Ben je je huidige werk ontgroeid

Steeds meer mensen worden zich ervan bewust dat ze niet meer in hun huidige werk passen. Ze hebben het gevoel dat ze een rol spelen in het verkeerde toneelstuk. Maar tegelijkertijd is het lastig te zien in welk toneelstuk ze wél willen spelen. En hoe dat andere werk dan vorm zou moeten krijgen. En soms, wanneer wel de eerste stappen zijn gezet, blijkt het lastiger dan gedacht. Herken je dit? Hoe vind je je weg?

Je baan voldoet niet meer

In deze tijd van transformatie blijken eerdere keuzes steeds minder te passen. Dit is merkbaar in de contacten die we hebben, maar zeker ook op werkgebied.
Je hebt ooit een opleiding en vakgebied gekozen of bent ergens in gerold. Soms speelde de buitenwereld een rol en stuurden ouders je in een bepaalde richting. Maar misschien heb je zelf voor de veilige weg gekozen en ben je vanuit een praktisch oogpunt een richting ingeslagen. Of ben je inmiddels zo ver ontwikkeld dat je je werk ontgroeid bent en toe bent aan een baan met meer verdieping of een compleet andere inhoud.
Ook binnen bedrijven en instellingen is er een verandering. Er is een steeds grotere onbalans: er wordt meer van ons verwacht in minder tijd. Meer cliënten die begeleid dienen te worden, meer leerlingen in de klas, een hogere omzet en meer productie. Mensen houden dit niet vol, belanden in een burnout en vallen uit. Binnen deze groep is er een percentage dat niet meer terug keert in de huidige baan en voelt dat ze een andere koers dient te varen.Vanuit gelijkwaardigheid communiceren als uiting van emotionele volwassenheid

Je vibratie daalt

Wanneer je huidige baan geen optie meer is, begint de zoektocht naar een andere manier om in je onderhoud te voorzien. Sommigen vinden een andere werkgever, maar een toenemend aantal mensen begint voor zichzelf. Als coach, zelfstandige binnen het eigen vakgebied, therapeut of anderszins. Voor velen een droom die uit komt. Het geeft veel voldoening om de wereld te bieden wat je in je draagt.
Tegelijkertijd ervaart een aantal van hun hierin nadelen, zoals financiële zorgen. Het aanvankelijke enthousiasme maakt steeds meer plaats voor stress. Ze raken ontmoedigd en hun vibratie daalt. Dit heeft vervolgens een negatief effect op de onderneming en het risico ligt op de loer om in een neerwaartse spiraal te belanden. Dit laatste kom ik vaak tegen in mijn werk en mensen twijfelen aan hun kunnen: zijn ze wel in staat om dit in de wereld te zetten?

Vertraging

Vaak missen mensen vooraf de juiste informatie. Ze horen de zonnige kant van het proces van manifesteren. Maar de valkuilen en complexiteit worden niet altijd belicht.
Ik merk dat steeds meer mensen zich laten beïnvloeden door de “motivators and inspirators”. Met als leidraad: “if you can dream it, you can do it”. Natuurlijk is dit waar. Wat we visualiseren en uitzetten in de wereld zal zich manifesteren in de materiële wereld.
Het probleem is, dat dit proces vaak meer tijd kost dan aanvankelijk gedacht. Manifestatie kost tijd. Wanneer we hier ongeduldig in worden creëren we weerstand, waardoor het nog langer duurt voordat een gewenste situatie ontstaat.
Bovendien kunnen blokkades, zoals angsten dit proces enorm vertragen. De ervaring leert, dat we geen weet hebben van deze blokkades. Logisch, want ze bevinden zich in ons onderbewuste.

Blokkades

De onderliggende oorzaken zijn divers: onverwerkt verdriet, een permanent gevoel van niet goed genoeg zijn, angsten, familiepatronen en overtuigingen die we hebben overgenomen van anderen. Ontstaan in dit leven of in een ander leven.
In de huidige tijd komt een toenemend aantal blokkades uit andere levens aan het licht. Vaak is de oorzaak dat je destijds veroordeeld en gedood werd om je gaven. Met als gevolg dat je ziel zijn innerlijk licht gedoofd heeft. Het helen van deze energetische wond laat je licht weer groeien. En als je licht weer schijnt, is het gemakkelijker om je dromen te realiseren.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

De invloed van angsten

Ik ontmoet regelmatig mensen die het niet lukt om van de grond te krijgen wat ze voor ogen hebben. Ze twijfelen aan zichzelf en aan hun droom. Dat is jammer, want hun intenties zijn goed en hun droom is gefundeerd op hun verlangens. En die kloppen.
Maar wanneer je financieel afhankelijk bent van je werk, kan de wens om iets in de wereld te zetten omslaan in “moeten”. Het risico bestaat dat de eigenlijke motivatie vanuit het hart steeds meer naar de achtergrond verdwijnt en dat het financiële belang voorop staat. Wanneer dit laatste te zwaar weegt, is er sprake van onbalans. Je creëert vanuit angsten blokkades in jezelf die je verder van je doel af brengen.
Dan wordt het lastiger om te creëren, omdat er angst en controle gekoppeld zijn aan je doel. Als zaken dan niet lopen zoals gepland, kunnen deze angst en controle de overhand nemen en bevind je je in deze lage vibratie.

