Hoe kom je erachter of je een oude ziel bent?

Hoe kom je erachter of je een oude ziel bent?

In het algemeen kun je stellen dat we allemaal een oude ziel zijn, maar sommigen van ons zijn hier toch al veel langer dan anderen. Het woord oud is gerelateerd aan tijd. Omdat tijd lineair is en onze zielen eeuwig zijn, is een periode van 10.000 jaar niet meer dan een oogwenk. Volgens Dolores Cannon is het om een oude ziel te worden nodig dat we vele malen incarneren, eerst als levenloze objecten, planten en dieren, voordat we menselijk worden. Dan, als we mensen zijn, moeten we nog steeds vele malen dit proces doorlopen om alle lessen te leren die we nodig hebben. Zij zegt bijvoorbeeld dat we allemaal een luchtmolecule zijn geweest en ook een waterdruppel. Dit hadden we nodig om te leren hoe we als één kunnen samenwerken. Dus, hoe kan je zien of je een oude ziel bent?

Je begrijpt veel van de diepere lessen van het leven.

Voor sommige mensen is het moeilijk om te begrijpen dat de ziel van een kind veel ouder kan zijn dan de ziel van zijn of haar ouders. Voor deze mensen is dit een teken dat hun ziel waarschijnlijk jonger is dan die van jou. Als je begint te begrijpen waarom je in deze 3-dimensionele werkelijkheid blijft incarneren, dan wordt het duidelijk, net zoals in de film Groundhog Day. In deze film wordt Phil iedere dag wakker om te ontdekken dat het nog steeds 3 februari is, net zolang tot hij uitvindt hoe hij zijn in de weg staande ego kan verslaan, zodat hij kan beginnen met het helpen van anderen.

Je staat als oude ziel in contact met je natuurlijke gaven of hebt er een buitengewone belangstelling voor.

Sommige mensen zijn geboren met aangeboren eigenschappen zoals het kunnen helen of paranormale begaafdheden. De waarheid is dat we allemaal deze gaven bezitten, maar een oude ziel is hier meer op afgestemd en is beter in staat om deze gaven toe te passen voor het welzijn van de mensheid. Als je niet over deze gaven beschikt, maar je hebt er wel een grote belangstelling voor, dan is dit het teken dat je ziel probeert deze gaven, die je waarschijnlijk in een vorig leven wel had, weer naar voren te halen.Hans Stolp over Reïncarnatie en Karma

Je wordt spiritueel bewust.

Iedereen bestaat volledig uit energie, maar veel mensen hebben moeite met begrijpen wat dit betekent. Je ziel is alleen maar bewustzijn en liefde. Het heeft een uniek begrip van hoe de matrix wordt uitgespeeld op deze planeet en begrijpt dat alles wat we doen als een collectief, zal helpen om het “ontwaken” van andere te bevorderen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Je begrijpt hoe belangrijk het is om te vergeven.

Sommige mensen zijn oude zielen, maar moeten nog veel leren omdat ze gevangen zitten in hun denkwijze. Ze zijn te koppig of hebben nog niet geleerd hoe belangrijk het is om te vergeven. Door jezelf en anderen te vergeven, wordt alle resterende, storende karma tussen deze mensen opgelost.

Een oude ziel is in staat om voorbij te gaan aan je ego.

Het is bijna onmogelijk voor wie dan ook om 100% voorbij te gaan aan je ego. Maar het alleen al bewust zijn van je ego en hoe het je bewustzijn tegenwerkt, is een zeker teken van de aanwezigheid van een oude ziel. Anderzijds is er helemaal geen ego. Op het punt waarop je terugblikt op je leven, ga je je ego opnieuw ervaren. Dan zul je merken hoe dit het leven anderen en jezelf heeft beïnvloed.

Dit is het moment waarop je waarschijnlijk een zielscontract zult maken in de hoop het ego niet de overhand te laten nemen en je te verzoenen met de ego-gerelateerde kwesties die je in vorige levens hebt meegemaakt.

