Ik hoor bijna niet anders van collega ondernemers de laatste tijd: Naast de onzekerheid en soms ook angst en twijfel die de afgelopen tijd bracht, bracht het voor velen ook transformatie. Velen zitten er nog middenin. Ik herken het, ik ben nog nooit zó snel zó gegroeid als mens en als ondernemer. En niet alleen groei gaat razendsnel, ook manifesteren gaat sneller. Be careful what you wish for was nog nooit zo belangrijk. En het lijkt nog niet voorbij. We mogen schijnbaar nog even verder. Kennelijk zijn we nog niet helemaal de vlinders die we mogen worden na onze tijd in onze cocon.

Past alles wat je uitdraagt nog bij wie je nu bent?

Als je zo snel groeit, past je oude jasje vaak niet meer, of in ieder geval niet meer helemaal. Maar onze volledige boodschap aanpassen, is nog niet zo gemakkelijk. Zeker als je nog niet precies weet wie je gaat worden. Ik zie het veel bij de mensen met wie ik werk: Alsof ze iedere week een nieuw laagje afgepeld hebben en dus ook iedere week dichter bij hun essentie – en potentie – komen. Daardoor mogen ze ook steeds een laagje dieper komen bij wat ze écht willen delen, wat ze écht te vertellen hebben. Want als je oude boodschap niet meer past, is het tijd voor een nieuwe. Maar hoe draag je die uit?

Geen paniek

Het mooie is dat we niet in paniek hoeven te raken. Het gaat weliswaar allemaal snel, maar in de meeste gevallen zijn we wel al mooi op weg naar onze echte bestemming, wat betekent dat we niet ineens een volledige omkering hoeven te maken. Stel dat je iedere week een laagje verder af pelt van wie je werkelijk zult zijn als ondernemer en wat je hier echt te doen hebt, dan kun je dus ook steeds een laagje dieper in wat je uitstraalt, wat je deelt. Als jij mensen helpt om stress los te laten bijvoorbeeld en je bent erachter gekomen dat je daarin nog veel verder mag gaan, dat jouw missie nog veel groter is: je mag mensen gaan helpen om trauma los te laten. Je weet dat je dit kunt, want dat heb je gevoeld en gezien. Het is nog wat fragiel misschien, maar ergens voel je die diepe kracht in jou. Dan kun je dus al gaan delen over een eerste stap hierin. Bijvoorbeeld over wat stress en trauma gemeen hebben, wat ze doen met je lichaam. Of over stress die van vroeger komt, waarbij je dus duidelijk maakt dat trauma de trigger is. Dan heb je je onderwerp al geïntroduceerd, zelfs nog voor je volledig gaat belichamen dat dit is wat je te doen hebt. Die volgende stap komt dan weer iets later, als je daar klaar voor bent.

Voor wie ben jij er?

Weten de mensen voor wie jij er echt bent al dat jij er voor hen bent? Want als je missie steeds helderder wordt,  verandert de klant met wie jij het liefste werkt mee. Ook daarin kun je de eerste stappen gaan maken. Met wie wil jij echt werken? Dat kun je langzaam gaan laten zien in wat je deelt. Ook dat mag stap voor stap, zodat je steeds meer uitstraalt waar je voor staat. Wees niet te streng voor jezelf, het hoeft niet allemaal gelijk perfect. En weet vooral dit: de mooiste manier om aan te trekken wie echt bij je passen, is jezelf te zijn en vanuit je hart te delen, want dan raak je mensen ook in hún hart en gaan ze stukje bij beetje meer van je houden.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap