verlichting
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Ik heb het geluk dat ik op vele manieren als healer en coach mag helpen het licht te versterken in deze tijden. Het fijne is dat mijn klanten ook al een bepaald niveau bezitten en dat zeker 40 % van hen zelf lichtwerkers zijn:

 • die het nog niet weten/beseffen
 • die het weten maar nog niet durven of weten hoe hun potentieel in de wereld te brengen

De 3 grote struikelblokken

Ik mag zeggen dat ik hoofdzakelijk 3 grote struikelblokken bemerk bij de lichtwerkers in spé. De lichtwerkers die op mijn pad gezet worden, bezitten een potentieel binnen het segment van het kunnen coachen/begeleiden of healen van de medemens.

Struikelblok 1 het gebrek aan overgave.

Als je een goeie lichtwerker wil zijn, is het super belangrijk om je eraan te durven/willen overgeven. Zolang je je job doet vanuit een proberen je boterham te verdienen zal je merken dat het zwaar zal tegenvallen. Lichtwerk is niet iets dat je probeert, het is iets waar je BEWUST ja tegen zegt. Waartegen zeg je bewust ja? Tegen het feit dat je bereidt ben om een kanaal van licht te zijn. Je klemtoon ligt op licht zijn en niet op het proberen te overleven of je boterham te verdienen. Mag je je boterham verdienen met lichtwerkt? JA. Lukt dat? JA . Waarom lukt het dan zovelen niet die toch ook willen helpen of goeddoen?

Een keuze is altijd alles of niks. Als je denkt van ik eet van 2 walletjes zal je op het einde van de rit van niks eten. Zolang je probeert met lichtwerk je boterham te verdienen, werk je met geïnfecteerde energie. Wat bedoel ik daarmee, proberen = gebrek aan vertrouwen en een angstvallige poging om te overleven of jezelf op de kaart te zetten. Lichtwerk is juist de duisternis van de angst bij de ander verlichten en dat kan je maar als je zelf bereidt bent om de duisternis in jezelf los te laten.

De juiste formule voor lichtwerk is:

vreugde + vertrouwen + overgave = lichtwerk = boterham

De foute formule is:

proberen + boterham = lichtwerk = schulden

In het begin heb ik daar natuurlijk ook mee geworsteld. Ik stond een 18 maand aan de ziekenkas of ziektewet zoals ze in Nederland zeggen. Ik “verdiende” met ziek te zijn 800€ per maand maar mijn lening bedraagt 1550€/maand. Het werd voor mij een onhoudbare situatie want mijn spaarcentjes slonken als sneeuw voor de zon. Ik moest dringend knopen doorhakken. Ik wist dat mijn angst het niet zelf te kunnen rooien me ziek hield. In mijn woede en wanhoop slingerde ik volgende boodschap de kosmos in: “kosmos doe met mij wat je wil, wat ik ook bedenk het loopt fout. Ik geef me over, laat maar gebeuren wat moet gebeuren. Ik kies voor mezelf, voor het potentieel in mij aanwezig en leg mijn vertrouwen nu in jouw handen.

Al zovele jaren hoorde ik dat ik een healer was en geloofde ik het niet. Ik besloot te aanvaarden dat ik healers en coaching potentieel had. Ik waagde de sprong en stapte op bij de ziekenkas. Leuk als eenzaat en kluizenaar een praktijk te beginnen en dan nog als healer. In het begin vroeg ik mezelf wel af of ik nu helemaal gek was. Maar ik accepteer de kosmische uitdaging.

Mijn nicht kwam 2 dagen later langs met veel pijn en ik denk ok daar gaan we. Wauw de healing valt goed uit en zij zegt het door aan een vriendin. Drie weken na mijn besluit is de bal aan het rollen. In het begin is er wel de paniek en de onzekerheid, ik verdien zelfs iets minder dan aan de ziekenkas maar het voelt zoveel beter en waardevoller om weer te werken. Ik zet door en krijg lovende feedback. Mijn geloof en vertrouwen in mezelf gaat met grote sprongen vooruit. Telkens ik echter twijfel of bang word, knip, als met een schaar stop de stroom mails en komen geen klanten meer. Ik leerde dus niet meer aan morgen te denken maar in volle overgave te vertrouwen op de kosmos. Ik moest geen klanten zoeken de kosmos weet wie mij nodig heeft. Van waar de klanten blijven komen weet ik niet maar wat ik wel weet is dat telkens ik denk:” ik moet meer of ik moet meer verdienen. “ Knip, alles valt weg.