Een oude ziel hecht weinig of geen waarde aan materiële zaken.

Geld en spullen zijn producten van deze 3D-werkelijkheid en het is heel gemakkelijk om toe te geven aan materialisme, in het bijzonder omdat je permanent wordt blootgesteld aan advertenties, programmering en druk van de mensen om je heen. Een oudere ziel weet dat geld niet bestaat en aan de andere kant dat het belemmerend werkt bij het zijn wie we werkelijk zijn.

De oude ziel zal geld als gereedschap gebruiken om spirituele vooruitgang te bevorderen of het gebruiken om anderen te helpen die minder goed af zijn.

Je begrijpt het concept dat je lichaam niets anders is dan een omhulsel voor je ziel.

Voordat je geboren werd, koos je niet alleen je ouders, maar ook je levensomstandigheden en de uitdagingen die je zullen helpen om je spirituele groei te bewerkstelligen. Het lichaam dat je nu bewoont is niets anders dan een voertuig voor je ziel. Je naam is iets waar je ziel zich op dit moment aan verbindt. Je hebt natuurlijk in andere incarnaties talloze namen gehad en bent zowel man als vrouw geweest. Je naam, titel en dat soort zaken, zijn iets waar vooral het ego zich mee identificeert, want uiteindelijk ben je oneindig bewustzijn en zitten we allemaal in hetzelfde team.Oude ziel

Een oude ziel heeft een speciale band met lang vervlogen tijden.

Heb je ooit een oude film gezien of een kunstwerk uit een bepaalde periode waarbij je een gevoel van herkenning had? Er is een grote kans dat je dan in die periode hebt geleefd en dat dit je kenbaar wordt gemaakt door je cellulaire geheugen (geheugen wat niet alleen in de hersenen huist, maar in de cellen van je hele lichaam en al je organen).

Je hebt een begrip over wat je moet doen om je spirituele vooruitgang af te ronden.

Alleen al door het lezen tot dit punt, bewijst dat je je meer bewust bent dan de meesten. Je hebt een begrip van de Universele Wetten en ook wat je nog te doen staat zoals overeengekomen in je zielscontract. Zelfs als je daar niet helemaal zeker van bent dan zullen je Hogere Zelf en je Gidsen ervoor zorgen dat je in de juiste richting wordt geleid.

Je hebt sterk het gevoel dat de aarde niet je thuis is.

een oude ziel komt van de sterrenHeb je ooit zomaar in de lucht gekeken en dan misschien naar een ster ver weg, zomaar, zonder bepaalde reden? Voel je een speciale band met bepaalde sterrenstelsels zoals de Pleiaden of Orion? Krijg je een ongemakkelijk gevoel bij oorlogen en corruptie en ervaar je het alsof dit soort dingen niet bestonden op de plaats waar je oorspronkelijk vandaan komt?

Ben je misschien een oude ziel die bereid was om hier naar toe te komen, op dit specifieke moment, om te helpen met de ascentie van de aarde? Als je bevestigend kunt antwoorden op al deze vragen, dan is er een grote kans dat je niet oorspronkelijk afkomstig bent van de planeet aarde.

Je bent geneigd om dingen alleen te doen of alleen te zijn.

Deze houding wordt door de maatschappij al snel neerbuigend veroordeeld, maar een oude ziel is alleen maar op zoek naar eerdere fragmenten van zichzelf en zal vaak afstand nemen van jongere zielen die nog veel meer incarnaties nodig hebben. Oude zielen zijn geneigd andere gelijkgestemde mensen uit te kiezen omdat ze zich daarbij op hun gemak voelen en er meer herkenbaarheid is, die ze beiden kunnen benutten om hun spirituele vooruitgang te bevorderen.

Je bent van nature opstandig.

