hasp narcisme
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Zolang je als hooggevoelige geen inzicht hebt in het waarom van je grote invoelvermogen, speelt je gave precies (net-red.) een kat en muis spelletje met je.

Het ene moment is hooggevoeligheid een geschenk

Er zijn die intense momenten van het genieten van die heel eenvoudige dingen: de stilte, een zonsopgang, de kracht van een bos waarin jij kan baden, het genot bij het zien een stralende kindersnoet, de verwondering bij de kracht van de natuur… In die momenten kan jij als het ware oplossen, een je gedragen voelen/weten door het geheel. Voor een niet hsp’er is dit heel abstract en snappen ze niet goed dat je kan opgaan in zulke simpele dingen. Of er zo intens door geraakt worden. Ook kan je voelen wat de ander voelt en zo op de juiste manier ondersteunen.tools-voor-de-hooggevoeligen-hsp

Het ander moment is het een “vloek”.

Dat zijn die momenten dat je als het ware overstelpt wordt door gevoelens/gedachten en emoties, die je niet direct kan thuiswijzen. Je voelt je goed, gaat op boodschap en plots voel jij je triestig of geïrriteerd en als je terug thuiskomt snap je helemaal niet wat de oorzaak was van je plots anders-zijn. Of je bent ergens of bij iemand en je voelt je als een ballon leeglopen, je begint te gapen en valt als het ware zonder energie. Hoe ouder je wordt hoe meer je lichaam een last wordt omdat het snel pijn doet, zonder energie zit of overbelast is en onder spanning staat. Dat zijn allemaal gevolgen van een te open staan of een meer energie oppikken dan jouw eigen energieveld.

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

En wanneer je door inzicht en kennis je balans ontdekt, wordt het een kracht.

 • Je ontdekt dan dat je hooggevoeligheid je helpt om uit een verstikkend keurslijf te stappen die de maatschappij je oplegt. Door je kracht te gebruiken leer je je potentieel te verwezenlijken, te groeien en zo een bijdrage te vormen aan het groter geheel.
 • Als je je hooggevoeligheid accepteert kan je veel sneller bijsturen en voorbij de angst gaan. Je gevoel is een feilloos kompas. Je gevoel laat je stilstaan bij en bewust worden van het grote verschil tussen positiviteit en negativiteit. Beide liggen heel dicht tegen elkaar. Negativiteit is VERSLUIERDE positiviteit en enkel een fijn instrument (hooggevoelig) kan dit verschil ontdekken.
 • Dankzij je hooggevoeligheid is er dat weten, die zekerheid dat er meer is dan negativiteit. Het is je drive in je zoektocht naar de kern van het leven. Daardoor kan jij doorzetten daar waar de niet-hsp’er zal opgeven. Enkel hooggevoeligen kunnen op een bepaald moment volledig opgaan in, of zich overgeven aan het leven. Zolang er angst is, is overgave onmogelijk. Let wel, hooggevoeligheid is een groeiproces van meerdere levens. Elke ziel zal vanaf een bepaalde verworvenheid aan positiviteit, geloof en vertrouwen hooggevoelig worden. Er zijn momenteel heel veel oude zielen op aarde en die zijn hooggevoelig omdat ze in vorige levens voldoende negativiteit konden afleggen.
 • Je hebt respect enkel voor die mensen en dingen die echt en gedragen zijn. De valse afgoden kan jij niet meer dienen. Manipulaties doorprik jij feilloos, zodoende help je enkel de positieve trilling te ondersteunen en te verhogen op aarde.
 • Als hooggevoelige heb jij een lichtere trilling (= minder negativiteit) en kan jij letterlijk je omgeving oplichten. Hoe minder angsten hoe meer licht jij zal kunnen geven. Wanneer je dat bewust stuurt, ben je een healer. Dat is hoe ik en alle andere healers werken. Wij verlichten of brengen licht in de blokkades.
 • De hooggevoelige stelt alles in vraag, zodat hij zeker is dat hij enkel positiviteit ondersteunt. De wijze weet dat medelijden een vals gegeven is en voelt mededogen en acceptatie.tools-voor-de-hooggevoeligen-hsp

Hoe kan je je als hooggevoelige het beste handhaven in deze, in deze vrij negatieve wereld.

Het is belangrijk om een goeie structuur in je leven aan te brengen. Elke ziel is hier op aarde om te groeien, om zich zoveel mogelijk van negativiteit te ontdoen om weer liefde te zijn. En dit vraagt discipline, moed, wilskracht en doorzetting.