Vorige jaar kreeg ik een echte test. Ik verzoop in het werk en ik dacht: “ik neem zoveel mogelijk aan want zie eens dat het wat slechter begint te lopen” en ik was zo gek om 6d op 7 drie healingen per dag te doen. Bam, 🙁 ik faalde duidelijk voor deze kosmische test. Ik kreeg een ongeval met de fiets. Een rukwind zwiepte de laaddeur van een vrachtwagen open en ik knalde er keihard op waarbij de rem net onder mijn lies mijn bil binnendrong. Resultaat : naar spoed met een wond van 6 cm en 2 cm diep. Jakkes. Eerst was ik boos: “kosmos wat doe ik nu fout, ik doe toch mijn best, ik kies toch voor mezelf”. Maar eigenlijk wist ik het maar al te goed. Mijn dochter haar commentaar was heel laconiek: “ tja mama ze hebben je geremd en stilgelegd hé”. Ting, ting, ting mijn frank valt natuurlijk. Twee dagen ervoor dacht ik nog:” ho, betaalt verlof zou ik nu goed kunnen gebruiken”. Ik zat er eigenlijk een beetje door maar wou geen rust nemen (+gebrek aan vertrouwen en oogluikend (uit)kijken naar gebrek). Ik kreeg dus rust. Drie weken compleet uitgeteld van de gigantische klap die ik gekregen had. Ik had verlof gekregen, de verzekering heeft echter nog niks uitbetaalt ;-).

Dus als je bereidt bent om ook de lichtsprong te wagen zoals ik deed, is er maar één weg en dat is de weg van overgave, het een kanaal zijn zonder vragen en het vertrouwen op de kosmos. Onthoud dat de kosmos je zuiver zal willen blijven houden en je zal blijven testen. Ik heb mijn lesje geleerd, enkel nog 2 healingen per dag en 5d op 7.

Struikelblok 2 : ik moet zoveel mogelijk waarde meegeven

Heb ik mij ook aan bezondigd. Ik bedacht wat mijn klanten zeker nodig zouden hebben om overtuigd te zijn van het feit dat ik iets deed. Ik begrensde mijn nazorg niet, gaf grote uitgebreide verslagen en in mijn coachingen hield ik me niet aan het afgesproken uurtje maar kreeg de klant een half uur extra. Ik bedacht de klant wil antwoorden, wil tools om mee te werken. Dat klopte voor een deel. Mijn goedbedoelde verslagen, die ik vreselijk vond om te doen en waar ik veel energie instak werden

– bij 30% op gejuich onthaald maar ik kreeg veel vragen errond = veel extra werk en daardoor wat onrust bij de klant.

 • bij 30% riepen ze bijna een depressie op toen ze zagen hoeveel ik bij hen mocht wegen nemen. Ze dachten dat ze er zeer slecht voorstonden = veel extra nazorg omdat er in eerste instantie wat onrust was

 • bij 30% zorgden ze voor afwijzing want ze snapten er niks van en wisten niet hoe ze ermee om moesten = veel extra nazorg en het idee dat ze faalden.

Door teveel te willen geven schoot ik mijn doel voorbij nl verlichting brengen. De verlichting werd een beetje overschaduwd door de onrust. Als healer haal je blokkades weg en dat is wat je te bieden hebt. Probeer dus nooit in te spelen op de noden van de buitenwereld maar wees duidelijk in wat jij te bieden hebt en blijf daarbij. Als healer ben je een kanaal en laat je het gewoon stromen zonder te richten. Wil je uitleg geven dan biedt je coaching aan. Zo zorg je voor een zuivere vorm van verlichting zonder verwarring en blijf jijzelf in je kracht. Dat komt omdat healing je potentieel is en je dus ook gemakkelijk en vlot afgaat, hierdoor blijf je krachtig. Een beetje schoenmaker blijf bij je leest en bepaal voor jezelf heel duidelijk wat je ware potentieel is.

