het lezen meer dan de moeite waard.” – Kary Mullis PhD, Nobelprijswinnaar Scheikunde

Bekijk op bol.com

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

2 REACTIES

  1. Magie = Natuurlijk. Biologisch = natuurlijk. Bovennatuurlijk = natuurlijk. Helder ‘zien’, helder voelen, helder ruiken, helder horen, helder ‘zijn’, helder ervaren, etc. etc

    De mens blijft in en vanuit al de eeuwenoude aangeleerde en gekopieerde beperkingen de onwetendheid voeden en blijft daarmee datgene wat wij als Goddelijke NATUURLIJKE wezens zijn wegstoppen. Het mag niet bestaan. Wat we binnen het gekopieerde als bovennatuurlijk en/of als magisch ervaren is onze natuurlijke staat van ‘zijn’. Magie is niks meer of niks minder dan WAT wij ‘zijn’, altijd al ‘zijn’ geweest en altijd zullen ‘zijn’.

    Real magic? Bestaat er ook onechte magie dan? Want zodra men real magic weer gaat accepteren als een iets, dan knallen we weer de dualiteit in en dat is wederom voeding voor de onwetendheid.

    Om even de simpelheid in te duiken: de nietzosupermarkt verkoopt biologische voeding en dat ligt naast “normale” voeding die chemisch en/of genetisch gemanipuleerd is, zelfs op zo’n manier dat er bijna geen voedingsstoffen meer in zitten, is dat n.o.r.m.a.a.l? Of gaan we daarmee al voorbij aan de gedachte dat er mensen bestaan die bovennatuurlijk en/of magisch zijn of eigenlijk heel natuurlijk? Heel gewoon? Heel normaal? Alleen is 99,9% van de wereldbevolking dat vergeten…

  2. Zij die niet (innerlijk willen/durven/kunnen) weten willen weten (begrijpen met t hoofd)… weet ik uit eigen ervaring
    Hartegroet ❤ ira

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in