De voordelen van het trainen van je bekkenbodemspieren zijn immens, vooral als het gaat om zwangerschap. Maar wat de meeste mensen niet weten is dat het ze kan helpen tot een orgasme te komen, individueel en met een partner.Te veel van ons, inclusief mannen, begrijpen nog steeds niet hoe ons lichaam werkt. Door op deze manier onszelf lief te hebben, stimuleer je een diepe verbinding met jezelf en met anderen.

Ik ben op een zoektocht om steeds meer verbonden te raken met mijn lichaam en vrouwelijke energie, in de hoop dat ik uiteindelijk die onuitputtelijke bron van eigenliefde kan bereiken.

Ik besloot dat als het echt waar is dat ‘mijn lichaam een tempel is’, dat ik dan zeker wilde zijn dat ik het zo goed mogelijk onderhield. Voordat ik mijn oordeel liet beïnvloeden als het gaat om mezelf uitdrukken via emoties of handelingen, wilde ik zeker weten dat ik volledig geaard was in wie ik ben op fysiek, mentaal en seksueel vlak. En dat laatste verkennen we maar zelden.

Daarom raakte ik natuurlijk geïnteresseerd in het Yoni Ei. Yoni is Sanskriet voor ‘heilige ruimte’ of ‘heilige baarmoeder’.

Deze zware stenen helpen vrouwen zich af te stemmen op hun seksuele organen en energie. Wat mij het perfecte hulpmiddel leek voor mijn reis naar eigenliefde. Je kunt spelen met het type steen dat je het fijnst vindt, want er zijn veel opties beschikbaar., maar in lijn met het thema van eigenliefde, koos ik voor Rozenkwarts.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

bekkenbodemspieren- yoni ei rozenkwarts

Van rozenkwarts wordt ook wel gezegd dat het de steen van de universele liefde is en dat het vertrouwen en harmonie in relaties versterkt, en ook onvoorwaardelijke liefde voortbrengt. Het helpt het hart te zuiveren en beschermt tegen negativiteit. Het helpt je zelfs zelfvertrouwen en eigenwaarde te ontwikkelen, wat volgens mij onmisbaar is als we onszelf willen liefhebben.

Dus welke spieren helpt dit Yoni Ei te activeren? Je bekkenbodemspieren, natuurlijk!

De bekkenbodemspieren zitten in zowel mannen als in vrouwen en bevinden zich tussen onze benen. Ze lopen van het schaambeen tot aan de onderkant van de ruggengraat in de rug. Met hun draagdoekvorm houden ze onze organen in de bekken op hun plek, zoals de baarmoeder, vagina, darm en blaas.

bekkenbodemspier

Wat maakt dit uit?

Fysiotherapeut Julia Di Paolo raadt vrouwen aan om een bekkenbodemspierfysio te bezoeken, omdat dit ze kan helpen ‘de integriteit van de spieren te bewaken tijdens zwangerschap’. Ook beveelt ze oefeningen aan die je tijdens je zwangerschap kunt beoefenen om je spieren te helpen en postnataal sneller kunt herstellen in het geval van een diastase.

In haar artikel ‘5 redenen om een bekkenbodemspiertherapeut te bezoeken’, benadrukt Julia het belang van preventie, en zegt ze dat hoewel kegel oefeningen geweldig zijn, veel vrouwen ze niet genoeg doen of ze verkeerd doen, wat een bestaande toestand juist erger kan maken.

Dit is hoe je ze goed doet:

  • – Om te voelen welke spieren je laat werken, kun je proberen te stoppen met urineren terwijl je al plast. Dat is het gebied waar je je op wilt richten tijdens Kegeloefeningen
  • – Doe alsof je een steentje probeert vast te klemmen met je vagina.
  • – Gebruik een handspiegel voor als je je kegeloefeningen doet. Doe je ze goed, dan trekt je perineum met elke aanspanning samen, oftewel het gebied tussen je vagina en je anus.
  • Idealiter houd je elke aanspanning 10 seconden aan, maar dat is in het begin niet zo makkelijk. Begin met ten minste vier of vijf aanspanningen van 2 seconden, voor twee of drie keer per dag. Verleng je aanspanning iedere week.

Hier vind je meer voorbeelden: https://powerflowyoga.nl/basic-yoga/kegel-oefeningen-bekkenbodem/

Kan een sterkere bekkenbodemspier echt mijn orgasme versterken?

bekkenbodemspierenJa. Zoals seksuele gezondheidsdeskundige Jennifer R. Berman uitlegt, ‘helpt het versterken van je bekkenbodem je om een betere grip om zijn penis te hebben, waardoor er meer oppervlaktecontact ontstaat tussen je vagina en zijn lid. En het kan de sensatie versterken, omdat die sterke spieren vol zitten met bloed, wat de zenuwuiteinden dichter naar het oppervlak brengt.’

Het versterken van je bekkenbodemspieren zorgt niet alleen voor meer seksueel plezier voor jou en je partner, het verhoogt ook de intensiteit van een orgasme via masturbatie.