Struikelblok 3 maar er zijn al zoveel lichtwerkers, ik zal nooit werk hebben

Dat dacht ik ook maar weet je. Er zijn klanten die enkel jou nodig hebben en daarom is het belangrijk dat jij je taak wel opneemt. Elke lichtwerker heeft iets unieks te bieden en maak je geen zorgen je hebt echt niet zoveel klanten nodig als je je eigen energie op peil wil blijven houden. Ik aanvaard dus maar 2 healingen en 1 coaching per dag, 5d op 7. Ik heb dus wekelijks maar 15 klanten nodig. In België zijn er 11 miljoen inwoners en Nederland 17 miljoen inwoners. Als 3% daarvan openstaat voor energiewerk dan zijn dat 840 000 mensen : 15 dan hebben we nu al 56000 lichtwerkers nodig. Lieve lichtwerkers waar blijven jullie want er zijn al veel meer dan 3% inwoners wakker en bereidt tot energiewerk.

Zo ik hoop met dit artikel mijn steentje weer bij te dragen aan het versterken van het licht op deze wereld. Ik groei nog elke dag maar dat houdt me niet tegen om nu al te delen wat ik te delen heb :-). Aan alleen die deze tekst lezen: je ziel vraagt je klaar en duidelijk of jij bereidt bent deze incarnatie 100% te aanvaarden, zo ja of je dan bereidt bent een kanaal van licht te zijn. Een ja ik wil proberen zal niet voldoende zijn. Bezin je daarom regelmatig over deze vraag. Licht is 100%, proberen is minder dan 100% dus bevind je je in de zone van duisternis en angst.

Warme groet,

Isabelle Lambrecht

vitaal water
vitaal water
vitaal water

18 REACTIES

 1. Hallo Isabelle,

  En nu even los van wat voor beroep dan ook…. Hoe deed jij dat dan?
  Had je een baan en heb je die opgezegd? Of had je een partner waardoor er inkomen was, maar jij wel je hart kon volgen? Want ik sta voor dezelfde keuze… al dan niet als lichtwerker, dan zal zich vanzelf ontvouwen, maar wel de keuze maken om te doen waar mijn hart ligt, wat goed voor mij en daardoor breng ik energie in de wereld die de wereld dient. Ik ben heel benieuwd naar jouw antwoord.

  Hartelijke groet,
  Sheila

  • hallo sheila, nee meiske ik dop al van 2000 alleen mijn boontjes. Heb al 4x totaal mijn leven mogen omgooien. Op een bepaald moment was ik het zat dat mijn leven vierkant draaide en besloot ik voor mezelf te kiezen. Het is een keus, alles is een keus. Hier kan je een korte levensbeschrijving lezen van mij http://www.zichtbaar.be/isabelle-lambrecht/. Mss begrijp je dan beter. Je kan me ook altijd contacteren voor een coaching of healingsessies

 2. er wordt gesproken over lichtwerkers hub weer een groep in een hokje. iedereen elk persoon mens is een lichtwerker, dus waarom het woord lichtwerker gebruiken, voor mij is iemand die het woord lichtwerker gebruikt als titel, stelt zich boven een ander mens en vindt zichzelf belangrijker dan een ander mens. en zit naar mijn idee in zijn/haar ego. net zo als spiritueel, ieder mens is spiritueel alleen zitten mensen op verschillende trillingsniveau's / frequentie's

  • ja mee eens. Viel me ook op dat het artikel veelal vanuit de mind geschreven is.

   Licht werk is een truckje waar het ego mee aan de haal gaat..om zich bijzonder te vinden, en zo niet hoeven op te lossen, maar juist een nieuw imago te creeren. ik ben hier zelf ook ingetrapt en t kost heel wat jaren om ook dit weer los te laten.. Het ware zelf Is gewoon, en heeft helemaal niks met lichtwerk te maken zoals dit tegenwoordig word gebracht.

   • @ ruurd & steef wat een oordeel ……..alle dingen in de materie hebben een naam, lichtwerker is hier ook niet meer dan een benoeming voor mensen die via energiewerk hun medemens willen helpen. Dit stuk was hoofdzakelijk bedoelt om mensen die zich professioneel willen wagen. Gek dat jullie lazen dat ik me beter voel dan iemand anders? Eventjes wat ongevraagd advies: een oordeel is een worstelstukje in jezelf dat je op iemand anders projecteert. Ik voel me niet bijzonder want elkeen is uniek. Oordeel zorgt er ook voor dat je ter plaatse blijft trappelen. Er is een andere manier om jezelf beter te voelen dan door de ander naar beneden te halen. Je kan jezelf gewoon omhoog halen door acceptatie en waardering. Je gaat met de ander om zoals je met jezelf omgaat.