Als je in opstand komt tegen religie, wetten en dat soort dingen, dan is dat een teken dat je oude ziel weet dat de enige ware wetten de Universele Wetten zijn. Terwijl je wel begrip kunt opbrengen voor de logica en intenties van de wet, zal je niet geneigd zijn deze als absolute wet te aanvaarden omdat je weet dat er hogere wetten zijn die bedoeld zijn om je spirituele groei te bevorderen.

Een oude ziel heeft een brandend verlangen naar de waarheid en innerlijke wijsheid.

Als oude ziel kijk je meestal dwars door de leugens heen die je op de mouw zijn gespeld door religie, de politiek en onderwijssystemen. Alhoewel je heel goed begrijpt dat we één zijn met het Universum, wil je hoe dan ook de waarheid boven tafel krijgen en op die manier anderen helpen met hun bewustwordingsproces. Je bent ook altijd op zoek naar kennis op het spirituele-, metafysische- en esoterische vlak. Je zal deze informatie veel gemakkelijker absorberen dan alles wat ze je ooit op school hebben willen laten leren.

Een oude ziel probeert geen andere mensen te domineren.

heilige geestOudere zielen accepteren niet alleen gemakkelijker andere mensen, maar ook omstandigheden. Je keurt bijvoorbeeld de corruptie in de politiek niet goed, maar je begrijpt wel dat deze corruptie ook weer helpt om andere mensen de waarheid te laten zien. Je respecteert de vrije wil van anderen en je zult eerder tact gebruiken dan verbale verzoeken doen aan anderen.

Je voelt een afscheiding tussen jezelf en de “werkelijke” wereld.

Naarmate je het ego en het materialisme achter je laat, zal je merken dat je levensstijl anders wordt. Alhoewel je huidige levensstijl uniek is voor deze incarnatie, schijnt er ook een soort herkenbaarheid te zijn van de richting waarin je gaat.

Je bent nieuwsgierig of je een oude ziel bent of niet.

Veel jonge zielen zouden deze vraag niet eens stellen, omdat dit ze niet interesseert. Alhoewel hetzelfde geldt voor veel oudere zielen maar daarvoor zijn andere redenen. Ze weten immers dat ze  een oude ziel zijn, maar het is toch leuk om een bevestiging te krijgen die overeenkomt met je spirituele ervaringen. Er zijn vele lessen die we hebben geleerd gedurende onze levens, met als eindresultaat de incarnatie waar je nu mee bezig bent.

Al je vorige incarnaties zijn opgeslagen in je cellulaire geheugen en kunnen worden opgeroepen door regressie. Veel van de mensen op deze planeet zijn oudere zielen, maar zijn simpelweg nog niet wakker. Zij hebben nog veel te leren en zullen nog vele reïncarnaties nodig hebben in deze 3D-werkelijkheid. Veel van hen die wakker zijn, zullen doorstromen naar het volgende niveau in bewustzijn. Het is belangrijk om te beseffen dat het geen race is, omdat we uiteindelijk allemáál zullen winnen.

Geniet van iedere milliseconde in deze incarnatie want het is misschien wel de laatste keer dat je een 3 dimensionale werkelijkheid zult meemaken.

Anderen lezen ook:

