Voordat we als ziel in dit leven incarneerden, hebben we een plan opgesteld. Iedere incarnatie hebben we bepaalde aspecten* te leren. Naast deze persoonlijke levensopdrachten nemen sommige zielen ook nog een extra opdracht mee. In sommige gevallen is de opdracht om als lichtwerker aan de slag te gaan.

Ben jij een lichtwerker?

Als jij een lichtwerker bent, weet je dat omdat je niet met opgetrokken wenkbrauwen reageert op deze term. Je voelt niet de behoefte om vanuit je verstand hier allerlei rationele vragen over te stellen. Als jij een lichtwerker bent, voel je diep in je binnenste herkenning ten aanzien van deze benaming.

Met andere woorden: wanneer jij je aangetrokken voelt tot de term lichtwerker, weet dan dat jij er één bent. Bovendien leest iemand die geen lichtwerker is, dit artikel ook niet. Simpelweg omdat hij/zij niet geïnteresseerd is en er niets resoneert.

Wat doet een lichtwerker?

Een lichtwerker brengt, heel simpel gezegd, meer licht en liefde naar de aarde. Maar voordat iedere lichtwerker hiermee aan de slag gaat, is het belangrijk dat die liefde en dat licht eerst richting jezelf gaat. Vanuit een lege portemonnee kun je immers niets weggeven.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Wat ik vaak ervaar is dat veel mensen hier moeite mee hebben. Ze zijn hun hele leven gewend om te geven. De aandacht is vooral extern gericht. Dat lijkt op zich heel nobel maar is het niet; wanneer we alleen maar weggeven en onszelf in dit proces overslaan, geven we met een onderliggend eisenpakket.

‘Ik geef alles, maar ik wil daar wel wat voor terug hebben’, is dan vaak de (onbewuste) gedachte. Dat is geen geven, maar nemen. Iedereen die wel eens verzucht heeft: ‘Ik voel me helemaal leeg gegeven’, weet dat je in deze valkuil vastzit.

Maar dat is toch egoïstisch?

Er is een groot verschil tussen zelfzucht/egoïsme en egocentrisme. We zijn egoïstisch als we alleen maar aan ons eigenbelang denken. In geval van egocentrisme denken we aan ons eigenbelang – lees, we zorgen goed voor onszelf – met als doel om vanuit deze overvloed aan een ander te geven. Daar is dus niets egoïstisch aan. Bovendien kun je van hieruit vrijelijk geven, ongeacht wat de ander ermee doet. Je bent onthecht van het resultaat.

Openen van het hart

Het eerste wat een lichtwerker dus mag gaan doen, is vooral zichzelf veel licht en liefde geven. Er mag gewerkt worden aan het openen van het hart. Dit omdat een lichtwerker vooral veel kan helen in de wereld op gevoelsniveau. Alles wat opgepikt wordt in de omgang met anderen, al die gevoelens die een ander persoon denkt te kunnen weigeren – mag een lichtwerker door zich heen laten stromen. Hierdoor help je een ander – zonder dat er woorden aan gegeven worden – op gevoelsniveau. Immers, voelen = helen.

Het blijft overigens fascinerend dat wij mensen denken dat we gevoelens kunnen ‘wegstoppen’. Wanneer je besluit dat je een gevoel wilt wegstoppen, heb je het allang gevoeld. Door het ‘weg te stoppen’ houd je het gevoel echter vast; het verhardt en vervormt, waardoor je er veel last van kunt krijgen. Vaak is dit de oorzaak van een te druk hoofd. Als we een pijnlijk gevoel voelen, hoeven we het alleen maar door ons heen te laten stromen, waardoor het gevoel weer weg kan gaan.

De pijn van een gesloten hart

We zijn als mens kwetsbaar. Daar ontkomen we niet aan. Ook met een gesloten hart zullen we geraakt worden door pijn. Sterker nog, we voelen de pijn veel sterker. Niet alleen omdat een gesloten hart pijn doet, maar ook omdat pijn in een gesloten hart niet meer weg kan.

Een open hart is transparant: het voelt de pijn maar vanwege zijn openheid laat het de pijn door zich heen stromen. Hierdoor kan het verdwijnen. Een open hart heeft een stabieler en ruimer energieveld, waardoor het minder hard en snel geraakt wordt wanneer er pijnlijke gebeurtenissen zijn.

Ben jij een lichtwerker?

Hoe open ik mijn hart?