    Ik heb een talent en daarmee ga ik aan de slag. Dat wil ik graag stimuleren bij anderen.
    Om in deze linksdenkende , analytische maatschappij PROFESSIONEEL aan de slag te gaan met energie is een heel moeilijke stap en ik heb zovele klanten met prachtige gaven die de stap niet durven te zeggen en zich ziekmaken met werk dat hen niet ligt. Voor deze mensen hoofdzakelijk is dit artikel geschreven. Tegelijkertijd hoop ik ook mensen te motiveren om te durven uit te komen in hun dagelijkse leven voor hun hooggevoeligheid (oeps weer een benoeming, vakje, tja dat is nu éénmaal materie). ELke mens is een lichtwezen en elkeen die een handeling doet vanuit zijn hart is een lichtwerker. Maar je hebt nu éénmaal een groep die ermee professioneel aan de slag gaat en die zien zich voor heel wat uitdagingen gesteld.

 3. Dankjewel Isabelle. Of je nu als zelfstandige aan de slag gaat of niet, het begint inderdaad met overgave. Overgave om te komen doen wat je bedoeld bent te doen, en je niet te laten beperken door angst. Als ik die keuze durf te maken, voel ik vanzelf waar en hoe ik het meest dienstbaar kan zijn aan de wereld (zonder daarin aan mezelf voorbij te gaan).

  Ik luister, ik volg. Ook als het moeilijk is, want dan is het een les. Groei voor mijn ziel.

  Fijn dat jullie er allemaal zijn om te helpen verlichten!

  • zo is het may, zelfstandig of niet het principe is hetzelfde maar ik had de laatste weken zoveel mailtje van mensen die willen maar niet durven professioneel te gaan dat ik dacht ok laat ik kijken wie ik kan wakker schudden om de stap te wagen. Lichtwerk zit idd in alle kleine dagdagelijkse dingen maar een professionele activiteit vraagt veel meer moed en inzet net vanwege het subtiele karakter en vanwege het feit dat mensen betalen en daardoor verwachtingen hebben. In het dagdagelijkse leven heb je dat niet dus is er minder angst om te falen.

 4. Lichtwerk kan ook prima zonder je 'werk' ervan te maken, tenzij je dit wil natuurlijk. Je doet dit 'lichtwerk' eerst in jezelf en dat heeft effect op je omgeving.

  • Mee eens Rob!
   Ik heb ook al een paar keer gehoord dat ik een healer zou zijn, zelf heb ik geen flauw idee…
   Toen ik tegen een spiritueel coach zei dat ik niet wist wat mijn zielenpad, mijn echte levensdoel was en later in het gesprek wat ervaringen met hem deelde, zei hij lachend: En jij vraagt je af wat je zielenpad is?"
   Ik: "Euh ja? Ik voel er namelijk helemaal niks voor om professioneel coach of healer te worden. Zou niet eens weten hoe of wat?"
   Niet dat ik zo`n egoïst ben en geen mensen wil helpen, maar het is gewoon helemaal niks voor mij.
   Ik vraag me eerlijk gezegd soms wel eens af of ik meer in me heb wat dat betreft dan ik zelf door heb. Het lijkt er wel op…. Ik zie het niet in ieder geval, haha.
   Een mindfullness therapeut zei ook al ooit: "ik heb veel respect voor je heldervoelendheid!" En was helemaal enthousiast. Ik weet nu nog niet waar de beste man het over had, en had zoiets van, euh overdrijf je niet een beetje? Doe niet zo raar, LOL
   Wat ik daarmee aan wil geven is dat je je 'lichtwerk' in het dagelijks leven denk ik al doet, zonder dat je daar bij stil staat. Tenminste, daar lijkt het mij wel op als ik zie hoe therapeuten en coaches reageren. En soms ook andere mensen…

   Maar mijn liefde en passie ligt bij housemuziek, en ik weet niet hoe ik daarmee aan de slag moet… Word aan gewerkt zullen we maar zeggen 😉

   • Hey Miranda,

    Als je er niets voor voelt om iets als therapeut te doen dan zegt dat genoeg ongeacht wat anderen allemaal wel niet in je zien. Er zit wel een maar in, als je echt eerlijk naar jezelf gaat kijken over wat je wil, je beweeg redenen, waarom je iets niet zou willen en waarom wel. Misschien zit er ook een angst onder of een gevoel van ik weet in godsnaam niet hoe. Onderzoek het.