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

57 REACTIES

 1. Wat je zaait oogst je. Ik heb mijn partner, mijn zielmaatje 3 jaar geleden ontmoet via een reünie van school. We zijn allebei op dezelfde dag geboren, op de zelfde tijd en in de zelfde stad. Hij in het ziekenhuis en ik in een verpleeghuis 100 meter verderop. We zijn allebei opgegroeid in verschillende wijken. We hebben dezelfde middelbare school gevolgd we zaten in hetzelfde jaar maar we kenden elkaar niet. Ieder is zijn eigen weg gegaan hij heeft geen kinderen gekregen ik heb twee dochters gekregen. Drie jaar geleden door een oproep van de reünie (middelbare school) hebben wij elkaar ontmoet. We waren allebei gescheiden en worstelde allebei met dezelfde gevoelens. We zijn samen verder gegaan, begrijpen elkaar zonder woorden en voelen elkaar heel goed aan. We weten onze missie en dat maakt zo krachtig. Onze vaders zijn dit jaar op dezelfde dag 9 februari in de zelfde plaats op een natuurlijke wijze overleden. Zijn vader had vasculaire dementie mijn vader had 1 januari bericht gekregen terminaal was. Allebei opgebaard in het zelfde uitvaart centrum . Heel bijzonder, mensen begrijpen ook hoeveel verdriet we hebben gehad. Hij heeft zijn vader de laatste twee maanden begeleid naar zijn dood. En ik heb mijn vader begeleid tot het einde. Het was heel intensief maar heel bijzonder onze moeders hebben veel steun aan ons. We helpen hun met het verwerken van hun rouw proces. Het is wel gebleken dat wij een oudere ziel hebben dan onze moeders. Het valt niet uit te leggen op die leeftijd van 80 en 87 jaar maar ze voelen wel de kracht die wij uitstralen, het geeft hun kracht om dit laatste stukje van leven door te gaan en om straks in een nieuw leven weer een stapje verder te zijn. Onze vaders hebben het nog druk daar boven maar weten ze zijn heel dicht bij.

 2. Ik heb geen oude ziel, waarschijnlijk. Want ik begrijp helemaal niks van hogere bewustzijn e.d. Maar ik heb autisme (en HSP) en dat zijn nieuwetijdskinderen. En nieuwetijdskinderen hebben een oude ziel (?!)

 3. Ik geloofde ook niet in engelen. Tot ik ze aanriep om een beminde te laten bellen.
  dat gebeurde dezelfde middag .
  Na 3 maanden weer niets gehoord te hebben ,riep ik de engelen weer aan en. oh wonder, weer werd ik s.middags gebeld door deze persoon.
  Mijn geloof in engelen kan nu niet meer stuk.

 4. @ Elles mensen bestaan 80% uit vocht waarom zouden we geen waterdruppel geweest kunnen zijn?
  misschien waren we wel waterdruppels en er staat dat we moesten leren samenwerken en zijn we samen gaan werken met een ander organisme of iets waardoor wij zijn gaan evolueren?
  en een lichaam zonder ziel zou ook geen aura hebben net zoals een druppel water.
  een ziel kan blijkbaar overal ingaan waarom niet een waterdruppel

  • Dit voorbeeld raakte mij enorm en wel om het volgende
   Tijdens een geleide meditatie al 37 jr geleden werd ik mij ervan bewust dat ik tegelijkertijd zowel de oceaan als de druppel was en dit gewaarworden was zo sterk en doordrengt van eenheid en LIEFDE dat vergeet je NOOIT meer

 5. Ik herken heel veel dingen. al vermoed ik dat mijn dochter een oudere ziel heeft. ik blijf daarom zoeken maarten informatie….

 6. Ik ben een oude ziel dat is al bevestigt door mijn lerares. Maar ik heb dus een foto van iemand die er precies uit ziet als ik en uit het eind 1800 maar ik me af of je als ouden ziel ook je omhulsel mee neemt of niet. Ik ben zelf duidelijk een heler en ik weet ook niet zo goed wat ik er mee moet mijn lerares zegt dat ik het zelf moet uit zoekkern maar hoe zoek ik dat uit.

 7. Nauurlijk heeft een mens een ziel heeft die steeds opnieuw incarneert. Maar ik geloof ook in Darwin's evolutietheorie. Omdat het fysieke lichaam inderdaad toch maar een omhulsel voor de ziel is. Waarom zou dat fysieke lichaam door de tijd heen niet veranderen? Met andere woorden: ik geloof best dat wij in een vorig leven een dier geweest zijn. Ik vind de opmerking dat wij ook ooit regendruppels geweest zijn echter discutabel. Regendruppels hebben geen aura en dus geen ziel, wat toch wel een voorwaarde voor mens-zijn is. Desondanks is het een leuk en interessant artikel!

