Kenmerken van starseeds

Waarschijnlijk heb je al vaker gehoord dat er zielen van andere planeten zijn geïncarneerd om het bewustzijn op aarde te verhogen. De zogeheten ‘starseeds’. Maar wat betekent dat voor het bestaan als mens? En hoe herken je of je zelf ook een starseed bent? Misschien vermoed je dat je kind afkomstig is van een verre planeet?
Wellicht vallen er met dit artikel puzzelstukjes op z’n plek. Je ziel zal het jou laten voelen.

De oudere starseeds

Er wordt veel gesproken over de starseeds die op dit moment incarneren, maar ook in voorgaande generaties is dit al volop gebeurd. Voor deze laatste groep is dit een nog grotere beproeving geweest, omdat het verschil in bewustzijn vergeleken met andere mensen aanzienlijk was. Om zich hier staande te kunnen houden, kozen een aantal van hen om in afzondering te leven óf kopieerden het gedrag van mensen in hun omgeving.

Dit laatste was het geval bij de vader van Eva, die inmiddels al een aantal jaren is overleden. Eva herinnert zich hem als de man die op de bank zat en met wie ze nauwelijks contact kreeg. Ze voelde zich door hem niet gezien en gehoord. Het leek alsof hij niet geïnteresseerd was in haar.
Wanneer Eva energetisch contact met hem maakt, blijkt er onder de laag van onverschilligheid een lieve, zachtaardige man te schuilen. Hij vertelt dat hij, opgroeiend in een volkswijk in een grote stad, deze gevoeligheid onmogelijk kon tonen. Het leven was hard, zeker in de oorlog.
Toen hij vader werd, ontstond er in hem een immens grote liefde en genegenheid voor Eva. Hij wist zich daar als man in die tijd geen raad mee. De liefde die hij voor zijn dochter voelde was zo groot, dat het alleen draaglijk was door afstand te bewaren. Zijn afstandelijkheid bleek een heel andere oorzaak te hebben dan desinteresse.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Anders zijn

Eva ontdekte ook dat zowel zij als haar vader afkomstig zijn van een ander sterrenstelsel, Andromeda genaamd. Nu begrijpt ze zijn interesse voor science fiction boeken en films.
Het bleek voor Eva’s vader moeilijk te zijn om te leven met een groter bewustzijn. Hij ervoer zijn omgeving anders. Om zich staande te kunnen houden, kopieerde hij gedrag van anderen. Hij behield, net als andere vaders, emotionele afstand tot zijn dochter.
Eva herkent dit kopiëren. Ze heeft dit voorheen verklaard als autistische trekken, al kan ze zich goed inleven in anderen. Ze is bezig haar aangeleerde gedrag te onderscheiden van haar authentieke Zelf. Haar vader is daar niet aan toe gekomen in zijn leven. Ze voel(d)en zich beiden verdwaald op aarde, ontheemd.
Angst voor afwijzing blijkt bij Eva en haar vader een gevoelig punt te zijn. Vanuit deze angst leiden ze een leven ‘vanaf de rand’. Ze plaatsen zich regelmatig buiten de groep, zoals op school of werk. Veel starseeds zullen dit herkennen.

Het delen van deze ervaringen doet recht aan al die mensen die zich verloren voelen en als een tikkeltje vreemd of raar worden gezien. Ik hoop dat mensen wat verder zullen kijken dan diagnoses zoals autisme.

Kenmerken van starseeds

Dit is wat ik vaak hoor van mensen met een andere kosmische oorsprong:

De manier waarop op aarde met mensen, dieren en de natuur wordt omgegaan, raakt hun in hun hart. Het is tijd dat er meer oog is voor de lieve aard en wijsheid van dieren.

Ze zijn bereidwillig om de mensheid te ondersteunen in hun bewustzijnsproces, maar begrijpen hen tegelijkertijd nauwelijks. Velen spreken dan ook hardop uit: “Waarom zíen ze het niet?!”. Met ‘het’ wordt gedoeld op de machtsverhoudingen in de wereld, het feit dat we over een zelfhelend vermogen beschikken en dat we ons mogen verbinden met ons eigen hart en dat van anderen.
Starseeds ervaren onze planeet als ‘kil’ en weinig liefdevol qua energie en menselijke verhoudingen. Tegelijkertijd zien ze de paradijselijke schoonheid van onze planeet.