 • Het grootste probleem is de overgevoeligheid zolang je je hooggevoeligheid niet omarmt. Om het ideaal kader voor jezelf te scheppen moet je eerst je gevoeligheid accepteren en dat duidelijk communiceren aan de buitenwereld. Ook al reageert de buitenwereld daar negatief, ontkennend of afwijzend op.
 • Weet dat je hier NIET bent om de wereld te redden. Je bent hier om elk spoortje negativiteit dat in JOU leeft, om te zetten naar positiviteit. Negativiteit is de afwezigheid van liefde en zijn dus alle vormen van angst, afwijzing, woede, irritaties,;...
 • Wil je de wereld verbeteren, ga dan aan de slag met jezelf. Een onbewuste hooggevoelige telt voor 2 in het collectief. Hoe verlichter je wordt, hoe meer je doorweegt op het collectief. Op die manier wordt het collectief automatisch lichter en zal de groei voor iedereen op aarde sneller en gemakkelijker verlopen.
 • Luister goed naar je fysieke noden want het is je lichaam die de overbelasting draagt. Heb je snel warm/koud, doe het nodige. Snel hoofdpijn als je niet op gezette tijdstippen eet, doe het nodige. Voel je je niet goed in een ruimte of bij een bepaald persoon, doe het nodige. Als jij het niet doet zal niemand anders het voor jou doen. Wees zo bewust mogelijk.
 • Lees je lichaam. Aan de fysiek kwalen kan je lezen op welke gebieden je nog met negativiteit worstelt.
 • Heb lak aan “beleefdheid” en etiquette, volg je gevoel. Blijf echter altijd correct, eerlijk en vriendelijk en liefst vol liefde.
 • Zorg voor een ruimte (al is het maar een hoekje) of dagelijkse momenten die enkel en volledig voor jou zijn. Hoe meer je in je eigen trilling kan vertoeven hoe beter.
 • Zorg voor regelmatige douches of zeezout baden.
 • Wees geen papegaai die mooie spreuken of boeken napraat. Lees alles bewust, sta erbij stil en voel of het waarheid is. Zorg dat alles wat je zegt en doet, volledig door jezelf gedragen is. Wees authentiek. Is er iets dat nog wringt of neutraal is, laat het dan nog wat. Op het juiste moment zal nieuwe info je weg komen ondersteunen.
 • Durf hulp te vragen, je hoeft de dingen niet alleen te doen. Een klante vroeg me laatst:” healingen doen mensen niet op eigen kracht, jij doet ze”. Dat klopt niet, ik ben maar een kanaal dat jouw ziel op je pad zet. Wanneer je een keuze maakt is het je volste recht om binnen die keuze hulp en advies te vragen. Groei is ALTIJD een uitwisseling, een interactie met de buitenwereld. De toets achteraf is dan wel op jouw eigen kracht. Elke keuze, elke toets is jouw kracht en verantwoordelijkheid.
 • Wees zacht en liefdevol met jezelf, ipv streng en kritisch.
 • Trap niet in de val van medelijden. Er is geen lijden, enkel een groeien naar liefde. Hou je trilling zo hoog en positief mogelijk. Omring je in je woning enkel met positieve dingen die je mooi en leuk vind. Lees positieve boeken en laat horrorfilms links liggen.
 • De natuur is een enorme oplader en zeker de zee. Zorg voor voldoende contact met de natuur, dieren en planten.tools-voor-de-hooggevoeligen-hsp-roos

Wat is negativiteit?

Het is een gemis aan liefde. Zovelen onder ons smachten naar liefde. Maar liefde is alomtegenwoordig. Zolang jij jezelf afwijst zal je nooit liefde ontdekken. Zeg ja tegen jezelf, zeg ja tegen dit leven en je zal je op en in een stroom vol liefde bevinden.

Isabelle Lambrecht    www.isahealing.eu

6 REACTIES

 1. Ik probeer in ieder geval mensen waarbij ik mij
  niet prettig voel niet in mijn leven te laten.
  En ik probeer meer mijzelf te zijn.

 2. "Weet dat je hier NIET bent om de wereld te redden.
  .
  Je bent hier om elk spoortje negativiteit dat in JOU leeft, om te zetten naar positiviteit."
  .
  Zo is het maar net.
  .
  Al heb ik het niet zo op "omzetten naar positiviteit".
  .
  Als de mens of geïncarneerde engel of hooggevoelige inzicht krijgt in het gegeven dat enkel je eigen negatieve kijk/angst op dingen de oorzaak is dat je negativiteit ziet en ervaart in de wereld dan hoeft er niets omgezet te worden.
  .
  Als je eigen negativiteit doorzien/doorleefd is dan zie je dat ieder mens in zijn eigen gecreëerde proces zit.
  .
  Zoals het niet negatief is dat een pasgeborene de boel laat lopen in zijn/haar luier, zo is de bewustzijnstrilling waarin de meeste mensen zich bevinden niet negatief.
  .
  Het is enkel je eigen 'nog laten lopen in de luier' dat getriggerd/beleefd wordt door wat je ziet in die buitenwereld.
  .
  "De hooggevoelige stelt alles in vraag, zodat hij zeker is dat hij enkel positiviteit ondersteunt. De wijze weet dat medelijden een vals gegeven is en voelt mededogen en acceptatie."
  .
  De enige vraag kan dus zijn; wat is de reden dat ik negativiteit ervaar.
  .
  Neen, de wijze voelt geen mededogen en acceptatie.
  .
  De wijze denkt namelijk niet meer.
  .
  Althans dat denk ik.