 8. huub, grietje, iris de mensen geloven niet in engelen omdat het wetenschappelijk niet bewezen te vallen valt en voor hen " de mensen die daar in geloven omdat ze het zelf ondervonden hebben wij zijn dan een soort van bedreiging voor die mensen omdat zij ons niet begrijpen en ook niet kan verklaren..

 9. Zo mooi om dit te lezen en er zoveel in te
  herkennen dat ik er enigermate emotioneel van wordt.
  Dank u wel voor dit artikel.

  Met spirituele groet,
  Elisabeth

 10. Dit onderwerp boeit mij.
  Ik kan wel zeggen dat ik een oude ziel ben
  Omdat ik veel overeenkomsten lees.
  Toch ga ik het liever niet te hard roepen.
  mijn lessen zijn nog lang niet voltooit.
  Materialistisch ben ik nog nooit geweest.
  Ik kan zielsblij zijn met een mooi klein stukje amethist.
  Ook in dominantie zie ik alleen de zwakke kant van de mens terug.
  Men denkt veel te bereiken maar slaat volkomen de plank mis.
  Het is zwakheid dominantie. zo denk ik daar over.
  Van kleinkind af aan ervaarden ik wel bijzondere dingen.
  Maar ook dat schijnen veel kinderen te hebben.
  Maar toch heeft alles zich op een bepaalden manier weten
  Te nestelen in mijn lichaam en ziel laat maar zeggen.
  Dat je lichaam een omhulsel is , sja dat is altijd al goed doorgekomen bij mij.
  Zoals zo vele stukjes in de bijbel die daar over gaan. En tijdens een begrafenis
  Wordt het ook altijd verteld.( U lichaam wordt aan de aarde terug gegeven. )
  Toch begrijp ik de betekenis van de lessen in het leven.
  We gaan gewoon door met het uit spitten van de lessen.100 % en dat
  Zal gerust nog een lange weg zijn.
  Maar ik werk met plezier aan deze dingen.
  Af en toe noem ik mijzelf een ouwe sul i p v een ouwe ziel.
  Ach het komt van zelf na mij toe. Misschien nog …….. Levens te gaan.

 11. Mijn gevoel zegt dat ik een stukje universum ben, gemaakt van sterrestof. En ik ook nooit geaard ben, een stil verlangen naar het universum terug te mogen keren. (ben beslist niet suïcidaal hoor, geniet volop van het leven), maar toch, diep in mijn binnenste………

  • @henk, je bent al thuis. altijd al geweest. je bent altijd thuis. afstand is een lineaire illusie. een dochter van tijd…die eveneens een illusie is. er is zelfs geen universum maar het zal nog een” tijd” duren voordat we dat gaan beseffen. het universum is een illusie die zich manifesteert Door zelfsobserverend bewustzijn dat gefragmenteerd is.

  • @henk, ergens herken ik die beleving maar dan is er herinnnering en niet het moment NU.

   Dan is er even weerstand met wat is, hoe het anders zou kunnen zijn.

   Overal waar jij bent is THUIS.

   Jij BENT thuis.

   Alleen door dit aardse gebeuren lijkt het van niet omdat je even door omstandigheden vergeet wie/wat je bent.

   In dit aardse jasje kun je een volledig stukje universum/sterrestof zijn.

   Dat is je wens geweest anders was je hier niet, toch?

   Aart, heb je nou zelf iets met die woordenbrij van je die hier boven staat?

   Neen Aart, het kan enkel een mogelijkheid tot herkenning zijn die je uit de mind/gevoel halen waardoor het simpele NU er is.

   NU is het weer tijd voor koffie.

 12. Ik had gisteren bij Appie voor 14 euro aan boodschapjes gedaan.

  De vriendelijke dame vroeg of ik kristalzegels wilde en ik zei; geef deze oude ziel er maar 2.

  En terecht kreeg ik er met een glimlach maar eentje.

  Ik kon wel janken.