Daarnaast kijken sommige starseeds bevreemd naar onze technologie, die in hun beleving in de kinderschoenen staat. Yvonne zegt: “Ik heb het altijd al raar gevonden dat we energie opwekken met elektriciteitsmasten, gas en andere technologie. De technologie van vrije energie bestaat, ook hier op aarde. Het is op een relatief eenvoudige manier mogelijk om energie op te wekken uit de ether”.

Bij allen is er een verlangen naar ‘huis’. Soms subtiel, soms intens. Het vraagt van de meeste starseeds veel aanpassing om op aarde te zijn en hun rol te ontdekken. Het is juist in deze tijd dat steeds meer starseeds ontwaken en zich bewust worden van hun kosmische oorsprong.
Starseeds-kosmische oorsprong jpg

Het ongemak van het fysieke lichaam

De incarnatie in een aards lichaam voelt voor starseeds beperkend. Op de plek van herkomst waren ze een energie.
Het ‘mannelijk’ of ‘vrouwelijk’ zijn,  zijn velen niet gewend. Soms brengt dit verwarring en hebben mensen het gevoel in het verkeerde lichaam te zitten.
Ook het fysieke aspect kan problemen met zich mee brengen. De vader van Eva was astmatisch, hij ervoer zijn lichaam letterlijk als benauwend.
Soms zijn er problemen met eten, met name vast voedsel. In de kindertijd is er vaak weerstand tegen bepaalde substanties. Het vergt tijd om hier een weg in te vinden.

De jongere starseeds

Dan hebben we natuurlijk nog de jongste generatie, maatschappelijk gezien vaak ‘troublemakers’: ze worden betiteld als eigenwijs, lastig en moeilijk, omdat ze niet binnen de bestaande structuren passen. Waar de oudere starseeds erin slaagden zich aan te passen, lukt dit deze jongere lichting niet. En dat is maar goed ook!
Aan hun zogeheten eigenwijsheid ligt een diepgeworteld gevoel van autonomie ten grondslag. Zie hun eigenwijsheid als Eigen Wijsheid. Ze voelen intuïtief aan wat bij ze past. Hun innerlijke wijsheid lijkt niet te corresponderen met hun leeftijd.

Ze zijn buitengewoon intelligent (vaak hoogbegaafd), hooggevoelig en vooral héél wijs. Ze combineren hun intelligentie met kosmische wijsheid en hun intuïtie. En wonderlijk pakket waarmee ze qua mogelijkheden ver uitstijgen boven de gemiddelde mens. Ik verbaas me iedere keer weer hoe snel zij spirituele kennis oppikken en toepassen. Ze herinneren zich deze kennis op zielsniveau.
Een aantal van hen loopt vast in de aardse systemen, zoals school en de reguliere hulpverlening. Ze worden niet begrepen en hun gedrag wordt geschaard onder adhd, autisme of odd.
Bij velen werkt het brein op een iets andere manier, het leggen van verbanden en zien van structuren gaat ze gemakkelijk af. Van kennis absorberen en reproduceren raken ze weinig gemotiveerd, zeker als ze het belang ervan niet zien. Deze jonge mensen zijn op aarde om verandering te brengen.

starseed

Vermoed je dat jij ouder bent van een starseed?

Dan vraagt het doorgaans meer geduld dan gemiddeld om je kind op te voeden. De kans is groot dat je kind eigenlijk niet op aarde wil zijn. Dit vertaalt zich in het dagelijks leven in een weerstand tegen de vanzelfsprekendheden die bij het aardse bestaan horen: weerstand tegen aankleden, geen zin om te eten, moeite met sociale verplichtingen en het aanwezig zijn in groepen. Verplichtingen werken als een rode lap op een stier en bij elke vorm van dwang gaan ze steigeren.

Hoe menselijk is het om hier met boosheid op te reageren. Maar deze kinderen zijn extreem gevoelig voor afwijzing. Regelmatige afwijzing kan blokkades veroorzaken, wat maakt dat er meer boosheid of verwijdering ontstaat. Maak je kind duidelijk dat je het gedrag afwijst, niet hem of haar als mens.
Toch hebben ook deze kinderen grenzen nodig. Duidelijk zijn in wat er wel en niet kan, schept helderheid in de aardse realiteit die voor hen vaak onoverzichtelijk is. Het is een voortdurend zoeken om de balans te behouden tussen ruimte geven aan hun eigen autonomie en liefdevol begrenzen. Dat valt niet altijd mee, het is belangrijk om jouw emotionele grens te bewaken.
Wanneer je erin slaagt om een warme band met je kind te creëren, zul je versteld staan van zijn of haar wijsheid. Creëer momenten waarin je ongedwongen samen kunt zijn, bijvoorbeeld in de natuur. Wees emotioneel beschikbaar voor je kind wanneer het jouw aandacht en aanwezigheid nodig heeft.
Begrijpen waarom je kind doet zoals het doet, is vaak al verlichtend.
Erken het ‘anders’ zijn je kind. Het accepteren van het anders zijn helpt om meer je intuïtie te volgen. Voel wat je hart jou ingeeft en geef hier gehoor aan.