Laat je leiden

Het helpt als je je meer laat leiden door het universum en de tijd neemt voor hetgeen je in de wereld wil zetten of voor je toekomstige droombaan. Het universum heeft jouw wensen en verlangens al ingefluisterd. Vaak beschouwen we dat als een startsignaal en gaan voortvarend met onze ideeën en wensen aan de slag. We hebben voor ogen wat we graag willen en zijn gefocust op ons doel. Dit aanvankelijke doel is vaak beperkt, een stukje van een groter geheel. Het is belangrijk om ruimte over te houden voor andere ideeën.
Waar we als mens geneigd zijn om te handelen en zevenmijlspassen te nemen, is er in het universum een goddelijke timing. Soms is het beter om een zijpad te bewandelen in plaats van rechtstreeks op ons doel af te stevenen.

Houd andere opties open

Heb je het gevoel dat je niet meer in je huidige baan past? Houd meerdere opties open wanneer je voorziet dat het uitvoeren van je plan tijd niet van vandaag op morgen zal gaan. In eerste instantie zal het bevrijdend voelen om je baan op te zeggen en je droombaan te manifesteren. Maar soms is de stap te groot. Dan is er wellicht een tussenweg mogelijk.

Een ervaring

Ik zal dit illustreren met de ervaring van een oud-cliënte, met haar toestemming. Ik noem haar Roos.
Roos voelde de behoefte om haar baan als verpleegkundige binnen het farmaceutisch bedrijf waar ze werkzaam was, te verlaten. Haar baan schonk haar geen voldoening meer. Ze had de wens om yoga, mindfullness en meditatie te geven. Ze had al connecties op dit gebied, maar dit was nog beperkt.
Om toch een zeker inkomen te genereren, besloot ze om parttime als thuisverpleegkundige aan de slag te gaan. Het leek haar fijn om weer met mensen in contact te zijn en de bijkomende financiële zekerheid was prettig.
Al gauw bemerkte ze dat er steeds meer patiënten op haar pad kwamen die zich met spiritualiteit bezig hielden: van meditatie tot edelstenen.
De verzorgingsmomenten waren weliswaar van korte duur, maar het was voldoende om een mooie interactie te hebben met haar patiënten. De patiënten waren dankbaar dat ze met haar over spiritualiteit konden praten, de meesten konden dit niet met anderen delen. En voor Roos was het fijn om haar kennis en ervaring te kunnen delen met mensen die daar behoefte aan hadden. Bovendien was ze begonnen met een cursus kinesiologie en kon ze hiermee in haar werk ervaring op doen.
Haar baan als thuisverpleegkundige komt tegemoet aan haar behoefte om mensen te helpen groeien via spiritualiteit. Weliswaar op een andere manier dan ze vantevoren bedacht had, maar net zo bevredigend. Bovendien kan ze haar andere passie kwijt in haar werk, het verzorgen van mensen. En kan ze zich financieel onderhouden.
Bijkomend voordeel is, dat er op deze manier geen druk staat op het geven van yoga en meditatie. Ze kan dit organisch laten ontstaan en de goddelijke timing zijn werk laten doen. Doordat het genereren van inkomen geen belangrijke plek inneemt, heeft ze het geduld om zich open te stellen voor raadgevingen vanuit het universum. En maakt ze betere keuzes.

Heb aandacht voor het goede

Merk je dat je geen voldoening meer vindt in je huidige baan, maar is de stap naar een eigen bedrijf of een andere baan (nog) te groot? Focus je op de punten van je werk die wél voordelen bieden. Zoals je salaris, die fijne collega of de dankbaarheid van een cliënt of je baas. Realiseer je dat je huidige baan tijdelijk is, dat je op weg bent naar iets beters. Creëren lukt het beste vanuit een positieve vibratie en dankbaarheid.
Ruim daarnaast tijd in om helderheid te krijgen in wat je graag zou willen. Vraag hierbij hulp aan het universum. Jouw taak is om het mogelijk te maken om de antwoorden van het universum binnen te laten komen. Wees regelmatig stil, schep ruimte. Zodat er beelden en ingevingen kunnen ontstaan en je oog hebt voor situaties en mensen die op je pad komen.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

1 REACTIE