  Maar oude zielen doen dat niet dus ik ook niet.

  “Hoe kom je erachter of je een oude ziel bent?”

  Als je zonder 1 enkel gevoel van wrijving/weerstand in je dagelijkse leven over deze aardkloot slentert.

 13. Diverse punten herken ik wel, maar wat mijn overleden vader mij heeft verteld(waar ik nog steeds veel contact mee heb, net als mijn overleden broer) is dat een mens nóóit voorheen een dier is geweest, geen plant en zelfs geen waterdruppel.
  Wij zijn energieën die als we reïncarneren áltijd als mens terug keren. Een dier keert terug als dier en een mens áltijd als mens.
  Wij zijn hier op aarde niet alleen om te leren maar ook om te herinneren wie en wat we zijn. En daar is een mensenleven lang of kort voor nodig.
  groetjes
  Huub

  • @Huub Fest, Hallo Huub, dit spreekt mij aan omdat ik bij de tekst direct een gevoel kreeg dat als -de mens nu- allen voorheen planten en dieren zijn geweest, de mens hoogstwaarschijnlijk niet zo met dieren en planten -de natuur- om zou gaan. Wat mij nogal verdriet doet. Nu zeggen ze dat alles een spiegel is enz enz maar ik leef in het Nu best in vrede en vreugde maar als ik iets hoor of lees over hoe en wat er met dieren gebeurd, dan breekt mijn hart en lig ik wakker in de avond.

   Dus erg fijn te lezen dat er iemand is die door heeft gekregen dat het anders is, wat ik meer herken.

   Hartelijke groet
   Angel

   • @angel,
    Kan me voorstellen Angel dat je soms wakker ligt van wat mensen elkaar, waaronder ook dieren aan kunnen doen. Het is goed dat je in heet hier en nu leeft, in vrede ne vreugde, want dát is het meest belangrijke – jezelf. Want jij bent de belangrijkste, waardevol en uniek mens. Vooral de laatste woorden moet ik áltijd van mijn vader tegen de mensen zeggen. Dat moeten ze blijven herinneren.
    Tijdens de readings die ik thuis geef zeg ik ook áltijd deze belangrijke woorden.

  • Huub,

   De mens is nooit dier, plant of waterdruppel geweest. Maar wat is een mens?
   Afgezien van een fysiek lichaam bestaat de mens uit o.a. een etherisch lichaam en astraal lichaam.

   Het fysieke deel heeft hij gemeen met het minerale rijk, het etherische deel met het plantenrijk en het astrale deel komt overeen met het dierenrijk.
   De mens is dan wel nooit plant of dier geweest, neemt niet weg dat hij wel het plantaardige en dierlijke aspect in zich draagt. Vandaar dat mensen zich “dierlijk” kunnen gedragen.

   De mens onderscheidt zich van deze niveaus door een mentaal lichaam en een ik/zelf waardoor het kan denken en zichzelf kan herkennen als individu (=zelfstandige eenheid).

   • mensen zijn toch ook dieren? Wij eten maar we worden niet gegeten. Ik denk welles na. Eigenlijk is het niet eerlijk dat wij niet gegeten kunnen worden.

  • @Huub Fest, Wat is waar Huub? Voor jou is het het geen je dierbaren aan de andere je vertellen en ik snap dat je dit dan als waarheid kan beschouwen.

   Vanuit het niveau gezien waaruit we allemaal ontstaan zijn, zijn we een en dezelfde. En alles om je heen draagt dat in zich. En ik geloof dat je op zielsniveau altijd een keuze heb om te ervaren(incarnatie) wat je wil. En is het niet zo statisch/linear/doelgericht maar dat is mijn idee. Ik voel geen spontaniteit in het verloop hoe jij het schetst.