Weet dat je kind energetisch wordt ondersteund door zijn eigen kosmische familie. 

Mogelijk herken je een aantal kenmerken die ik beschrijf in jezelf of je kind en werpt dit de vraag op of ook jij of je kind een starseed zijn. Sommigen zullen diep van binnen de herkenning voelen, een innerlijk weten. Helderheid hierin komt met stapjes.

De betekenis voor het collectief

De aanwezigheid van de starseeds helpt het collectief bewustzijn te verhogen. Ze zijn in staat om een hogere trilling in zich mee te dragen, wat de trilling op aarde verhoogt.

Het is van groot belang om zoveel mogelijk aanwezig te zijn in je lichaam, meer te Zijn dan te Doen. Zo ben jij een kanaal voor de energie vanuit je kosmische familie. Op deze manier zend je een hoge frequentie uit die bewustzijn brengt bij mensen om je heen. Ingrid beschrijft het als volgt: “dan voel ik een energetische ‘klik’, wat leidt tot een andere energie of inzicht bij de ander”. Op een subtiel niveau is ze zich ervan bewust dat er een verandering in gang wordt gezet.

Hoe mooi is het dat we op deze manier worden ondersteund door wezens met een goddelijke intelligentie!

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

4 REACTIES

 1. Ik weet niet of ik er ook 1 ben maar geloof er wel in , want mijn vriendin en ik zijn allebei hoog sensitief . We hebben ons huis energetisch laten reinigen en daarbij zaten entiteiten uit een lang vervlogen tijd en buitenaards met 2 nesten met eitjes . En er zitten dr nog want een tijd geleden had ik een foto gemaakt binnen en daar stond iets vreemds op dat er niet was/stond . Verschillende mensen gevraagd die ook sensitief zijn enz. maar niemand kon de gedaante thuisbrengen . Groetjes Willem

 2. De technologie van vrije energie bestaat, ook hier op aarde. Het is op een relatief eenvoudige manier mogelijk om energie op te wekken uit de ether”.

  Dat zou toch mooi zijn.

  Het is van groot belang om zoveel mogelijk aanwezig te zijn in je lichaam, meer te Zijn dan te Doen.

  Ik hoor dit veel. In je lichaam zijn. Maar Wat betekent het nou echt? Iedereen zit toch in zijn lichaam. Ja we hebben gedachten en kunnen denken. Dan nog ben je in je lichaam. Als je hier niet wilt zijn dan ook.

  • Hoi Rob,

   Met het in je lichaam zijn, wordt bedoeld met je bewustzijn in je lichaam zijn. Dat je hoofd is verbonden met je hart, met je gevoel. En onder andere via je lichaam communiceren energetische helpers zoals gidsen en onze kosmische familie met ons. Als we voortdurend in ons hoofd zitten, zijn we minder aanwezig in ons lichaam. Hieraan liggen pijn en trauma, ook uit vorige levens, aan ten grondslag.
   Wat betreft vrije energie, zou je eens het werk van Nikola Tesla kunnen opzoeken. En in de documentatie Thrive wordt hier ook waardevolle kennis over gedeeld.
   Hartegroet, Susanne

   • Hoi Susanne,

    Hoe moet ik dat voor me zien, gidsen die via het lichaam communiceren? Wordt dat uiteindelijk alsnog niet vertaald naar ons hoofd? Persoonlijk geloof niet ik niet echt in gidsen maar meer de intelligentie van ons lichaam die informatie geeft. Je gevoel. Uiteindelijk maakt dat ook niet uit als je er maar naar luistert en het kunt verstaan. Volg je hart maar gebruik je verstand. Je hart en gevoel wordt ook vaak afzonderlijk gebruikt maar zijn in mijn ogen hetzelfde.

    Ik ben bekend met Nikolai. Vraag me meer af of het echt zo makkelijk is. Anders hadden we hier al wel vormen van gezien denk ik. Hoewel de lobby het tegen kan houden vanwege verdienmodellen.

    Groetjes
    Rob

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in