Niki McGloster beschrijft haar ervaring na slechts vier dagen consistent haar kegeloefeningen te doen:

“Op dag vier schoot mijn tilkracht naar een score van 56 procent, en ik vond dat ik klaar was om de theorie te testen dat een sterkere vagina leidt tot een sterker orgasme.

Ik ben dol op masturberen, dus laten we maar zeggen dat ik ernaar uitkeek om met deze ervaring aan de slag te gaan. Ik wist meteen dat deze specifieke climax anders voelde. Ik was gevoeliger en voelde daar beneden een krachtigere verstrakking.”

Verbinding

Als je beter bent afgestemd op je lichaam, je seksuele energie en je feminiene zelf, en je actief werkt aan het verbeteren van die verbinding, dan leidt dat vanzelf tot meer kansen om jezelf een verhoogd orgasme te laten bereiken.

Oefenen met een yoni ei helpt je om dit geweldige pad der verbinding tussen jou en je vagina te bewandelen. Je kunt trauma’s uit je verleden oplossen door simpelweg aanwezig en actief te zijn in je beoefening van eigenliefde.

“Mij en mijn lichaam zijn allerlei ‘dingen’ overkomen; verkrachting, misbruik, seksueel misbruik, vijf fantastische natuurlijke geboortes. Wat ik haal uit mijn ei-oefeningen is verbinding.

Verbinding en een onthulling van een diepe waarheid; het heeft ‘bepaalde dingen’ losgemaakt en onthuld die verborgen lagen weggestopt: verdriet, angst, schaamte en schuldgevoel. Nu maak ik deze dingen los en beweeg ik ze, verschuif ik het van de plaatsen waar het vast zat en maak ik die plaatsen vrij voor nieuwe groei en potentie.” – Mikayla

Ik raad je aan dit een wekelijks ritueel te maken voor jou en je lichaam. Het is een heilige tijd voor jou, en hoewel het veel fysieke voordelen heeft, zul je een emotionele piek ervaren in hoe je voor jezelf zorgt.

Voordat je je Yoni Ei gebruikt

Hieronder vind je informatie over hoe je voor je yoni ei zorgt en manieren om met je ei te oefenen en het te gebruiken. (En hier kun je ze online bestellen, trouwens.)

Van tevoren

Het is belangrijk dat je je ei wast voordat je deze gebruikt. Je kunt het ei simpelweg wassen met een milde organische zeep. Kook daarna wat water en laat het 4 minuten afkoelen (pas op! Je ei kan barsten als je het in kokend water legt!). Plaats het ei na 4 minuten in het warme water. Laat het ei daar 10-15 minuten liggen om het te steriliseren. Haal het ei vervolgens voorzichtig met een lepel uit het water en laat het afkoelen voordat je het gebruikt.

Onze aanbevelingen

Om op een spiritueler niveau te werken met je yoni ei, raden we het volgende aan. De yoni eieren zijn gemaakt van kristal. Kristal heeft een krachtige vibratie en energie en kan onze intenties en gebeden oppikken en vastleggen. Dat maakt kristal een geweldig materiaal om mee te werken als je je wilt helen op een dieper niveau.

Suggesties over hoe je dat doet

Wees ergens waar je niet gestoord zult worden en houd je ei in je handen. Richt al je energie in het ei en vul het met de intenties die je hebt voor je oefeningen met het ei. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Meer liefde voor jezelf
  • Jezelf van binnenuit helen
  • Je vrouwelijke kracht laten ontwaken

Neem je tijd en doe wat goed voelt voor jou. Het is voor iedereen anders.

Yoni ei

Over yoni eieren – hoe breng je het ei in

Het is belangrijk dat je je ontspannen en ontvankelijk voelt wanneer je je yoni ei inbrengt. Start door het ei op te warmen door deze tegen je vagina te houden. Houd het breedste uiteinde tegen je vagina en richt het smalste uiteinde weg van het lichaam. Haal een paar keer diep adem en laat jezelf één worden met het yoni ei. Laat je gaan en vertrouw op de kracht. Plaats het ei tegen de opening van de vagina en laat het langzaam de weg naar binnen vinden. Forceer het niet, maar laat het gewoon gebeuren.

Als het ei zich in de vagina bevindt, haal dan nog een keer diep adem en ontspan je. Voel de positie en energie en blijf gewoon ademhalen. Als je je klaar voelt, kun je beginnen te experimenteren met je bekkenbodemspieren. Trek de spieren samen om het ei omhoog het vaginakanaal in te trekken. Ontspan de spieren om het ei weer te laten zakken. Laat je adem volgen. Adem in als je je spieren aanspant en adem uit als je ze ontspant. Dit is een goede eerste oefening.

Heb je ooit een yoni ei gebruikt of ken je iemand die ze gebruikt, deel hieronder dan alsjeblieft je ervaringen!

bekijk hier de Yoni eieren van Ziamli op Bol.com

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

1 REACTIE

  1. Mediteren is beter voor je geestelijk en lichamelijke welzijn. Een Yoni ei hoort er niet bij voor mij. Leven in Vrede liefde en licht.