Regelmatig hoor ik mensen zeggen dat ze moe zijn. Moe van het strijden en van de tegenslagen. Je doet enorm je best om je pad te bewandelen, maar het kost veel energie. Ergens van binnen voel je dat het ook anders kan. En vooral dat je het anders wílt.
Wat is de juiste weg? Toelaten en aanvaarding. Oude pijn loslaten zodat je je hart opent is de sleutel.

Teleurgesteld in het leven

Strijden is nooit de juiste weg. Strijden impliceert weerstand tegen de situatie waarin je je bevindt. Door te strijden voeg je energie toe aan de huidige situatie. En daarmee maak je het onbedoeld erger.
In het dagelijks leven uit het strijden zich in herhaaldelijke discussies, manipulatie en het kwetsen van jezelf of de ander. Jouw strijd kan vurig zijn, maar ook subtiel, in de vorm van een passief verzet. Waarmee je een liefdevolle relatie, onbewust, onmogelijk maakt.
Ik zie een gemeenschappelijke deler bij mensen die strijden. Wellicht herken je dit: je bent vaak teleurgesteld in het leven en van jongs af aan is je vertrouwen geschonden. Je grenzen zijn herhaaldelijk overschreden en elke stap die je zet, lijkt je verder van je pad te brengen. Het aardse leven valt je zwaar.

De aardse realiteit

Iedereen maakt vroeg of laat mee dat zijn vertrouwen wordt geschonden. De manier waarop we dit ervaren verschilt. Als hooggevoelig mens sta je in verbinding met de liefdevolle dimensie waar we vandaan komen. De overgang vanuit de andere dimensie met onvoorwaardelijke liefde naar het aardse bestaan is enorm. De ‘spelregels’ zijn anders.
Het verlangen om als mens lief te hebben en liefgehad te worden is zo groot dat je in dit aardse bestaan contacten aan bent gegaan. Je voelde de innerlijke kern van de ander die liefdevol en mooi was. Maar je ontmoette ook mensen die niet in contact waren met deze liefdevolle kern. De ander reageerde op jou vanuit pijn of afgunst en dit deed zeer, zeker als het iemand was die nabij stond.
Deze pijn leidde ertoe dat je ter zelfbescherming laagjes over je kern hebt gelegd. Deze creëren op den duur een pantser, een muur. En wellicht reageer je na verloop van tijd zelf ook niet meer vanuit je liefdevolle kern.Wanneer je veel strijd ervaart, spelen jouw gecreëerde lagen een rol.

Jouw zelfgeschapen gevangenis

We hebben deze muur gecreëerd als bescherming tegen de buitenwereld, maar eigenlijk is het een zelfgeschapen gevangenis. Doordat we onze oude pijn in ons energetische systeem vasthouden, trekken we lagere energieën aan. Deze verschijnen als mensen die ook in een interne strijd verwikkeld zijn en situaties die deze oude pijn aanraken en ons ervan bewust maken.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Hoe bevrijd je jezelf hiervan?

Allereerst is het belangrijk dat je je oude pijn toelaat en loslaat. Het verdriet en de boosheid die je hebt ervaren in het contact met anderen, liggen opgeslagen in je energetische systeem. Hoewel we niets liever willen dan loslaten, is er ook vaak weerstand hiertegen. Deze pijn en muur zijn deel geworden van ons, ze zijn veilig en vertrouwd.
Bovendien is er een onderliggende angst om mogelijk weer gekwetst te worden.
Word je bewust van je muur. En ga voor jezelf na of je angst om je kwetsbaar op te stellen groter is dan de wens om te voelen en op een liefdevolle manier contact te maken met anderen.
Ben je er klaar voor om los te laten en alle aspecten van het leven weer te ervaren? Door te helen op zielsniveau, heel je je hart. Zo ontstaat er ruimte in je hart en open je je hart voor de ander.

Ouder dan dit leven

Soms blijkt dat dit thema al speelde vóór dit leven en kom je nu in situaties terecht die jou hiervan bewust maken. Zodat je dit thema in dit leven los kunt laten.
Noortje ontdekte in een sessie dat dit thema al lang geleden is ontstaan. Noortje is met meerdere mensen in strijd, maar met name met haar partner. In de sessie liet een deel van zichzelf uit een ander leven zich zien.
Ze was destijds een man die als kind de schandknaap van de koning was. De jongen had een hardvochtig en eenzaam bestaan in het kasteel en op een dag wist hij te vluchten. Hij werd liefdevol opgevangen bij een boerenfamilie en groeide daar op. Eenmaal volwassen, nam hij wraak op de koning en doodde hem. Dit kwam hem duur te staan. Hij werd gevangen genomen en stierf eenzaam en alleen in een kerker. De woede over wat hem als kind was aangedaan, had hem van binnen verteerd en hem tot zijn daad gebracht.
Na zijn dood besefte de man dat opgestapelde woede en verdriet niets goeds voortbrengt. Noortje kreeg de boodschap van hem om haar woede los te laten, ‘omdat het je kapot maakt’.
Toen ze hem vroeg hoe, zei hij dat ze moest vertrouwen op de goedheid van mensen. Hier heeft Noortje in dit leven moeite mee. Ze vroeg hem hoe je ervoor kunt zorgen dat je niet in verkeerde handen valt. Hij vertelde over het verschil tussen mensen: voel wie er zachtheid en warmte uitstraalt. Zoals de familie die hem had opgevangen, hij voelde intuïtief aan dat het fijne mensen waren. Vertrouw op je gevoel, je intuïtie, of het goed voelt, of het liefdevol voelt.

Maak contact met je intuïtie

Deze man had gelijk, onze intuïtie wijst ons de weg. Deze intuïtie is voelbaar in ons hart. Om hiermee in verbinding te zijn, is het belangrijk dat ons hart vrij is van oude pijn.
Vanuit je intuïtie maak je betere keuzes in contacten leggen en behouden. Als mensheid worden we er in dit transformatieproces steeds meer toe aangezet om een keuze te maken in onze contacten. Moeizame relaties worden steeds minder toegestaan in het ascentieproces. Sluimerende ongenoegens worden uitvergroot zodat je je ervan bewust wordt.
Naarmate je meer vanuit je hart leeft en liefdevoller bent, ervaar je minder strijd in je relaties. En verschijnen er mensen op je pad die passen bij deze hogere vibratie.

beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie

3 REACTIES

  1. Ohhh zo herkenbaar, ik wil los laten echt waar, Maar hoe dan? Steeds als in denk heel liefdevol te zijn voor mezelf en meer in contact te zijn dan lijkt dat het tegenovergestelde.. dan laat ik dat weer los. Maar het blijft cirkels draaien ..

  2. Herkenbaar. Ik was op een gegeven moment ook jaren aan het strijden en heb over mijn grenzen laten gaan. Ik zie nu dat het bij mij te maken had met het vertrouwen dat ik niet meer had in mijn partner en ik raakte de verbinding met mezelf kwijt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in