Ben jij een moedige moeder_

Vanuit de enorme verdeeldheid afgelopen jaar, voel ik toch ook dat er echt steeds meer mensen in de richting van de nieuwe wereld schuiven. Voel jij dat ook? Dat er steeds meer mensen zijn die liefde kiezen? Daar word ik blij van! We hunkeren allemaal zo naar die wereld waarin we vanuit ons hart mogen leven. En daarin hebben we moedige moeders nodig.

Toch voelt het als moeder, in deze transitie naar het nieuwe tijdperk, op momenten alsof ik tegen de hele wereld vecht. Mijn gevoel, visie en handelen komen vanuit mijn hart terwijl de wereld waar mijn puber in zit, gericht is op verstand. Dat botst, en deze situatie wil ik niet voor mijn dochter! Ik voel dat ik haar wil helpen om zoveel mogelijk haar mooie zelf te zijn; ik wil zoveel mogelijk de nieuwe wereld al om haar heen creëren, want in die wereld van liefde en compassie voelt zij zich goed.

Moeders van nu

Wij, moeders van nu, zitten in een spagaat. Met ons rechterbeen in de oude wereld: de bij onze geboorte meegeleverde overtuigingen en emoties die eeuwenlang doorgegeven zijn in de vrouwenlijn. Realiteit die vooral gebaseerd is op onderdrukking en mannelijke eigenschappen, die wij ons eigen gemaakt hebben met de opkomst van emancipatie. Kwaliteiten die wij hebben aangeleerd om te overleven in de hardheid van de oude wereld.

En met ons linkerbeen staan we vol vertrouwen in de kracht van de nieuwe wereld waar we, na ons vrij gebroken te hebben van het overheersende mannelijke, de zachtheid van het vrouwelijke terugvonden. Waar wij ons vrouw zijn in de puurste vorm weer omarmen. Een wereld waar gevoel leidend is, waar zachtheid, zorgen voor en compassie orde van de dag zijn.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Onze kinderen

Mede door ons vrij breken is de shift naar die nieuwe wereld versneld. Onze kinderen zijn al geboren met de wijsheid van de nieuwe wereld. Zij dragen zachtheid, gevoel en compassie. Vandaar ook de enorme toename in hooggevoeligheid.

Maar de fysieke wereld is er nog niet helemaal. Wij als ouders zitten in die spagaat, maar onze kinderen ook. Zij staan al bij hun geboorte met beide benen in de nieuwe wereld, maar de wereld om hen heen matcht daar niet mee. Sommige kinderen trekken zich enorm terug. Bang om te verbinden met alles om zich heen. Andere kinderen durven het wel aan, maar zetten voor de veiligheid een harnas om zich heen. Sommigen verzetten zich letterlijk tegen alles in hun leven!

Wat kan jij doen?

Als moeder van een nieuwetijdskind wordt een beroep gedaan op jouw moed en ruimdenkendheid. Als diepvoelende vrouw in deze transitieperiode, wil je het anders voor jouw kind. Jij kunt je nóg meer vrij breken uit de rol die je tijdenlang speelde en daarmee een voorbeeld voor jouw kinderen zijn. De heling die jij jezelf geeft, de groei die jij kiest, de patronen die jij doorbreekt, maken de weg vrij voor jouw kind! Sterker nog, jouw kind verwacht van jou dat jij de verantwoordelijkheid voor jouzelf neemt. In de nieuwe wereld is verantwoordelijkheid nemen voor je eigen geluk onderdeel van de realiteit en jouw kind ziet dit al zo! Hij of zij verwacht dus ook niet anders van jou.

Misschien heb je al eens gemerkt dat op een moment dat jij terugvalt in oude emoties of gewoonten, jouw kind je meteen ‘op je plek’ zet met een bot overkomende opmerking? Of als je ineens wel iets van hen verwacht, terwijl jij of je kind daar eigenlijk niet achter staat, dat ze dit niet accepteren en je dit direct spiegelen… en jij met je mond vol tanden staat.
Jouw intentie komt vaak onbewust voort uit je kind willen beschermen. Jij weet hoeveel conflicten het kan opleveren als je ‘andere’ keuzes maakt dan de meeste anderen en je wilt jouw kind dit besparen. Maar ze voelen dat dit niet klopt. Jij roept wel dat ze hun hart mogen volgen en zichzelf mogen zijn, maar als punt je bij paaltje komt, zeg je (soms niet in woorden maar in je acties) “doe maar even normaal, want dan accepteren ze je beter”.

De wijsheid van jouw kind

Doordat jouw kind de wijsheid van de nieuwe tijd bezit, zal je vast vaker hebben gemerkt dat het jou nog iets kan leren. Met hun totaal andere blik op dingen, komen kinderen met volledig andere, nieuwe oplossingen. En dat doen ze op een leeftijd waarvan jij denkt: toen was ik daar nog helemaal niet mee bezig!

Hoe kijkt jouw kind naar de wereld?

Sluit eens even je ogen en herinner je heel bewust hoe jij jouw wijsheid de afgelopen jaren herontdekte? Hoeveel bloei en inzichten dit steeds gaf, hoe krachtig dit voelde?
Nou… jouw kind zit VOLLEDIG in die kracht, in die wijsheid!

Wij kunnen misschien niet eens begrijpen hoe dit voelt. Wij voelen het met vlagen, zij voelen het continu. Ken je de ‘enge’ of spannende momenten dat jij in je grootsheid stapt? En hoe je dan vaak ook weer ‘terug naar beneden’ komt om weer te kunnen levellen met de mensen om je heen?
Kan je je voorstellen hoe zij zich voelen? Zij worden in wijsheid geboren. Ze zien hun eigen kracht en grootsheid, maar de wereld om hen heen behandelt hen alsof ze het allemaal niet snappen. We introduceren een leersysteem dat voor hen een lachertje is. Tijdverspilling. De maatschappij bepaalt wat zij van hun vierde tot achttiende jaar doen. Doe je niet mee? Dan ben je dwars. Kom je niet mee? Dan ben je dom.
Van binnen roept dit één en al frustratie op. Hoezo willen mensen dat ik van mijzelf ga geloven dat ik dom ben? Ik weet beter!

Wat doet een moedige moeder?

Zij doorziet dit! Zij ziet de kwaliteiten van haar kind in plaats van gebreken. Zij voelt zijn of haar frustratie, in plaats van dat ze de mening van de maatschappij bevestigt door opmerkingen te maken als “je moet beter je best doen”. Zij stelt de gezondheid van haar kind voorop. Zij geeft haar kind ruimte om zelf met oplossingen te komen. Durf jij de controle los te laten en laat je jouw kind voelen dat je op zijn of haar wijsheid vertrouwt? Jij zet je kind in zijn of haar kracht door het voorbeeld te zijn terwijl je kiest voor de nieuwe wereld!

In de praktijk loop je aan tegen het onbegrip van je omgeving. Maar jij kunt niet anders dan jouw gevoel hierin volgen en die weg vrij maken voor jouw kind.
In je gezin begrijpt je partner jouw keuzes vaak niet, op school moet je steeds opnieuw uitleggen waarom jouw kind reageert zoals hij of zij doet, tegenover familieleden neem je je voor om jouw opvoedstijl niet te verantwoorden maar toch betrap je jezelf erop dat je het doet. Dit voelt vaak heel alleen, maar toch kan je niet anders dan hiervoor kiezen.

Je bent niet alleen!

In 2021 wordt het heel belangrijk dat ook jij in je kracht kunt blijven staan. Om dit te kunnen, mag je toegeven dat je het niet alleen kan en dat je het ook niet allemaal alleen moet willen! We hebben elkaar! Zodra we weer meer persoonlijk contact mogen, start ik met jullie samenbrengen: jullie kunnen je dan met elkaar verbinden in knusse, warme vrouwencirkels. Mijn plan is om dit op verschillende plekken door het land te organiseren. Nu al zin in!

Nu het samenkomen nog niet mag:

Laat jouw gegevens achter op: https://www.sandyangela.com/moedige-moeders, zodat ik je meteen op de hoogte kan houden van de aankomende planning voor later dit jaar! Daar vind je ook een link naar Instagram.

Alleen ga je snel, samen kom je verder en sta je sterker!

Liefs Sandy

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

2 REACTIES

  1. Goedemorgen, ik wil toch even reageren.. Het is een misverstand dat we moeten breken met het mannelijke en dat we alleen het vrouwelijke moeten omhelzen. Het gaat juist om de balans tussen het mannelijke en het vrouwelijke. Dan krijg je eenheid. En onze kinderen weten dit al lang..

    • Uiteraard, eenheid is het einddoel. Ik bedoelde ermee ook niet dat het mannelijke weg moet. De balans zit ‘m in t vrouwelijke ook omarmen door bv mannelijke kwaliteiten vanuit een zachter perspectief in te zetten. Zo combineer je ze, breng je ze in balans. Liefs Sandy

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in