   Gaat het leven wel om doelen bereiken en leren? Of om ervaring op te doen op allerlei mogelijke manieren. Beetje van beid misschien. Exploratie van alles dat is. Ik deel wel dat we hier als mens op aarde zijn om tot een ander soort/ruimer bewustzijn te komen/ Maar dat neemt niet weg dat we eerder ‘in tijd’ op andere manieren geïncarneerd kunnen zijn. En vanuit het eeuwige nu gezien draagt je ziel al alle potentie in zich die er om alles te ervaren wat er is, zelfs waarvan wij denken wat levenloze objecten zijn.

   Je hebt het over incarneren en refereert hier alleen naar de aarde. Incarneren kan op vele verschillende planeten en universa. Zie het immense universum waarin wij leven alleen al.

   Even wat gedachten spinsels die eruit wilden om een ruimer perspectief te geven

   Groetjes

   • @rob,

    Klinkt niet gek wat je schrijft. Omdat de aarde bewustzijn heeft, heeft alles op aarde dat ook, naar mijn idee. Denk niet dat je als je eenmaal op het bewustzijnsnivo van ziel/mens/… bezig bent om te ervaren en uit te werken, dat je dan kunt switchen naar boom ofzo 🙂

    En zolang je hier op aarde bezig bent met je ervaren en uitwerken, verwacht ik ook niet dat je naar een andere planeet switched. Je proces op aarde is natuurlijk eindig.

    Groeten Robert

    • @Robert,
     Ja, ik heb toch weer raad aan Genezijde gevraagd en ook zij bevestigen dat je ‘straks’ geen boom kunt zijn als je als mens op aarde bent geweest. En wederom bevestigen mijn vader en broer en diverse anderen die overleden zijn en weten wat er speelt. Ze zeggen ook, als anderen je niet geloven, dan maar niet. Maak je er maar niet druk om, want je komt dat straks zelf wel te weten wat je mag ervaren. Heel vaak hoor je mensen zeggen: ‘als ik dood ben kom ik terug als leeuw!’ Nou dan kunnen ze lang wachten. 😉

     • @Huub Fest, die ervaring als leeuw bestaat al. Dus wachten hoeft niet;-)

      En overledenen aan de anderzijde hebben ook niet alle in waarheid in pacht. Maja dat geloof ik. En we geloven wat we willen geloven inderdaad. Maar ik vind het leuk om dingen in vraag te stellen. En heel belangrijk is het allemaal ook niet. 🙂

      Groetjes

    • @Robert, dat vraag ik me af of het eindig. Vanuit tijd misschien. Maar vanuit het ‘nu’ kan je in verleden heden en toekomst reïncarneren. Ik bedoel alle mogelijke tijdvelden zijn bereikbaar. Dat terzijde denk ik ook dat de kans klein is dat als een mens bezig is met de menselijke cyclus een andere keuze zal maken, maar de keuze blijft. Dat is mijn punt. Groetjes

     • @Rob,

      Waarom denk jij dat er de keuze blijft? Is dat dan wat jij gelooft?
      Jij houdt geloof ik wel veel opties en mogelijkheden open hè

     • @Rob,

      Ik bedoel daarmee bijvoorbeeld je laatste reactie en dat je alles erg ruim plaatst wat betreft mogelijkheden.
      Daarom vroeg ik ook hoe je er bij kwam dat “de keuze blijft” zoals je stelde.
      Een geloof blijft volgens mij een geloof totdat je de ervaring opdoet die van het geloof een weten kan maken.

      Groeten Robert

 14. Heel mooi geschreven. Herken in dit artikel zoveel punten van mezelf. En inderdaad ik ga ook heel graag om met gelijk gestemde mensen. Ook dat zeer gevoelig zijn herken ik goed bij mezelf. Echt een waardevol artikel.

 15. Heel mooi en treffend geschreven! Wat ik nog zou toevoegen, of dat is tenminste wat ik ervaar, is dat oude zielen vaak heel gevoelig zijn (geworden), ook al schermen mensen zich hier vaak voor af om zichzelf te beschermen. Dit geld zowel voor het positieve, zoals mooie muziek en kunst bijvoorbeeld, als voor het negatieve; machtsmisbruik,
  het leed van mens en dier ect..

