De boodschap om trouw te zijn aan jezelf klinkt steeds vaker en luider in de sessies die ik begeleid. Het wordt mensen vanuit hun Hoger Zelf echt op het hart gedrukt. Waar hooggevoelige mensen een meester zijn in het aanvoelen van en aanpassen aan de ander, wordt duidelijk dat dit ons belemmert in onze groei. Het is tijd dat we goed voor onszelf zorgen en keuzes maken vanuit ons hart.
Dit is een thema waar ik lang mee heb geworsteld. En soms nog. lk hoop van harte dat je de energie, de noodzaak van deze boodschap kunt voelen.

“Het ligt vast aan mij”

Onze intuïtie geeft perfect aan wat wel of niet passend is voor ons. En toch… dat verstand zit danig in de weg. Hoe vaak ik mensen (en mezelf!) heb horen zeggen: “Eigenlijk voelt die vriendschap niet meer fijn”, “Het contact met mijn zus blijft lastig” of “Mijn schoonzus maakt soms kwetsende opmerkingen”. Ze voelen onderhuids dat er iets niet zuiver is in de relatie, maar praten het goed met “Het ligt vast aan mij, ze bedoelt het vast niet zo”. Tót in een sessie de patronen van deze relatie en de intentie van de ander in beeld komen. Hun gevoel dat het niet zuiver is, wordt dan bevestigd.
Velen van ons stuiten al van jongs af aan op weerstand in onze omgeving vanwege ons verhoogde bewustzijn. Onze aanwezigheid, zonder een woord te hebben gezegd, brengt dit al teweeg.

Je hart wijst de weg

In je hart voel je wat de beste keuze is voor jou. Daar ervaar je jouw grootste belang. Het mooie is, dat dit zuivere hartsbelang ook het belang is van het collectief. Zelfs wanneer je de ander teleurstelt. De tijd van je aanpassen, jezelf wegcijferen of contacten behouden voor de lieve vrede, behoort steeds meer tot de verleden tijd. Het trouw zijn aan jezelf wordt des te belangrijker.
Het belang van onze collectieve groei is groot. Wanneer we ons leven leiden in lijn met onze verlangens, dragen we daaraan bij. Hoe kun je dat beter doen dan zonder beperkende overtuigingen, aangeleerde gedachten en opgelegde maatschappelijke normen? Zodat jouw energie, je licht en kracht de wereld in kunnen stromen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Wat betekent dit?

Het is belangrijk om je contacten en bezigheden kritisch onder de loep te nemen. Wellicht heb je al op intuïtief niveau een indruk van wat of wie er niet meer in je leven past. Dit subtiele gevoel negeren we vaak, omdat het ons tot keuzes dwingt waarbij we anderen teleur moeten stellen. Zeker als je gevoelig bent, is dat pijnlijk. Bij mij heeft dit ertoe geleid dat ik jarenlang het belang van de ander boven mijn eigen belang heb gesteld. Lekker veilig, maar er was weinig sprankeling meer in mij.
Wanneer je je energie laat stromen naar mensen en situaties die niet meer passend zijn, zul je na verloop van tijd ervaren dat je vibratie zakt. Zelfs wanneer je niet met deze mensen in contact bent, zijn ze toch aanwezig, in je gedachten. Deze ruimte in ons hoofd mag meer en meer plek maken mag voor fijne gedachten en fijne herinneringen.

belang

“Blijf op je troon”

Evy vertelt dat ze weinig gelijkgestemden ontmoet. Ik voel van meet af aan dat ze een sterk verhoogd bewustzijn heeft, mogelijk met een buitenaardse oorsprong. Ze kijkt anders naar het leven dan de gemiddelde mens en dat maakt haar eenzaam. Net als velen van ons blijft ze pogingen doen om aansluiting te vinden bij de mensen om haar heen. Maar de kloof blijft, met name met familie.
Vanuit het universum komt duidelijk de boodschap binnen dat ze moet blijven zitten op haar troon. Het is van het grootste belang dat ze in haar eigen vibratie blijft en zich niet aanpast aan lage vibraties. Deze woorden, haar ‘troon’, zou ik zelf, als Susanne, nooit gebruiken. Net als Evy vind ik het wat aanmatigend, alsof je jezelf boven de rest stelt. En toch voelde ik het belang ervan en de urgentie waarmee de boodschap doorkwam.
We zijn allemaal gelijkwaardig maar niet gelijk. Het is belangrijk dat je dat van jezelf weet en daar ook naar handelt. Dus niet je aanpassen aan je omgeving als dat niet goed voelt, maar in je eigen sfeer blijven.
Daarmee word je een magneet en zul je mensen aantrekken die bij je eigen vibratie passen.