    Mocht je iets niet helemaal weten volg dan een coaching cursus oid en je merkt vanzelf of het echt niet iets voor je is.

    Zo ook je passie voor housemuziek. Volg een dj of producer cursus ga aan de slag met een programma zoals fruity loops en het wordt je vanzelf duidelijk. Pas als je stappen zet in de richting waarvan je denk dat die het beste bij je past op dit moment kan de kosmos daarop reageren. Dat is mijn idee over hoe ik denk dat het werkt in ieder geval;)

   • Hai Miranda,
    Ongetwijfeld zul je de kwaliteiten hebben die jou aangegeven worden. het gaat als vanzelf bij je. en omdat het nu benoemd wordt, er woorden aan gegeven worden, val je in twijfel.
    Blijf fijn zo doorgaan, dat is JOUW kracht.
    Warme groet,
    Yvonne

   • hallo miranda, ik hoor al 25 jaar dat ik een healer ben maar ik zag het niet in mezelf en ik accepteerde het ook niet. Doch ik heb bv 9 jaar een incassokantoor gerund en ik hoorde vaak van de mensen maar madame dat verwachtte ik nu echt niet van een incassokantoor dat ze luisteren en advies geven. Voor mij is het als ademen, ik doe het spontaan. Pas achteraf heb ik begrepen hoeveel deze job me geleerd heeft over mensen en vastzittende patronen. Mensen voelden zich goed en sterker na een gesprek met me. Voor mij was dat gewoon wat het was. Pas op mijn 44ste accepteerde ik dat ik iets kon en dan is vanzelf vanalles opengesprongen. ALs het in jou zit en je accepteert dat het in jou zit of je accepteert gewoon wie je bent zal openspringen wat in je zit. Het is zinloos het te zoeken. Het begint met acceptatie en je overgeven aan je eigen gevoel een wijsheid en dan kan ontplooien wat in jou aanwezig is, ongeacht wat anderen ook beweren. Je bent er niks mee als de ander respect heeft voor jouw heldervoelendheid en jij niet. Het kan maar actief worden door jezelf, door acceptatie van jezelf. Je passie is housemuziek wel ga er ten volle mee aan de slag. Muziek en klanken zijn een belangrijke manier van healing. Ik heb in elk geval voor mezelf ontdekt dat hoe meer ik aan mezelf werkt hoe meer ik in het moeras verdween. Pas op het moment dat ik stopte met aan mezelf te werken, mezelf in de ogen keek en accepteerde kon naar buiten komen wat AL in mij aanwezig was. Probeer zoveel mogelijk te genieten van wat je doet, dit is de opleiding die het leven je geeft. Je kan geen fouten maken, ik zou dus zeggen dat je goed bezig bent met jouw leven en jouw eigen ritme. Mooi zo en veel succes met je muziek

  • Dat is evident rob, maar dit artikel is geschreven voor die mensen die graag hun soms oppervlakkige, of saaie comfortabele job willen inruilen voor hun passie maar dit niet durven vanwege het zo onzekere en subtiele karakter van energiewerk. Zoals je hier kan lezen roept het heel veel oordeel en weerstand op. Wel als professioneel lichtwerker moet je heel sterk in je schoenen staan om daartegen op te boksen. Iemand kan perfect een lichtwerker zijn terwijl ze caissière is, door haar positieve trilling raakt zij honderden klanten aan, onbewust. Maar er zijn dan mensen zoals ik die bewust aan de slag gaan en er hun professioneel leven aan wijden. De één is niet minder of meer dan de ander, enkel een ander pad. En het is niet evident om met energiewerk professioneel aan de slag te gaan als je idd niet voldoende lichtwerk in jezelf gedaan hebt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie asch
vul je naam in