 16. Wat een prachtig helder geschreven stuk! Eindelijk herken ik niet alleen mijzelf maar ook anderen hierin. En nu begrijp ik mijn leven wat beter en weet ik dat ik niet alleen ben…Hartelijk dank!

 17. Voor mij ook herkenbaar.
  Maar om hier nou van te genieten….zo fijn vind ik het niet altijd op aarde. Al die mensen met beperkte liefde, leugens en misbruik. En het ego daar hou ik ook niet van, het beïnvloed onze gedachten zeer verkeerd. We denken door het ego dat we stoer moeten zijn en onze gevoelens moeten verbergen. Maar dat is juist helemaal niet zo.

  • @grietje,

   precies, de wereld tegenwoordig zo verpest. Mensen denken alleen aan hun zelf, ik moet geld verdienen, ik moet doorlopen, ik moet een carrière hebben enzovoort.

   persoonlijk, carrière moet ik niet. Ik vind dat je geboren bent om van je leven moet genieten. Iets doen wat je echt leuk vind (bij mij schrijven) en daarnaast een klein baantje hebben. levensgenieter noemen ze dat.

   Het is zo jammer dat mensen niet geloven in engelen of uberhaubt het bovennatuurlijke. Dat je dan word afgekeurd als je hebt verteld wat je ben. Vooral in de Christendom, Ben zelf Christelijk en toen ik vertelde dat ik een HSP ben ging hij meteen voor me bidden. Voor de HSP en de paranormale gaven. Tuurlijk is het beangstend als je net weet dat je een HSP bent, maar diep daarbinnen wil ik zo blijven als ik wil. Vandaar dat het gebed niet gewerkt heeft, gelukkig maar. Soms vind ik het hele geloof hypocriet. Praten over engelen, genezen, hemel enzovoort. maar zodra iemand met engelen kan praten of healen dan word het zo afgekeurd. Waarom? Ook zeggen ze meteen dat het van de duivel komt, maar als dat zo is. Waarom zijn we conected met de engelen en de spirits? Waarom leven we in liefde, voor alles. duivel past niet bij de liefde, hij is een al haat. Ik denk heel sterk dat de gave van God komt, om voor de wereld te zorgen en veranderen. Om andere wezens lief te hebben en genezen.

   Ook al ben ik Christelijk wil ik iets met mijn gave doen, ook al word het afgekeurd door de Christendom.

   • @Iris,
    Toen ik vertelde dat ik contact had met mijn overleden vader en even later ook nog met mijn broer en thuis al járen readings geef werd er geroepen dat ik van de duivel was en dat ik dode mensen met rust moest laten en dat ik gevaarlijk werk deed. In de jarenlange tijd van readings die ik geef heb ik nog nóóit een duivel ontmoet, alleen engelen. Als een reading geven of contact met dierbare overleden zo gevaarlijk is, waarom gaan de mensen dan tevreden en liefdevol naar huis? Het is mooi Grietje als mensen mag en kan helpen. Als je dit alles vanuit liefde doet is het goed. De duivel is iets geweest om mensen bang te maken. Ik weet Grietje dat je goed en mooi werk gaat doen, Heel veel succes ermee. liefs Huub

 18. Zeer herkenbaar.
  Maar genieten in deze 3D blijft voor mij moeilijk.
  Inderdaad: de hunkering om tussen die sterren aanwezig te zijn is er altijd nog.
  de her-innering blijft altijd, denk ik. Op deze wijze kan ik steeds bewuster dit “vreemde” leven be-leven.

 19. Herkenbaar ‘-” mooi geschreven inderdaad.

  Komt wel goed allemaal, daar ben ik van overtuigt.

  we zijn inderdaad allen één, ieder heeft zijn eigen weg en tempo maar we redden het allemaal.

  Liefs, Henriëtte 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in