Contacten veranderen

Natuurlijk is het niet altijd nodig om contacten te verbreken. Het verminderen van het contact in frequentie en duur, kan al een groot verschil maken. Zeker met familieleden is dit vaak een betere optie.
In een moeizame vriendschap is het gemakkelijker om knopen door te hakken. Het is beter dat ieder zijns weegs gaat dan geforceerd je best doen om een vriendschap in stand te houden die zijn langste tijd heeft gehad.

Weet dat je met ieder contact dat je loslaat, ruimte schept voor anderen. Andere vriendschappen worden wellicht intenser. In deze tijd ontstaan talloze nieuwe vriendschappen tussen gelijkgestemden. Mensen vinden elkaar op wonderbaarlijke wijze. Wanneer deze mensen samen komen, verandert de energie in een hoge frequentie.

Boodschap van mijn gids

Hoe belangrijk het universum vindt dat ik trouw blijf aan mezelf en mijn missie vervul, bleek een aantal jaren geleden. Ik werd gevraagd om samen workshops te geven. Omdat de inhoud me aansprak en ook raakvlakken had met mijn werk, ging ik hier op in. Bovendien leek het me leuk om met deze collega samen te werken en wilde ik haar graag helpen. Gaandeweg het gesprek voelde ik subtiel dat deze workshops niet helemaal bij mij pasten, maar mijn enthousiasme nam de overhand.
Na de afspraak stapte ik in mijn auto en voelde een tik op mijn schouder. Ik draaide me met een ruk om en ervoer een stevige aanwezigheid. Tot dit moment had ik nog niet zo duidelijk het contact ervaren met mijn gids. Hij vroeg telepathisch en dringend: “Waar ben je mee bezig?” Ik wist gelijk waar hij op doelde. Deze workshops waren niet waarvoor ik daadwerkelijk op aarde ben en dus niet in het grootste belang van het collectief. Nu moest ik alsnog de ander teleurstellen. Het was een lastige, maar belangrijke les in het volgen van én gehoor geven aan mijn intuïtie. Bovendien doordrong dit me van het feit hoe belangrijk het is om te handelen in het allergrootste belang in plaats van het belang van één iemand of omdat mijn aardse ik het ‘leuk’ vond.

Belang van het collectief

Het universum is consequent in zijn boodschap: het belang van het collectief is groter dan het belang van een individu. Je energieslurpende moeder plezieren door meer bezoekjes te brengen dan goed voelt? Je vriendin aanhoren die al jaren in dezelfde situatie zit en daar geen verandering in brengt? Of bij een partner blijven die zich afhankelijk opstelt, maar bij wie je je niet vrij voelt?
De noodzaak om de balans op te maken en een keuze te maken wordt steeds groter. Weet dat je volledig ondersteund wordt door het universum. Jouw gevoel, je intuïtie leidt je naar de beste keuze, zowel voor jou als het collectief. Het is van het grootste belang dat ieders licht de wereld in en zo een bijdrage te leveren aan het collectieve bewustzijn. Trouw zijn aan jezelf is belangrijker dan ooit.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

5 REACTIES

 1. Mooi Susanne,

  Wat als ik de vriendin ben waar alles langzaam loopt en waar verandering moeizaam verloopt. Een soort van vastzit. Ik heb jaren therapie gedaan. Veel wijsheid vergaard. Moet ik de vriendschappen dan verbreken met mensen voor zij het doen?
  hartegroet,

 2. Dankjewel Susanne ! Ik put veel Liefde en Kracht uit jouw o zo ware en toepasselijke artikelen, waardoor ik weer ‘ gesteund’ verder kan 😉
  Veel Liefs ❤️☀️

 3. Goeie morgen Susanne!
  Zoals zo vaak bij jouw berichten weer precies op het goede moment, dankjewel!
  Niet makkelijk wel bevrijdend…
  Warme groet,
  Wilma

  • Hoi Wilma, wat fijn om te horen dat het artikel op het goede moment komt. Dat is divine timing ✨. De thema’s die in sessies naar voren komen en actueel zijn, communiceer ik via mijn artikelen.
   Het is inderdaad niet gemakkelijk, gun jezelf de tijd om hierin te groeien. Constateer als je achteraf ziet dat je het beter anders had kunnen doen, maar heb er geen oordeel over. Wees mild voor jezelf. Hartegroet, Susanne

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in