Als jij jezelf als lichtwerker herkent, heeft het openen van je hart prioriteit. Er zijn hier eenvoudige oefeningen voor, die je zelfs (juist!) kunt doen als je je tanden staat te poetsen. Een voorbeeld is deze oefening:

Adem diep en rustig door, helemaal tot je onderbuik.

Grond jezelf door middel van wortels te visualiseren.

Adem vervolgens een paar keer heel rustig door in je (energetische) hart.

Zeg hardop (of wanneer je een tandenborstel in je mond hebt – denk 😊) die woorden die je zo graag altijd van een ander hebt willen horen.

Wees hier vooral scheutig mee en herhaal deze woorden een flink aantal keer terwijl je rustig door je hart blijft ademen.

Stel je tenslotte voor dat je hart zich als een bloem opent.

Visualiseer tenslotte je aura in wit licht om je heen.

Als je bovenbeschreven oefening regelmatig doet, ga je verschil merken. Niet alleen in de manier waarop je met jezelf omgaat, maar ook in hoe je met anderen omgaat. Een lichtwerker begint altijd met zichzelf en met zijn omgeving. Iedere keer wanneer jij liefdevol reageert op iemand, doe jij de term lichtwerker eer aan.

* graag verwijs ik naar de reeks van twaalf artikelen die ik over deze levensopdrachten heb geschreven:

Les 1: Acceptatie: het leren accepteren van jezelf en het leren ontvangen
Les 2: Aanpassing: leren met veranderingen om te gaan
Les 3: Zijn, leren ervaren dat je als individu heel en compleet bent
Les 4: Menslievendheid: in harmonie met anderen leven
Les 5: Communicatie: vanuit je hart communiceren
Les 6: Creatie: het tot uitdrukking brengen van je eigen kracht
Les 7: Grensafbakening: individualiteit tot uitdrukking brengen via grenzen
Les 8: Integriteit: leven in harmonie met jezelf
Les 9: Liefde: liefde voor jezelf
Les 10: Vertrouwen: vertrouwen in jezelf
Les 11: Waarheid: eigen waarheid onderkennen en ernaar handelen
Les 12: Genade: leven in harmonie met alles

Als je één van bovenstaande lessen herkent in je huidige leven, ga er dan vooral mee aan de slag. Bewustwording is de eerste en vaak allermoeilijkste stap. Daarna is het van belang om steeds ‘wakker’ te blijven. Wanneer je iedere keer als je emotioneel getriggerd wordt even stilstaat bij wat je raakt en onderzoekt of dit bij je levensles hoort, zal je daarin grote stappen kunnen zetten.

Soms kan het helpen een dagboekje bij te houden, waarin je alles omtrent je levensles opschrijft. Wees vooral heel trots op jezelf dat je op zo’n consciëntieuze manier met je leven weet om te gaan. Later als je overgaat en terugkijkt op je leven, zal je jezelf oneindig dankbaar zijn.

* Zie Spirituele Psychologie en de twaalf primaire leven van Steve Rother

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

2 REACTIES

 1. Dank je voor dit mooie artikel.
  Ik ben een lichtwerker, maar voordat ik dit durf uit te spreken is er hel wat vooraf gegaan.
  Want eigenlijk is het niet ik ben, maar mag zijn.
  Als er geen vragen komen aan hulp voor een lichtwerker dan heeft een lichtwerker geen bestaan.
  Simpelweg omdat er dan geen uitwisseling van het licht kan plaats vinden.
  Als ziel heb ik in de familie waarin ik ben geboren eerst mijn eigen onvolmaaktheden uit te werken, en dat zijn er behoorlijk wat kan ik wel stellen. De beladenheid waarin in ben opgegroeid heeft de nodige imprints en conditioneringen in mijn systeem vast gezet. Deze zijn inmiddels al geruime tijd aan het uitzuiveren en zijn de nodige confrontaties en prossen inmiddels in mijn leven de revue gepasseerd. Omdat ik tevens HSP-er ben ervaar in de pure vorm van essentie wat dit met me doet maar ook wat het betekend en veroorzaakt. Dit gaat terug naar de oorsprong van het bestaan. Hoe wordt het gemanifesteerd, waarvoor dient het en hoe werkt het allemaal precies. En krijg je te horen dat je op de stoel van de schepper mag gaan zitten. Ik kan er niks aan doen want zou het niet eens bewust weten dat het kan, hoe dat dit zou moeten enz. want het gebeurd al allemaal. En ja dan het in jezelf te erkennen. Inmiddels heb ik dat ook gedaan. Met heel veel liefs en licht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in