 3. Lieve marcel, a u b probeer het van je af zetten allemaal.
  De wereld en mensen hebben het zichzelf aangedaan.
  Denk aan jezelf. De wereld draaid gewoon door , ook zonder jou.
  Ga mediteren of zoiets, zodat jou gedachten eens weg zijn van alles.
  Je moet geen pijn hebben joh, probeer ergens van te genieten.
  Het is verspilling van je energie en gedachte.
  Er zijn gerust mooie dingen, kijk naar de natuur , wat een cadeautje wat een schoonheid.
  Sterkte ❤️Hou je taai, liefs Jannie.

  Ik heb inderdaad het idéé dat ik goed om kan gaan met negativiteit.
  Waar ik vroeger van streek raakte , los ik het nu anders op.
  Ik heb vorige week nog iets meegemaakt wat ik goed opgelost heb.
  Ik heb de negatieve uitlatingen van een persoon genegerd, en toen ze andere probeerden
  te beïnvloeden en hun manipuleerden , heb ik ingegrepen.
  Ik heb het met een vriendelijk en op een aardige manier verholpen.
  Want door dat geroddel en achterklap komt die ander in de problemen.
  Ik heb gezegd dat ik er niet aan mee doe en weg loop als er mensen geschaad worden.
  Laat ik nou die zelfde dag een heel leuk presentje krijgen van iemand.
  Ik weet soms niet hoe ik het heb, maar dit is de zoveelste, ik doe niks , ik ben er gewoon.
  Ik heb het nooit makkelijk gehad door mijn hooggevoeligheid ,ik voel veel en dat is niet altijd leuk.
  Gisteren sprak ik iemand aan die ergens werkt. wat er met haar is , ik weet het niet. ze zag er raar
  uit en er straalden iets uit haar wat niet goed is.
  Ik vroeg haar wat er was met haar , ze reageerden geschrokken. maar ze hoeft niet alles aan mij te vertellen natuurlijk. wat ik voelden zat niet goed, en ik denk zeker dat ik weet wat.
  Ja dit zijn dingen die ik vaak heb. ik zeg wel altijd dat ze heel,goed op zichzelf moeten passen, meer kan ik niet doen.
  Maar soms lastig .

  Je leerd er mee om te gaan, en op een gegeven moment zie je het licht.
  En dat maakt mij blij.

  Warme groeten Isabelle , en bedankt.
  Liefs Jannie

 4. En toch voelt het mijn hele leven al alsof ik alle ellende van de wereld op mijn schouders heb.
  En bezwijk eronder, voel zoveel heimwee naar de bron. depressief over hoe de wereld en maatschappij is tot aan het suicidale toe nu.
  Ik heb af en toe wel eens gedacht dat ik een geincarneerde engel ben, maar dat voelt dat weer alsof ik me groter/beter voor doe dan ik ben. en toch… het doet zoveel pijn om hier te zijn, ik hoor hier niet.

  • Ik begrijp je Marcel.
   Ik ben nu met iets bezig en ik voel dat als dit niet lukt, ik niet meer verder kan. Dat het dan klaar is voor mij. Het is zeg maar mijn laatste strohalm. Als het lukt, wordt het iets heel moois, lukt het niet, dan wil ik weg, verdwijnen, oplossen in het niets. Dan kan ik gewoonweg niet meer. Heb zoveel moeilijkheden op mijn pad gehad, en ik kan je verzekeren dat ook ik liefde ben. Ook dat gevoel van de engel 🙂
   Toch vind ik dit een mooi artikel en het klopt ook zeker voor mijn gevoel. Ik heb inderdaad mijn hooggevoeligheid moeten ontdekken en omarmen. En veel los moeten laten en anders gaan benaderen. Alleen mijn pad heeft al zolang geduurd vol donkerte en tegenslagen, die ik overigens niet zo bestempelde terwijl ik erin zat. Nu wel. Meer donkerte en tegenslagen kan ik niet meer verdragen. Nu is het genoeg geweest en wil/wens ik liefde en licht op mijn pad.
   Ik wens dat niet alleen voor mezelf, maar voor iedereen en op dit moment voor jou in het bijzonder. Ook jij verdient het en ik wens je toe dat je de kracht hebt om door te zetten en dat het licht net als hopelijk voor mezelf, ook voor jou gaat verschijnen, gewoon hier op aarde. We zullen hier wel horen zeker, anders waren we er niet?

   Veel liefde en licht, Jeepee

  • Heel herkenbaar Marcel, heb ik zelf zovele jaren mee geworsteld. Ik kan je maar 1 tip geven en dat is acceptatie. Zolang we worstelen, vechten, weerstand kennen voeden we de donkere pool. Onze ziel koos bewust voor de aarde. Ze wist perfect wat zich hier afspeelde en wist 100% dat alles ok was en wij en onze medemensen VOORDEEL hadden met hier te zijn. .probeer uit elke vorm van weerstand te gaan zodat je lichter wordt en je engelenvleugels anderen kunnen aanraken en optillen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in